![]() |
Kutsal Gizemler(Altın oran)
http://www.kutsalgizemler.com/
Dün gece yatmak üzereydimki bu videoya denk geldim...Hafif bir önyargıyla başladım izlemeye,ne de olsa bugüne kadar bana mucize,kanıt,bilgi diye anlatılanların birçoğu yorumlanabilir,kıvırılabilir şeylerdi...Bunun öyle olmadıgını görünce önyargılarım azalarak izlemeye devam ettim...videoyu izleyin,emin olun meraklanacaksınız... Altın oran=1,618..bahsettiğine göre altınoran vücudumuzda heryerde var,gözle görülebilir yada görülmeyenlerle...yüzümüzdeki başlangıc ve bitişi belli olan yerler arasındaki oranlar vs..ayrıca sonrasında edindiğim bilgiler altınoran birçok bitkide mevcutmuş.. fibonaci serisinin ardaşık değerlerinde büyük/küçük oranının sonsuzda altın orana eşit olması(sonsuza kadar merkeze yüzbinde bir aralıklarla sağdan ve soldan yaklaşıyor,sanki deniyor gibi)... 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584 __ 1597/987=1,6180344 2584/1597=1,6180338 ve bu altın oran başka nerede var bilin bakalım? |
Yine mucizeler yumurtlanmış. Azıcık şüpheci olun. Söylenenlere ağzınız açık inanacağınıza
bir kontrol edin. Mekke Kuzey Kutbu Mesafesi 8.173 KM Mekke Güney Kutbu Mesafesi 12.361 Km Oran 1,512 Altın oran gitti. Ha ölçerken biraz yukarı biraz aşağı giderek bu oranı tutturmak mümkün tabi. Ama burdan mucize çıkarmak için mucize heveslisi olmanız lazım. Daha ciddi şeylerle uğraşmanız dileğiyle. |
Sevgili zeitgeist belki altın oran çıkar belki altın orana yakın bir oran çıkar. Altın oran çıktığını kabul edelim bu oran kabe ile aynı enlem de olan bütün heryer için geçerli bir oran olur.
Birde başlangıç meridyeninden kabeye olan uzaklık ile kabeden 180 derece meridyenine olan uzalıkta böyle bir oran var mı diye baktığımızda bu oranı görmüyoruz. Eğer Kabe hem kutuplara olan uzaklığı hemde başlangıç meridyeni ile 180 derece meridyenine olan uzaklığı altın oranı verseydi ozaman kabe için bir mucize var diyebilirdik. |
valla frodo ne diyim,hacı hocalar yüzünden dinden soğumuştum,senin gibiler yüzünden ateizmden soğuyacağım...
kuzeykutbu-kabe=7624km; güneykutbu-kabe=12356km; dün gece videoyu izledikten sonra kendi ellerimle en hassas şekilde ölçtüm.. 12.361 Km dediğin yine benimkine yakınmışta,nerden buluyorsun 8173 ü...değil 500km,hatam olsa olsa 500metredir...(ayrıca 8173+12361=20534,dünyanın çevresi senin verilerine göre 41068km halbuki 40000in biraz altında olması gerekmiyormuydu?,"yalan uleen" diye başlamadan önce bi araştır,e bizim işimizde araştırmak değilmiydi,kolpalarsak cahil diye alay ettiklerimizden ne farkımız kalır?) ki benim ölçüp bulduğum oran 12356/7624=1,6206 yani altın orandan çok az farklı... ki fragmanda kabeyi noktasal değil dairesel(yani kabeyi kapsayan 1-2km yarıçaplı bi daire) aldığınıda belirtiyor... ayrıca 47/29 değilde 47/1,618 yapıyor...burada 47/1,618=29,04 değilde 29 bulmasıyla kafa geçtim,neden 47/29 yapıp 1,618i aramıyor çünkü bulamayacak diye, sonradan farkettiğim benim bulduğum kuzeykutup-kabe/güneykutup-kabe noktasal oranımın birebir aynısı 47/29.. altın oran hakkında daha önce bilgim vardı,biçok şeyde olduğunu biliyordum fakat kabenin dünyanın altınoranında olduğunu öğrenmek,ve onaylamak beni olağanüstü şaşırttı... şuana kadar mucize safsatalarını dinlemedim bile,çünkü hepsinde bilimsel niteliğinde birşeyi bulmak için kasmıştı ve biçoğuna da tesaüüf olarak gördüm,ki gerçekten öylelerdi.. he bunu mu soruyorsun tesadüfmü sence diye...Bilmiyorum,ama ben bu belgesele gideceğim kesinlikle...isterim ki mekkenin altın oranda olduğunu objektif olarak göresin,hesaplayasın,ondan sonra hakikaten bu iş nasıl olur diye tartışalım...yada varsa benim hesaplarımda bir hatam söyleyesin... |
evet ki-Adi daha önce benimde üstünde durduğum tartışılabilir bir konu...
yalnız enlem 111km gibi geniş bir alanı kapsıyor,bu yüzden kabeyle aynı enlem üzerinde olan heryer için geçerli değil,aynı çizgi üzerindeki heryer için geçerli(tabi sadece boylam için yaptığımızda) bu altın oran dediğimiz yer 21.25 derece kuzey paralellerinde. ve hesaplarıma göre kabenin 7km ye yakın kuzeyinde...kuzey-güney kutupları arası 19980 dersek bunda herhangi bir km içinde olma olasılığı 1/19980 oluyor...(enlem olarak baksaydık 1/180di) Fakat bu işin ihtimalini çok çok düşürten aynı işlemi dünyayı kağıt üzerine döktüğümüz enlem-boylam haritasındada yatay olarak yapması...boylam üzerinde yaparken kutuplar kullanılıyor,ama doğu-batı düzleminde insanlar tarafından sonradan kabul görmüş birşeyin kullanılması ne derece güvenilir bu da tartışılır mesela.... koordinat düzleminde yalnizca y yi verse,tüm x ler üzerindeki y ler olabilir derdik,fakat koordinat düzleminde x,y nin ikisinide verince tek bir nokta gösterdiği aşikardır... bir istatistikci değilim fakat böyle bir şeyin gerçekleşme ihtimalinin de gerçekten çok çok düşük oldugunu biliyorum,ama herşey ihtimaller dahilinde... |
Altın oran matematiksel olarak 1.618033988749894'dür. Altın oranda esas olan küçük parçanın büyük parçaya oranı, büyük parçanın bütün doğruya oranına eşit olmasıdır.
şimdi sizin hesaplarınızı doğru kabul edersek, kuzeykutbu-kabe=7624km, güneykutbu-kabe=12356km; kuzeykutbu-güneykutbu=19980km olur. 12356/7624 = 1,6206 19980/12356 = 1,617 eder. Her iki hesaplamada da altın oran tutturulamaz. Ancak dediğiniz gibi kabeyi değilde çevresindeki 1-2 km yarıçapında bir daireyi esas alırsanız belki altın oran bulunur. Ama bu da hiç bilimsel değildir. Ayrıca;
|
sahozgur soruna yanıt olarak konuyla ilgili bilgilerin yeraldığı sitede sıkca sorulan sorularda da neden nokta değilde bölge sorusu yer alıyor,paylaşayım...
2 ) Hesaplamayı yaparken neden bir nokta değil de bir bölge bulma yoluna gittiniz ? Çünkü Ley hatları denilen ve bilimsel olarak ölçülebilen her biri insan psikolojisi üzerinde farklı etkiler oluşturan manyetik alanlar oldukça geniş düzlemleri kapsarlar. Kimi şehir kimi ülke büyüklüğünde olabilir. Kimi de daha küçüktür. Kutsal alan asla moleküler bir noktadan ibaret olamaz. Bu nedenle küçük bir ilçe büyüklüğündeki alanı kapsayacak bir daire ortaya çıkardık. Ayrıca enlem ve boylamlarda haritalamadaki teknik yetersizlikten ötürü yüzlerce metrelik kaymalar olabilmektedir. Dünyanın kutup noktaları ve eksen tespitindeki zorluk yüzde yüz doğru bir noktasal çalışma yapmayı imkansız hale getirmektedir. Her halukarda bir dairesel bölge üzerinde çalışmayı gerekli kılmaktadır. Fakat bu kaymalar dünya haritasının yüzde 1 hassasiyetinde çalışıldığı için genele bakınca minik bir çizgi şeklindedir ve insan gözü bunu algılayamaz. Teknik yetersizlikten kaynaklanan hataları engellemek ve kutsal bölgenin geniş bir alan olması sebebiyle bölge üzerinde çalışılmış ve yüzde bir hassasiyetle daire oluşturulmuştur. Kurala göre Oluşturulan altın oran dairesi kutsal bölgede ki arafat, kabe ve mina gibi kutsal yerleri içine almaktadır. İslami inanışa göre Hac tüm bu geniş bölgenin ziyaret edilmesi ile tamam olur. Bilinenin aksine Kabe’yi tavaf etmekle Hac görevi sona ermez. ________(alıntı) yani bu dairede mekkenin hac ibadetini yaptıkları bölgeleri kapsıyor,ve keyfi alınmış bir daire değil...aklım islamiyette bukadar tezat ve çelişki varken bu olaya olasılıklar dahilinde bakmam gerektiğini söylüyor...ne diyebilirimki bekleyip göreceğiz diğer konularda nekadar iddalı |
ya bu muhammed degil miydi mucize aramayin diyen? Ustelik apacik, herkesin anlayacagi dille yazacagina and icmis bir tanriya hakaret degil mi boyle uyduruk mucizeler aramak. Yaziklar olsun, Hic mi beni dinlemezler... kafalarinda muhur mu var acaba.. diyordur al ilah saskin saskin.
|
vartor konumuz tanıtım videosunda izlediğin bilgiler...
ne islamiyetin nede muhammedin savunucusu vaziyetindeyim...ordada bi teori gördüm, şu ana kadar öne sürülenlerin hepsinden daha akla yatkın geldi ve sizlerle paylaştım... tartışılması gereken şeyler şunlar, 1)altın oran,o kadar da mükemmel bi oran değil,(bitkilerde ,insan yüzünde,mimaride,dna sarmallarında var diye göstermiş ama abartmış gibi) 2)olasılıklar dahilinde,mesela buna benzer şu da var aslında...(örnekleriz) 3)içinde yüzlerce tezat barındıran bir dine tabi ki bir videoyla iman edilemez..ama gerçekten etkileyici 4)fibonaci nin ardışık değerlerinde de var bu oran,ve sonsuza gittikce altın oran a yaklaşıyor...ben de altın oran olan başka şeyler buldum(örnekleyerek) konu hakkında tartışmamız gereken bunlar,ve bunlarla sınırlı kalmasını rica ediyorum... |
Zeitgeist iletimde ölçümlerin farklı olabileceğini anlatmaya çalıştım. Verdiğim ölçüler ise
benim deği google earth programındaki bir tuhaflıktan kaynaklanıyor. Programın arama motoruna kuzey kutbu yazarsan işaretli yerin koordinatlara göre kuzey kutbunun olması gereken noktasından yaklaşık 618 km daha uzak bir noktayı işaretlediğini görürsün. Nedenini bilmiyorum, muhtemelen yanlışlık var. Bu hatayı farkedip yeniden ölçtüğümde 89 derece 59'59 noktasından kabenin tam ortasına gelen bir ölçme 7623,60 km çıkıyor. Kabenin 21 derece 25'21 Kuzey enleminde olduğunu biliyoruz. Buradan yapacağımız bir hesaplama ise bize 7.612,10 km'yi verir. Ama her iki hesaplama da bize iddia edilen altın oranı vermez. İddia edilen altın oranı sağlamamız için kuzey kutbuna olan uzaklığın 7.631,68 olması gerekiyor. Enlem hesabına göre var olan uzaklıktan 7.631,68- 7.612,10= 19,58 km daha güneyde olması gerekir kabenin. Yani öyle bir kaç km'lik bir daire alanla kurtarılacak gibi görünmüyor. Tabi burada, yahu böyle müthiş bir mucize varken bir kaç km'nin lafı mı olur , ihmal edilebilir bir farktan bahsediyoruz denebilir. İyi de, her şeye kadir bir yaratıcıyı yüzyıllar sonra keşfedilecek bir ipucunu hakkıyla yapmaktan alıkoyan ne ola ki ? Diğer yandan bulunan bu son "mucize" için gerçekten epey uğraşmış vatandaş. Gerçekten acaba dedirtecek kadar kafa karıştırıcı. |
@frodo
benim hesabım google earh in koordinatlara git komutuyla 90,0 yazarak tam tamına kuzey kutbunu alarak,ve kabeyide büyüterek tam ortasına koydugum uzaklık arasındaki farkı veriyor... cetvel özelliğiyle aradaki uzaklık daha önce belirttiğim 7624 çıkıyor,ve tekrar belirtmek istediğim benim bulduğum oran da altın oranı tamı tamına vermiyor zaten...dünyanın tam altın oran noktasına bakacaksak uzaklıkları 7631.67km ve 12348.33km 12348.33/7631.67=1,61803 altın oran=1.618033988749894 yani kabenin sadece 7.67km kuzeyinde kalıyor,(bu konuda kuşkun olmasın20km kadar uzak değil).. fragmandada bunu belirtiyor,alınan noktasal olarak kabe değil,mekkedeki hac ibadetinin yapıldığı kutsal olduğu öne sürülen bölgelerin tümünü kapsayan ufak bir daire.... yalnız koordinat düzleminde bunun aynısını x koordinatı için yapmak sağlıklı değil,çünkü az önce kutupları başlangıc noktası olarak alabiliyorduk...x koordinatı hesabında ise tüm dünya tarafından kabul görmüş dünya haritasının kağıda dökülmüş halini baz alarak hesaplıyor yapımcı...fakat bukonuda insan eliyle yapılmış bir haritayı baz almak ne derece sağlıklı,bu konuda tartışılabilir tabiki... |
Alıntı:
Benim söylemek istediğim şu; madem bir daireyi baz alıyorsun ki bu dairenin alanı hiç azımsanamayacak geniş bir alan, bu dairenin merkezi üzerinden bu hesaplamanın yapılması lazım. eğer bu dairenin merkezinden yapılan hesaplama altın oranı verirse ortaya atılan tez doğrudur. Ama bunun doğru olması Muhammedi peygamber yapmaz, al ilahıda Tanrı yapmaz... |
frodo sen kabenin enlemini verdikten sonra gözüme başka birşey takıldı...
kuzey kutbu-güney kutbu arasındaki mesafe 111*180=19980km bunu bir doğru olarak kabul edersek elimizde 19980 uzunluğunda bir doğru var... altın oran=1.618033988749894 ---------------1----------1.618033988749894 kuzeykutbu ________._____________________ güneykutbu doğru üzerinde oranlar yukarıdaki gibi olması gerekiyor... oranın 1 olduğu yeri bulmak için 19980/2.618033988=7631.680 altın oranın doğru üzerindeki tam 7631.68 km si oluyor... google earth tende doğrulayacağımız gibi kabe 21 derece 25'21 Kuzey enleminde...yani kabenin ekvatora olan uzaklığı 21.2521*111=2358.98 ekvator-kutup uzaklığından çıkardığımızda 9990-2358.98=7631.02 (google earth de doğru koordinat vermesi fakat uzaklığı 7624 bulması soru işareti şuanda) enlem hesabı yaptığımızda 7631.680-7631.02=0.660km (aradaki fark sadece 660metre) |
Sevgili zeitgeist,
Öncelikle kuzey ve güney kutupları arasındaki yerden mesafe 19.980 değildir. Bu gerçekliğe uymayan bir önkabuldür. Bunun nedeni gayet açıktır. Dünyanın Alt eksen kesiti tam bir daire değildir. Eşlek üzerinde şişkin bir elipstir. Bu eşit aralıklarla derecelendirmenin mümkün olmadığı anlamına gelir. Yani enlemler arasındaki mesafe kutuplara yaklaştıkça artar. Raşit Gürdilek Kutuplar arasındaki gerçek mesafeyi 20.003,932 km olarak hesaplıyor. Ayrıca yaptığın şu işlem yanlış: Alıntı:
21 derece = 2.331 km 25 dakika = (111/60)*25= 46,25 km 21 saniye = (111/60/60)*21= 647 mt TOPLARSAK 2331+46,25+0,647 = 2.377,897 km Bu kabenin ekvatora uzaklığıdır. teorik olarak k.kutbunun ekvatora uzaklığı 9990 km dir (111*90) 9990-2377,897 = 7612,103 km kabenin kutuba uzaklığıdır. |
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/mer...iz/ekvator.gif
Kuzey kutbundan güney kutubuna yerden mesafe nedir? (Orhan Polat) Bilindiği üzere Dünya’nın şekli, gezegenimiz kutupsal ekseni etrafında dönüyor olduğundan, tam küresel olmayıp, hafifçe basık bir elipsoid şeklinde. Yani ekvatorda şişkin, kutuplarda basık. Dolayısıyla, ekvatorun yarıçapı ile, kutuplardan geçen bir dairenin yarıçapı eşit değil. Bunlardan birincisi, RE=6.378,135 km; ikincisi ise, RP=6.356,750 km. Hal böyle olunca, eğer Dünya’nın kutupsal kesitinin bir daire olduğunu kabul edersek, kutuplar arası mesafe; 2πRP/2=19.970,319 km olur. Ancak, kutupsal kesit aslında tam bir daire değil. Bu nedenle, birbirini izleyen tamsayı enlemler arasındaki uzaklıklar farklı olup; kutuplara yaklaştıkça büyüyor. Bunun neden böyle olduğunu üstteki şekilden görmek mümkün. Yeryüzündeki herhangi bir noktanın enlemi, bilindiği üzere; o noktadaki şakülün doğrultusuyla ekvator düzlemi arasındaki açı olarak alınıyor. Şekilde bir A noktası ile, bu noktadan indirilen şakülün doğrultusu gösteriliyor. Görüldüğü gibi, şakülün doğrultusu Dünya’nın merkezinden geçmiyor. Bunun nedeni tabii, Dünya’nın kesitinin elips olması. Enlemler Dünya yüzeyinde birer derecelik açılarla işaretlenince, aralarındaki mesafeler eşit olmuyor. Dolayısıyla, ekvatorla kutup arasındaki uzaklığı hesaplamanın daha doğru bir yolu; ekvatordan başlayarak, birbirini izleyen tamsayı enlemler arasındaki uzaklıkları, kutba varıncaya kadar toplamak. Bunun iki katı bize, kutuplar arasındaki yerden mesafeyi verir. Bu işlemin sonucu 20.003,932 km. Vural Altın Edit bir önceki iletimde yanlışlıkla Raşit Gürdilek yazmışım. Vural Altın'mış |
pardon ya,uykusuzluğun verdiği bişey olsa gerek...derecenin 60da biri olması gerektiğini nası unuttuysam
evet hesaba katmadığımız şeylerden biri de elips olması..ama yine de çok yakın bi yere düştüğünü biliyoruz...bunu tam olarak hesaplamayı mümkün kılacak hiçbirşey yokmu acaba |
Alın size bir mucize daha;
http://www.simetrikkitap.com/index.php?lang=tr Acele etmeyin,iyice incelemeden cevap vermeyin. |
bence allah nobel (edebiyat) ödülünü hakediyo...yazdığı kitapların içeriğiyle, çokluğuyla.... :)))))) bazı sure yada ayetlerinde mucize göstermesiyle,,bazılarındada basit matematik hataları yapmasıyla,,bazı suçları cezasız bırakmasıyla,ve bazen suç işlemesiyle...ve bu kadar okuru olmasıyla.......iidir yani...
inanarak bakan mucize görüyo,, şüpheci bakanlarda hatalarını..........O'na deyin ki..artık bilgisayar icat oldu,internet var...kaldır şu kitapları tedavülden,aç bi site..çek videonu anlat söleyeceklerini...belki meşhur olursun..... bide piramitlere bakın siz...matematik nasıl kullanılmış......ve bence bu piramitlerin gizemininden esinlenerek uydurulmuştur...altın oran ordada kullanılmıştır...yılda iki kere firavunun dogumu ve ölüm tarihlerinde güneşin piramidin en gizli erindeki mezarına vurmasında kullanılan matematiği getirip kabe ye uyarlarsınız yakında..oysa miras paylaşımıyla ilgili ayette yaptığı basit matematik hatasını unutmuşa benzersiniz...teyyy teeeyyyy teeeyyyy |
ilk yazdığının içerisinde konuyla alakalı birşey olmadığından cevap vermemiştim...edit inle beraber konuyada değinmişsin,ki bu başlık altında yapılması gerekende bu...Evet piramitlerdede var altın oran,videoda da bunu gizlemiyor zaten,birçok mimari yapıtta da kullanıldı ve kullanılmakta diyor...
Ama bu bahsettiğinden ne çıkartmalıyım onu anlamadım..."Tanrı'nın yaptığının aynısını insanlarda yapıyor ne var?"mı diyorsun..Zaten burada bilinçli bir oran ,bilinçli bir mimari ve yapıt mı var onu konuşuyoruz... Alıntı:
|
yaw bu altın orandan tarih boyunca birçok kez yıkılan,yanan kabenin bu olayların tarihsel sırası hakkında matemtiksel bir veri çıkarılabiliyormu yoksa sadece kordinat ve mühendislik olarakmı kastırılıyor!
yaw yukardaki (varsa!) gözünüze soka soka yıkıyor, yakıyor siz hala mucize peşindesiniz! ne uslanmaz ne vazgeçmez insanlarsınız anlam veremiyorumki? bu kadar matemetik hesabıyla ne ispatlamaya çalıştığınızı anlamış değilim? desenizki bak kabenin kabasını allah ince işinide muhammed yaptı anlayacam... bende peşinize düşecem e siz onuda diyemiyorsunuz ne bitime anlamam gerekiyor? ve siz ne anlatmaya çalışıyorsunuz? |
Alıntı:
bize iyice inceleyin demişsin ama kendin fazla incelememişsin galiba. Daha giriş bölümünde yazar sallamaya başlamış. Alıntı “Hesap yapan olarak biz yeteriz”7""Kur'ân-ı Kerîm incelendiginde Yüce Yaratıcının matematik konusuna önem verdigi, hatta bu konuda zâtını pek çok yerde övdügü görülür. Yüce Allâh matematik bakımından kendisinin üstüne olmadıgını bir âyette söyle beyân eder: Kurandaki birçok matematiksel hatayı göz önüne almazsak bu söylem doğrudur. |
Bir sayı ya Altın Oran sayısıdır, ya değildir. İkisinin arası, ortası, kıyısı, kenarı, köşesi olmaz.
Azıcık Altın Oran sayısı diye bir şeyden bahsedilmez. Ya phi = [1 + karekök(5)] / 2 sayısına denk gelir -ki virgülden sonra sonsuz tane hanesi olan bir sayıdır- ve phi^2 - phi - 1 = 0 denklemini tam olarak çözer. Ve o zaman bu sayı Altın Oran sayısıdır. Ya da çözmez. O zaman da bu sayı Altın Oran sayısı değildir. İkisinin arası yoktur. Teknik meslek Lisesinde okumuş ve geometri görmüş birisi sadece pergel ve cetvel kullanarak bir uzaklığı % 1 hassaslıkda çizebilir. Mucize gösteryim diye Kabe yaptıran, o büyükmü büyük, şişmanmı şişman, yakışıklımı yakışıklı bıçkın delikanlısı Allah bu işi mesela % 0,000000000000001 hassalıkla yapabilmelidir. Aksi takdirde ona lise diploması veren öğretmenlerin hemen işten alunmaları gerekir. Kabenin koordinatlarına gelince. Hehangi bir açıyı öyle bölelimki, oluşan iki açı kendi aralarında altın oran oluştursunlar. A açı olsun. Bölünmeden sonraki açılardan birisi Ak diğeri Ag olsun. Ak + Ag = A Ak < Ag için Ak = A / (phi + 1) veya Ak = A*(1 - 1/phi) dir. A = 360 derece ise Ak =137,507764... dir. A = 180 derece ise Ak =68,753882... dir. A = 90 derece ise Ak =34,376941... dir. vs. vs. Kabe konusu da böylece çözülmüş oldu. Kuzey kutbunu Güney kutbuna bağlayan çizginin açısı A = 180 derecedir. Ak kuzey kutbundan başlayan açı ise Ak =68,753882... dır. Ama biz enlemleri ekvatordan başlayarak saydığımız için Ak açısına denk gelen enlem (=Aek) Aek = 90 - 68,753882... = 21,246118... = 21° 14' 46,02...'' derecelik enlemdir. Yani Aek = 21° 14' 46,02...'' dir. Bu enlemdeki bütün noktalar Kutuplarası açıyı altın oranlarlar. Dolayısıyla dünya üzerindeki bu enlemdeki bütün noktlar kutplararası altın oran çamberi üzerinde bulunurlar. Tabi aynı işlemi Güney Kutbu için yaptığımızda Aeg = -21,246118... derecelik eşdeğer bir enlem daha buluruz. Kabenin enlemi ise Wikipediada 21° 25′ 21.22″ N olarak verilmiş. Yine Wikipediaya göre Dünyanın ortalama yarıçapı 6371 km verilmiş. Bu durumda frodo'nun vermiş olduğu değer doğru: Altın Oran enlemi Kabe'den yaklaşık 20 km daha güneyden geçer. Dünya'yı elipsoid olarak aynı hesabı yaptıüımızda da benzer sonucu buluruz. Hesap biraz daha karmaşık. İlgileneler için, son olarak 1984 yılında internasyonal kabul edilen ve bütün GPS'lerde de (Global Positionin System) kullanılan WGS84 (World Geodetic System 1984) için link: Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/World_Geodetic_System Resmi site: http://earth-info.nga.mil/GandG/publ.../tr8350_2.html WGS84'ün resmi elipsoidi ile hesaplandığında Kuzey Kutup - Kabe arası uzaklık = 7632,1211 km Kabe - Güney Kutup arası uzaklı = 12371,7962 km İkisinin oranı ise = 1,621017... olur ki, yine altın oran değildir. Bu enlem de Kabe'nin yaklaşık 20 km (21,25 km) güneyinden geçer. Yani Allah Kabe'yi 360 dercenin altın oranına göre yerleştirmemiş. Kutuplararasının (180 derecenin) altın oranına göre de diktirtmemiş. 90 dercenin (Ekvator - Kuzey Kutbu) altın oranına göre de yaptırtmamış. Daha doğrusu, müslümanların işi Allah'a kalmış olsa da, Allah'ın bu ile hiç bir ilgisi yok. Hoş Allah Kabe'yi altın orana göre yapmış/yaptırtmıi olsa dahi, yine bir işe yaramazdı. En ufak bir kayma (deprem, yer kayması vs.) veya kıtaların hareketi dolayısıyla bu oran hemen bozulurdu. Olay, bazı şarlatanların para ve/veya şöhret kazanmak için ortaya attığı bir yalandan başka bir şey değil. Sevgiler |
@DreiMalAli söylediğim gibi google earth e göre kuzeykutbu-güneykutbu arasındaki mesafe 19980...
altınoran=1.618033988749894 19980/2.618033988749894=7631.68 kabe-kuzeykutup arasındaki mesafe yine google earthe göre 7623.6 niye hala 20km de ısrar edildiğinin farkında değilim söz konusu olan altın oranın kabeye uzaklığı 7km... onun dışında söylediklerine katılıyorum...Eğer bu bir bilinçli bir yerleştirmeyse,ve onu oraya koyan bir yaratıcı varsa onun tam orada olması gerekli...Fakat diğer yandan 20000km içinde bukadar hassas bir ölçüm yaparken ne kullandığın yazılıma tam güvenebilirsin ne de kullandığın diğer teknik ekipmanlara...1000de 1lik bir kayma söz konusu,zaten şuanda altın oran metresi metresine kabenin tam ortasına denk gelseydi,islamiyette geriye kalan hiçbirşeyi sorgulamana da gerek kalmazdı,ki ben öyle yapardım... @frodo "Tüm mucize icatları gibi içeriği kof, yanlış, keyfi hesaplamalar üzerine kurulu bir sunum bu. " Şuana kadar karşıma çıkan delisaçmalarına oranla bu iddia en iyisi... |
Bu videoyu 9,19 saniyesinde durdurun bakalim durdurabilecekmisiniz?;)
Bence bu tip bilimsel konular ile ugrasan insanlar bu kadar basit bir beyine sahip olmaz.:) Etkileyici bir ses kullanilmis...Hayret bu sefer fon müzigi olarak, ilahiler kullanilmamis. Birde benim varil gibi vücudum bu altin oran kuralina hic uymadi... Ben ne yapmaliyim simdi?:D Allah siniftami kaldi? |
Sevgili zeitgeist,
Alıntı:
Veriler biliniyor, hesap ortada ve o kadar zor bir şey değil. Tekrar kontrol ettim. Doğru. Google Earth'ün nasıl hesapladığını bilmeden, sorunun cevabını veremem. Ama 20 km'de ısrar ederim. :) Alıntı:
Hele saklambaç oynamayı seven ve fakat hep saklanan, hiç görünmeyen bir yaratıcıdan bahsetmek... Alıntı:
Ekipman konusu biraz daha zordur ve pahalıya mal olabilir. Ama mümkündür. Alıntı:
Sevgiler |
Birkaç km.'lik hatanın sebebi; kuzey kutbu traşlayan meleklerin, güney kutbu traşlayanlardan daha fazla çalışması olabilir.
Rad-31. Yeryüzünün uçlarından eksilttiğimizi görmüyorlar mı? (...) Melekler hata yapabilir. :) Ben altın orandan ziyade tek-çift ayetler meselesine takılmıştım. Kontrolü için birkaç ay önce biraz uğraşmıştım ama tek tek bütün surelerin kontrolü çok uğraştırıcı olduğundan yarım kalmıştı. Hiramusta simetri linkini verince yine o konu cezbetmeye başladı. Eğer doğruysa tesadüf diyemem, Muhammed hazretleri bayağı kafa yormuş diye takdir ederim. Bakalım ne çıkacak? :rolleyes: |
Altın oran noktasını Kabenin bulunduğu boylam üzerinde arayacaksak zeitgeistin dediği gibi Kabe'nin 7 km. güneyine denk geliyor.
Bu nokta Kabe'yi göstermediği gibi Mescid-i Haram sınırları içinde de değil. Muhammed dönemi Mekke'sinin sınırlarının dışında olduğu da açık. Ancak günümüz Mekkesinin sınırları içinde. Peki kutsal değerler zamana göre değişir mi? Mekke gelecek yüzyıllarda kilometrelerce daha genişlerse kutsal sınırlar da değişir, büyür mü? Böyle olmaması gerekir çünkü dini kutsallar değişken değildir. Mekke dairesini neye göre ve hangi çağa göre çiziyoruz? Ayrıca vartor'un dediği gibi aynı enlem üzerindeki yüzlerce yerleşim yeri kendi boylamı için altın noktadır. Örneğin Küba şehri Camaguey k. kutbuna tam tamına 7631 km. İşte kutsal şehir Camaguey (google earth ile ölçerken ekran görüntüsü aldım, sol üstteki mesafe ibaresine dikkat!): http://img14.imageshack.us/img14/2417/camaguay.png Acaba tanrı sosyalizmi dünya için uygun gördüğü için sosyalizmin ayakta kaldığı son bir kaç ülkeden biri olan Kübanın bir şehrini bize işaret ediyor olmasın? Aşağıdaki görüntüyü ise Camaguey'den güney kutbuna mesafeyi ölçerken aldım: http://img24.imageshack.us/img24/7054/caiguaygkutbu.png Biz de bir film mi yapsak acaba Kutsal şehir Camaguey ile ilgili? Hemen kutsal noktamızın koordinatlarını verelim ki isteyenler kontrol edebilsin: 21°22'22.87"N 77°55'24.83"W |
Sevgili zeitgeist,
Alıntı:
Seninkine yakın sonuçlar çıkıyor. Öyleyse Google Earth uzaklıkları yanlış hesaplıyordur. Sevgiler |
Anlamadım ben şimdi. El-ilah bir mucize gerçekleştirmiş ama bu sadece google earth programıyla mı anlaşılıyormuş ?
Yani gerçekliğe en yakın sonuçları değil (20.003 km kutuplar arası mesafe) 19980 soyutlamasını ve bu soyutlamaya uygun google programını mı esas alacağız? Kabe bu hatalı programa göre mi inşa edilmiş ? |
Altın oran mimaride çok kullanılır, bir halta da benzemez, Da Vinci'nin Altın Orana göre çizdiği insan figürüde sanıldığı kadar hoş, güzelde değildir. Biraz dikkatle incelerseniz kolaylıkla farkedilir.
Bunlar hep indirgemeci mantığın, kolaycılığın psikozlarıdır. Bir iki rakamla, formülle kaos anlaşılacak, ne güzel olurdu Fibionacci serisiyle herşeyi açıklayabilseydik. Ama yetmiyor, kesinlikle. Bunlar biraz teknik eğitim almamışların rüyasıdır, dört işlemle evrenin sırlarını çözmek, kolay ya, anlayabildiğide birşey, öyleyse neden olmasın. |
Anlaşılan google earth programı ile koordinat sistemleri arasında bir uyumsuzluk sözkonusu.
Kabe 21 25.14' kuzey enleminde yer alıyor. Bu derecenin uzaklık biriminden ifadesi 2377,.. km. Oysa g.earth programında bu mesafe 2.367,.. km olarak ölçülüyor. Bir başka deyişle kabe g.earth programında olması gerektiği yerden 10 km daha güneyde konumlandırılmış. Bu durum zeitgeistin kafasının neden karıştığını daha iyi açıklıyor. |
2gün uykusuzluğun üstüne enlem hesabında basit bir hata yaparak kabenin 650m uzağında hesapladığımda beynim uyuşmuştu...Bu noktanın kabenin üstüne düştüğünü görürsem eğer sanırım kalbim kaldırmaz...
Şuan mesafenin biraz fazla olması,İslamın sabıkaları vs. gibi sebeplerle durumu tesadüfi(çok küçükte olsa) değerlendiriyorum...Fakat buradaki çoğu kişinin bu durumu bukadar hafife almasını da bir yandan şaşkınlıkla karşılıyorum... |
herkese merhabalar. ben uzun bir süredir siteyi ve yazışmaları takip ediyorum ama aktif katılımda bulunmamıştım. bu konuyu okuduktan sonra ilk aklıma gelenleri paylaşmak istedim ve üye oldum.
tamamen kaba bi kesaplama ama sanırım ne demek istedigimi anlatmaya yetecektir: videoda da anlatıldıgı gibi belli bir hata payı söz konusu ve önceki yazışmalarda bunun 20km güneye denk geldigini gördük(ki videoda bile belli bir noktaya göre değil belli bir alana göre hesaplanmış) Demek ki kutuplara göre hesaplanan bir noktanın altın oranda oldugunu iddaa edebilmek ya da bundan şüphelenebilmek icin bu noktanın 20km güneyinde veya 20 km kuzeyinde olmasına göz yumulabilir diye varsayarsak yaklaşık 21 derece enleminin etrafındaki 40 kmlik bir hat sözkonusu. Ki gözden kaçan aynı hattın güney yarım küredeki simetrigi de aynı altın oranı diğer kutba göre verecektir. Yani güney yarımküredeki 40 kmlik bir hat da hesaba dahil. http://img17.imageshack.us/img17/4528/dunya.jpg simdi kaba bir hesapla bu alanın toplam dunya yüzölçümüne oranını bulalım. 21 derece enleminin uzunlugu yaklasık 37200. 40*37200=1488000 km2 güney yarım küreyi de hesaba katalım : 2*1488000=2.976.000 km2 yani dünya üzerindeki 2.976.000 km2'lik alandaki herhangi bir noktanın altın oranda olan "mucizevi" bir nokta oldugu iddaa edilebilir(!) bu alanın toplam dünya yüzölçümüne oranı 2.976.000/510.000.000 = yaklaşık %0,6. Kaldı ki sadece ilk aklıma gelen olarak kabe farzedelim ekvator veya çevresinde olsaydı "işte dünyanın tam ortasında" diyerek bunun çok daha bariz bir özel nokta oldugu iddaa edilecekti. uzatmayalım ekvator ve 20 km cevresini de hesaba katsak oran %1'e kadar çıkar. Takdir edersiniz ki koskoca dünya üzerindeki %1'lik bir alan "mucizevi" geometrik alanda düşünülebilecek yerlerdir. Ve bu bir dinin mucizeviliğini iddaa edebilmek için çok ama çok aciz bir rakam.(Yani hiç de mucizevi değil, çok olasılık dahilinde) Ayrıca gözüme çarpan diğer yanıltmalar da şunlar: * Dünyanın altın oran noktası diye bir şey olamaz sadece fragmandaki mantıga göre bile 4 tane altın oran noktası çıkar. (kuzeybatı-kuzeydogu-güneydogu-güneybatıda). Kullandıkları cetvelin(Phi matrix programı) 4 dogrultuda simetriğini kullanmak yeterli... *Sürekli kullanılan bir yanıltma da örnegin kabenin güney kutbuna olan uzaklıgının kuzeye olan uzaklıgına oranından altın oranı buluyor ve dahası kutuplararası uzaklıgı kabenin güney kutbuna oranından da aynı sonuc cıkararak ayrı bir mucize cıkarmaya calışıyor. Halbu ki bu ikisi aynı seydir. Altın oran zaten bu yüzden altın orandır. Tanım geregi uzun parcanın kısa parcaya oranı, uzun parcanın toplam uzunluga oranına esit olmasından kaynaklı bir şeydir zaten altın oran. Bu tip iddalar benim kafamda en ufak bir şüphe dahi uandırmıyor. Kurandan kabeden sayılar ile mucizeler yaratılmaya zorlandıgı için ancak yaklaşık bazı sonuclar cıkarılıyor. Bu cokca deneniyor zaten. Ama bir iddanın mucizevi olması için %1 değil diyelim ki milyarda bir hata payı bile olmamalı ki bu üstün yaratıcın eseri ve işareti olsun. (işarete ne ihtiyacı varsa:) Ki bu işareti verebilecek bir dinin kitabının önce en basitinden dünyanın yuvarlak oldugunu işaret edebilmesi lazımdı, tersini değil... Saygılar, sevgiler. |
Saygideger arkadaslar;
Altın Oran Nedir? Altın oran matematiğin en populer sayılarından biri.Aslında bu sayıyı populer yapan olan güncel hayatta hemen hemen her yerde rastlıyor olmamız.Altın oran ,diğer adıyla PHI sayısı 1.618 dir.Pi sayısı gibi kendini devreden bir yapıya sahip. İşin ilginç yanı buradan itibaren başlıyor. Altın oran göz önüne alınarak yapılmış çizimler çok daha estetik duruyor.Aslında çok eskiden beri insanlar bu oranı biliyorlardı ve kullanmışlarıdı. İşte PHI sayısının kullanıldığı yerler; Piramitlerin tabanının yüksekliğine oranı 1.618 sayısını verir. Leonardo Da Vinci ‘nin meşhur Mona Lisa heykelinin boyunun enine oranı 1.618 dir. Picasso’nun birçok tablosundada bu oran bulunmaktadır. Mimar Sinan’ın yapmış olduğu Süleymaniye ve Selimiye Camileri nin minarelerinde bu oran görülmektedir. Bunların dışında doğada birçok canlıda da bu oran görülüyor.Ör; İnsan kolunun uzunluğunun dirsek uzunluğuna ordanı altın oranı verir. Parmaklarda da yine kollardaki olay geçerli. Boy / bacak boyu oranı, Ağız genişliği / Burun Genişliği Tütün Bitkisinin yapraklarının dizilişinde bir eğrilik söz konusudur. Bu eğriliğin tanjantı altın orandır. Yani altın oran (1.618) doğada estetikliğin ve güzelliğin bir ordanıdır.İşin diğer bir ilginç tarafı ise bu oranın yüzyıllar öncesinden biliniyor ve birçok yerde uygulanıyor olması http://www.tizby.com/tag/pi-sayisi/ Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger arkadaslar;
Birde dini mentaliteden bir ornek verelim de; haksizlik olmasin. http://www.bilgiportal.com/v1/idx/40...ran-Nedir.html Saygilarimla; evrensel-insan |
wolvox sanırım biraz araştırmış ve üzerinde kafa yormuşsun...
Fakat takdir edilirse eğer bu konu üzerinde yoğun incelemeler yaptım,ve konu hakkında düşünülebilecek binlerce kombinasyonu da düşündüm... videodaki doğu-batı üzerinde yapılan çalışmayı sağlıklı bulmadığımı daha öncede belirttiğimden doğu-batı haritası üzerindeki çalışmayı gözardı ediyorum.sadece kuzey-güneye bakmaktayım... Alıntı:
ayrıca neden kabe üstüne düşüp düşmediği araştırılmıyor sorumun üstüne aldığım cevap şu "diyelim ki kabenin tam üzerine düştü bu nokta ( tüm teknik imkansızlıklara ve kayma ihtimaline rağmen; o zamanda şu söylenebilir; haritalarda mutlaka sapmalar vardır bu bir gerçektir, öyleyse aslında kabenin üzerinde değildir" Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
2si denize düşüyor,3.cüsünden emin değilim tam hatırlamıyorumda... Alıntı:
a/b=(a+b)/a nın eşit olduğu tek oran altın orandır...bu ikinci mucize iddasını boşa çıkarır ama 1,618 in de mükemmel bi oran olduğu iddasını güçlendirir... Alıntı:
|
Ayrıca bahsedilen diğer 3 noktada denize düşüyor aşşağıda görüldüğü gibi
http://img159.imageshack.us/img159/7159/dnya.jpg |
sevgili zeitgeist, sondan baslayayım konu dağılmasın dediğin gibi:
Alıntı:
***18/83. Sana Zulkarneyn'i sorarlar, "Onu size anlatacagim" de. 18/84. Dogrusu biz onu yeryuzune yerlestirmis ve her seyin yolunu ona ogretmistik. 18/85. O da bir yol tuttu. Kehf/18/86. Sonunda gunesin battigi yere ulasinca onu, kara balcikli bir suda batiyor gordu. Orada bir millete rastladi. "Zulkarneyn! Onlara azap da edebilirsin, iyi muamelede de bulunabilirsin" dedik. 18/87-8. "Haksizlik yapana azap edecegiz, sonra Rabbine dondurulur, onu gorulmemis bir azaba ugratir; ama inanip yararli is isleyene, mukafat olarak guzel seyler vardir, ona buyrugumuzdan kolay olani soyleriz" dedi. 18/89. Sonra yine bir yol tuttu. Kehf/18/90. Sonunda gunesin dogdugu yere ulasinca, gunesi, kendilerini elbise, bina gibi seylerle ortmedigimiz bir millet uzerine doguyor buldu. (Kehf) --dünyanın sonu, güneşin doğduğu, battığı yer???--- ***Yere ve onu yayıp dümdüz yapana ant içerimki... (şems, 6 ) ***Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Güneşi ve Ay'ı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir. Her biri belirli bir vakte kadar akıp gitmektedir. İşte bu Allah'tır, Rabbinizdir. Mülk yalnızca O'nundur. Allah'ı bırakıp da ibadet ettikleriniz, bir çekirdek zarına bile hükmedemezler. (fatır 13) ---güneş dönüyor???--- Alıntı:
Alıntı:
Hepsini geçtim kabenin kutsiyeti de çok ama çok tartışılır. Kabe, islamiyetten önce de arapların din ve kültür merkeziydi. Ama bunun Allah'la bi ilgisi yoktu. Pagan arapların gök ve yıldızlar için inşa ettiği bir mabetti. En önemlisi müslümanlar bu mabede doğru secde ediyorlar ama yüzyıllar boyunca insanlar burada putlara taptı, onalara secde etti, pagan ritüellerini uyguladılar. Allahın evi nasıl yüzyıllar boyunca tam tersi bir şirk, günah ve başka çoktanrılı dinlerin "merkezi" olabilir. Allah bu tapınakta yüzyıllar önce putlar veya yıldızlar için yapılan ibadetlerin "aynısını"(hac, secde, kurban, oruc) niçin kendi için yapılmasını istiyor? Allah buna niçin izin verdi? Allah'ın dünyadaki en kutsal yeri bu mu? Ne olursa olsun kabe konusunda ortaya çıkabilecek sözümona mucizeler mısır piramitlerinde zaten ortaya çıkarılmış olanların binde biri kadar olamaz. Ne yapalım firavunlara da mı tapalım yani? (Buarada Tanrının varlığına inanıyorum, benim derdim dinlerle) |
Alıntı:
Ayrıca şu an aklıma şu geldi bide(Bi saatten sonra kafa hızlı çalışıyor benim): Müslümanlığa göre Kabe'yi adem yaptı ve dünyanın ilk binası. Dünyanın ilk oluşumunda n buyana kıtaların yer değiştirdiğini ve gitgide birbirinden ayrıldığını hepimiz kabul ediyoruz heralde. O zaman islama göre kabe ilk yapıldığında da bu oranı veriyor muydu. yoksa sadece bu zaman diliminde altın oranı vermesi için mi tasarlandı? Yani.. |
Alıntı:
Bu konuyla ilgili olarak o noktanın kabeye geldiğini görmeden inanmam,ihtimalinin az olması bana sadece "acaba" dedirttirir... Alıntı:
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:57 . |