Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Sitemizin Gelişimi İçin Öneriler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=881)

22-09-2005 15:59

Sitemizin Gelişimi İçin Öneriler

Turan Dursun Sitesi'nin gerek içerik gerekse de biçim olarak gelişmesi için önerilerinizi buraya yazabilirsiniz. Sitemizde görmek istediğiniz yeni özellikler var mı? Değişmesini istediğiniz şeyler var ise nelerdir?

Kısacası siteyi zenginleştirmek için neler yapılmalı? Şayet siz yardımcı olabiliseniz, hangi konuda yardımcı olabilirsiniz?

burkay 23-09-2005 22:31

site genel olarak güzel hazırlanmış her kesime her yaşa hitap ediyor ... biraz da sizlerin inandıkları ve o inandıklarınızın kanunlarını bir köşeye yazarsanız insanlar daha çok anlarlar veya tartışırlar ... saygılar ...

Aciz_bir_kul 03-10-2005 03:09

Siteniz gerçekten çok iyi. taraflı bir site olsada. tarafsız gibi görünmekte. örneğin kuran meali koymanız takdire değer bir davranış. yani inanan da inanmayanda bu siteden faydalanabilir. ataizm gibi köhne bir düşünceye sahip olan sizler yinede tebrik edilmeyi hak ediyosunuz.

kula 03-10-2005 20:42

Bence çeşitli kaynaklardan yararlanılmalı.Sitede bu zaten yapılıyor ama bunu dahada genişletmek gerekir.Mesela İlhan ARSEL in yazılarına sitenizde yer verirseniz hem site ziyaretçileri yararlanmış olur,hemde forumdaki bir çok tartışma başlamadan bitmiş olur.

03-10-2005 21:32

Kula arkadaşım,
İlhan Arsel'in 3 ciltlik "Kuran'ın Eleştirisi" kitabının ebook'u ve başka bazı kitaplar 2-3 hafta öncesine kadar sitemizin download bölümünde duruyordu. Ancak yayınevinden değilse bile o çevreye yakın birisinin uyarısı üzerine listeden çıkardım. Çünkü telif haklarının ihlali oluyordu bu. Adamlar para kazanıyorlar bu işten, onların ekmeğiyle oynamak doğru değildi.

İlhan Arsel'in eserlerini kısmi olarak ve download şeklinde değil ama sitemizdeki "hadis" bölümüne benzer şekilde yapmayı düşünüyorum. Aslında onun eserlerinin çoğu http://www.ilhan-arsel.org de bulunuyor. Bizim kardeş sitemiz sayılır.

"Aciz bir kul" ve berkaya da teşekkürler.

aspartam 06-10-2005 13:54

Sitenin saatini ayarlamakla işe başlayabilirsiniz.Farklı fikirlere tahammülünüzden dolayı da size teşekkür ederim.

10-10-2005 19:15

cem kardeş benim siteyle ilgili hoşuma gitmeyen bir şey var, sitenin genel duruşu islam-karşıtı bir görünüm sergiliyor, oysa ben temel düşüncenin ateism üzerine kurulu olduğunu görüyorum. bir ateist sitesi olarak sürekli islamı eleştirmek zorunda kalmamız bir eksiklik bence çünkü bir insanın islamı reddetmesi için onu tüm kurumlarıyla anlaması gerekmez, kurandan hiç anlamayan ya da sizlerin çoğunlukla yaptığı gibi ayetleri teker teker araştırıp incelemeyen kişilerin de inancı reddetme hakları vardır ve bu doğaldır. yani şimdi hadi islamı ya da kuranı reddektik diyelim, bu bizi ateist yapmaz ki, ordan biri derse o zaman gelin budist olun diye, işte buna cevap veremeyiz bu durumda. ateismin çıkış temelleri islam ya da benzeri spesifik bir dinin karşıtlığı değildir. dolayısıyla bu müslüman kardeşlere bizim islam karşıtı olmadığımızı bizim genel anlamda din karşıtı olduğumuzu anlatacak bir takım yazılar siteye eklenmeli diyorum. bir çok kişi ateismi satanism ile bile karıştırıyor, en azından bizim şeytana da inanmadığımızı belirten şeyler olmalı sitede, ve bizim ateism gibi bir reddedişi ortaya atmamızdaki sebeplerden birinin insanlığın refahını üst düzeylere çıkarıp daha mutlu bir hayat yaşamalarını sağlamak olduğunu da hatırlatmamız gerekir.
benim site için ilavesini düşündüğüm şeyler bunlar. buna örnek bir çalışma olarak da kardeş sitemiz www.ateist.com dan ateism felsefesini türkçeye çevirerek serbest forumlardan yeni bir başlık altına yerleştirdim.
eğer dilersen uluslar arası başka ateist sitelerden ateist manifestoları çevirebilirim.
ilgine teşekkürler
usrenin

Khazar 10-10-2005 19:53

Fanatizm

Farklı görüşlerin yansıtılması tabii ki zenginliktir, ancak bunun bazı kriterlere bağlanması lazım. Çünkü mevcut durumda pek çok forum, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, fanatizme meyilli, dar görüşlü insanların duygusal içerikli mesajları ile bundan irite olup lüzumsuzca laf yetiştirmeye çalışan karşıt görüşün zaman ve efor kaybından öte birşey yansıtmaz hale gelmiş gibi. Forum üyeliği için kişinin açık fikirliliğini test eden bir online anket konması, sonrasında da moderatörler tarafından forumların gözlenmesi, şikayetlerin dikkate alınması gibi bir dizi önlemle bu site çok daha verimli bir hale getirilebilir kanısındayım.

11-10-2005 17:54

Usrenin,
Aktif ilgine çok teşekkür ederim. Ateizm ve din karşıtı diğer felsefeler (deizm, agnostisizm gibi) hakkında detaylı yazıları siteye ve bilhassa ana sayfaya koymayı uzun zamandır düşünüyordum. Ancak bu yazının çok iyi yazılmış olması gerekiyor. Çünkü açıklarını arayacak olanlar çok olacaktır. Sadece islam karşıtı değiliz tabiki. Diğer dinlerin eleştirileri ile ilgili yazıları da siteye koymamız gerekiyor. Bu konuda son zamanlarda sargon bize yardımcı oldu ve musevilik hakkında yazılarını "Haber/Makale" kısmına koyduk. Başka yazılar da geldiğinde yerini alacaktır. Ama yaşadığımız toplum gereği en büyük eleştiriyi islama yapmamız gerekiyor.

Ateizm hakkındaki yazını inceleyeceğim. Tekrar teşekkürler.

Khazar,
Sanırım maille de yanıtlamıştım görüşünü. Din karşıtı üyelerimizi, sitemizin içinde yer alan "Dinlerden Özgürlük" grubu altında topluyoruz. Sadece bu gruba özel forumlar var. Bu kısım, müslümanlara kapalı, tabiki diğer tüm dinlilere. Sanırım arzu ettiğin forum bunun gibi.

12-10-2005 01:06

rica ederim cem, diğer ülkelerin ateist sitelerini geziyorum fırsat buldukça, bu onlarda daha çok kurumlaşmış bir kavram olduğu için islamın tanımlayıp bizim ateistler olarak çoğunlukla boş bıraktığımız alanları dolduran kaynaklar içeriyor. Malum birilerini dinden çıkardığınızda çıplak kalmaması için hayatındaki manevi kavramların referans noktalarını değiştirmek gerekiyor, buna örnek olarak; bize hep sorulan "ateistler iyilik yapar mı?", "ateistler ahlakı neye isnad eder?" gibi sorular sorarlar, işte bu noktada onların daha önce bu konuya referans olarak atadıkları allah-peygamber ya da herhangi bir dayanak noktasını başka alanlarda iyi ve tam bir şekilde tanımlamak gerekiyor. Uluslar arası sitelerde bunun bir çok çalışmasına rastladım, güzel bir örnekte şundan bahsediyordu konu olarak: diyelim bir müslümanı islama inanmamaya davet ediyoruz, haklı olarak ruh hallerinin etkisiyle bir çok soruna işaret ediyorlar;mesela bu zamana kadar hep sonsuz bir hayat algısı içinde yaşamışlar, bu insanları islamdan ayırmak onları sıkı bir depresyona sokmak olur, bunu yapmak için onlara ölümlü bir dünyada psikolojik ve manevi sorunlarla nasıl baş edileceğini gösteren bilgiler verilmelidir. bahsettiğim yazı ateist olup manevi boşluk yaşamadan ya da mutlu olarak yaşayarak hayatın nasıl devam ettirileceği üzerineydi. onu türkçeye çevirmeyi düşünüyorum ilk olarak. eskiden ben de bir müslümandım ve islamdan çıkışım çok acılar içinde oldu. İnsanların da bunu yaşamalarına gerek yok bence, bir iş yapıyorsak fayda adına bunu tam yapmalıyız.
buradaki son örneğim olarak şunu vereyim, hep dinsizlik insanı suça teşvik eder korkusu vardır inananların içinde, mesela allah yoksa ben bilmem kime niye tecavüz etmeyeyim ya da allah yoksa şunun malını niye çalmayayım niye öldürmeyeyim soruları gelir, işte bunları yapmamanın denklemini anlatmak gerekiyor bu insanlara. bunları insan olduğumuz için yapmıyoruz, başımızdaki bir yöneticiden korktuğumuz için değil, tabii bu bu kadar kolay izah edilecek birşey değil ama temeli böyle en azından. bir fransız ateist arkadaşıma da söyledim bizim için fransadaki local ve büyük ateist sitelerden önemli yazıları ingilizceye çevirecek(ingilizce öğretmeni,ama birinci dili fransızca) oradan ben türkçeye çevirecem. Benzeri şeyler var aklımda ancak bu hafta biraz yoğunum. yine de bir kaç gün içinde yeni çevirilerle gelerek insanımızın ateism perspektifini yukarı bir düzeye çekmeye çalışacağım.
İnsanlığı daha iyiye taşımaya çalışan herkese teşekkür ederim.

18-10-2005 03:13

siteye psikiyatrinin, psikolojinin ve sosyolojinin temellerini oluşturan bilgileri koyalım. Cem kardeş birşeyi kabul etmelisin ki tanımında mantık üstü olarak geçen bir kavramı bir takım bilimsel ve akıl ve mantık ürünü olan şeylerle devirmeye çalışıyorsun. Bu bana zaman kaybı gibi geliyor. Baksana sen neler yazıyorsun adamlar neler yazıyor. Bence bu işi becermek için seçilen yol yanlış. İnsanları dinin içine çekerek yanlışlarını gösteremezsin, insanları bilimin içine çekerek gösterebilirsin bunu.
Yarın öleceğini bilseydin bugün bu siteye yazı yazmak yerine başka birşey yapardın, belki yine yazı yazardın ama yazdıkların farklı olurdu. Peki nerden biliyorsun yarın ölmeyeceğini de bugün o gün yazacaklarını yazmıyorsun, çünkü bu ihtimal var olmasına rağmen yarın öleceğine inanmıyorsun. Bu bir inanıştır. Buna inanıyorsun ve inanmak için bazı sebeplerin var. Ama şunu tartışamazsın "bu bir bilgi değildir". Senin yarın ölmeyeceğin gibi bir bilgi olamaz. Bu bilgiye sen sahip olamazsın, sen bu ihtimale sahip olabilirsin. Ve bu yüzden bugün buraya yazdıkların yarın ölmeyeceğin inancında olduğundandır. Benim çözüm önerim bu noktada başlıyor. Bu adamlar ya da sen-ben mutlaka birşeylereinanacaz, İnanıyoruz da. Bize kuranın ayetlerindeki çelişkiyi anlatacağına, insan düşüncesine olan yaklaşımları anlatsan bir gün bu müslümanlar kurana sadece gülerler ve onu sosyolojik ve psikolojik ihtiyaçlar açısından nitelendirirler. Ben düşünceme göre kişileri islamdan ya da diğer eski ve yetersiz dinlerden çıkarmanın ve yeni dinlere(ateism, panteism,deism) gibi yönlendirmenin yolu dini tartışmak değil bilimi tartışmaktır.
Çalışmalarına çabalarına saygı duyuyorum ama hedefine ulaşmak için bilimi irdelemek gerekiyor, kuranı değil. Ben bu akşam depremde ölmeyeceğime inanıyorum(hiç bir bilgim yok halbuki), eğer inanmasam bu akşam ders çalışmam başka bir şey yaparım. Yani bu bir konudaki inancım ama daha bir çok konuda inancım var, benim miktar olarak inandıklarımın bildiklerime oranı müslümanınkinden düşük olabilir, ama yine de inandıklarım küçümsenecek miktarda değildir. Dinleri geliştirdikçe inandıklarımızın yerine bildiklerimizi koyabiliriz. Bilginin sonu olmadığı için mutlaka boşlukları ya şüpheyle ya da inançla dolduracaz ama en azından inancın bu paftadaki parselini azaltırız.
sevgiler

18-10-2005 15:29

Burada yaptığımız da bilimsel düşünceye aykırı şeyler değilki usrenin. İslami inanışların iç çelişkilerini, gerçeklera aykırılıklarını ortaya koyuyor, bilim ve akıl yoluyla çürütmeye çalışıyoruz. Kuran'ın bilimsel mucizelerinin olmadığını gösteriyoruz. Kendinden önceki kaynaklardan temellendiğini gösteriyoruz. Kayıtsız şartsız teslim olabileceğimiz yani iman duyabileceğimiz özelliklerde bir kitap olmadığını ispatlamaya çalışıyoruz.

Ancak dinle mücadelede farklı yöntemler de olabilir. He yiğidin bir yoğurt yiyişi varmış. Sen farklı yöntemler kullanabilirsin, burda bu konuda sana karışan da olmaz. Tam tersine siteyi zenginleştirmiş olursun.

Yazılarını bekliyorum.

22-10-2005 18:51

sitenin logosundaki "1997'den beri" ifadesi komik olmuş, sanki viski markası gibi:)) cem kardeş yapmayın böyle:)

Materyalist 22-10-2005 19:07

Sevgili cem. Ben sitemizde (sitemizde diyorum. çünkü bu site hepimizin sitesi) "temel kavramlar" adı altında bir bölüm açılırsa iyi olur diye düşünüyorum. Orada çeşitli "izm" lerin tanımı ve tanıtımı yapılabilir.
saygılar

23-10-2005 23:34

bizimki kadar ziyaret edilen hiç bir site yok ki reklam almasın. biz niye reklam almıyoruz cem, hiç olmazsa sitenin bir takım masrafını çıkarmış oluruz. ne dersin sitenin kimliğine ters mi düşer? sargonun çevirmek üzere verdiği site adreslerinden bir ikisine baktım az önce, hepsinde reklam vardı hem de kocaman. yani bu işler böyle dönüyo anlaşılan.
bu kadar sık ziyaret edilen bir sitenin reklam geliri iyi olur.?

Materyalist 23-10-2005 23:41

Bravo usrenin. Gerçekten güzel bir düşünce. Hem bir de ben şunu merak ediyorum. Yaw arkadaşlar. Bu sitenin giderleri nasıl karşılanıyor be? Nerden geliyor değirmenin suyu? Molla bir site olsa anlayacam değirmenin suyunu da, bu siteye üyelerinden başka destek verecek birilerini kesinlikle seçeneklere koyamıyorum. bunun kirası, mirası var mı? Nasıl oluyor bilmiyorum. Reklam fikri güzel bir fikir

24-10-2005 00:54

Öneriler için teşekkürler. Bu siteyi el birliğiyle daha iyi yerlere taşıyacağımızı sanıyorum. usreninin de katkılarıyla ana sayaya daha doğru sol sütuna ateizm, deizm, agnostisizm, panteizm gibi felsefeler ile ilgili temel bilgileri koymaya başladım. Zaman içinde katkılar ve eleştiriler ile daha da gelişecektir bu yeni bölüm.

Sitenin ortalama aylık gideri 50 dolar civarında. Tamamını ben kişisel olarak karşılıyorum.

İyi gelir olursa reklam vermeyi düşünebilirim. Bunun haricinde paypal üzerinden bağış toplama da düşünülebilir.

Materyalist 24-10-2005 01:01

Cem kardeş (Abi mi, Kardeş mi, Yoksa arkadaş mı desem bilmiyoru ama ağzımdan kardeş diye çıktı. Neyse) Şu izmlere katkı konusunda bizim de çorbada tuzumuz bulunabilir mi? Bulunursa nasıl bulunur, Nasıl olabilir? Hani birazcık felsefeciyim de. Bel ki faydam olur diye düşündüydüm. :D

24-10-2005 01:04

google'ın adsense-adwords adlı uygulamaları var, bunlardan sitene koyuyorsun(uygun bir yerine) ziyaret başına sana para ödüyorlar. bu gerçekten çok işimizi görebilir, bu sıklıkla ziyaret edilen bir site için 50 doların çok daha üzerinde bir rakam elde edebiliriz.
gerekli bilgi için google.com/com.tr adresinden reklam kampanyalarını inceleyebilirsin, geçimini sadece bu kampanyalardan sağlayan büyük siteler var.
sevgiler

aragonn 01-11-2005 22:00

umarım sıtenız daha fazla sevıyelı ve doyurucu tartısmalara sebep olur.
her ne kadar düsüncelerınızı tasvıp etmesemde ınsanların bırbırlerıne tahhammul edebılmesı,tartısabılmesı guzel bır olgu.
bilgi kutsaldır,bilgi herseydır her turlu gerıcılık kahrolsun.
umarım hıc kımse atasının oldugu için bır dusunceye koru korune baglanmaz
benım bır tavsıyemde kullanıcı arkadaslar yazılarında alıntıların kaynagını belırtırse herkes daha saglıklı bılgıye ulasabılır.
Allah yardımcınız olsun
kolay gelsın

Mutezile 06-11-2005 21:47

Aragonn; fikirlerine aynen katılıyorum. Ben de bir yazı asacaktım. Ama sen güzel toparlamışsın. Dolayısıyla gerek kalmadı.

Quark 14-11-2005 22:23

Sadece bir düşünce

Cem bey,

Öncelikle kişisel çabalarınız adına teşekkürler.

Bu reklam fikri mantıklı tabii ama düşünsenize bir, Reklamı veren firma sanki ateizme sponsor olmuş gibi olacak. Radikal dincilerin boy hedefi olması ise işten bile değil. Toplumsal tabular öyle garip ki bir çok müslümanın bu sitede banner ya da reklam veren firmadan bir daha alışveriş yapmayacağı bile açık. Bu siteyi hack leme çabalarını bunun bir delili olarak görmek lazım.

Ama yinede bu fikri yabana atmayıp uygun bir şeyler düşünmek gerektiğine inanıyorum. Usreninin getirdiği ziyarete dayalı banner fikri buna güzel bir örnek.

Sevgi ve saygılar...

16-11-2005 07:42

evet Quark, google reklam kampanyalarında sitende yayınlanacak ürünleri ve markaları sen seçmiyorsun(böyle bir hakkın yok anlaşma gereği), onlar belirliyorlar ve her seferinde değişebilen dinamik bir reklam oluyor. aynı şekilde reklam veren de bunun hangi sitede yayınlanacağına karar veremiyor, yine bu google'ın yetkisinde. dolayısıyla , atıyorum, bir kitap evinin reklamı bizim sitede yer alabilir bir gün, ertesi gün başka bir kitap evinin ki ya da, atıyorum, bir kırtasiyeninki yer alabilir.
dolayısıyla google sadece etik içeriğe bakıyor siteye reklam verirken, bizim sitenin de etiğe aykırı bir site olduğunu düşünmüyorum(küfürleri düzenli olarak silersek). zaten siteden zengin olmayı düşünmüyoruz, sadece aylık masrafının çıkması yetiyor. bunun dışında bir bağış linki verebiliriz, her ateist 5 milyon bağış yapsa sitenin yıllık masrafı çıkar bile.
tüm bunlar için acele etmeye gerek yok şimdilik, sitenin bilgi içeriğini biraz daha genişletmeliyiz öncelikle. siteye neler ekleyebileceğimizle ilgili geniş fikirlerim var, fırsat buldukça belirtmeyi düşünüyorum.
:)

ngcoskun 19-11-2005 11:37

imdatttttttt...
yaaw şuraya gelip iki satır yazıcam bazı başlıklar ilgilimi çekiyor üstünde düşünmeye başlıyorum tam yazıcam sayfa açılana kadar ne aklımda yazacak birşey kalıyor ne de şevk...

CEM ne olur birşeyler yap yaw....gereği neyse hep beraber yapalım yol göster..bazen bazı başlıklara girerken bir bakıyorum giriş yapın diyor eee ben giriş yapmıştım ...bir bakıyorum şuan online kişiler listesinde adım var ben sistemde değilimm...neyse çerezleri sil falan derken giriyorum bir bakıyorum okunmamış mesajların rengi değişmiş hepsi okunmuş gözüküyor.haydaaaaa....yani sisteme girip çıkmış oluyorum tabi bu son derece hızlı yaptığım için o işlemler sırasında yeni bir mesaj yazmış olan olmuyor..neyse konu bu değil.konuları takip edecek hangisi okumamıştım diyebilecek kadar hafızam maalesef yok.. :(

biraz karışık oldu galiba ama neticede site çok yavaş ve bazı aksaklıklar var.....beni tanımıyor yaww. :)
ne olur söyle yapabileceğimiz birşey varsa yapalım..

Russell 22-11-2005 03:44

ngcoskun,
senin yapabileceğin birşey yok.yavaşlığın nedenini biz de tam olarak bilmiyoruz.cem daha önce biraz uğraştı ama sonuç ne yazık ki olumsuz.giriş sayfasının açılmasının nedenine gelince;serbestforum dışındaki forumlar kayıtlı olmayan kullanıcılara kapalı,oralara giriş yapmadan girmeye çalışıyor olmalısın.

23-11-2005 19:17

Ngcoskun, ben kolayca açabiliyorum sayfaları, şimdi tekrar kontrol ettim. 5 ila 10 sn. içinde tüm sayfalar açılıyor. Sende sürekli mi böyle oluyor yoksa belli saatlerde mi ona dikkat et istersen. ADSL bağlantın varmı? Bir de cacheyi arada bir temizle. Arka planda çalışan programlar veya virüs varmı kontrol et derim.

Bu şikayetler gelmiyor senden başka bir de birkaç ay evvel russelden gelmişti.

ngcoskun 24-11-2005 10:14

ben hızlı bir insanım öyle 5 - 10 saniye bekleyeceksem yapamam.:)
neyse şaka bir yana bazı zamanlarda site açılmıyor bile.sayfa görüntülenemiyor yazdığı zaman bilgisayara şiddet uygulamadan zor duruyorum.adsl im var 512 iyle bağlanıyorum.ama diğer sitelerde çok rahat gezinirken burda takılmalar oluyor.saatine dikkat edicem sabah saatlerinde olmuyor sanırım.ama bu sürekli de olmuyor..

ayrıca birşey daha var...ben çıkış butonuyla çıktığım halde başka bilgisayardan siteye girdiğimde kendimi online görüyorum.beni online görüp de mesaj yazmadığımı gören arkadaşlar yanlış anlıyor..itibarım sıfır oldu yani.nasıl olcak ne olacak bir söyleyin de bende yapayım.itibarımı alayım yerlerden.

24-11-2005 11:36

Online olan kişilerin listelendiği sütun, son 30 dakika içinde online olanların listesidir. Yani online görülen kişi belkide 29 dakika önce offline oldu. Belki bu süreyi biraz düşürmekte fayda var.

ngcoskun 24-11-2005 11:40

sen onu 15 dakika yap bence.
ya da birileri daha fikir versin ama 15 dakika iyidir.

exclusive 06-01-2006 23:49

Bence sitenin giderlerini karşılamak amacıyla bağış yapılabilmesi çok yerinde olur. (Reklam işinin çok tutacağını sanmıyorum) En azından biz de masraflara bir miktar ortak oluruz, tek kişinin sırtına binmez bütün yük. Hem zorunluluğu da yok, siteye destek olmak isteyen bütçesine göre bir katkıda bulunur. Bence çok hoş olur, imece usulü :)

Bu arada sıksık siteyi sabote etme amaçlı küfür saldırılarına maruz kalıyoruz. bence küfürlü kelimeleri xxxx şeklinde oto-sansürleme uygulaması buna çözüm değil, zira basit harf değişiklikleriyle bu küfürleri yazmak mümkün. Zaten Türkçe küfür açısından çok zengin bir dil, hangi biriyle baş edeceksiniz...

Benim bu konudaki önerim yeni üyelere bir nevi "aday-üye" statüsünün uygulanması.

Bazı forumlarda yeni üyelerin mesajları 1 hafta ya da 1 ay boyunca doğrudan sitede yayınlanmıyor. mesaj yollanınca "mesajınız kaydedilmiştir, görüldükten sonra yayınlanacaktır" şeklinde bir ibare çıkıyor ve büyük ihtimalle bir moderator okuyup onay verdikten sonra mesaj yayınlanıyor.

İşin teknik kısmını bilemiyorum tabi ama böyle bir uygulama bu tarz küfür saldırısı sorunlarına da kökten çözüm olur bence... Eğer çok zahmetli bir iş olmayacaksa uğraşmaya değer diye düşünüyorum. Hem moderatör arkadaşlar da offline oldukları zaman akılları burada kalmaz...

Mesela reklam yapmak gibin olmasın ama grafik tasarım konulu bir forum olan www.tr3d.com da böyle bir uygulama var ve süresi 1 ay. Bu sitenin uzun zamandır üyesiyim ve php kodlarını yazan kişiyle bir miktar muhabbetim var. Arzu ederseniz bu kodları vermesini isteyebilirim. Tabi güvenlik gerekçesiyle reddetme ihtimali de var ama kodları aynen vermese bile yardımcı olacağını tahmin ediyorum...

Ne dersiniz böyle bir işe kalkışsak fena olmaz mı?

03-04-2006 11:12

Re: SİTENİN GELİŞMESİ İÇİN ÖNERİLER

Cem,

forum'un rss linki var mı? kullandığınız forum yazılımının (phpBB) bu özelliği var bildiğim kadarıyla. yeni mesajları her seferinde forum'u yükleyerek kontrol etmektense rss ile kontrol etmek sanırım hem sizin trafiğinizi düşürür, hem de server yükünüzü azaltır.

03-04-2006 12:09

rss özellikleri var ancak bu konu hakkında henüz hiç bilgim yok. Nasıl aktive edilir araştırmam gerekir. Senin bilgin var ise yardım edersen memnun olurum.

03-04-2006 12:16

phpbb için bugün yeni bir mod indirdim, onu deneyecem, eğer istediğim gibi çalışırsa aynı şeyi nuke içindeki phpbb'ye de uygulamaya çalışacam. İstediğim özellikleri sağlayabilirse e-mail ile tüm detayları yazarım. Şu anda rss feed'i veriyor siteniz, ama içeriği boş. Sanırım fazla uğraşmadan işler hale getirilebilir.

17-04-2006 15:04

Sevgili Cem,
rss eklemesi için elinize sağlık. Sanırım dünden beri çalışır duruma gelmiş. Bu rss feed'i veren php kodunun bir yerlerinde
Kod:

<?xml version=\"1.0\" encoding=\"ISO-8859-1\"?>
gibi bir kodlama bilgisi olabilir, orada encoding'i ISO-8859-9 yaparsanız sanırım feed'lerin kodlama sorunları da çözülecek.
Thunderbird ile kullanıcı kodlamayı ayarlayabildiği için sorun yok, RssReader gibi yazılımlar da bu encoding'i kullanıyorlar sanırım.

Kolay gelsin.

FAN_FUH_ 19-04-2006 04:25

Değerli beğler,

Benim önerim Turan Dursun'un eserlerinin taşına biliyorsa burada yayınlanması,taşınamıyorsa ufak parçalar halinde,sitede ki anasayfada bir bölümde yayınlanmasıdır.

maddeoz 19-04-2006 11:37

selamlar arkadaşlar.
benim önerim, sitenin şarkılar kısmına john lenoon'un "imagine" adlı şarkısının da yüklenmesidir.
beatles'ın üyelerinden olan "jhon lennon" bu şarkısı nedeniyle koyu bir hıristiyan tarafından öldürülmüştü.
aşağıda şarkının sözleri var.
Imagine

Imagine there's no heaven,
It's easy if you try,
No hell below us,
Above us only sky,
Imagine all the people
living for today...

Imagine there's no countries,
It isnt hard to do,
Nothing to kill or die for,
No religion too,
Imagine all the people
living life in peace...

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
Imagine all the people
Sharing all the world...

You may say Im a dreamer,
but Im not the only one,
I hope some day you'll join us,
And the world will live as one.

dilerseniz internetden arayıp bulabilirsiniz, luzum halinde ben de size yollayabilirim.
kolay gelsin.

19-04-2006 12:47

Neutino teşekkürler. Türkçe dil kodlaması yapılmış oldu.

Maddeoz arkadaşım bu şarkıyı indirebileceğim bir link verirsen memnun olurum. Sana da teşekkürler katkın için.

Site sizlerin katkılarıyla daha da gelişecek.

19-04-2006 19:29

Merhaba arkadaşlar,

Cem'in çalışmaları sonucunda site rss yayını da yapıyor hale geldi, bu özellik ve kullanımı hakkında ben bir parça bilgi vereyim dedim. Pek derli toplu olamadı, kusura bakmayın.

RSS - Rich Site Summary - Zengin site özeti anlamında bir kısaltma. İçerik dağıtımı için kullanılan bir teknoloji. Özelliği, "hafif" olması, yani sitenin tamamının değil, sadece belli bir içeriğin iletilmesi. "Zengin" olması, sadece düz yazı değil, ilgili link, yazar vs gibi bilgilerin de bu özetin içerisinde olmasından kaynaklanıyor. Şu an bu sitede kullanılan RSS 2.0 ise Really Simple Syndication anlamına geliyor.

RSS hakkında Wikipedi açıklaması
"Internet kullanıcısı RSS teknolojisi ile düzenli olarak içerik sunan sitelere abone olabilir ve çeşitli RSS istemcileri sayesinde içeriği takip edebilir. Site yöneticisi veya sahibi bu hizmeti sunmak için bir takım teknik düzenlemeler yapmalı ve uygun formatta XML'i RSS istemcisi talep ettiğinde göndermelidir.

RSS olarak sunulan içerik web sitesinde sunulan içeriğin tamamını, özetini veya sadece başlığını içerebilir."
Wikipedi RSS

Ne gibi bir avantajı var?
Diyelim ki sürekli takip ettiğiniz 10 adet sürekli güncellenen site var, sitelerde bir güncelleme oldu mu diye sürekli bu 10 siteyi tarayıcınız ile geziyorsunuz. Her seferinde de sitenin güncellenmeyen içeriği ya da o sırada ilginizi çekmeyen diğer ayrıntıları da yüklemeniz gerekiyor.
RSS ile daha farklı bir yaklaşım izleniyor. Sitenin özetini belli periyotlarla kontrol ediyorsunuz (rss okuyucular ile), eğer ilginizi çeken bir güncelleme olmuşsa o durumda doğrudan ilgili linki kullanarak o siteyi açıp ilgili haberleri okuyorsunuz. Bu rss yayınlarını web sayfaları içerisine de yerleştirebiliyoruz ek olarak.

Örnek: Turan Dursun forumunda takip ettiğiniz 2 başlık, takip etmediğiniz 4 başlık var diyelim. Bu başlıklarda bir güncelleme olması durumunda şu anda 2 yöntemle bundan haberdar oluyoruz.
  • 1. e-mail ile gelen bilgilendirmeler
    2. siteye girerek
rss de bu yöntemlerden 3. sü oldu.

Nasıl kullanabiliriz?
A. RSS okuyucular ile.
Bu ve benzer programlarda Turan Dursun sitesinin rss link'ini ilgili yerlere girerek site güncellemelerini takip edebiliyoruz.

Bu liste benim şu anda denediğim ve kullandığım yazılımlar sadece, net'te ücretsiz olarak kullanılabilen başka yazılımlar da var.

B. "Portal" tarzı kişiselleştirilmiş web sayfaları ile ( http://www.google.com/ig , http://my.yahoo.com)
not: son denememde yahoo'nun sayfası çalışmıyordu.

RSS nasıl kullanılır konusunda sorunuz varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

berceste 02-06-2006 12:29

buyrun ben vereyim size şarkıyı

http://rapidshare.de/files/22000103/...agine.mp3.html

compact 13-09-2006 03:36

bence bu sitedekilerin yazdıklarını okumalısınız.belki vereceğiniz bir iki cevap vardır.malum buradaki arkadaşlar çok kesin konuşuyorlar :)

http://www.kurandaceliskiyoktur.com/

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:25 .