![]() |
Müslümanlara Hakaret Serbest mi?
Merhabalar,
Turan Dursun sitesinin amacını, misyonunu, vizyonunu bilmiyorum. Benim inancıma ters bir amacı olabilir, saygı duyarım. Benim merak ettiğim, burada müslümanlara hakaret etmek serbest mi? Küçük düşürme amaçlı herşeye izin mi veriliyor? Edilen hakaretler sadece editleniyormu? Ve cidden soruyorum. Bizi yani müslümanları ne olarak görüyorsunuz? Kendinize düşman, en ufak bir anınızda sizi öldürecek birileri olarak mı? Yobaz, aşşağılık birileri olarak mı? Sizin özgürlük dediğiniz bu mu? Özgürce düşünmek bu mu? |
Nerede ve nasıl bir hakarete uğradınız ?
Alıntı:
|
Sayın EnvyMe
Bu hakaretler nerede yer alıyor ve şayet hakaret olarak telakki ediyorsanız ilgili ileti için şikayet butonunu kullandınız mı. Bu hakaretleri örnekleyebilir misiniz. Bizi yani müslümanları ne olarak görüyorsunuz? Kendinize düşman, en ufak bir anınızda sizi öldürecek birileri olarak mı? Yobaz, aşşağılık birileri olarak mı? Biz bu sitede site yönetim organları dışında dinli, dinsiz ayrımı yapmayız. İnsanların yer aldıgı bir düşünce platformu olarak ele alırız TD Sitesini. Ve tüm üyeler eşit haklara sahiptirler. Ancak ikinci ve üçüncü cümlelerinizde bahsettiginiz tarzda insanlar vardır. Bunlardan her gün bir sürü mail alıyoruz. Site destek masasına gelen maillerden bir kaç örnek gösterebilirim size ve siz bile utanırsınız. Elbette bunlar bu site üyeleri için geçerli degildir. Olsa zaten bu tür insanlar burada barınamaz. saygılarımla |
Sayın dilaver.
Hakaretleri örneklerim elbette ama benim bu başlığı açmaktaki amacım bir veya iki kişinin yaptığı hakaretleri söyleyip bunları göstermek değil. Ateist veya hristiyan veya başka bir inancı olan birisinin bizi yani müslümanları ne olarak gördüğü. Bizler bazılarınızın düşündüğü gibi gerici insanlar değiliz. Sizin bahsettiğiniz gibi, benim inancıma mensub olduğunu söyleyen kişilerden dediğiniz mailleri alıyorsunuzdur doğrudur, onların yaptıkları da yanlış. Müslüman olduğunu söyleyip hakaret, şiddet içeren yazılarada sonuna kadar karşıyım. Gördüğümde herkesten ilk cevap vermek isterim yaptığın yanlış diye. Müslüman icadları başlığında, amacı başından belli olan yazıların bu siteye yakışmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi sitenin amacını bilmiyorum. Evet sayın frodo'nun dediği gibi bu yazıyor ama kimse düşüncelerini tam olarak yazıya dökemez. Bu bahsettiğim başlıkta inancıma hakaretler edildi. İnanmaması hakaret etme hakkı vermez. Ben cevap vererek yanlış yaptı isem benide uyarın. Elimden geldiği kadar herkese özellikle dinime inanmayanlara saygılı yaklaşmaya çalışıyorum ama böyle tutumlar kanıma dokunuyor. Belki sayın frodo yine fazla hassasiyet göstermişsiniz diyecek ama elimde değil. Gereksiz görülürse konu silinebilir. Sadece, bu din düşündüğünüz gibi bir din diye değil, bizler düşündüğünüz gibi insanlar değiliz demek istedim. Saygılar. |
envyme sadece kurancılar,19 cular v.b. tipte yeni model müslümanlardanmısın ?
|
Sayın EnvyMe
Her kişi aynı olmaz. Siz nasıl diger müslümanlarla aynı degilseniz dini reddeden her insan da aynı usluba sahip degildir. Kimi sadece imhayı ve karşısındakiyle didişmeyi ve onu mat etmeyi amaçlar, kimi ise bilgi paylaşmayı. Burada site yönetiminin yapacagı bir şey de yoktur. Ancak iş hakaret raddesine gelirse müdahale edebilir. Ancak alaya varan tavırlara ya da asılsız bilgilere müdahale edemez. Yaptırım uygulayamaz ama, bireysel olarak tartışmalara katılabilir. Sizin bahsettiginiz başlıktada şimdi dinsiz bir üyemiz Müslümanların hakkını aramış, ya da daha dogrusu gerçekleri yazmış ve tartışmaya katılmış. Benim düşüncem de İslamiyetin altın çagı denen dönemde öncülük İslamiyette idi. Bu yüzden düşünceyi kısıtlayamayız. Siz de aşırı hassasiyet göstermeyeceksiniz ama gerçekten hakaret varsa o zaman da affetmeyeceksiniz. Bu sitede inanan üyelerin şikayeti sonucu ceza alan dinsiz çok kişi vardır. Bu sitede yönetimin tüm üyeleri ile birlikte ezici çogunlugu olan üyelerimiz İslama ya da diger inançlara küçümseyici gözle bakmaz. Ama site mevcudumuz içinden çıkabilecek bir kaç kişi için de yapılabilecek bir şey yoktur. Çok çok o üyeyle muhatap olmazsınız olur biter. Ben de zaman zaman böyle yapıyorum. saygılarımla |
Alıntı:
|
sitede sizler kadar eski değilim yanlız şunu gördüm burada her türlü inanca sahip insan var bu insanların bazen aralarında didişmeleri dışında(bu da çok doğal) birşeyler paylaşabildiklerini gördükçe mutlu oldum..
Sitede her türlü inancın sorgulandığını göreceksiniz.Ama 1-2 kişi dışında hakaret eden olduğunu görmedim.. |
Sorun kimin kime neden hakaret edip etmedigi degil
asil sorun hakaretlere sahid olanlarin tavirlari.... site icinde en cok hakarete ugrayanlardan olarak galiba bu konuda epey tercübe sahibi oldum..... |
bir rahatsızlık söz konusu ise gerekli açıklama ve mesajın orjinali ile yönetime gitmeyi düşündümüz mü
işe yararmı bilmiyorum ben hiç yapmadım bide mesaj sayısının yanında yazan ünlem işaretini kullanabilirsiniz :D |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:23 . |