![]() |
Allah'ın varlığının nesi kötü
Bir arkadaş soruyordu "Allah olmasaydı, insanlar inançsız ve dinsiz olsalardı şu kötülükler olurdu bu kötülükler olurdu"
Yani Allah'ın var olmasının ne kötü tarafı var. Bizim inançlı olmamızın ne kötü tarafı var. Lütfen mantıklı cevaplar yazın. Bakın rica ediyorum mantıklı cevaplar yazın. Abuk supuk şeyler yazmayın. |
HYT KARDES SENIN DUYGULARINA DÜSÜNCELERINE BEN DE KATILIYORUM ALLAHA INANMANIN HIÇ BIR ZARARI HATTA FAYDASI ÇOK ... BU INSANLAR MAALESEF OLAYLARI SAPTIRIYORLAR ELLERINE SADECE KENDI TATMIN OLDUM DUYGULARI KALIYOR ... SAYGILAR ...
|
allah keimesinin kendisi bile bir uyuşturucu.
yok isaydı yok muhoydu falan.... içine ettiğiminin kafalarınız hala BAŞKA insana tapınıyor. Oysa ben kendime tapıyorum. Aslında tapınmıyorum. Sadece kendimi yetiştirip tanrılaştırmadan sevmeyi öğretiyorum. smile99 |
şunun yazdığına bir bakın
ben mantıklı şeyler yazın diyorum. rica ediyorum, abuk subuk şeyler yazmayın diyorum, sen neler yazıyorsun. uslubuna bir bak şayet sen akıllı bir adam olsaydın böyle şeyler yazmazdın. şimdi gel sen buna birşey açıkla... değermi be değer mi |
Yürü lan düdük...
sıkıldım lan sizden. kendini tanı. her soru ve cevap sende gizli. |
Allah akıl fikir versin, ne diyelim
Senin bu davranışını ateistlerin bile onaylayacaklarını sanmıyorum Evet cevap bekliyorum, zeki insanların yazı yazmasını bekliyorum |
Ateistlerin aslında kendilerine bile inanmayabileceği gerçeğini bilmemene hayret ettim.
Ayrıca; ateistleri ne diye zeki ve okumuş, bilgili birileri olarak düşünüyorsunki...??? Sıradan insanlar tek bir vakit namaz kılmazken çok mu inançlı???? bir müslüman gözüyle bir çok dengesizin müslüman geçindiğine veya çıkarperestlerin ateist görüntüsü altında haz avcılığı yapabileceğini ne diye düşünmezsin bakalım??? |
Efendi...
ben ateistlerin zeki olup olmadığını yazmadım ki Sadece senin gibi bir salakla ne işim olur, zeki insan yazsın istiyorum |
birincisi bir insanın iyi veya kötü olmasıyla inanan veya inanmayan olması arasında hiçbir bağ yoktur, olamaz.
ikincisi nice inanan insan vardırki din maskesini kullanaraktan nice kötülükler yapmışlardır. ancak şayet ben ateizm maskesini kullanaraktan kötülükte bulunan hiç bir insana rastlamadim vede duymadım üçüncüsü allahın varlıgını veya yoklugunu ispatlamak bugün için bana kalırsa imkansıza yakın bir şeydir. dördüncüsü buna karşın tartışmak ve düşünmek gereklidir |
Alıntı:
Bence aslında sencenin içine etme vakti gelmiştir. Ettim... içinde yüz. |
my-zone aslında souyu pek anlamamışsın,
konu: Allah'ın var olmasının zararı nedir? ve ayrıca diğer yazdıklarına katılıyorum. nice ben müslümanım deyipte pislik içinde yuvarlananlar var, nice ben inanmıyorum deyipte iyi işler yapanlar Ayrıca senin tanıdıkların gerçek müslümanlar sayılmazlar, gerçek müslüman bizim tanıdığımız müslümanlar değil Kur'an ın tarif ettiği müslümanlardır. Benim diğer yazılarımı bulursan oku Bu ülkenin nufusunun %90 ının kimliğinde "dini:islam" yazıyor ben iddi a ediyorum ki Bu ülkenin %90 ı müslümanca yaşamıyor. geriye iyimser bir düşünceyle %10 müslüman kalıyor bu çarpıcı bir örnek Sana bir çarpıcı bir örnek daha vereyim Ankarada yaşıyorum ve Mini etek giymiş türbanlı bir kız gördüm anla artık |
sana öncelikle şunu söyleyeyim gerçek müslümanlık teoride olan bir şeydir ve çok yuvarlak bir kavram gibi geliyor bana yani nereye çekersen oraya gelecek bir kavram senin gerçek müslüman olan bir kişi başkası gözünde gerçek müslüman olmayabilir bu kişilerin kendi fikir dünyalarıyla ilgili bir şey.
allahın varolmasının zararı nedir deyincede allahın varlıgını kabul etmek gerek ancak allahın varlıgı bence tartışmalı bir konu sana ne vardır diyebilirim ne de yoktur. ayrıca varsa bile durum dusundugumuz gibi olmayabilir |
my-zone Allah'ın var olmasının insanlığa hiç bir zararı yoktur.
Allah vardır. ve onun hükümleri aynen uygulanmıyor bunu kabul etmeme rağmen herkes elinden geldiğince bu hükümlere riayet etmeye çalışsa dünya düzene girecektir. Can-ı gönülden dileğim Kur'an ı bir kez olsun baştan sona okumandır. lütfen bir kez olsun oku. ben inanıyorum ve sen inanmıyorsun fakat fikirlerimiz bire bir aynı. bunu yorumlasan güzel olur |
birincisi öncelikle allah varmi sorusuna kesin net bir cevap bulmak gereklidir. çünkü eğer yoksa olmayan bir şeyin faydasını zararını düşünmek çok saçma olur.
ikincisi allah varsa ve onun hükümleri aynen uygulanmıyorsa bu onun kusurudur demekki insanlara yanlış ikna edici olmayan bir program uyguluyor demektir. bu durumda allah kusuru kendinde aramalıdır. üçüncüsü gerçekten senle ben aynı dusunuyorsak ya senin kafanda da allah olmayabilirde dusuncesi var fakat bunu açıga çıkartamıyorsun yani kendi dusuncene ket vuruyorsun ya da fikirlerimiz aynı degil demektir. |
My-zone sana yanılgıını yazayım:
Kur'an bir ikna kitabı değildir. Allah'ın insanların yaşamını düzenlemek maksadıyla gönderdiği bir anayasa kitabıdır. Nasıl ülkemiz anayasasında ikna ile hükümler bulunmuyorsa Kur'an da da ikna ifadeleri bulunmaz. Kurallar bütünü ve eylemlerin sonucundaki hükümler vardır. Peygamberler dahi birçok insanı Allah yoluna çekememiştir. yani irade, irade |
SEVGILI HYT ... ÖNCE KONU ÇOK GÜZEL ... BUARADA SENIN TAM OLGUN MÜSLÜMAN OLDUGUNU VE SABRINA HAYRAN KALDIM ... BU KENDINI AKILLI SANAN SNIPPER HASTASIYLA BIRYERDE KESIP ATMAN GÜZEL BIR DAVRANISTI ...[align=center]ISLAM BIR SISTEMDIR ... BU SISTEM BIR BÜTÜNLÜKDÜR ... BU SISTEMIN IÇINDEN ALINAN PARÇALRI TEK TEK ALIRSAK BIRSEY ANLIYAMYIZ ... OLAYIN BÜTÜNÜNÜ ELE ALMAMIZ VE BU PARÇALARIDA BIR SISTEMIN PARÇASI OLDUGUNU BILMEMIZ GEREKIR ... MESELA KÖR BIR INSAN FILI NASIL ANLAR ? HORTUMUNU ELINE ALARAK DER KI FIL BIR HORTUM DUR ... AMA ARASTIRDIGI ZAMAN BACAKLARINI ELLER KULAKLARINI ELLER KUYRUGU OLDUGUNU BILIR BU FIL ÖRNEGINI HER HAYVAN IÇIN YAPABILIRIZ ... ISTE ALLAHIN YARATMIS OLDUGU DIN DE BIR KOMPLE SISTEMDIR HIÇ BIR EKSIK BULAMAYIZ ... BUYÜZDEN ALLAHIN VARLIGI INSANLARA ÇOK BÜYÜK FAYDALAR VERIR ... BÜTÜN BENLIGI ILE BASLI BASINA BIR KUDRET YARATICI ... O INSANLARA KARSI ÇOK MERHAMETLIDIR AMA INSANLAR KENDI YAPTIKLARININ CEZASINI ÇEKERLER ... O KIMSEYE ZULÜM ETMEZ ...
|
Hz. Peygamber e ne hakaretler edilmişte O sadece insanların affını dilemiştir. Herşeye sabretmiştir. İnanmayanlara küfür edelimde sniper denen kişi gibi mi olalım. Allah korusun... Peygamber o sabrı gösterdikten sonra bizim ne haddimize küfür etmek.
|
BIZ DE KÜFÜR ETMESINI BILIRIZ HEMDE ALASINI ... AMA KENDIMIZI FRENLEMESINI BILIYORUZ ... BU INSNLARIN ÖNÜNDE BIR DUVAR VAR ARKASINI GÖREMIYORLAR VE SADECE YORUMDA VARSAYIMDA TEORIDE KALIYORLAR ... ALLAH AKIL FIKIR GERÇEK ILIM VERSIN VE HIDAYETE ERDIRSIN BU TÜR DÜSÜNCEDEKI INSANLARI ...
|
birincisi valla burkay kardeş senin kendini frenlemiş halin buysa serbest kalsan kimbilir neler yapacan
ikincisi kuran bal gibi ikna kitabıdır peygamberlerde kutsal kitapları da insanları ikna etmek için kullanmışlar ve o kitaplar sayesinde bir statüye kavuşmuşlardır. bugün dahi sen ikna etmeye çalışıyorsun.ayrıca bir anayasada sakın ha sunları sunları yapmayın yoksa bozusuruz diye yazmaz. |
my-zone lütfen benim yazımı yeniden okurmusun
Kur'an bir ikna kitabı değildir. Allah'ın insanların yaşamını düzenlemek maksadıyla gönderdiği bir anayasa kitabıdır. Nasıl ülkemiz anayasasında ikna ile hükümler bulunmuyorsa Kur'an da da ikna ifadeleri bulunmaz. Kurallar bütünü ve eylemlerin sonucundaki hükümler vardır Bu hükümler ki; Allah ın cezaları ve mükafatlarıdır. Anayasalarda yazmıyormu: adam oldurmenin cezası 18 yıl hapis, hırsızlık: 2 yıl: ve ayrıca başarı göstermiş memura bir maaş ikramiye: Herşey apaçık ortada |
sen ceza hukuku ile anayasayı birbirine karıştırıyorsun
|
sadece ceza olmasın diye dikkat edersen başarılı memur için ikramiye örneğide verdim.
iyi memur mükafatlandırılır, kötü memur cezalandırılır... sadece ceza değil, mükafatta var. cennet mükafattır, cehennem cezadır |
tamam ama anayasa öyle bir şey değil salt ceza veya mükafat hukuku değildir.
|
Zaten Ku'an da senin zannettiğin (veya sana anlatıldığı) gibi değildir
Lütfen kendine güven, korma. Bir gün Kur'an mealini okumaya başla. Şayet Meal yoksa ben sana internetten diyanet mealini yollarım. |
ben ne yazıyorum sen ne cevap veriyorsun
|
yazıya cevap olmaz... soruya cevap olur
Aslında konu dağıldı gitti. |
konu sen kur-an anayasadır dedin ben de değildir dedim :))
|
Konuya dönelim...
Allah ın var olmasının bize zararı nedir? 7777777777777777777777777777777777777777777777777 |
varmıdır veya yokmudur ki zararı olsun? yoksa varolsa nefarkeder olmasa ne fark eder diye mi düşünmek lazım
|
my-zone un sorusu
varmıdır veya yokmudur ki zararı olsun? yoksa varolsa nefarkeder olmasa ne fark eder diye mi düşünmek lazım ne farkeder bi bakalım Şayet Allah Yoksa: sende ölür, kaybolursun bende.. Şayet Allah Varsa (zaten var): cennet ve cehennem ayrımı olur,, kimi yanar cayır cayır, kimi cennette keyif yapar. sakın demeyesin ki; Allah şayet varsa bende inanmıyor olmama rağmen kimseye kötülük etmedim, iyi işler yaptım. Allah ın var olduğu öte dünyada anlaşılırsa, bu dünyadaki Kitap doğruyu yazıyormuş, denilir ve bu ktaptada Allah a iman etmemenin cezasının var olduğu bildiriliyor.. 88888888888888888888888888888888888888888888888888 88888888888888888888888888888888888888888888888888 8888888888888888888888 |
ben de senin yazdıklarına karşılık şöyle cevap vereyim. niye sen allah yoksa ölümden sonra devam yoktur felsefesine inanıyorsun belki de allah yoktur ama ölümden sonra bilmediğimiz şekilde devam vardır.
senin yazdıklarinin ikinci kısmına gelince de şayet allah varsa ve adaletli ve adilse narsist duygularla ceza yağdırıcağını zannetmiyorum. |
Bir tanrı yaratılmasının en kötü tarafı; insanların kandırılmasıdır...
Onlara abuk subuk emirlerin-yasakların dikte ettirilmesidir. Özgür düşüncenin arka plana atılmasıdır... Bu baskıyı kullanarak egemen güçlerin emirlerine uymak zorunda olduklarının propagandasının yapılması (Ulu'l-u emre itaat) Daha ne istiyorsun? |
öte dunyayı görüpte geri gelen şimdiye kadar hiç olmadı.
Tabii kimseninde ne ile karşılaşacağını bilemeyiz. licnako diye biri gelmiş hoş gelmiş ben Allah tan başka kimsenin emirlerini uygulamam, kimsenin boyunduruğu altında da değilim. Kimse bana zorla oruç tutturmuyor kimse bana zorla namaz kıldırtmıyor ve kimse benim sayemde para da kazanmıyor Ben hür irademle Allah ın var olduğuna kanaat getirdim. 55555555555555555555555555555555555555555555 |
HYT KARDES SELAM MIRAÇ GECESINE NEDERSIN ? HZ. MUHAMMED GIDIP GÖRDÜ GELDI ... BUNA INANMAYAN LAR KENDI FIKIRLERIDIR ... YOKSA ÖLÜP DE GERI KIMSE GELMEDI BUNU BILIYORUZ... AYNEN KATILIYORUM HÜR VE HERHANGI BIR BASKI KARSISINDA DEGIL ... ALLAHA INANIYORUZ BUNUN KARSISINDA KIMSEDEN BIR TALEP DE ISTEMIYORUZ ... NE GÜZEL DUYGU ALLAHIN VARLIGINI HISSETMEK ...
|
hyt demiş ki ;
Şayet Allah Varsa (zaten var): cennet ve cehennem ayrımı olur,, kimi yanar cayır cayır, kimi cennette keyif yapar. koskoca allah (eğer varsa) bu tarz basitliklerle niye uğraşsın.sizin allahınız sadist mi ya da rüşvetçi mi? tanrı olabilir ama böyle çocukça şeylerle yarattıklarını korkutmaz ve düşüncelerine ket vurmaz.yarattıklarına rüşvet vermek gibi bir davranış biçimine baş vurmaz.çünkü bu tanrının yüceliğine aykırı bir davranış tarzı olur. |
Islami inanistan haric bir Tengrinin olabilecegi düsünmek icin inanclariniz el vermiyor degilmi?
Tabiiki bir Tanrinin mevcut olup bizi ödüllendirmesi (70 huri memeleri büyük olsun ama) iyi bir seydir. Ama tanri böyle olmaz. Düsün tasin aklini kullan böyle celiskili hisitiyan müslüman yahudi dinleri sacmaliktir! |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:34 . |