![]() |
Sosyalizm-Komünizm Üzerine Özlü Sözler.
|
« komünizm toplumsal bir meseledir. memleketimizin hali, memleketimizin toplumsal şartları, dinî ve millî ananelerinin kuvveti rusya’daki komünizmin bizce tatbikine müsait olmadığı kanaatini doğrular bir mahiyettedir… »
Atatürk. |
Sevgili Akheneton ;
Soslalizm şöyle,komünizm böyle demek bişeyler değişmez düşüncesindeyim. Blog sayfan çok sağlam olmus.. Emeğine sağlık. |
Genelde komünizm garip bir yanılsama içindedir : bu devlet iktidarı fanatikleri, tazminat önlemleri sayesinde devlet otoritesini kollektif serveti yaratan işcilerin refahını sağlamak için kullanabileceklerini iddia ederler.Sanki toplum bireyden sonra değilde, birey toplumdan sonra var olmuş gibi.
Proudhon |
Sosyalizm bilinçsiz Hristiyanlıktır.
Tolstoy. |
usta bize bir nig kelmistat yada baal zulam çalda dinleyek :)
|
Sosyalizm sanırım koyunlarla kurtların birbirini yemeden oturması
ya da inekler köpekler ve eşeklerin tavla oynaması Komünizm ise sahipolmacısızlık ya da yönetmecisizlik bir bilinç olarak var bu dünyaya uygun değil demek onu tanımsız mı kılar? bilmem... İnsan tek bir tür değil. Tek bir doğa değil. Bir orman florası gibi İnsan, tek bir tür ağaç benzeri değil ve insan, tek bir tür hayvan benzeri değil. insan çok bir türlü/ bir çok türlü... Komünizm mümkün. sadece mümkün... (kendini tanımlamış) bir tür komünizm her zaman mümkün... Doğa sahip olmak ve yemek üzerine yükseliyor diyoruz Bireysel ahlaklarımızı çıkarıp soyunsak ve ahlak ve erdem donandıklarını söylediklerimizin sözde ahlaklarını herkese giydirsek Dünya da sekiz bin ben (benden sekiz bin tane) olsa birbirini yiyebilirdi? ya da sekiz milyon/milyar aynı insan- aynı ben amaca bilinci ve bilgimi soyup bir gerçeğe yüklemlesek onu kuruyoruz... Komünizm var-kafada ..Esaretin Bedelindeki müzik sahnesi gibi. öyle olması iyi belki de .durduğu yer olarak. olma biçimi olarak... gerçek mümkünlüğü ya da mümkünsüzlüğü belki de onu komünizm yapıyor. pratik pratikte mümkün bir komüznim belki de komünizm olmazdı mı demek istiyorsun.. onu demek istemiyorum..notalara dökülmemiş kafalarda çalan şarkılar. beethoven duyuyordu bunu demek istiyorum ve dali çizmeden görüyordu bunu demek istiyorum daha çok... Hayır bu daha çok şunun gibi. Matematik mümkün ya da müzik mümkün.. Boğalar ot yiyerek ölecekler... |
Hocam aynı post tekrarlıyorum ama 6. sayfada kalmasını istemedim...
BURDAN taşındı... Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:36 . |