Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Dinden Dönenlerin Cezası (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8704)

kaancan 06-01-2009 20:16

Dinden Dönenlerin Cezası

BAKARA191.
Onları (size karşı savaşanları) yakaladığınız yerde öldürün. Sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne, adam öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i Haram'da onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Eğer onlar size karşı savaş açarlarsa siz de onları öldürün. İşte kafirlerin cezası böyledir.
MAİDE33.
Allah ve Resulüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.
ENAM93.
Allah'a karşı yalan uydurandan yahut kendisine hiçbir şey vahyedilmemişken "Bana da vahyolundu" diyenden ve "Ben de Allah'ın indirdiği ayetlerin benzerini indireceğim" diyenden daha zalim kim vardır! O zalimler, ölümün (boğucu) dalgaları içinde, melekler de pençelerini uzatmış, onlara: "Haydi canlarınızı kurtarın! Allah'a karşı gerçek olmayanı söylemenizden ve O'nun ayetlerine karşı kibirlilik taslamış olmanızdan ötürü, bugün alçaklık azabı ile cezalandırılacaksınız!" derken onların halini bir görsen!
ENAM157.
Yahut "Bize de kitap indirilseydi, biz onlardan daha çok doğru yolda olurduk" demeyesiniz diye (Kur'an'ı indirdik). İşte size de Rabbinizden açık bir delil, hidayet ve rahmet geldi. Kim, Allah'ın ayetlerini yalanlayıp onlardan yüz çevirenden daha zalimdir! Âyetlerimizden yüz çevirenleri, yüz çevirmelerinden ötürü azabın en kötüsüyle cezalandıracağız.
ARAF40.
Bizim ayetlerimizi yalanlayıp da onlara karşı kibirlenmek isteyenler var ya, işte onlara gök kapıları açılmayacak ve onlar, deve iğne deliğine girinceye kadar cennete giremiyeceklerdir! Suçluları işte böyle cezalandırırız!
TEVBE14.
Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kılsın ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın.
FATIR.36.
İnkar edenlere de cehennem ateşi vardır. Öldürülmezler ki ölsünler, cehennem azabı da onlara biraz olsun hafifletilmez. İşte biz, küfürde ileri giden her nankörü böyle cezalandırırız.
NUR96.
İnananlar arasında çirkin şeylerin yayılmasını arzulayan kimseler için dünyada da ahirette de çetin bir ceza vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz.
RUM47.
Andolsun ki, biz senden önce kendi kavimlerine nice peygamberler gönderdik de onlara açık deliller getirdiler. (Onları dinlemeyip) günaha dalanların ise cezalarını hakkıyla vermişizdir. Müminlere yardım etmek de bize düşer.
SECDE22.
Kendisine Rabbinin ayetleri hatırlatıldıktan sonra onlardan yüz çevirenden daha zalim kim olabilir! Muhakkak ki biz, günahkarlara, layık oldukları cezayı veririz.
FUSSİLET27.
O inkar edenlere şiddetli bir azabı tattıracağız ve onları yaptıklarının en kötüsüyle cezalandıracağız.
HAŞR.4
Bu, onların Allah'a ve Peygamberine karşı gelmelerinden dolayıdır. Kim Allah'a karşı gelirse bilsin ki Allah'ın cezalandırması çetindir.
HAŞR15.
(Onların durumu) kendilerinden az önce geçmiş ve yaptıklarının cezasını tatmış olanların durumu gibidir. Onlara acıklı bir azap vardır.
NAZİAT25.
Allah onu, (herkese ibret olarak) dünya ve ahiret azabıyla cezalandırdı.
MUTAFFİNİN36.
Kafirler yaptıklarının cezasını bulduar mı! (Elbette buldular.)

bu ayetleri dinde zorlama olmadığını,dinden dönenlere ceza olmadığını savunan arkadaşların tekrar tekrar okuması gerekir!
bu ayetler yaşanan savaşların,faili mechul cinayetlerin altında yatan psikoljisi bozuk düşüncelein en buyuk kanıtıdır!

unbe 06-01-2009 22:41

Hep şiddet peq şiddet!!!Kuranın mantığı daha doğrusu muhammedin mantığı bu işte.İnsanları şiddetle korkuyla sindirecek zorla müslüman yapacaksın....korkuyla iman da olmaz din de olmaz müslümanlık ta olmaz olmuyor işte.....

Bir kul 07-01-2009 01:38

Yanlış Yorumlanan Bir Ayet:

http://www.mumsema.com/kuran-ile-ilg...e-oldurun.html

Edit:Sn. Bir kul lütfen sadece link verin. Bizim için değerli olan sizin kendi fikirlerinizdir. Atlas

kaancan 07-01-2009 01:46

bunca kılıfına karşılık tek bir cvp yetmez ama anlayana sivrisinek saz:
bakara256.
Dinde zor yok. Gerçekten de doğru yolla azgınlık apaçık meydana çıkmıştır. Kim putları inkar edip Tanrı'ya inanırsa şüphe yok, öyle sağlam bir kulpa yapışmıştır ki hiç kopmaz o ve Allah her şeyi duyar, bilir.
zorlamayla olmuyor;)

Bir kul 07-01-2009 01:50

:) merak ediyorum yazilari okuyormusunuz? Beni yakindan takip edip buldugum siteleri eklemissiniz tskederim.

prozac 07-01-2009 01:51

Bir kul kardeşim link vermen yeterli biz okuruz..

http://minikkelebek.wordpress.com/20...yerde-oldurun/

saygılarımla......

yucemanitu 07-01-2009 02:09

Alıntı:

Bir kul´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 148111)
:) merak ediyorum yazilari okuyormusunuz? Beni yakindan takip edip buldugum siteleri eklemissiniz tskederim.

Site Tüzüğümüzden bir madde:

2- Uzun Metinleri Kopyala-Yapıştır Yöntemiyle Forumlarımıza Taşımayınız
Kendi yorumlarınızı da katmadığınız sürece başka sitelerdeki yazıları kopyala-yapıştır (copy-paste) yöntemi ile forumlarımıza taşımayınız. Uzun kopyala-yapıştır mesajları genellikle sıkıcı olduğu ve okunmadığı gibi veri tabanımızın gereksiz büyümesine neden olmaktadır.

Kopyala-yapıştır yöntemi kullanmak yerine ilgili web sayfasının linkini yazmayı tercih ediniz.

Bilhassa uzun kopyala-yapıştır metinleri içeren mesajlar yöneticiler tarafından yazarı uyarılmaksızın silinecektir. Tekrarı durumunda kendisine disiplin cezası verilecektir.

Onursal Bedirhan 07-01-2009 04:17

Sevgili Bir kul kardeşim,

İslam alimleri kadar yüzsüz insanlar görmedim şimdiye kadar, ayetleri kendilerine göre yorumluyorlar. Bu gibi şiddet içeren ayetler Muhammed'in Medine'de güçlendikten sonra islamı kılıç zoruyla yayması nedini ile uydurulmuştur.

Hiç Yaratıcının gönderdiği bir eyet başka bir ayete ters düşermi ? düşmemesi lazım değilmi, ama gel görki Kuran'da bir biriyle çelişen yüzlerce hüküm vardır.

Kuranı evirip çevirmek kendilerine göre yorumlamak islam alimlerine has iştir. Kuran zaten apaçık olduğunu iddia ediyor. O zaman hiç bir etki altında kalmadan kuran'ı başından sonuna kadar oku. Buhari'nin hadislerinide oku o zaman kuran'daki vahşeti ve çarpıklığı çok rahat göreceksiniz.

En önemliside islam tarihini çok iyi öğren, ayetleri sebep sonuç ilişkisine dayanarak zaten kendin çözeceksin işi :)

Bügün islam tarihini araştıran bir çok kişi, dinin çarpıklıklarını çok rahat görebiliyor, samimi olanlar zaten elini ayaını çekiyor bu dinden.

Samimi olmayıp dinden menfaat çıkarmak isteyenler göryoruzki, saf inanan mahsun halkın kanını (maddi/manevi) emiyor.

kaancan 07-01-2009 05:00

bizi gücendirme biz cumartesi maymunu değiliz!(bakara65)
Biz senden her hangi bir ücrette istemiyoruz bizim tek görevimiz gerçeği sadece gerçeği tebliğ etmektir...
sevgiyle kal birkul.

karadenizli 08-01-2009 16:57

Sayın kaancan ben o ayetlerde dinden dönenin cezası böyle böyledir diye bir ayet göremiyorum.

Söz konusu ayetlerde mesela millet barış içinde,mutlu ve huzurlu yaşarken inmiyor savaş zaten var..zaten savaş başlamış onun üzerine iniyor bu ayetler.

Tarihsel olayları bir kenara bırakıp ayrıca o ayetlerin önünü sonunu kesip hiçbiryere varamassınız yaptığınıza bektaşi mantığı denir ve ancak cahiller kanar bunlara

kaancan 11-01-2009 15:23

sevgili karadenizli bırak sen bektaşi-nakşi mantığını bunca ayete ilim yetmez ama gel seninle sadece şu ayeti tartışalım:

NAZİAT25.
Allah onu, (herkese ibret olarak) dünya ve ahiret azabıyla cezalandırdı

bu cezalandırılan tekil kişi kim? turan dursun mu?
uğur mumcu mu?
bahriye üçok mu?
ve daha niceleri...

bu insanlar bu tür bozuk psikolojiyle yazılmış bu ayetlerin kurbanı değilmi?

yok eğer her ayeti tarihsel gelişim sürecinde ele alalım diyorsan (dikkat!) dinden çıkarsın kuranı evrensel din kitabı niteliğinden çıkarıp bir tarih kitabına dönüştürürsün!

cvbların mantık çerçevesi içinde olsun mümkün mertebe anlayamayacağımız ve senin anlayamadığın ulvi cvplar verme...

karadenizli 12-01-2009 16:15

Ya kaancan bir önceki ayetide yazsana böyle tartışmamı olur.işte tam buna bektaşi mantığı denir önceyi sonrayı kes ve hüküm ver

karadenizli 12-01-2009 16:50

Onlar barışa yanaşırlarsa sende yanaş ve allaha güvven şüphesiz o işitir ve bilir (Enfal 61)

Hepbirlikte barışa girin ve şeytana ayak uydurmayın şüphesiz o apaçık düşmandır(Bakara 208)

Kuran bir bütündür kaancan ayetin önünü sonunu kesip hiçbiryere varamassın islamda barış esastır ama kaşınan varsa bulaşan varsa tabiki onla savaşılır bu bütün devletlerin meşru müdafaa hakkıdır.Ama yinede buradada barış esastır ve karşı taraf barış istediği anda savaş biter.

senin dediğin ayetler savaş zamanında iniyor zaten durup dururken değil.Şimdi ecevit kıbrısa barış harekatı yapmıştır ama daha önceden Eokacıların yaptığını rum tarafının yaptığını görmezden gelip sırf türkiye tarafına bakıp bunlar savaşçı bir millet dersen herkes güler sana

yucemanitu 12-01-2009 19:06

Bedir'den önce bir kervan vurma girişimi olmuştu ve sanırım bu durumda meşru müdafaa hakkını kullanan taraf da Mekkelilerdi.

kaancan 13-01-2009 00:27

naziat.24
"Sizin en yüce rabbiniz benim" dedi.
naziat26.
Şüphe yok ki bunda bir ibret var korkanlara.

Al sana ayetin bir öncesi ve bir sonrası olayın trajik kısmı şimdi başlıyor:

eğer sırf ben tanrıyım dediği için firavun hem dünyada hemde ahirette büyük azap çekecekse bundan sonra farklı düşünce tarzları olan insanlara;ateistlere,deistlere,sufilere,alevilere. ..ve daha nicelerine yapılacak olanlardan ben sorumlu değilim kuran sorumlu mu diyorsun?

hallacı mansur(en el_hak...........;))

helson 20-01-2009 02:27

Birkul a cevap

Bakara 191 şiddet içeriyor ve Bakara 256 dinde zorlama yoktur diyor. ve yunus 99 allah kimi isterse iman sahibi yapar diyor.

Ve bu ayetleri ne güzel dile getiriyor ve buna rağmen dinde çelişki yoktur diyorsunuz. Bu ayetlerdeki çelişkileri görmüyormusunuz veya görmekmi istemiyorsunuz.

Muhammet in şehvetini görmeyip allah 30 erkek gücü vermiş diyorsunuz. Diyelimki gerçekten ilahi bir allah var peki bu allah neden bir peygambere 30 erkek gücü versin. Sebebi nedir. Neden bir peygamber gün boyunca bir o kadın bir bu kadın la düşüp kalksın. Neden ha bire haremine sürekli kadınlar almış ve buna rağmen ( İslamda kölelik yok diyip buna rağmen) kadın kölelerinden kendi deyimi ile zina yaparak çocuk yapmış.

İslamda kölelik yok, her insan eşittir diyorsunuz ama , kuran ın kendisi demiyormu, örneğin

BAKARA SURESİ: 178 Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında üzerinize kısas yazılmıştır. Hür kişiye karşılık hür, köleye karşılık köle, dişiye karşılık dişi... Kim kardeşi tarafından herhangi bir şekilde affa uğrarsa, bu durumda örfü izlemek ve affedene en güzel biçimde bir ödeme yapmak gerekir. İşte bu, Rabbinizden size bir hafifletme ve bir rahmettir. Kim bundan sonra azgınlık ve düşmanlık ederse onun için korkunç bir azap vardır

Şimdi nasıl dersiniz islamda kölelik yok.

İnanan büyük insanlar diyorki, İslam Kadın hakları şampiyonu.. gerçekten öylemi yoksa..

Bakara 222 ayette Allah kadınlara aybaşı larının bir ceza olarak verildiğini bildirmiş. İyide sadece kadınlarmı yani sadece insan ın dişisimi aybaşı oluyor. Tavşanlarda ve köpeklerde ve daha bilemediğim (bir çok belki) hayvanlarda neden aybaşı yada kanama oluyor.

Onların bu cezaları ne imiş peki.

Hadi onu da geçelim. Muhammetin ölümünden sonra dinden dönmeler oluyor ve ebu bekir dönenleri ateş kuyuları açıp diri diri neden yakıyor neden . dinde hani zorlama yoktu.

Ateistler kuranı incil i ve tevrat ın dinlerin tamamının karşısındadırlar. Bu kitaplar ateistin en büyük delilidir. Ve ateistlerde hem göz hem beyin vardır ve bir ateist görmeyi ve düşünmeyi bilir ve uygular.

kaancan 22-01-2009 21:00

şu aşağıdaki bozuk psikolojiyle yazılmış ayetleri günlük hayatta uygulamaya ve uydurmayı çalışanları düşündükçe olayın vahameti ve dehşeti çok açık bir şekilde ortaya çıkıyor;bu yazılar burda dururken, Hiç kimse cihad için çırpınan,kendini feda eden,canlı bomba olan,kafa kesen,el kesen,adam taşlayan zihniyetleri asla kınayamaz!
Önemli olan fokal enfeksiyon odağını ortadan kaldırmaktır;bununda insanları bilinçlendirmeden geçtiği kanısındayım,gerçeklerden insanlar haberdar olmalı!!!
Bukağılara vurulacaklardır. (Hakka Suresi, 32)
Zincirlere ve demir halkalara bağlanacaklardır. (İnsan Suresi, 4)
Demir kamçılarla kamçılanacaklardır. (Hac Suresi, 21)
Vücutları, alınları, sırtları, böğürleri ayrıca bir de ateşle dağlanacaktır. (Tevbe Suresi, 35)
Başlarının üzerinden kaynar sular dökülecektir. (Hac Suresi, 19)
Üzerlerinde ise katrandan ve ateşten elbiseler olacaktır.(Hac Suresi, 19) (İbrahim Suresi, 50)
Kendilerine ferahlık verecek tek bir damla serinletici su dahi bulamayacaklardır. O gün onlara verilecek olan tek içecek, kaynar su, irin ve kandır. (Sad Suresi, 57) (Hakka Suresi36)
Orada onlar için "kemikleri çatırdatan inlemeler" vardır. (Enbiya Suresi, 100)
Bütün zamanlar boyunca orada kalacaklar (Nebe Suresi, 23)
ve onların azabı hafifletilmeyecektir. (Al-i İmran Suresi, 88)
Ateşten çıkmak isteyecekler ama çıkamayacaklardır. (Maide Suresi, 37)
Onlar için (zehirli olan) darı dikeninden başka bir yiyecek yoktur. Ne doyurup-semirtir, ne açlıktan korur. (Gaşiye Suresi, 6-7)

karadenizli 22-01-2009 21:24

Ya kaancan zorlama daha fazla bence çünkü iyice dengesizleşiyosun.Bunlar cehenneme gidenlerin başlarına gelecekler.

Kuranın neresinde bu ayetleri günlük hayata uydurun yazıyor bunu hiçkimse diyemez bunu diyen birisi dinden çıkar zeten bu yüzden karşımda senin gibi bir örnek var yani dinden çıkmış bir insan.

Bu ayetleri böyle saçma sapan yorumladığın için dinden çıktın zaten

placebo 22-01-2009 22:36

Alıntı:

karadenizli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 149896)
Ya kaancan zorlama daha fazla bence çünkü iyice dengesizleşiyosun.Bunlar cehenneme gidenlerin başlarına gelecekler.

Kuranın neresinde bu ayetleri günlük hayata uydurun yazıyor bunu hiçkimse diyemez bunu diyen birisi dinden çıkar zeten bu yüzden karşımda senin gibi bir örnek var yani dinden çıkmış bir insan.

Bu ayetleri böyle saçma sapan yorumladığın için dinden çıktın zaten

İyi ya işte Kurandan feyz alan müslümanlar suçluları cehennemlik olup olmama durumlarına göre yargılayarak bu dünyada önceden cezalarını veriyorlar.. Allahın kuralları belli. Bunlarda şeriat kurallarını işletiyorlar .Kaancan abes bir şey söylememişki..

karadenizli 22-01-2009 22:55

Kaancan diyorki bu ayetleri günlük hayata uygulamak böyle bir olay yok.Ayrıca suçlunun cezasının verilmesi her toplumda her devlette vardır.

İslamiytte müslüman olmayanlara islam anlatılır ceza verilmez Çünkü dinde zorlama yoktur

placebo 23-01-2009 00:02

Alıntı:

karadenizli;149922]
İslamiytte müslüman olmayanlara islam anlatılır ceza verilmez Çünkü dinde zorlama yoktur
Tabii ki dinde zorlama vardır.Muhammedin ne dediğini kendisinin de bilemediği ve sanrılarıyla kaleme aldığı kitabında mantık arasanız sonunda böyle abuk fikirleri savunur duruma gelirsiniz..Bir ayette zorlama yoktur derken hemen 5 ayet sonrasında "bulduğunuz yerde öldürün "-"din Allahın oluncaya kadar savaşın" diyen bir kitaba inanıyorsunuz siz..Müslümanların bir dediği bir dediğini tutmuyor...Takiyyecilik te var ya serde..Bundan böyle"Allah birdir "deseler inanmam..

Alıntı:

Kaancan diyorki bu ayetleri günlük hayata uygulamak böyle bir olay yok.Ayrıca suçlunun cezasının verilmesi her toplumda her devlette vardır.
En azından sitenin giriş sayfasına da mı bakmazsınız orada toprağa gömülmüş ve recm edilen bir kadının resmi duruyor..Hiç mi bir alana toplanmış kalabalıklar içerisinde vinçle asılan müslüman karesi görmediniz bir yerlerde,ya da ekmek çaldı diye eli kesilen bir genç??.. Ve Allaha inanmıyor diye kafası kesilen bir insan..Şahsen ben çok duydum ve gördüm..Yoksa siz dünyalı değilmisiniz??:confused:

karadenizli 23-01-2009 00:14

o bulduğunuz yerde öldürün ayetini birazda biz soralımda açıkladım o Ayet müşrikleri değil müslümanlarla anlaşma yapmış ve sonra o anlaşmayı bozmuş ve müslümanlar aleyhine faaliyet yapan müşriklerden bahsediliyor.durup dururken hiçbir müşrik öldürülmez.

İslam hukukuna göre ekmek çalan yani kısaca bozulabilen yiyecekleri çalan kimselere bu ceza uygulanmaz çalınan şeyin bir değeri olması lazım mesela araba,bilgisayar gibi
Allaha inanmıyor diye hiç kimse öldürülmez salak müslümanların yaptğı uygulamayı bana örnek gösterme

sinner 23-01-2009 00:17

sn preache katılıyorum.
Dinde baskı yokmuşmuş peh güleyim bari karadenizli :mad:

Suudi Arabistanda Türk berberin yaşadıklarını hatırlayın.
Allaha küfretti diye kafası kesilecekti :confused:
http://www.nethaber.com/Toplum/60827...igi-iddiasiyla

karadenizli 23-01-2009 00:21

Dedim ya sinner salak müslümanların yaptığını niye bana örnek gösteriyorsun

placebo 23-01-2009 00:37

Alıntı:

karadenizli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 149944)
Dedim ya sinner salak müslümanların yaptığını niye bana örnek gösteriyorsun

Hepiniz birbirinizin uygulamalarına salak diyorsunuz.Bir türlü aranızda anlaşmaya varamadınız gitti."Benimki kara,Seninki benden kara" bir durumdasınız ama farkında değilsiniz ki,en kötüsü de bu zaten.Bizlerle de doğruları söylüyoruz diye anlaşamıyorsunuz??Kimlerle anlaşırsızın siz yahu??

dr humanist 23-01-2009 00:46

müslüman savunması şudur:islam yanlış anlaşılıyor ve uygulanıyor.çünkü çoğu şeyin kendisi de farkındadır,yanlışlıkları görmezden gelir. demezler mi adama yahu 1 tane yok mudur şu islamı doğru anlayan müslüman ülke?hepsi mi geri kalır?en modern islam ülkesi türkiye,onun da hali ortada..kimdir bu islamı doğru uygulayan?? devleti kurana göre yöneten,şeriatla yönetilen ülkeler en iyi uygulayan olmalı diye bir mantık yürütecem ama o konuya değinmeyecem bile,çünkü bazı şeylerin sen de farkındasın,ama inanmak için bu kadar da zorlamana gerek yok.

saygılarımla

placebo 23-01-2009 00:54

Alıntı:

devleti kurana göre yöneten,şeriatla yönetilen ülkeler en iyi uygulayan olmalı diye bir mantık yürütecem ama o konuya değinmeyecem bile,çünkü bazı şeylerin sen de farkındasın,ama inanmak için bu kadar da zorlamana gerek yok.

Hem arapçılık yap müslüman ol ,sonra gel anadilleri olan arapça kuranı "yanlış yorumluyorlar"diye eleştir..Komediye bakın ..Adamlar yanlış uyguluyor da arapça nın "A" sından habersiz Türkler doğruları bilip uyguluyorlar..Laiklik gözlerini kör etmiş demek...Hem kekeme hem geveze bir durum ..

sinner 23-01-2009 00:58

Karadenizli,
Tamam ;) senin tabirinle salak müslümanları örnek vermiyorum.
Doğrudan Muhammedi örnek veriyorum:
Eşref Oğlu Kab, genç bir şairdi. Peygamberi ve ona inanları eleştiriyordu. Peygamber (s.a.v) bir gün arkadaşlarına sordu: "Bu adamı öldürebilcek kimse var mı?" Mesleme Oğlu Muhammed, ortaya atıldı: "Ben varım." Bir gece, kalesinde bulunan şairin kafası kesilerek öldürüldü Ve, kesik baş, peygambere götürüldü. (Buhari, Cihad/15/1, Rehn/3, Tecrid, hadis 1578; Müslim, Cihad/119, hadis 1801; Ebu Davud, Cihad/169, hadis 2768)

Şimdi günümüze gelelim.
Turan Dursun ile o şair arasında peygamberi eleştirme açısından bir fark yok.
Sırf eleştirdiler diye öldürüldüler.
İslamda Hani baskı ve zulüm yoktu ?
İşte peygamberinin uygulamaları ...

karadenizli 23-01-2009 02:10

Valla sinner bu hadisi buharinin cihad bahsinde o kadar araştırdım bulamadım Bende 8 ciltlik tam metni vardırda

sinner 23-01-2009 02:23

Sn Karadenizli al sana Kütübü Sitte ..
Kab bin Eşrefi nasıl öldürdüklerini uzun uzun anlatıyorlar:

Fasil:GAZVELER BÖLÜMÜKonu:Gazveler - Ka`b İbnu Eşref`in KatliRavi:CabirHadis:Resulullah (sav) (bir gün): "Ka`b İbnu`l-Eşref`in hakkından kim gelecek? Zira bu Allah ve Resulüne eza veriyor!" buyurdular. Muhammed İbnu Mesleme (ra) atılarak: "Onu öldürmemi ister misiniz?" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Evet!" deyince Muhammed İbnu Mesleme: "Hakkınızda menfi şeyler söylememe de izin veriyor musunuz? [Güvenini kazanmamız için buna gerek olacak]" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "İstediğinizi söyleyin" buyurdu. Bunun üzerine Muhammed İbnu Mesleme (ra) Ka`b İbnu`l-Eşref`e gelip onunla konuştu, aralarındaki (eski) dostluğu hatırlattı ve: "Şu adam var ya, sadaka istiyor ve bize sıkıntı oluyor!" dedi. Ka`b bunu işitince: "Ha şöyle! Vallahi ondan daha da çekeceksiniz!" dedi. Muhammed İbnu Mesleme: "Biz ona şimdi gerçekten tabi olduk. Onu büsbütün terkedip sonunun ne olacağını seyretmekten de korkuyoruz" dedi. Ka`b "Söyle bana" dedi, "içinde ne var, ne yapmak istiyorsunuz?" Muhammed: "Onu yalnız bırakmak, ondan ayrılmak istiyoruz" deyince, Ka`b): "Şimdi beni mesrur ettin" dedi. Muhammed ilave etti: "Bana biraz ödünç vermeni talebediyorum." dedi. Ka`b da: "Bana rehin olarak ne bırakacaksın?" diye sordu. Muhammed İbnu Mesleme: "Ne istersin?" dedi. Ka`b: "Kadınlarınızı bana rehin bırakmalısın!" dedi. "Ama sen Arapların en yakışıklısısın. Sana kadınlarımızı nasıl rehin bırakalım? [Şu yakışıklılığın sebebiyle hangi kadın nefsini senden men edebilir?]" dedi. Ka`b: "Öyleyse çocuklarınızı rehin bırakırsınız!" dedi. "Ama nasıl olur, birimizin çocuğuna hakaret edip: "Bir veya iki vask hurma karşılığında rehin edildin" diye başıma kakarlar. Ama sana zırhları yani silahı rehin bırakalım" dedi. (Ka`b bu teklifi makul bulup:) "Pekala, bu olur!" dedi. Bunun üzerine Muhammed İbnu Mesleme, ona el Haris İbnu`l-Evs, Ebu Abs İbnu Cebr ve Abbad İbnu Bişr ile birlikte gelmek üzere randevulaştı. Bunlar geceleyin gelip onu (dışarı) çağırdılar. Ka`b yanlarına indi. Kadını: "Ben bazı sesler işitiyorum, bu sanki kan sesidir (gitme!)" dedi. Ancak O: "Hayır, bu gelen Muhammed İbnu Mesleme ile süt kardeşi ve Ebu Nale`dir. Mert kişi geceleyin yaralanmaya bile çağırılsa icabet eder!" dedi. Muhammed İbnu Mesleme arkadaşına: "Gelince, ben elimi başına uzatacağım. Onu tam yakaladım mı göreyim sizi!" dedi. Ka`b kılıncını kuşanmış olarak indi. "Sende tiyb kokusu hissediyoruz!" dediler. Ka`b: "Evet! nikahımda falan kadın var. Arap kadınlarının (sevdiği) kokuyu sürüyorum" dedi. Muhammed İbnu Mesleme: "Ondan koklamama müsaade eder misin?" dedi. Ka`b: Tabii ederim, kokla!" dedi. Muhammed yakalayıp kokladı. Sonra: "Bir kere daha koklamama müsaade eder misin?" dedi. Sonra onu yakaladı. "Göreyim sizi!" dedi ve orada öldürdüler.HadisNo:4242
http://hadis.ihya.org/kutubusitte/ha...Eref&yer=hadis

karadenizli 23-01-2009 02:33

Hayır hadisin senedinden kuvvetliliğinden söz etmeye bile gerek yok.Öldürdükleri kişi o kadar şerefsiz bir insanki borç istiyorlar ondan oda rehine olarak kadınların bırakılmasını istiyor oda olmadı çoçuklar.

Zararlı bir insan olduğu o kadar belliki.Zaten peygamberimizin düşmanlarının hepsi böyle

sinner 23-01-2009 02:55

Karadenizli,
Adamdan borç istiyorlar o da rehin olarak değerli bir şeyler istiyor.
O dönemde işler böyle yürüyor.
Öte yandan Muhammedin ve arkadaşlarının arasında geçen şu sözlere ne diyorsun ?

Muhammed İbnu Mesleme (ra) atılarak: "Onu öldürmemi ister misiniz?" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Evet!" deyince Muhammed İbnu Mesleme: "Hakkınızda menfi şeyler söylememe de izin veriyor musunuz? [Güvenini kazanmamız için buna gerek olacak]" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "İstediğinizi söyleyin" buyurdu.

Peki Kab bin Eşrefin öldürülmesi çok mu dürüstçe ?
Ona borç alma bahanesiyle yaklaşmaları, Muhammedi bilerek kötülemeleri, Parfümün ne güzelmiş diye yakasına yapışmaları ?
Tüm bunlar Muhammed ül Emin'in izniyle oluyor.
İnsani açıdan çok acıklı aslında...

karadenizli 23-01-2009 03:08

Ben seninle hadisn doğruluğunu tartışmadan başka bir açıdan baktım.

O sadece müşrik bir insan değildi bunu demek istiyorum islam aleyhinde faaliyette bulunan bir insandı sütten çıkmış ak kaşıkda değildi

sinner 23-01-2009 03:28

Anladım :)

Konumuza geri dönersek,
İslamiyetin inanmayanlar üzerine (savaş durumu hariç) zor ve baskısı var mı yok mu onu tartışıyoruz.

Hadisteki vakada savaş durumu yok. Adamın suçu (tabi suçsa) peygamberi hicvetmek.

Adamı sıcak yatağından, karısının koynundan yalanlarla kaldırıp tuzak kuruyorlar. Bu da barış zamanında oluyor.

Sonrada Muhammedin Allahı kendisiyle övünüyor:
Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır...

sinner 23-01-2009 03:43

Adam sütten çıkmış ak kaşık değil yani (ölmeyi) hak etmiş ?
Böyle düşünmek bence,
Bu mafyavari (Baba serisi filmleri hatırlarsan) cinayeti haklı kılmaz.

unbe 23-01-2009 13:41

Alıntı:

sinner´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 149970)
Adam sütten çıkmış ak kaşık değil yani (ölmeyi) hak etmiş ?
Böyle düşünmek bence,
Bu mafyavari (Baba serisi filmleri hatırlarsan) cinayeti haklı kılmaz.

Tamamen aynı fikirdeyim.İslam hakkında muhalefet ediyor diye daha doğrusu ne olursa olsun bir insanın öldürülmesi haklı olamaz.

Sn. Karadenizli
baş sayfadaki ankete verdiğiniz cevabı merak ettim şimdi...

vesper 24-01-2009 20:05

Muhammed İbnu Mesleme (ra) atılarak: "Onu öldürmemi ister misiniz?" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Evet!" deyince Muhammed İbnu Mesleme: "Hakkınızda menfi şeyler söylememe de izin veriyor musunuz? [Güvenini kazanmamız için buna gerek olacak]" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "İstediğinizi söyleyin" buyurdu.

Bu hadis doğru mudur? Nasıl bir hadistir bu. Karadenizli sen bu hadisin doğruluğunu kabul etin mi?

Bu arada aranıza yeni katıldım herkese merhaba.

sinner 24-01-2009 22:32

Vesper,
Bir önceki sayfada hadisin tam metni var.
Bakıver bi zahmet ;)

qw19 25-01-2009 15:32

Aslında aynı zalim bakış açısını Bush'ta, İsrail'de de görebilirsiniz. Bence bir farkları yok yahudiler, müslümanlar, hristiyanlar hepsi aynı çamurdan. Tekerin böldüğü.

Hristiyanlar azmı haçlı seferleri düzenlediler, tarihtekileri bırakın daha yeni Afganistan'a, Irak'a, Yahudilerin Filistin halkına yaptıkları hala gözümüzün önünde. Ya Müslümanların yaptıkları, ikiz kuleler saldırısı, en son Hindistan'da Delhi'de yaptıkları katliam. Yahudi soykırımı, Hitler İsa'yı öldürdüklerini yeni öğrenmişde, hoş Romalılar mı öldürdü yahudiler mi ya neyse.

Dinler işkencenin, zalimliğin, işgalin, yağmanın, savaşların, yayılmacılığın, sömürünün, dolandırıcılığın enstrümanı ve isteklendiricisidir.

Ama iş kendi başlarına geldimi feryat figanın bini bi para, kedi gibi ne bağırınyorsun her fırsatta sen de öbürünü yok etmeye çalışıyorsun ya.

Ama hristiyanlar, yahudiler akıllı en azından kendi insanlarına, kadınlarına, çocuklarına hak, hukuk tanımışlar, ya Müslümanlar hem yahudiden, hem hristiyandan hemde müslümanlardan eza cefa çekiyor.

Selamlar.

kaancan 25-01-2009 15:51

Dinden Döndüren Cezalar:

bakara178.
Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür). Ancak her kimin cezası, kardeşi (öldürülenin velisi) tarafından bir miktar bağışlanırsa artık (taraflar) hakkaniyete uymalı ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Her kim bundan sonra haddi aşarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardır.

cezanın mantığına bak! paran varsa öldür yoksa .... tuttun

nisa15.
Kadınlarınızdan zina edenlere karşı, içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar, şahitlik yaparlarsa, bu kadınları, ölüm alıp götürünceye kadar veya Allah onlara bir çıkış yolu açıncaya kadar evlerde hapsedin.

bak sen şu allahın işine! çamur at izi kalsın 4 kişi getir ölene kadar içeri atalım delile gerek yok...

nisa16.
İçinizden fuhuş yapan her iki tarafa ceza verin; eğer tevbe eder, uslanırlarsa artık onlara ceza verip eziyet etmekten vazgeçin; çünkü Allah tövbeleri çok kabul eden ve çok esirgeyendir.

bu tür bir psikoloji içinde eziyet veren cezaları düşünmek beni korkutuyor...

nisa25.
İçinizden, imanlı hür kadınlarla evlenmeye gücü yetmeyen kimse, ellerinizin altında bulunan imanlı genç kızlarınız (sayılan) cariyelerinizden alsın. Allah sizin imanınızı daha iyi bilmektedir. Hep aynı köktensiniz (insanlık bakımından aranızda fark yoktur). Öyle ise iffetli yaşamaları, zina etmemeleri ve gizli dost da tutmamaları şartı ve sahiplerinin izni ile onları (cariyeleri) nikahlayıp alın, mehirlerini de normal miktarda verin. Evlendikten sonra bir fuhuş yaparlarsa onlara, hür kadınların cezasının yarısı (uygulanır). Bu (cariye ile evlenme izni), içinizden günaha düşmekten korkanlar içindir. Sabretmeniz ise sizin için daha hayırlıdır. Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir

cariye ise iş değişir onlara cezanın yarısı;ticaret resmi kurumlarda alabildiğine yasal;)

nur2.
Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.

vurun zındıklara! acımadan vurun! yuzerkez vurun!

nur4.
Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkardırlar

ayşenin dedikodusunu yapanlar sizi unutmadım! vurun kafirlere seksenkere vurun!

nur8.
Kadının, kocasının yalan söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah adına yemin ve şahitlik etmesi,kendisinden cezayı kaldırır.

güzel olupta ayşanin dedikodusunu yapanlar yemin edin kocanıza ceza verelim siz bana kalın!

nur11.
(Peygamber'in eşine) bu ağır iftirayı uyduranlar şüphesiz sizin içinizden bir guruptur. Bunu kendiniz için bir kötülük sanmayın, aksine o, sizin için bir iyiliktir. Onlardan her bir kişiye, günah olarak ne işlemişse (onun karşılığı ceza) vardır. Onlardan (elebaşlık yapıp) bu günahın büyüklüğünü yüklenen kimse için de çok büyük bir azap vardır.

her halukarda ben ayşeyi aklarım ama siz varya sizi asla affetmeyecem!

nahl126.
Eğer ceza verecekseniz, size yapılan işkencenin misliyle ceza verin. Ama sabrederseniz, elbette o, sabredenler için daha hayırlıdır.

size yapılanın on katını yuz katını bin katını yapın kafirlere! hani hak-adalet ?hani eşitlik?hani adil yargılanma?

maide38.
Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir

asın! kesin! yakın! taşlayın! kırbaçlayın! (başka sadistlik başka işkence kaldımı?)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:40 .