![]() |
Sandalye, masa, bilgisayar ve ben!
-Bir sandalyenin üzerinde oturuyorum. Dört tane ayağı var. Gayet dengeli duruyor. Rahat oturabilmem için, oturduğum yere sünger konmuş. Sırtımı yaslayacağım yer de düşünülmüş. Belli ki bir tasarımcısı var.
-Bilgisayarım bir masanın üzerinde. Masa dikdörtgen şeklinde gayet intizamlı duruyor. İçine birşeyler koyabileceğim çekmeceleri var. Belli ki bu masanın da bir tasarımcısı var. -Masanın üzerinde bir bilgisayar var. Onun tüm parçalarını ve nasıl işlediğini tam olarak bilmiyorum. Ama mükemmel bir makine. Onu tasarlayan güç, hem sandalyenin hem de masanın tasarımcısından daha zeki ve becerikli olsa gerek! -Ve ben! Her hücremin içine bir bilgisayar sıkıştırılmış. Ve ben bu hücrelerden 100 trilyon kadarının büyük bir düzen içinde bir araya gelmesiyle oluşuyorum. Parmaklarımı hareket ettirirken ve gözlerimle parmaklarımı ve yazdıklarımı takip ederken hiç zorlanmıyorum. Bunları yaparken kalbim atmaya devam ediyor. Boynumdan yukarı kan gidiyor ve beynimdeki hücrelere sürekli kan taşınıyor. ayak parmaklarıma kadar da öyle. Sürekli kan gidiyor ve geri toplanıyor. Farkında olmasam da nefes alıyorum. Sonra yediklerim ve oksijen bir dizi kimyasal işlemden geçiriliyor ve ihtiyaç duyduğum enerji üretiliyor. Ben! Doğada kendi kendine şekillenmiş olsaydım böyle mi olurdum? O zaman bir Allah'ın varlığına inanabilir miydim? |
Bir ara bir molla tanımıştım. Aynı senin gibi örnekler veriyordu. :D
|
Alıntı:
İnsan vücudunda ki körelmiş organları-ayağımızda ki fazla kemikler, pankreas, kuyruk sokumu, üçüncü göz kapağı, darwin noktası, yirmi yaş dişleri- nasıl açıklıyorsun ? Bu nasıl akıllı tasarım ? |
Kendini cansız varlıklarla kiyasliyosun nasi mantık bu ya:))
|
Sayin Körelmis,Bilincli tasarimin varligi yoklugu ayri konu,Allahin tanri olmasi ayri konu,zeusunda tanri olmasi apayri bir konu,bunlar milyonlarca defa yazildi cizildi okundu ve ginasi bile geldi,okumusu bunu yaparsa okumamisi neler yapmaz.Bayraminiz kutlu olsun saygilar
|
Alıntı:
Edit: Konu bildiğin zombiymiş fena hortlamış :D. Tarihine bakmamıştım. |
Arkadaş belki ateist olmustur:)
|
Alıntı:
|
Düzgün olmadığı sonsuz zamandan sonra 13.7 milyar'dır düzgün olmaya başlamış çok mu?
|
Sandalye masa düzgün belki ama ahlak nasıl müslüman cumhuriyetinde.
Bekir çoşkundan alıntı. Bunca iftar sofrası, bunca cuma, bunca niyet, bunca teravih, bunca namaz, bunca dua, bunca tövbe, bunca ibadet… Bir çöp çalınmaması lazım bu memlekette… Bir tek yoksulun aç kalmaması, bir tek yetimin hakkının yenilmemesi, bir tek masumun canının yanmaması lazım… O kadar ibadet yani… Ama dünyanın en çok hırsızı olan ülkesidir burası… Her iki kişiden birisi mağdursa, her iki kişiden birisi de demek ki suçlu… Türkiye’yi çaldılar… Daha ne olsun?… * Çünkü adam namaz kılıyor, umreye gidiyor, orucunu tutuyor, dini imanı dilinden düşürmüyor, durmadan dua okuyor… Ama ahlaksız… * Neyse… Bugün bayram… Bayramların hoşgörüsü, selamı, sarılmaları, güzel sözleri, kutlamaları, şekerleri yeter… Çalınan kapı zilleridir güzel olan… Hatırlanmaktır… Hissetmektir… Duymaktır mesele… İnsanların temiz ve masum dünyalarında bayramların yeri budur… * İyi ahlaktır din… İyi insan olmaktır ibadet… * Bugün bayram… Sizindir… Kutlu olsun… :::::::::::::::::::::::::::: Neden en çok hırsızlık hep müslüman ülkelerde var. Neden müslüman ülkelerde adalet ve hak yok. Aslında hırsızlar ülkesimimiyiz. Balık baştan kokarmış siyasilere bak cum baba bak bakanlara bak. Vekillere bak Nalet olsun böye kuran okuyanlara. Demek bunları hırsız yapan dini islam. Almanda yok ingilizde yok dinsiz japonda yok. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:17 . |