Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Sorularıma buradan devam ediyorum .. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10185)

Sapiens 20-05-2009 23:58

Sorularıma buradan devam ediyorum ..

Alıntı:

kuranyeter´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 178432)
sayın pante yazdığım yazıyı anlamamışsınız,ölüm anında ehlisünnetin yaptığı şehadetle cennete gidilmeyeceğini berttim,yanlış anlamışsınız eğer öyle olsaydı ölüm anında şahadet getiren firavun cennete giderdi.

Musa döneminde yaşamış bir firavunun kelime-i şehadet getirmiş olduğunu iddia etmen enteresan. Buna göre demek ki, Musa döneminde de İslam mevcuttu ve insanlar Muhammedin peygamber olduğuna inançlarını ifade ediyorlardı. Gerçekten enteresan...

Yunus 90 - İsrailoğullarını denizden geçirdik. Firavun da, askerleriyle birlikte zulmetmek ve saldırmak üzere, derhal onları takibe koyuldu. Nihayet boğulmak üzere iken, “İsrailoğulları’nın iman ettiğinden başka hiçbir ilah olmadığına inandım. Ben de müslümanlardanım” dedi.

Bu ayete göre konuştuğun belli ama Muhammedin doğmasına bin yıldan fazla bir zaman varken, firavunun kalkıp da "ben de Müslümanlardanım" demesi hayret ki ne hayret.

Musanın dinine patates dini muamelesi yapmış resmen...

- Burada yer alan “Müslümanlardanım” ifadesi, “Musa’ya ve onun ilahına karşı yaptığım isyanlardan pişmanım.” Ben artık onlara “teslim olanlardanım” anlamına gelir. Yani buradaki Müslümanlık, sözlük anlamıyla kullanılmıştır. Bununla beraber, İslam, bütün semavî dinlerin ortak adıdır.

Bu da konuya ilişkin, islami bir sitedeki açıklama(!).

Müslümanlık sözlük anlamıyla kullanılmış ve bütün semavi dinlerin ortak adıymış :)

kuranyeter 21-05-2009 15:02

merhaba .

sevgili selanik li,inan tam 45 dk uğraştım ve size güzel bir özel mesaj yazdım ama sınırlanımış karakter sayısını aştığım için mesajı yollayamadım, ve mesajı da makaslayamadım güzel suallerinize cevap vermeyerek sizi üzmeyi düşünmüyorum,en kısa anda mesajınıza cevap iletmeye çalışacağım.

bu arada bazı ehlisünnetçiler kendini müslüman sananlar,ALLAHIN işine karışmayın diye akıl veriyor,yıllarca siz ve atalarınız ALLAHIN kitabını tozlu raflarda saklarken uydurduğunuz dini yaratıcıya mal etmedinizmi,resullerin hepsine çirkin iftiraları atıp,birde müslümanım diyerek ortalıkta cirit atmadınızmı,şimdiye kadar yediğiniz nanalerin sizi ateşe götürdüğünü söyleyen birileri çıktığındada hemen ALLAHIN işine karışmayın diye bize akıl vermeyin,biz kimsenin işine karışmıyoruz,biz den istenilen belli bunu yaparsın yapmazssın belli olduğu içinde kimin nereye gideceğide açık ortadadır,zaten ne geldiyese bu milletin başına sizin gibi sözde müslümanların yüzünden geldi ENvyME HANIM /BAY.

biz neyi bildiğimizide neyi bilmediğimizde çok iyi biliyoruz siz hiç tasalanmayın.

Yergin 21-05-2009 16:22

Alıntı:

kuranyeter´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 178774)
merhaba .

sevgili selanik li,inan tam 45 dk uğraştım ve size güzel bir özel mesaj yazdım ama sınırlanımış karakter sayısını aştığım için mesajı yollayamadım, ve mesajı da makaslayamadım güzel suallerinize cevap vermeyerek sizi üzmeyi düşünmüyorum,en kısa anda mesajınıza cevap iletmeye çalışacağım.

bu arada bazı ehlisünnetçiler kendini müslüman sananlar,ALLAHIN işine karışmayın diye akıl veriyor,yıllarca siz ve atalarınız ALLAHIN kitabını tozlu raflarda saklarken uydurduğunuz dini yaratıcıya mal etmedinizmi,resullerin hepsine çirkin iftiraları atıp,birde müslümanım diyerek ortalıkta cirit atmadınızmı,şimdiye kadar yediğiniz nanalerin sizi ateşe götürdüğünü söyleyen birileri çıktığındada hemen ALLAHIN işine karışmayın diye bize akıl vermeyin,biz kimsenin işine karışmıyoruz,biz den istenilen belli bunu yaparsın yapmazssın belli olduğu içinde kimin nereye gideceğide açık ortadadır,zaten ne geldiyese bu milletin başına sizin gibi sözde müslümanların yüzünden geldi ENvyME HANIM /BAY.

biz neyi bildiğimizide neyi bilmediğimizde çok iyi biliyoruz siz hiç tasalanmayın.

Sayın kuranyeter,

Bayan değilim buna açıklık getiriyim. 2. si ben elhamdülillah müslümanım. Ama müslümanlığı tam anlamı ile yerine getirebilen bir insan değilim. Çok günahlar işledim veya işlemişimdir. Bunlar için daima Allah'a dua ederim beni affetmesi için. Belki müslüman olduğum halde bende öldükten sonra cehenneme gideceğim bilemiyorum. Tek bildiğim herşeyi bilen Allah'tır. Beni bazı mezhep çilerle de karıştırmayın.

Ne biliyorsunuz sayın Türkan Saylan'ın ölmeden önce kendi içerisinde, ölmesinden 1 dakika önce Allah'a dua edip kendisini affetmesini dilediğini? Bunu biliyormusunuz? Hayır. Kim biliyor. Tabi ki Allah.

Eğer Allah öyle karar verdiyse cehenneme gidecektir elbette. Ama bunu bir tek Allah bilir. Bunları söylemek istedim. Hepsi bu. Hem bizene kim cennete girmiş, kim cehenneme. Biz kendimize bakalım. Bugün müslüman olup yarın başka bir dine mensup olacağını kim bilebilir? Kim ölmeden önce kendisinin kelime-i şahadet getirebileceğini bilebilir? Hiç kimse...

Kişi yanlışlar yapmış olabilir ama bu bizi ilgilendirmez, Allah ne gerekiyorsa onu yapar. Bize düşen, Allah günahlarını affetsin demektir. Hepsi bu...

Bir insan, 40 sene başka bir dine inanır. 41. sene Allah'a inanır. 1 günde yapacağı tek bir iyilik geçmişindeki tüm günahları götürebilir.

kuranyeter 21-05-2009 16:46

merhaba.
sayın ENvyME, sanrım ezberci bir yapınız var,yazılanlara cevap yerine konu ne olursa olsun kafanızda oluşmuş düşünceleri habire aktarıp haklı olduğunuzu savunuyorsunuz,aklıma (alber einstein sözü geldi bir an),yazımı iyi okumadığınız için,sizi fazla yüklenmek istemiyorum,ama anlamanız için biraz daha açık yazayım,saylanın ölüm anında edeceği tevbeyi kabul etmeyecek allah bunun örneğin kuran da veriyor inanmayanların bakmasına gerek yok siz inanıyorsanız bakın,firavun kısası,yani öyle yağma yok ölümü görünce tevbe en büyük sahtekarlıktır.

yaşamı boyunca ve ölüm anında kelime i şehadetin islam da yeri yoktur,bize düşen allah günahlarını afetsin sözüde islm da yeri olmayan bir sözdür,kafir olarak ölecek ama sen halen kalkıp utanmadan bir kafir için ALLAHA af et diye dua edeceksin,bu dua yerine ulaşmaz.

yani anlaşılan siz halen kendi inancınızı tanımıyorsunuz,yani kusura kalma belki ağır olacak ama öylesine inanıyorsunuz.

kızmak yok üzülmek yok biri bizim doğrunun üstünde bir doğru getirdiğinde onu kabul etmek erdemliktir....

dilaver 21-05-2009 17:02

yani anlaşılan siz halen kendi inancınızı tanımıyorsunuz,yani kusura kalma belki ağır olacak ama öylesine inanıyorsunuz.

Üç senedir bu sitedeyim. Şİmdiye kadar dinleri hakkında aynı konularda mutabık olan iki müslümana denk gelemedim.

Şöyle bir hayal kurdum bu başlıgı takip ederken:

envy me, kuranyeter, aspendos, katre, karadenizli, soro vb vb. İlginç degil mi, daha iki kişi bir araya gelip de uzlaşamıyorlar ve bize Kur'anın apaçık bir kitap oldugundan bahsedebiliyorlar.

Daha iki kişi bile anlaşamıyorsa bu din nasıl evrensel bir din olabilir. Ancak zor ve şiddetle. Nitekim İslam tarihi de bu degil mi.

saygılarımla

Yergin 21-05-2009 18:31

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 178795)

Üç senedir bu sitedeyim. Şİmdiye kadar dinleri hakkında aynı konularda mutabık olan iki müslümana denk gelemedim.

envy me, kuranyeter, aspendos, katre, karadenizli, soro vb vb. İlginç degil mi, daha iki kişi bir araya gelip de uzlaşamıyorlar ve bize Kur'anın apaçık bir kitap oldugundan bahsedebiliyorlar.

Daha iki kişi bile anlaşamıyorsa bu din nasıl evrensel bir din olabilir. Ancak zor ve şiddetle. Nitekim İslam tarihi de bu degil mi.

saygılarımla

Belki de bunun sebebi hiçbirimizin tam müslüman olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Yada bizlerin insan olmasından. Birlikten, anlayıştan kopan insanlar gibi.

Son satırınızdakini de yanlış bulduğumu belirtmek istiyorum. Başka bir konuda dile getirmiştim. Allah vardır, biz vardır dediğimiz için değil ama...

Yergin 21-05-2009 18:39

Alıntı:

kuranyeter´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 178791)
merhaba.
sayın ENvyME, sanrım ezberci bir yapınız var,yazılanlara cevap yerine konu ne olursa olsun kafanızda oluşmuş düşünceleri habire aktarıp haklı olduğunuzu savunuyorsunuz,aklıma (alber einstein sözü geldi bir an),yazımı iyi okumadığınız için,sizi fazla yüklenmek istemiyorum,ama anlamanız için biraz daha açık yazayım,saylanın ölüm anında edeceği tevbeyi kabul etmeyecek allah bunun örneğin kuran da veriyor inanmayanların bakmasına gerek yok siz inanıyorsanız bakın,firavun kısası,yani öyle yağma yok ölümü görünce tevbe en büyük sahtekarlıktır.

yaşamı boyunca ve ölüm anında kelime i şehadetin islam da yeri yoktur,bize düşen allah günahlarını afetsin sözüde islm da yeri olmayan bir sözdür,kafir olarak ölecek ama sen halen kalkıp utanmadan bir kafir için ALLAHA af et diye dua edeceksin,bu dua yerine ulaşmaz.

kızmak yok üzülmek yok biri bizim doğrunun üstünde bir doğru getirdiğinde onu kabul etmek erdemliktir....

Ezberci bir yapım yok, hiçde sevmem. Bakın ben haklı olduğumu savunmuyorum. Hak bir tek Allah'tır. Herşeye Allah karar verir diyorum. Hepsi bu.

Bir insanın cehenneme gidecek olması size bize ne kazandırır sayın kuranyeter?

Bakın ölüm fani birşeydir. Bugün varız yarın yokuz. Size sorum şu, bir insan düşünün yaşıyan ama hristiyan veya başka bir dine mensup veyahut ateist. Ben bu kişi için dua etsem, inşallah Allah'a bir gün inanır ve Allah günahlarını affeder diye. Bunu yapınca utanmazlık mı yapmış oluyorum? Cevap hayır ise ne farkı var benim bir önceki mesajımda söylediğimden?

Ayrıca inkar etmedim ki ben. Dinimi tam anlamı ile tanımıyorum diye söyledim önceki mesajımda. Ama burada size siz tanıyormusunuz diye sormayacağım. Çünkü amacım tartışmak değil. Ben cahilim bu konuda, bu konularda. Bildiğimi az görüp daha çok şey öğrenmek isterim.

kuranyeter 21-05-2009 19:46

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 178795)

saygılarımla

merhaba dilaver bey,siz daha çok beklersiniz,islam dini ve müslümalık ha denilince olunan bir şey değil,yani ben ateyim demeyle ate olunur benşuyum buyum deme ile şucu bucu olunur ama ben müslümanım deme ile müslüman olunmuyor,onun için siz daha çok beklersiniz(tabi bu beklersiniz lafını samimi ölçü ile söylediğimi belirteyimde yanlış anlam çıkmasın) elhamdulillah müslümanım sözü kalıplaşmış alışganlık haline gelmiş bir deyim olmuş malesef,kişi inandığı değerlerin ölçüsünü bilmiyorsa nasıl olurda ölçüsünü bilmediği inancın mensubu olur,dayatmışlar millete şu bu şartları ezberletmeyi,sonrada ben elhamdulillah şuyum buyum,bunlar hikaye ve sizin müslüman sandığınız insanların çoğu bu kavramın esas anlamını bilmiyordur,dediğiniz islam tarihin bireyleri şuan gerekli sopayı yiyorlardır ama bunların islamcı olduğunu savunup bu yüzden ate olma ile de kurtulunmuyor yani neticede aynı yerde yatacaklar...

Sapiens 21-05-2009 21:38

Alıntı:

hiramusta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 178713)
Aranan cesur yürek bulundu.Bu tavrın kelebek etkisi yaratarak tam bağımsız ve demokratik Türkiye için ilk adım olması temennisiyle...

http://www.turktime.com/haber/Hurgen...-Takmadi/55629

Tam bağımsız ve demokratik bir ülke olmak, orgeneral seviyesindeki bir askere terbiyesizlik yapmaktan mı geçiyor?

Bu ülkeye tam bağımsızlığını kazandıran Atatürk ve demokrasiye geçiren İsmet İnönü asker değil miydiler?

Memleketin fabrikaları, bankaları satılmış, 500 milyar dolar borç var, hırsızlık, yolsuzluk, dalavere her yanı sarmış, Batının her talebine er veya geç boyun eğiliyor ve bütün bunların hepsi askerin kabahati, öyle mi?

Bugün emperyalizme karşı ayakta kalan tek kurum olan TSK'yı da elbirliğiyle çökertin bari de, tam bağımsızlık neymiş, gerçek demokrasi neymiş hep beraber görelim.

one 22-05-2009 00:57

Alıntı:

kuranyeter´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 178848)
merhaba one, bu soruyu ben görmemiş olayım sende sormamış ol zira sana yakışmadı böyle bir soru,

one,yek mi demek? gibi oldu sorun:)

KURAN DA YAZIYORMU ÖLEN BİRİNİN ARKASINDAN CEHENNEMLİK

DİYE KONUŞMAK ?? yazıyor dimi o zaman ;

ZAMANDAN MUNEZZEH KİTABINA BİR BAK BAKALIM

EĞER O KİTABA İNANIYORSAN

HARAM AYLAR ÇIKINCA MÜŞRİKLERİ BULDUGUN YERDE ÖLDÜRMEDİGİN

İÇİN CEHENNEMLİK OLAN SENSİN

seni dinlerle savaşmaya yeminli site müdavimlerine teslim ediyorum

islam adına provakasyon yapmaya devam etmekle varacagın nokta

site kurallarına çarpıp ping pong topu olmandır

demedi deme

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:00 .