Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Multimedya (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Domuz Nezlesi Tehlikesi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9745)

evrensel-insan 30-04-2009 20:43

Domuz Nezlesi Tehlikesi

Saygideger arkadaslar;

Bu haber belki muslumanlari ilgilendirmeyebilir. Hani domuz yemiyorlarya, o bakimdan.

"Swine-flu" Domuz nezlesinin Avrupa alarmi. 5. derece tehlike tasiyan domuz virusu, Avrupada potansiyel tehlike olusturuyor. Oldurucu bir etkisi olan domuz virusu icin, Britanya hazir bekliyor. Haberin detayi icin;

http://www.bbc.co.uk/turkish/news/st...e-update.shtml

Saygilarimla;
evrensel-insan

karadenizli 2 30-04-2009 21:46

Çok tehlikeli bir virüsmüş,insana ayak uydurmuş bir virüs,dünya telaşta

Arkadaşlar!

Belkide ilk defa müslüman bir ülkede yaşadığınız için seviniyorsunuzdur:)

prozac 30-04-2009 21:55

Alıntı:

Bu haber belki muslumanlari ilgilendirmeyebilir. Hani domuz yemiyorlarya, o bakimdan.
Sevgili evrensel ;

Aldığımız gıdaların içinde ne olduğunu bir bilebilsek,domuz eti bazen bir otelin yemeğinde veya sucuk salam vb. ürünlerlerlede bilmeden tüketilebiliyor..İnaçlı yurttaşlarımızın çoğuda da aynı sonucu paylasmakta ..

evrensel-insan 30-04-2009 22:22

Saygideger prozac02;

Ne guzel "yureklerine su serpmistim" "Bir cuval inciri... ettin!":)

Saka bir yana, zaten; canli domuzdan geciyor. Konunun domuz eti, yeme-yememeyle de bir ilgisi yok.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 30-04-2009 22:24

Saygideger karadenizli 2;

Sana ilginc bir soru. Aslinda bu soru tum muslim arkadaslara; Bazen oyle bir olumcul hastaliga kapiliyorsun ki; iyilesmen icin; irin bile icmen gerekebiliyor.

Soru su: Eger olumcul bir hastaliga yakalansan ve olumden ve bu hastaliktan tek kurtulusunun yolu, domuz eti yemek olsa; ne yaparsin, yasami mi, yoksa muslumanligi mi tercih edersin? Hadin, bakalim, iyi dusunup cevap verin. Bir yanda dogruluguna inandiginiz inanciniz ve imaniniz; diger yanda caniniz ve yasaminiz. Hangisi "agir basiyor?" Bu konuya, pante arkadasinda; muslumanlar adina, aciklayici bir cevap vermesini bekliyorum. Kolay gelsin!

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac 30-04-2009 22:26

''Hani domuz yemiyorlar'' diye baslamıssın evrensel hocam o nedenle yazdım,incir hala sağlam :)

evrensel-insan 30-04-2009 22:29

Saygideger prozac02;

Bu sitede, birileri; tarihi ters ceviriyor, haberin olsun. Bir onceki mesajimi senin mesajini okuduktan sonra yazdim. Her ne hikmetse! yazdigim mesaj, seninkinden once cikti. Ya ben "gelecegi gordum", ya da "ruya gordum", ya da; bu iste senin parmagin var.:p Ya da... neyse, daha fazla spekulasyon yapmayayim. Bilimsellige ve epistemolojik temeline ters. Gerci, burasi sanal dunya her an, hersey olabiliyor. Ayni Turkiye gibi.:rolleyes: Merak edenler, mesajlarin saatlerine bakabilirler. Olacak sey, degil"! Benim yazdigim mesajin saati de geri gitmis. Iki dakika seninkinden once. Demek, ispat gerekse, edemiyecegimde. Neyse, ben en iyisi gene, epistemolojiye doneyim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac 30-04-2009 22:43

Saygıda kusur etmemek için bazı mesajlara öncelik veriyorum dicem kimse yutmaz :)

Walla benlik bir olay değil evrensel hocam bu aralar bazı baslıklarda o problemi yaşıyoruz..
Şaka biryana umarım sorun cozulur ,baslık bilimsel kalsın bende diğer baslıklarda volta atayım..

sinner 30-04-2009 23:06

Virüs 5. alarm seviyesinde bu ne demek ?

İnsandan insana bulaşabiliyor. :confused:

Daha önceki kuş gribi salgınında bu alarm seviyesi 3'tü. :confused:

sargon 30-04-2009 23:37

Meksika'da yüzlerce ölüm olayi olup, birkac gün icinde Avrupa'ya sicrayinca ortalik karisti. Isvicre'de aninda eczanelerdeki bütün Tamiflu'lar tükendi. Virüsü engellemenin yolu cok basit aslinda. Tamiflu icilecek ve dinlenilecek. Isvicre hükümeti ülkede yeteri kadar Tamiflu oldugunu ve cok iyi bir saglik sistemi oldugundan endiseye gerek olmadigini, hazir olduklarini söylüyor. Meksika'da ölüm olaylarinin önemli kismi yoksulluk ve bakimsizlik icinde olan kesimlerde yasanmis.

Islam ülkelerinde "bize birsey olmaz, biz domuz yemiyoruz" diye bir inanc var, ama insanlar kendilerini kandiriyorlar sadece. Cünkü virüs insandan insana geciyor, yani sadece domuzdan gecmiyor. Ilk olarak Misir'da domuz gribi vakasi görüldü bile. Bana kalirsa Avrupa'da herkes domuz eti yemeye devam eder, buna karsin salgin atlatilir. Islam ülkelerinde kimse domuz yemez ama binlerce kisi yataklara düser ve daha cok sikinti yasar. Yoksulluk ve cehalet nerde büyükse, telef orda daha büyük olacaktir.

evrensel-insan 01-05-2009 00:05

Saygideger sinner;

Verdigim linkte; dereceler aciklaniyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

parmis 01-05-2009 00:33

sağlık bakanlığının geç kalmadan hemen gerekli tedbirleri almasında yarar var.. ve bizler yani halk bu konuda bilinçlendirilmeliyiz çünkü bu bir virus nerden nasıl geleceği hiç belli olmaz.. müslüman bir ülkede yaşıyoruz domuz yemeyiz deyip rahat davranmak safdilllik olur... Dünyada ne tedbirler alınıyorsa takip edilmeli ülkemizdede hemen hayata geçirilmeli...

saygılar..

Parmis Güneşin_kızı

abdulKADİR 01-05-2009 01:38

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 171302)
Saygideger karadenizli 2;

Sana ilginc bir soru. Aslinda bu soru tum muslim arkadaslara; Bazen oyle bir olumcul hastaliga kapiliyorsun ki; iyilesmen icin; irin bile icmen gerekebiliyor.

Soru su: Eger olumcul bir hastaliga yakalansan ve olumden ve bu hastaliktan tek kurtulusunun yolu, domuz eti yemek olsa; ne yaparsin, yasami mi, yoksa muslumanligi mi tercih edersin? Hadin, bakalim, iyi dusunup cevap verin. Bir yanda dogruluguna inandiginiz inanciniz ve imaniniz; diger yanda caniniz ve yasaminiz. Hangisi "agir basiyor?" Bu konuya, pante arkadasinda; muslumanlar adina, aciklayici bir cevap vermesini bekliyorum. Kolay gelsin!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Bismillah...

Sayın evrensel-insan,
soru güzel ama kıyas yanlış. Çünkü haram bir şeyi yemekle-içmekle insan inancını kaybetmez. Böyle durumlarda bir müslümanın ''ya imanın ya ya canın'' tercihinde yapacağı şey çok açıktır.
Ayetlerde belirtilmiştir.

De ki ; "Bana vahyolunan Kur'an'da bir kimsenin yiyecekleri arasında leş, akıtılmış kan,domuz eti -ki o şüphesiz necistir- ya da Allah'tan başkası adına kesilmiş bir (murdar) hayvandan başka, haram kılınmış bir şey bulamıyorum. Fakat istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın kim bunlardan yeme zorunda kalırsa yiyebilir." Şüphesiz Rabbin çok bağışlayandır, çok merhametlidir. (En'am 145)

Allah size ancak leş, kan,domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa şüphesiz ki Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. (Nahl 115)

evrensel-insan 01-05-2009 01:43

Saygideger abdulKADIR;

Kusura bakma ama; ben pek kuran dilinden anlamiyorum. Su ayetleri bana "yalin Turkce" ile izah edersen; o zaman neyin tercih edilmesi gerektigini, anlayabilirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

abdulKADİR 01-05-2009 01:52

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 171362)
Saygideger abdulKADIR;

Kusura bakma ama; ben pek kuran dilinden anlamiyorum. Su ayetleri bana "yalin Turkce" ile izah edersen; o zaman neyin tercih edilmesi gerektigini, anlayabilirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Tabi, memnuniyetle...

Allah leş, kan,domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesilen hayvanları yasaklamıştır. Ama kim bunlardan faydalanmak zorunda kalırsa, yemek zorunda olduğu kadarıyla yeyip içmekte bir sakınca yoktur.

evrensel-insan 01-05-2009 01:56

Saygideger abdulKADIR;

Tesekkur ederim. Bu aynen "kazara" oruc bozmaya benziyor. Peki, muslumanlikta; canin, yasamin yerine tercih edebilecek, ondan daha degerli bir sey var mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

abdulKADİR 01-05-2009 02:17

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 171368)
Saygideger abdulKADIR;

Tesekkur ederim. Bu aynen "kazara" oruc bozmaya benziyor. Peki, muslumanlikta; canin, yasamin yerine tercih edebilecek, ondan daha degerli bir sey var mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Rica ederim...

İslamda can, akıl, namus, nesil ve mal dokunulmazlığı vardır ve dinin amacı bu 5 unsuru korumaktır.
Bazı durumlarda bunların korunmasında birbiriyle çakışma olduğunda genellikle canın korunması esas alınır ama bazı istisnaları vardır. Ya da kişinin kendi tercihine bırakılabilir.

Mesela, öldürülme tehdidiyle dininden dönmesi emrdilirse insan burda özgürdür. Yine ayetin izniyle hayatını kurtarmak için dininden dönmüş gibi davranabilir, küfür sözleri söyleyebilir. Ama müslüman bunu yapmaktansa ölmeyi, yani şehit olmayı tercih edebilir.

Diğer bir örnek... Ölüm tehdidiyle bir kadınla zina yapması emredilirse bunu yapmaya hakkı yoktur. Aynı şekilde yine ölüm tehdidiyle bir başkasının canına kıymaya hakkı yoktur.

evrensel-insan 01-05-2009 03:03

Saygideger abdulKADIR;

Peki, bugunku terorizmin , el-kaide'nin, hamas'in v.s. uyguladigi, cihad ugruna olmek, intihar bombaciligi, bunlarin islamda yeri nedir? Yani, "kendini feda etmek" niye ve ne ugruna?

Saygilarimla;
evrensel-insan

frodo 01-05-2009 12:09

Bu başlıkta gözden kaçırılan en önemli soru şu;

Domuz Gribi (H1N1) virüsü nerden çıktı ? Neden bir anda Dünya Sağlık Örgütünün bir numaralı gündem maddesi oldu ?

Bir kez daha Darwin'in temellerini attığı Evrim Teorisi test edilmektedir.

Anlaşılan o ki domuzları enfekte eden bir virüs türü kuş gribi ve insanda görülen bir türle melezlenmiş yeni ve öldürücü bir türe dönüşmüştür. Virüsün ekonomisinde ve genetiğinde köklü bir değişim sözkonusudur.

Kuş gribinde kanatlılardan insana geçebilen bir virüs türü ile karşılaşmış ve insandan insana geçişin olmaması nedeniyle alınan önlemler işe yaramış ve tehlike kontrol altında tutulabilmişti.

Ama güncel tehdit çok daha ciddi. Domuzlardan insana ve insandan insana geçişi başaran son derece öldürücü bir tür sözkonusu.

Şimdi insanın kadim düşmanı virüslerle yeni bir meydan savaşı başlıyor. Virüs hava yolu ile hatta el sıkışma ile bulaşmakta imiş.

1918 yılında tüm dünyayı bir anda saran ve en az 30 milyon insanın ölümüne yol açan İspanyol gribi gibi ağır hasar vermeden insanlığın bu tehlikeden kurtulmasını dilemek ve umut etmekten başka bir şey elimizden gelmiyor.

mhmd 01-05-2009 12:24

"dilemek ve umut etmekten başka bir şey elimizden gelmiyor."

Bugüne has bir teslimiyetçilik gördük. :cool:

Geçen yıllarda da, Kuş gribi, Kırım-Kongo kanamalı ateşi gibi stratejik!!! hastalıkları gördük.

Sahi, kuş gribinden ölen kaç kişi vardı?
Kırım-Kongo kanamalı ateşinden ölen kaç vatandaşımız vardı?
Esasen son sorumuz ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ başlığını ait ama yazalım.
Trafikte günde kaç can kaybettiğimizi biliyor muyuz?
Hangisi sizce daha tehlikeli?
Aşıları derhal!! üretilerek dünyaya sunulan çok stratejik!! az kayıplı!!! küresel heyulalar mı? Ülkemin trafik sorunu mu?
Çok mu küçümsüyoruz?
http://video.haber7.com/vidomodo/video.php?id=297
İngiltere de farklı düşünmüyormuş.

frodo 01-05-2009 13:00

Sevgili mhmd yanlış bir bakış açımız var. Her yıl dünyada örneğin sıtma ajanı nedeniyle kaç ölüm yaşanmaktadır ?

Peki trafik kazalarında ölen insan sayısı nedir ?

Türkiye'de gribal enfeksiyonlarla ilgili bir istatistik bulamadım. Ama örneğin ABD'de ölüm nedenleri sıralamasında 6. olduğunu okudum. Her yıl ABD de yaklaşık 20 bin kişi gribal enfeksiyonlara bağlı travmalarla hayatını kaybediyormuş. Sanırım trafik kazalarında ölüm 45 binlerde. (Dikkat bu grib bildiğimiz inasn gribidir)

İlginçtir örneğin Almanya'da trafik kazalarında ölüm Türkiye'den fazladır. Ama istatistiğimizi neye göre yapacağımıza bağlı olarak değişik sonuçlara ulaşırız. Nüfus/trafik kazası ölümleri esas alınırsa Türkiye trafik kazaları ölümünde alt sıralardadır. Ama ülkedeki araç sayısı ölüm oranı alınırsa da yukarılara taşınır.

Domuz gribi bir heyula mıdır ? Meksika hükümetinin aldığı önlemlere bakılırsa pek öyle görünmüyor. Kuş gribi ile domuz gribinin farklarını ise (bilebildiğimiz kadarıyla) mesajımda yazmıştım.

aydoe 01-05-2009 13:21

Sanayileşme ve insanın doğalı değiştirmesine bağıl olarak doğalda kendini yenilemek ve geliştirmek zorundadır.
Mikro organizmalar ve diğer canlılar değiştirdiğimiz dünyamıza uyum sağlamaya çalışıyorlar.
Bu canavarları biz yaratıyoruz.

Cumhuriyet 01.05.2009
Domuz Gribi, Et Endüstrisinin Doğurduğu Yeni Bir Felakettir

Prof. Dr. Tayfun ÖZKAYA Ege Üniversitesi Ziraat Fak. Tarım Ekonomisi Bölümü

Kuş gribi olayının çok benzeri ile karşı karşıyayız. Bu olayın Türkiye’yi etkilemesi kuvvetle muhtemeldir. Domuz yetiştirilmediği için sevinilmesin. Çünkü artık virüsün domuzlarla bir ilgisi kalmadı. İnsandan insana yayılıyor. Grain adlı uluslararası biyoçeşitlilik kuruluşu gene uyarıyor. (www.grainorg/articles/?id=48) Olay aynen kuş gribinde olduğu gibi endüstriyel tarımın bir sonucudur. Hayvancılıkta bu sisteme fabrika tarımı da deniyor.
Kapalı ortamlarda tavuk, domuz veya inekler sıkışık ortamlarda tamamen hazır kesif yemlerle, bazen birbirlerinin gübrelerini de yedirterek yetiştiriliyor. Bu sistemde üretilen hayvanların ürünlerinin besleme açısından insan için hastalık üretici özelliği bir yana bu sıkışık ortamın kuş gribi benzeri seri katiller üretmesi kaçınılmaz oluyor.
Ülkemizde kuş gribi hep köy tavukçuluğu ile ilgili gibi görünmüştü. Halbuki bütün dünya örneklerinde çıkış noktasının endüstriyel çiftlikler olduğu kesin bir gerçektir.
Ancak o zamanlar nerede ise her ülkede (ülkemiz dahil) sağlık ve tarım bakanları köy tavukçuluğuna suçu atarak yok edilmeleri için öneride bulunmuşlardı. Neyse ki bunu istedikleri düzeyde gerçekleştiremediler.
Bu satırların yazıldığı saate kadar Meksika’da 150 kişi domuz gribi denilen, gerçekte domuz, kuş ve insan grip suşlarının genetik bir kokteylinden oluşan yeni bir domuz gribi suşundan öldüler. Bu yeni virüs insandan insana geçme özelliği kazandı ve sağlıklı bir insanı bile öldürebiliyor. Bu virüsün tam olarak çıkış yeri bilinmese bile Meksika ve ABD’nin büyük endüstriyel çiftliklerinden çıktığı açıktır.
Uzmanlar uzun yıllardır büyük boyutlu hayvancılık işletmelerinin yeni yüksek derecede zararlı grip suşlarının ortaya çıkışı ve yayılması için mükemmel bir çoğalma ortamı yarattığı konusunda uyarılar yapıyorlardı.
Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitülerinden (NIH) bir uzman 2006 yılında yoğunlaştırılmış hayvan besleme işlemlerinin çok sayıda hayvanı bir araya getirmesi nedeniyle, virüslerin karışması ve iletilmesinin kolaylaştığınısöylemişti. (Mary J. Gilchrist ve ark.The Potential Role of CAFOs in Infectious Disease Epidemics and Antibiotic Resistance, Journal of Environmental Health Perspectives, 14 November 2006)
Salgının merkezi olan Meksika’da Veracruz eyaletinin La Gloria kentinde halk bir solunum yolu hastalığı salgını için yetkilileri uyarıyor ancak doğru dürüst karşılık alamıyordu.
Halk, sorunun, kentlerinde yeni kurulan ve dünyanın en büyük domuz üreticisi olan Amerikalı Smithfield şirketinin bir kolu olan Granja Carroll adlı büyük bir domuz işletmesinden kaynaklandığını ileri sürüyordu. Sonunda yöneticiler testler yaptırdılar ve bir solunum hastalığı olduğunu söylediler. Ancak hastalığın ne olduğu tam olarak belirtilmedi.
Şirket her türlü ilişkiyi reddetti. 27 Nisan’da domuz gribi hastalığının salgın yaptığı Meksikalı yetkililerce açıklandığında ilk vakanın dört yaşında ve La Glorialı bir çocuk olduğu belirtildi.
(Andrés T. Morales, Cerco sanitario en Perote, tras muerte en marzo de bebé por gripe porcina,La Jornada, 28 April 2009: http://www.jornada.unam.mx/2009/04/28/index.php?section=politica&article=012n2pol)
La Gloria kentinde epeyce tavuk işletmesinin de bulunduğu bildirilmektedir. Bunlardan biri olan ve kente sadece 50 kilometre mesafede olan Meksika’nın en büyük tavukçuluk şirketi olan Granjas Bachoco’da kuş gribi salgını da görülmüş idi. Tavuk çiftliklerinde gübre, tüy, altlıktan oluşan malzeme domuz çiftliklerinde yem olarak da kullanılmaktadır.
Bütün bu faktörler domuz, kuş ve insan gribi arasındaki bu yeni oluşumları açıklamaktadır. La Gloria halkı Smithfield şirketinin durumuna yıllarca direndiler. Son aylarda garip hastalık konusunda yetkilileri uyardılar. Göz ardı edildiler.
Onların sesleri; ne Birleşmiş Milletler’in Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel yeni hastalıklar gözlem sisteminde ne de Uluslararası Hayvan Hastalıkları Kuruluşu’nun küresel hastalık alarm sistemi üzerinde en ufak bir etki bile yaratmadı.
Endüstriyel şirketler olayların üstünü örtmektedirler. Şu anda ayrıca ilaç sanayisi krizden bir yarar sağlama konumundadır. Roche, Gilead and Glaxo SmithLine antiviral ilaçlar üzerinde tekel sahibidirler.
Sorunun çözümü için Meksika ve Kuzey Amerika’da büyük domuz ve tavuk şirketleri üzerinde şeffaf, bağımsız bir soruşturma açılması önerilmektedir. Dünya çapında fabrika tarımına son verilmeli ve geriye çevrilmelidir.
Diğer yandan dünyanın birçok ülkesinde sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi süreci bu gibi salgınlarla başa çıkma kapasitesini hızla ortadan kaldırmaktadır. Sağlık hizmetlerinde özelleştirme durdurulmalıdır.

mhmd 01-05-2009 14:35

Sadece bizler, yanlış bakış açısına sahip değil mişiz?
http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=118519

OQONUC 21-05-2009 10:18

Küresel korkunun esiri olmuşların; her hadise karşısında titremesinin nedenini darvin'de değil kişi ruhunda aramalıdır.

Gözünüz bir açılsada bunun sadece bir korku olduğunu görseniz ve hatta Tanrıya gösterdiğiniz cüret ve cesareti ve korkusuzluğun onda birini bu kapitalist sömürgecilere gösterseniz yeter bizler için.

Bu devirde Allah'ı olmayan çoğu kişinin Rabb'ı, işte bu küresel sekülerist sözde seçilmiş yahudi olmayan prütenistlerdir.

Allah'ın korku ile uyarmasına nannik yapanlar; bir Tv haberi ile sustalı maymun gibi emir komuta zincirine girebilmektedir.

Ne domuz gribi, ne kuş gribi, ne de her ikisinin evirlmesinden doğan sözde yeni virüs tehlikelidir.
Ayrıca hiç merak etmeyiniz; kadere iman etmeyen bir elit guruhun böyle bir tahlkike anında halkı insanlığı düşünecek tedbirlere alacağını da sanmayınız.

Gerçek bir tehlike anında o ülkeyi kökten yakarlar insanları ile cayır cayır, sonrada masrafı komşu ülkesinden alırlar size yardım ettik diye.

Korkmayın gönül rahatlığı ile köyünüzden doğadan salınan her hayvandan rahatlıkla yeyin için bunlar sizlere Allah'ın birer lütfudur.

Tek yapmanız gereken , para hırsı ile kimyasal tarımsal zehirlerden nasıl uzak duracağınızı öğrenmek, küresel devasa şirketlerin mamüllerini almamak. Çevrenizde seracılık diye mevsiminden önce hormonlar ile şişirilmiş ürünleri almamak, hangi sebzenin hangi meyvenin mevsiminin ne zaman olduğunu öğrenmektir.

Yoksaaaaa,,, Yüsüklerin efendisinin korkusuzları üfürmeye gelince mangalda kül bırakmazlarken; gelişmiş insan modeli ayağına yer cüce tanrılarının esiri olarak özgürlük naraları atmaya devam eder.

Tedbirli olun , kürselden uzak durun. Gerisinden Korkmayın; Allah size kefildir.

Selamlar

evrensel-insan 23-05-2009 20:32

Saygideger arkadaslar;

Duydugum kadariyla, domuz gribi Turkiye'de de gorulmus. KANAL B

Saygilarimla;
evrensel-insan

one 23-05-2009 22:30

bişi olmaz

nede olsa meksikadan bağlanan forum üyesi yok :D

evrensel-insan 19-10-2009 19:59

Saygideger arkadaslar;

Son bir haftadir, Turkiye de bir domuz gribi haberi ve yayilimi duyurulmakta. Ankara olaylarindan sonra, son haber; Diyarbakir da okullarin bir hatfa tatil edilmesi uzerine. Avrupa da hemen hemen gundemden dusmekte olan domuz gribinin, Turkiye gundeminde yesermesi; bir gercegimi, yoksa bir gundem saptirmasini mi iceriyor?

Bilhassa gelen aciklamalar; "opusmeyin, yakin temastan kacinin v.s." icerikli.

Opusmeyle domuz gribinin gectigi nerde kanitlanmis? Bu acaba, yeni bir korku felsefesi dalgasi mi?

Yorumlarinizi, bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 25-10-2009 00:36

Saygideger arkadaslar;

Bugun Turkiye, domuz gribine ilk kurbanini Ankara'da verdi. Olen kisinin yasinin 29 oldugu belirtildi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

güneşinzaptıyakın 25-10-2009 01:36

Bir Türk bin domuza bedeldir, kim korkar hain domuzdan, öpeyim abijjjiiimmmm...........

evrensel-insan 25-10-2009 01:42

Saygideger gunesinzaptiyakin;

Bir Türk bin domuza bedeldir, kim korkar hain domuzdan,-g.z.y.-

Senin bu saptamana gore, TC sinirlari icinde yasayan ve milli kokeni Turk olmayanlar "yandi" Ustelik domuzdan "korkmaya" gerek yok. Onun gribini tasiyan, insanoglundan "korkacaksin"

Saygilarimla;
evrensel-insan

güneşinzaptıyakın 25-10-2009 01:46

Biz ki radyasyonlu çayları sohbetlerimize meze yapmış bir ırkın temsilcileriyiz, biz ki Aids'i kondom kullanmayarak rezil rüsva almış milletiz, elbet o domuz denilen gavur zilliyetide geldiği yere göndeririz...

Corpse Bride 25-10-2009 14:44

Ve fekat, google amcaya "domuz gribi aşısı tehlikelimidir" yazıldığında çıkan yazılar hiç iç açıcı diil.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:51 .