![]() |
Mucizeler Üzerine
Bu forumda düşünen kafaya tesafüf edebileceğim hiç aklıma gelmezdi, o sebeple başlık sahibi şahsında benzerlerinden özür diliyorum.
Birilerinin asabı fena bozulmuş. Çok saçma post gördüm başlıkta ancak ilk ikiyi DreiMalAli ve forod oluşturuyor. Doğrusu panik halleri beni hüzünlendirdi. İNANMAKTAN NEDEN KORKUYORSUNUZ ? BIRAKIN ALTIN ORAN'I VE DİĞER İNCE DETAYLARI, GÖZLERİNİZİ HER GÜN KARŞILAŞTIĞINIZ VE ÜNSİYET KAZANDIĞINIZ, OLUR SANDIĞINIZ OLMAZLARA DİYE DİKMİYORSUNUZ ? BİLİNÇLİ KÖRLÜK SİZE NE KAZANDIRACAK ? Korkmadan, sağlam/sahih kaynaklardan İslam'ı araştırın. Bu site TD fanları sitesi, bu sebeple baştan maça 1-0 mağlup başlıyorsunuz, böyle bir handikapınız var. Zira TD ile İslam'ı değil anlamak, inkar etmek bile mümkün değil. Öğreneceksiniz, kendinize bu fırsatı verin... |
Korkmadan, sağlam/sahih kaynaklardan İslam'ı araştırın -hakdoğan-
korkan biri varsa o da sizlersiniz.cehenneme gitmekten,allahla karşılaşmaktan acaip korkuyorsunuz.ateistlere nasıl korkak dersin?tüm cesaretliyle tabuları yıkan adama korkak demek abesle iştigal değil de nedir? burda kuran ve hadisler yeterince irdelendi,çelişkiler ve yanlışlar ortaya kondu.eğer siz bunları göremiyorsanız,bilinçli körlük sizdedir.gözlere inen bir perde varsa,o da iman perdesidir.beynin objektif olarak olaylara çok yönlü bakmasına "perde" diyemezsin. insan bilinmeyenden korkar:tanrı,cehennem,şeytan,cin ,vb bilinmezdir.gören ve kanıtlayan olamamıştır,o yüzden korkarsınız da... saygılarımla |
Uğraşmayın hakdoğan ile...yanlışlıkla düşmüştür buraya.....tanırım onu :)
|
Olmayan bir tanrinin, sahtekar 124.000 peygamberlerine inanmak bayagi bilincli aydinlik. Bizim gibi bilincsiz Korler, bu alimlerin karsisinda sessiz sedasiz kaliyoruz; Ne de olsa gercegi biliyorlar, Cinler periler hep etraflarinda, ve iki omuzlarinda birer melek devamli fisildiyor, yol gosteriyorlar... Insan demeye cekiniyorum bunlara...akillariyla allahin askerligini yaptiklarini saniyorlar ama, insan sevgisi yoksunlari, seytana hizmet ettiklerinin farkinda bile degiller.
Aha bu da konu disi oldu, nasil? guzel mi? |
Alıntı:
Hemde nasil, sevgili DreiMalAli.:) Sevgiler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ancak ilk postumda belirttiğim gibi seni tebrik ederim, düşünme/akletme melekelerini modern hurafelere tamamen kaptırmamışsın. Lütfen devam et ve "olur" diye kanıksadığımız şeylerdeki "olmazları" görmeye çalış ve "olmazları olur edene" yaklaşmaya devam et. Alıntı:
Alıntı:
Ortaya kondu dediklerin şu kategorilerden birisine tekabul etmekte : 1- Bile bile çarpıtılan olgular. 2- Yalan/yanlış olduğu bizzat İslam Alimlerince deklare edilmiş rivayetler. 3- İnkarcının aşılamaz ve tedavi edilemez idrak krizi. Alıntı:
Alıntı:
EDİT Fazlası değil... |
1- Bile bile çarpıtılan olgular.
2- Yalan/yanlış olduğu bizzat İslam Alimlerince deklare edilmiş rivayetler. 3- İnkarcının aşılamaz ve tedavi edilemez idrak krizi konudan sapmışsın,kuranda mucize yoktur forumuna istediğin kadar övündüğün aklınla cevap verebilirsin.şu söylediklerini,madde madde yaz bakalım;hatta konu açabilirsin. aklımızın ihata edemediği de neymiş?biz ateist mi doğduk sanıyorsun?senin gibi müslüman değil miydim?kuranı ve islamı yıllarca savunmadım mı sanıyorsun?ateistlerle hararetli tartışmalara girdiğimi biliyor musun,her birininde de kendimi galip ilan etmediğimi mi sanıyorsun?yıllarca islamı yaşıyan,ama kafasını az bir çalıştırıp at gözlüğünü çıkaran,objektif ve evrensel olmayı başarabilen insana,sen ne diye islamı anlatıp,üstüne bir de aklınız ihata edemiyor dersin? islamı anlatabileceğiniz kişiler,muallakta kalmış kişiler olabilir ancak islamı yaşayan ve bilen,sonunda kendince doğru yolu bulan adamı,tekrardan islama davet etmek,islamı savunmak,komik düşer..sizin islamı anlatabileceğiniz,ya diğer dinlere mensup insanlar,ya da beyni boş savunmasız insanlar olacaktır saygılarımla |
Hayir ozgurce yazabilirsiniz dedik ama bu kadarida degil yani , dilaver silmis hakaretleri ,
neyse sunca yazismisiniz sayin hakdogan ama ortaya koydugunuz hic bir sey yok! Ya biz kor cahil inatci mahluklariniz ve de yazdiklarimizin hepsi carpitma yalan iftira ,,, zaten topuna birdende islam alimleri gereken cevaplari vermis !! ,,, ne diyim.. Buyrun sizde cevaplayin , islamin samarini yuzumuze patladin ,yalanlarimizi carpitmalarimizi ortaya koyun , hem arkanizda koskoca islam alimleri varken .. sozun kisasi varsa bir fikriniz teziniz anti-teziniz yazin ,ama vaaz vermekden vazgecin. Bilmiyorum yasiniz kac , belki ben sizin yasiniz kadar islam dininde bulundum ,musluman hayati yasadim , dedem 8 kere buyukbabam ise 9 kere haca gidip gelmis insanlardi , hikayelere vaazlara karnim tok anliyacaginiz , ama inanin fikirleriniz ve karsi goruslerinizi bilmek ve ogrenmek de isterim ... |
Alıntı:
Konu "İslam'a sallamaksa" doğru, konudan saptım, sapmaya da devam edeceğim. Alıntı:
Alıntı:
Bir adım ötesi : Mutlak anlamda yaratıcıyı inkar eden yer yüzünde tek bir beşer yoktur. Alıntı:
Muhataba saydır saydır, sonra da "saygılarımla" de :) Peki, bil mukabele, hörmetlerimle... |
yahu hepiniz ayni kalipdan mi cikiyorsunuz ? ayni aymazlik ayni koylu kurnazligi ve ayni cehalet...
yazdiklarim silinmis diyerek birde kendini magdur gosterme , bu ne utanmazlik diyesim geliyor ama hafif kalacak diye endise ediyorum.. Yazdigin hakaretler silindi , yoksa ipe sapa gelmez yazin degil .. bunu bile bile olayi baska yere cevirmeye calisiyorsun , |
Alıntı:
Söz konusu şahıs bildiğin faşisttir, sorarsanız inkar edeceğini sanmam, o kadarcık bir duruşa malikdir her halde, yada ben fazlaca iyi niyetliyim. Alıntı:
Daha yeni "Bismillah" dedim, 4. postum bu :) Konu özelinde söyleyeceklerimi 1. postta belirttim. Bırakın altın oranı felan, Kabe tas tamam o noktada olsa buda gözlerinize sokulsa dahi sizin için çok bir anlamı olacağını sanmam. Ben diyorum ki her gün müşahade ettiğiniz realitelerle yüzleşin. Misalen bakın bahara eriştik, şu arzın tekrar canlanmasına, yeşilenen doğaya, daha bir cevval akan damarlarınızdaki kana bakın. Birbirini kovalayan gece ve gündüze, sizi hiç rahatsız etmeden Dünyanın dönmesine, Zaman denen muammaya ve benzerlerine bakın. Bakmak ve görmek. Bütün mesele bu... |
Elbette nasip olursa yazarız yazmasına da dakka bir gol bir kabilinden yazdıklarımız silinmiş, her köşeye sıkıştığınızda remove silahı ile karavana atışlar yaparsanız yazdıklarımdan nasıl istifade edebilirsiniz ki ?
Sayın hakdogan Fikre dayalı hiç bir yazı silinmez. Ama kişiliklere yönelik ve de hakarete yönelik iletilere de yer verilmez. Dahası bunda ısrar eden kim olursa olsun kapı dışarı konur. Size öncelikle site tüzügünü okumanızı ve ona uygun davranmanızı hatırlatırım. İkinci olarak ise silinen yazınızın hiç bir fikir kırıntısı içermedigini hatırlatırım. Son olarak da tekrardan hakarete ve kişisel polemiklere izin vermedigimizin altını çizeyim. saygılarımla |
Alıntı:
Ona göre... |
Alıntı:
Aklının kavrayamadığını Allah'a havale edene yobaz, aklının kavrayamadığını araştırana da adam denir. Ateist camiada henüz Kur'an'ı okuyup da kavrayamamış bir kıt akıllıya rastlamadım; zaten onları ateist yapan da bu kavrayışları olsa gerektir. Ancak sizin kavrayışınız bizden daha değişik olmalı ki aklınız reddetse bile bir hazretin buyurmasıyla her türlü garabete inanıveriyorsunuz. Hamaseti bırakıp tartışmalara fikir bazında katılmanız halinde bu forumdan birkaç şey öğrenmiş olarak ayrılabilirsiniz. A. |
Alıntı:
da dünya dönmesede pek rahatsızlık duymazdım, kendi adıma. Hatta beni biraz tutuyor. Hoş Allah'ın işiyle, gönül işine pek karışılmaz ya. |
Alıntı:
Aklının kavrayamayacağı şeyler olduğunu bilene adam, aklının herşeyi kavrayacağını sanana, herşeyi kavramak için salt aklın yeteceğine inanana da bilmediğini bilmeyen denir. Alıntı:
Şimdi başlık sahibine haksızlık etmemek adına konuyu fazlaca başka alanlara kaydırmak istemiyorum da, acaba o sözünü ettiğin camiada ve misalen sizin aranızda Kur'an'ı orjinalini anlayarak inceleyebilen, bunu yapamıyorsa (Arapça yoksunluğu) kendi lisanında yazılmış tefsirlere müracat eden kaç kişi var ? Misal sen Türkçe tefsirlerin şahikası Elmalılı ile hiç müşerref oldun mu ? Sanmam. Ama sallamak beleş, nede olsa felsefe "yalandan kim ölmüş" felsefesi. Alıntı:
Oysa daha doğru düzgün bir şeyde yazmadım, şimdiden paniğe kapılmanıza gerek yok. Tamam, sakin, geceçek. Don't panik... |
Alıntı:
Sevgili Hakdoğan senin inandığın da bizimde inanmadığımızda şu an için bilinmezdir. Ben sana Tanrının varlığını ispatla desem sen bana bilinmezi ispatlarsın. Oysaki Güneşi Tanrı sayanlar için güneş bir bilinmezdi. Ne zaman güneş hakkında bilgi edinmeye başladılar güneşi tanrı olarak görmekten vazgeçti insanlar. Bu insanlık tarihi boyuncada böyle olmuştur.İnsanlar bilmedikleri şeylere tanrı demişlerdir. Sen bilmediğin bir şeye Tanrı diyorsun. Fakat sonuçta o tanrı dediğin bilinmezde bir gün güneş gibi olacaktır. Bu tarih her seferinde göstermiştir. |
Alıntı:
A. |
@Ki-Adi,
Gerçekten başlık sahibine haksızlık olacağından detaya girmek istemiyorum, ancak Yaratıcı inancını bu denli indirgemeci bir anlayışla ele almak bütün İnsanlık Tarihine şaşı bakmak demektir, Dinler Tarihi ve Teoloji noktasında da fazlaca eksiğe işarettir. İnşallah zamanımız oldukça ilgili başlıklarda yazışırız, bakalım senin dediğin gibi mi yoksa değil mi ? İyi geceler... |
Alıntı:
Altın Oran ve Mekke. Gakgakdoganın bu iletisinin konusu ne? Unuttum yav... Saçmalık neydi? Ya bağıra bağıra (büyük harf) saçmalamanın ismi neydi? Sevgiler |
Ama bu mesajdaki harikalığı gözden kaçırıyorsun DreiMalAli;
Alıntı:
|
forod mucizesi...;)
|
İnananlar bİlİmİ yalan dİnlerİnİ İspatlamak İÇİn kullanirlar ateİstlerse İnsnaliĞin yarari İÇİn.buradan dİnİn yada dİncİlerİn yararli yada zararli olduĞunu kavrayabİlİrsİnİz.adim gİbİ emİnİm kİ dİne yalan dİyen bİrİlerİ Çikmasaydi bu İnananlar zerre kadar araŞtirma okuma İhtİyaci hİsstmezlerdİ.Ömer Çelakil denen adama da bİkaÇ laf sÖylemeden edmİcem.adamin soyİsmİnden dolandirici olduĞu bellİ oluyor. AkilÇelen gÖnÜlÇelen deĞİl ha:)ÜstÜne ÜstlÜk hem mÜslÜman hem akil Çelİyo hemde para kazaniyo.varmi bÖyle kiyak emeklİlİk:)bunlar İlk deĞİl dÜnyada bundan yÜzyillar Önce yaŞamiŞ uyaniklar da vardi ayni yÖntemİ kullanan.bakarlar tarİhe ne olmuŞ en bİtmİŞ.hemn numaralarini bulurlar 4 İŞlemle İstedİklerİ sonucu Çikarirlar sonra bak bu kuranada bahsedİyormuŞ ne kadar zamn Önce madem bahsedİyordu da nİye bunu kİmse Çakmadi Önlem almadi.mesela.kurani anlamak İÇİn yanimizda Ömer Çelakil formÜl kİtabini mi taŞiyalim.dİn karŞiti kİtap yaz tr de yasaklarlar sana suİkast bİle dÜzenlerler.bÖyle Şaklabanlari tvlere Çikarip fetva verdİrİyorlar .dİyanet sadece bunlar kuranla alakali deĞİldİr yazisiyla yetİnİyor sadece.neden bu adami durdurmuiyorlar.ÇÜnkÜ İslamin reklamini yapiyor kabul etmeselerde hoŞalrina gİdİyor bu Şaklabanin kurani mucze kİtabi larak gÖstermelerİ.akilla aÇiklayamiyolar akilci bİrŞey yok en İyİsİ bu yÖntemİ kullanmk dİyorlar.
|
Alıntı:
|
Her neyse linki bulamadım olayı anlatym...
İslami bir sitede bir konu açılmış millet o konuya hurra ediyordu...İlgimi çeken şeylerden biri sonuçta "mucize" diye adlandırılan şeyler,girdim baktım,konu başlığında şöyle bir resim vardı... http://img131.imageshack.us/img131/5...rkey1115pj.jpg Tüm evler çökmüş,o bölgede neredeyse bütün insanlar ölmüştü...(dikkat edilirse bi bina hasarlı fakat ayakta)Fakat bu sitedeki insanlar "hala nası iman etmezler,bu apaçık bir mucize" diye haykırıyorlardı... Bunu hiç caminin temeline,ne bileyim demirine falan mal etmek akıllarına gelmiyormuşcasına inancsızlara saldırılarını devam ettiriyorlar,ahkam kesip cahil diye alay ediyorlardı kendi kendilerine..İster istemez sinirlendim ve bu konu başlığına yorum bile yazmadan sadece Konya'da yıkılan kuran kursunun uydudan çekilen fotoğrafını koydum,biraz uzağındaki tüm evler ayakta,yıkılan tek kuran kursu..Tepkiler çok sertti,"orada ufacık bebelerin can vermesi senin bukadar hoşunamı gitti" tarzında tepkiler de aldım,sonrasındada banlandım... Ne islami bir sitede müslümanlara,ne ateist bir sitede ateistlere yaranabilirim(öyle bi niteyimde yok)...Çünkü ben artniyetten yoksun tamamen tarafsızım ve bunda şüphe duymamalısın... Burası düşüncelerin rahatca açıklanabileceği bi forum..Bu sebeple islam dini ve tanrı inancı zaman zaman sert eleştirilere maruz kalabiliyor,müslümanlarda ister istemez hiddetleniyor,ve bişekilde denge sağlayıcı bişeyler lazım,en azından bu konuda... İsterdimki inançlar aşşağılanmasın,hoşgörülü bir tartışma ortamı oluşsun,fakat aşşağılanmasına da söz söyleyebilecek durumum yok çünkü onlarda istediği gibi fikir beyan edebiliyorlar...Aynı durum bir islami sitede bir ateist için yok...O islami forumdada bir müslüman çıkıp beni savunsaydı emin ol hoşuma giderdi,ve bu gibi insanlar yüzünden islama çok az daha ılımlı yaklaşmam sağlanırdı... Müslümanların çok büyük bir çoğunluğu hoşgörülü değil hernekadar "islamiyet hoşgörü dini" densede...Aynısını yapmamız doğrumudur? He burada "ateizmin temsilcisi ben miyimde ateizmden soğuyacaklar" dersen de bizde bugibi konularda müslüman şahısları baz alabiliyoruz zaman zaman... Bence en öncelikli konu doğru mukayese yapabilmek,taraf olmak değil...her iki taraf içinde.. (konuyu dağıtmayalım çabalarıma rağmen bunu yazma ihtiyacı hissettim,umarım anlaşılır) |
sevgili zeitgeist;
mucizelere neden bu kadar ihtiyaçları var?bu çaba neden?kendi kendilerini tatmin etmekten başkla ne yapıyorlar?kafadaki soru işaretlerini başka nasıl baskılayabilirler ki? alın bu resim de aynı depremden;bütün binlara sağlamken cami çökmüş.. http://www.yeniresim.com/data/media/...n_Bir_Cami.jpg sevgiler |
Herzaman ferahlamak için bir mucizeye ihtiyaçları olabiliyor..İlk resimde minarenin yıkılmaması ve gölge düşümlerine bakarsak düpedüz photoshop mucizesi diyebiliriz..
Resim gerçek ise bina sağlamdır kabe bile yıkılıyorsa bu caminin yıkılmaması mucizedir :rolleyes: Allahım sen nelere kadirsin...Hatta yıkılan binalar için hayasızlığın sürdüğü yerler yorumunuda yapabiliriz.. |
Bizlerin kurandaki çelişkilere neden ihtiyacımız varsa onlarında mucizelere o yüzden sanırım..
Genel olarak tartışmalarda ateist kurandaki çelişkileri kullanır,müslüman mucizeleri.. genelde ne müslümana çelişki,çelişki gibi görünür ne de ateiste mucize,mucize gibi... Ayrıyetten keşke konyadaki kuran kursu yerine senin cami fotoğrafını koysaymışım,ama ozamanlar gündemde bi haberdi kuran kursu ilk aklıma o geldi... |
Başlıktaki konu dışı iletiler Rab Mesih başlıgına taşınmıştır. Lütfen bu başlıkta altın orana agırlık verip konu dışına taşmayalım.
saygılarımla |
Hakdoğanın üzerine fazla gitmeyin kaçar oysa o sizi daha çooook güldürecek ve eğlendirecek öylede şaklabandır kendisi amcaları ürkütmeyin lütfen...:)
|
Alıntı:
Avam işidir çünkü avam zaten tamamıyle mücizelerle çepe çevre kuşatıldığını göremeyendir. Senin yada benzerlerinin "göremedik" dedikleri şeylere değinirsem yine "konuyu dağıtma" ekseninde eleştirilere muhatap olabilirim, ancak bir kaç noktaya değinmeden geçemem : -Bu nasıl bir kafadır ki, doğduğu günden son nefesini verene dek, yüzlercesine şahit olduğu, daima İradi bir müdahale, nihayi bir hedef, sayılamayacak hikmet müşahade edilen varlık aleminin sayfalarında mücize göremez ? -Bu nasıl bir kafadır ki, beşeriyet ailesinin en nadide bireylerinin ortaklaşa ifade ettikleri gerçekliğe gözlerini kapatıyor, aralarında zaman ve makan farkı bulunan bütün Peygamberler'in hep aynı gerçeği, "Yerlerin ve Göklerin tek bir Rabbi var ve sizler ölüm sonrası büyük mahkemeye çıkacak ve icra ettiğiniz fiillerin hesabını verecek imtihan aleminin öğrencilerisiniz." hakikatini tebliğ etmelerinde bir mücize göremiyor ? -Bu nasıl bir kafadır ki, en azılı düşmanlarının dahi "el-Emin" dediği, yalanına şahit olunmayan, ümmi bir Peygamberin, Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) tebliğ ettiği ve yaşadığı toplumun fasih şairlerini belegatı ile susturan, içinde geçmiş ve gelecekten daima doğrulanan haberler veren, tilavetinin dahi hidayete vesile olduğu Kur'an-ı Kerim'de mücize görmez ? Bal gibi de görüyorsunuz, ancak sahte teselliyi, yüzleşmekten korktuğunuz gerçeği İnkar etmekte buluyorsunuz. Alıntı:
Varoluşta gözlemlenen İrade ve Hikmet'i, nihayi Hedefi her vurgulayana "Akıllı Tasarımcı" demek kolaycılığından da sizler vazgeçin. Ayrıca sözü edilen gurup, sizler gibi mesnetsiz kör tesadüflere bel bağlayanlara nazaran son derece ilmi bir guruptur, kimi ateistlerin farkında olmadan tapındıkları "bilimsel" kriterlere daha bağlıdır. Alıntı:
İzafiyet sarmalına girmeye gerek yok, bazı şeylerin sana göresi bana göresi olmaz, bedihi gerçeklikler var, İnkarı kabil olmayan. Dünya bir imtihan arenasıdır ve ferdi İman'a zorlayacak şeyler bu sırra muafık değildir, dolayısı ile İnsan'ı İman'a zorlayacak cinsten olaylar beklemek saflıktır ve fakat Dinler Tarihi'nin anlattığı/gösterdikleri bu kategoriye de zaten girmemektedir. Dolayısı ile söylediğin şey, bizler'in "Mücize" dediği ve Peygamberler eliyle sergilenenlere dair doğrudur, bunlar icbar edici değildir. Sana Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) tebliğ ettiği Kur'an Mücize olarak yetmiyor mu ? O'nun şifai kültürle yoğrulmuş ümmi, Tarih sahnesinde yer tutunucak aksiyonlardan mahrum, ilkel kabile gelenekleri ile yaşayan vahşi bir toplumu alıp, 23 yıl gibi İnsanlık Tarihi açısından nokta mesabesinde sayılacak bir zaman diliminde getirdiği yer Mücize olarak yetmiyor mu ? O toplum kendisinden sonra 20 yıl içinde yer yüzünde o dönemde varolan iki süper güçten birini Tarih sahnesinden silmiş, diğerinin de belini kırmış, anadoludan hind ve çin sınırlarına kadar dayanmıştı ve O Resul bunların olacağını da hayatta iken haber vermişti. Bunlar sana yetmiyor mu ? Yeter @zeitgeist, yeter de artar. Tabi kendine bunu itiraf edebilmen kaydıyla... |
İnanmak için mucize aramak, beşeriyetin avam tabakasının öteden beri süregelen alışkanlığıdır.
Avam işidir çünkü avam zaten tamamıyle mücizelerle çepe çevre kuşatıldığını göremeyendir. ne mutlu bu abiye ki .. Avam'dan değil,çepeçevre kuşatmış mucizeleri görebilmiş. -Bu nasıl bir kafadır ki, doğduğu günden son nefesini verene dek, yüzlercesine şahit olduğu, daima İradi bir müdahale, nihayi bir hedef, sayılamayacak hikmet müşahade edilen varlık aleminin sayfalarında mücize göremez ? Saysa abim gördüğü mucizeleride dinlesek.. -Bu nasıl bir kafadır ki, beşeriyet ailesinin en nadide bireylerinin ortaklaşa ifade ettikleri gerçekliğe gözlerini kapatıyor, aralarında zaman ve makan farkı bulunan bütün Peygamberler'in hep aynı gerçeği, "Yerlerin ve Göklerin tek bir Rabbi var ve sizler ölüm sonrası büyük mahkemeye çıkacak ve icra ettiğiniz fiillerin hesabını verecek imtihan aleminin öğrencilerisiniz." hakikatini tebliğ etmelerinde bir mücize göremiyor ? İnsanlık tarihi boyunca üç-beş tane adamın ortaya çıkıp bunu söylemesinin neresi bir mucizedir...? kaldıki bu adamların yaşayıp yaşamadığı bile bilinmiyorken, nadide bireyler olduklarını nasıl söyleyebiliyorsunuz. -Bu nasıl bir kafadır ki, en azılı düşmanlarının dahi "el-Emin" dediği, yalanına şahit olunmayan, ümmi bir Peygamberin, Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) tebliğ ettiği ve yaşadığı toplumun fasih şairlerini belegatı ile susturan, içinde geçmiş ve gelecekten daima doğrulanan haberler veren, tilavetinin dahi hidayete vesile olduğu Kur'an-ı Kerim'de mücize görmez ? Hangi en azılı düşmanı muhammede el emin demiş acaba..ya..! herkesin el hakem dediği adama ebu cehl diyen adama kim niye el emin desin. belagatı(!) ile susmayanları kafalarını kestirerek susturmuyormuydu..susmaktan başka çare varmıydı..?doğrulanmış hangi haber varmış acaba içinde,kim doğrulamış..? |
Alıntı:
Üç-Beş adam mı dedin gözüm ? Senin hiç mi dinler tarihinden haberin yok ? Üstelik varolduklarına dair bir de şüphe izhar etmişsin, hayrola niyekine :) Tarihi süreç içinde, sonraki nesillere aktarıla aktarıla, Milyonlarca/Milyarlarca inananı bulunan bu isimlerin varolduklarını inkar eden sözümona bir akıl, Tarih denen bilimi/disiplini (kimileri bilim kabul etmez) topyekün çöpe attığının farkında mı ? Misalen o akıl Hammurabi'nin, Atilla'nın, Sezar'ın yaşadığına dair bir şüphe taşımakta mıdır ? Taşıyorsa bir doktora görünme ihtiyacı hissetmekte midir :) Bu isimlerin, birbirlerinden zaman ve mekan farkları ile ayrı ayrı hep aynı şeyleri söylemeleri, hitap ettikleri toplumda akıl ve ahlakları ile sahip oldukları mevkileri, maddi sebepler dairesinde yapayalnız görünmelerine rağmen muzaffer olmaları kulağınıza neler fısıldıyor ? Alıntı:
Alıntı:
İslam ve onu tebliğ eden Resul, 13 yıl Mekke dönemi boyunca hep saldırılan, şiddete maruz kalan oldu. Bu dönemde, Araba Kur'an açıkça defaatle indirilenden şüphesi varsa, toplayabileceği bütün yardımcılarını da toplayarak Kur'an'a bir muadil getirmesini, bunu yapamayacaksa ki yapamayacağını da ifade ederek 10 sure, oda olmadı tek bir suresine benzer bir örnek vermelerini istedi, meydan okudu. Pagan Mekkeli, minberde en usta olduğu alana davet edildiği halde sukut etmek, karşılık verememek ve sadece şiddete başvurmak zorunda kaldı. Buda kulaklarınıza bir şeyler fısıldamalı. İsyan ve İnkar eden, bununla yetinmeyip İnanlara zulmeden ve İnsanlarla İslam arasına barikat kurmayı dileyenlerin kellelerinin koparılması Medine sonrasıdır. İlk büyük hesaplaşma Bedir'de oldu. Buda kulaklarınıza bir şeyler fısıldamalı. Alıntı:
-Allah'ın Resulünün Mekke'den çıkmak zorunda kalacağını ve sonra tekrar Mekke'ye döneceğini, bunu yaparken "helalli" de olacağını haber vermesinden mi ? -Rumların galip geleceğinin ihbar edilmesinden mi ? -Ad ve Semud gibi kavimlerin ahvaline dair söylediklerinden mi ? Bunlardan ve benzeri onlarcasından, hangisinden söz etsek nasırlaşmış kalbiniz yumuşar ve yaratılış gayesinin tersine işletmeye zorladığınız aklınız "bingo" der ? |
dedim size :) dehşet komiktir...
|
Alıntı:
A. |
Bana pek komik gelmiyor, gulmekten cok acima hissediyorum. Insanin bir masalin bu derece etkisinde kalmasinda komik birsey yok. O kadar da emin ki, sanki allah ve resulunun aralarinda kalmis da tum olaylari beraber yasamis sanirsin. Halbuki bizleri korlukle itham eden boyleleri, islam disindaki dinlerin mensuplariniin da kendi masallarina ayni iman gucuyle yapsitigini gormezler. Masallarin degil, degismez olanin insan oldugunu farketmezler. Kendi cikarlari ugruna, sattigi malin curuk oldugunu bilse dahi, gelir unsuru yaptigi dini satmaktan cekinmez, malini kotuluyene de saldirir. Kainatin yaraticisi sanki acizmis gibi, onun adina hareket etme kustahligini gosterdiginde dahi, uyusturdugu beyinlerden bir itiraz gelmez, iman buyusunun etkisine girmistir bir kere....Altin oran filan isin palavrasi, esas mucize iste bu iman adi verdigimiz, sartsiz, sorgusuz beyin teslimiyeti...
|
Tarihi süreç içinde, sonraki nesillere aktarıla aktarıla, Milyonlarca/Milyarlarca inananı bulunan bu isimlerin varolduklarını inkar eden sözümona bir akıl, Tarih denen bilimi/disiplini (kimileri bilim kabul etmez) topyekün çöpe attığının farkında mı ?
O milyonlarca,milyarlarca inanan "avam" değilmiydi yahu,n'oldu da adamdan saydın onları..?onlar burnunun ucunu göremez diyodun az önce,şimdi şahit yazdın hepsini.. Hangi en azılı düşmanının muhammede " El-emin" dediğini sormuştum. cevap "bana kitap temin etmek" oldu. peki şu aşağıdaki sizin yazdığınız bu satır sizin kulağınıza bişey fısıldıyormu.. İsyan ve İnkar eden, bununla yetinmeyip İnanlara zulmeden ve İnsanlarla İslam arasına barikat kurmayı dileyenlerin kellelerinin koparılması Medine sonrasıdır. -Allah'ın Resulünün Mekke'den çıkmak zorunda kalacağını ve sonra tekrar Mekke'ye döneceğini, bunu yaparken "helalli" de olacağını haber vermesinden mi ? -Rumların galip geleceğinin ihbar edilmesinden mi ? -Ad ve Semud gibi kavimlerin ahvaline dair söylediklerinden mi ? "içinde geçmiş ve gelecekten daima doğrulanan haberler veren" diye ballandıra ballandıra anlattığınız kitabın verdiği haberler bunlarmı..Ad ve Semud kavmiyle ilgili tarihi bilgiye sahipsin herhalde ki kuranın bildirdiğini doğru kabul ediyorsun."Rumların galip geleceğini haber vermiş" brehh..! başarıya bak..mahalle falcıları bile daha çok kehanet tutturur be..! üç kehanet tutmuş diye,göğe çıkardı kitabı..Nostradamus'u bilirmisin abim sen.. Üç-Beş adam mı dedin gözüm ? Senin hiç mi dinler tarihinden haberin yok ? kaç peygamberin hayatı biliniyo be abim.. sen kaç peygamber adı biliyon.. kaçının ne iş yaptığını nerde yaşadığını biliyon.. hadi isayı,musayı,davutu,muhammedi, koy bi kıyıya.. Bu isimlerin, birbirlerinden zaman ve mekan farkları ile ayrı ayrı hep aynı şeyleri söylemeleri Yav yapma abim ya.. Birinin kral dediğine öbürü peygamber diyo.. birinin tarah dediğine öbürü azer diyo.. birinin allah dediğine öbürü yehova diyo.. Biri evlenmeyin diyo hiç evlenmiyo biri dörttane alın diyo kendi 15 tane alıyo.. Biri rab benim diyo öbürü ben allahın habibiyim diyo biri çıkıyo ordan "güreş tuttum allahla" minderde rakibiyim diyo. sen kalkıyon hepsi aynı şeyi söylüyo diyon.. sahi sana öylemi anlattılar.. sen öylemi inanıyon.. |
Alıntı:
Şimdi bir olay/olguya dair kesin kanaat getirmek için, söz konusu olay/olguya ait olduğu zaman ve mekanda şahitlik olmazsa olmaz mı oluyor ? Sorması ayıp, bu durumda kiminizin tapındığı bilimi çöpe attığınızın farkında mısınız ? Misalen Bilimin "yaşandı" dediği gibi süreçlere birebir tanıklık etmek mi gerekiyor bunlara dair kesin kanaatlere sahip olmak için :) Birisi Tarih'i çöpe atar diğeri bilimi. Hayret. Allah Teala beşeriyete Kelamını ve son Resulünün Nurlu hayatını rehber olarak bırakmış, bunlara bakarak emin olmak değil olamamak sorgulanması gereken arizi bir davranıştır. Alıntı:
.......... Alıntı:
|
Alıntı:
Dediğim : "İnanmak için mucize aramak, beşeriyetin avam tabakasının öteden beri süregelen alışkanlığıdır. Avam işidir çünkü avam zaten tamamıyle mücizelerle çepe çevre kuşatıldığını göremeyendir." http://www.turandursun.com/forumlar/...&postcount=170 Çaktın mı ? Ayrıca ters köşe olma durumundan da böyle kolayca sıyrılamazsın. Milyonlarca/Milyarlarca İnananı bulunan ve Tarihi nakil zinciri ile geçmişe uzanan bir kitlenin varlığı ortada dururken, kendilerine inanılan Peygamberlerin yaşamadığını iddia etmek gülünçlüğüne açıklık getirmelisin. Alıntı:
-"Peygamberlik iddiasında bulunan bu zatın bundan önce hiç yalan söylediğini duydudunuz mu?" sorusuna muhatap olmuş Ebu Süfyan'ın -"Asla, yalan söylediğini hiç duymadık" diye cevap verdiğinden ve bir çok şeyden bihabersin. Çok zayıfsın, çok okumalısın. Alıntı:
Ama görüyorum ki jeton düşmemiş. Henüz Mekke döneminde inmiş ayetlerde Hicret'e, sonrasında Mekke Fethine işaret edilmesi kulaklarınıza bir şeyler fısıldamıyorsa, vuku bulmamış Bedir savaşı ve müşriklerin akıbetinden söz edilmesi sizi etkilemiyorsa, İslam'ın geniş kitle ve coğrafyalara yayılacağı müslümanlar bir avuç azınlık iken ihbar edilmiş olmasına rağmen siz kulaklarınızı tıkıyorsanız ben ne yapabilirim :) Hidayet Alemlerin Rabbindendir. Ad ve Semud'a dair örnekte de jetonun düşmemiş, zira Kur'an'da bu kavimlere dair geçen meseller karşısında Mekke müşrikleri anlatılanlara "eskilerin masalları" demişler, yetmemiş böyle kavimlerin ve akıbetlerin varlığını da inkar etmişlerdir. Rumlar'ın galibiyeti meselesinde ise tüylerin diken diken olmuş :) Tarih'ten nasibin nedir bilinmez, Kur'an "Rumlar bid'a sinin içinde galip gelecek" dediğinde şartların ne olduğundan zerrece haberin olmadığı belli. Bak Gibbon ne demiş : "Kur'an'ın bu müjdeyi vermesinden sekiz yıl sonra, hiç kimse Bizans İmparatorluğunun tekrar İran'ı yenilgiye uğratacağını hayal bile edemezdi. Hatta değil İran'ı yenmek, hiç kimse bu şartlar altında imparatorluğun hayatını devam ettirebileceğine ihtimal vermiyordu." Hadi bakalım, buyur burdan yak :) Alıntı:
Beşerin uzun burnunu sokup tahrif ettiği metinlerden hareketle İnsanoğlu sağlıklı bir yere varabilseydi zaten Son Resul gönderilmezdi. Ancak tahrif edilen halleriyle dahi aynı özün silinemez izleri karşımızda durmakta. Gözleriğni kapatmayan, karanlıkta ıslık çalmayanlar için durum budur... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:27 . |