![]() |
Sen Herkesi Kör Alemi Sersem mi Zannedersin?
Geçenlerde iyi eğitimli,görmüş geçirmiş insanlarla bir sohbette..
Birden: "Lan" dedim.. "Şunlara ne kadar da dünyalarda bir tane olduğumu bir göstereyim." "Bunlar bilmezler".. Başladım alıştıra alıştıra "benim vakıf olduğum bilgileri" anlatmaya.. Örneğin.. İslamın Hristiyanlara karşı Yahudilerce vahy edildiğini daha önce hiç kimse anlayamamıştı. Tanrım (Kainat)' ı selamlarım.. Ya da İslam'daki faiz yasağının nasıl bir insan sömürme mekanizmasının dişlisi olduğunu.. Anlattıkça anlatıyorum.. Ama bir bebeğe mama verir gibi. Ben konuştukça onların yüzünün ifadesi değişiyordu. Sandığınız gibi değil.. Yüzleri resmen bana "Bunlar da bir şey mi" diyordu.. Bu defa; Ben onları dinlemeye başladım.. Beyler ve bayanlar.. İslam bitmiş.. Dinlerin ne amaçla ortaya çıkarıldığından ve şimdi ne amaçlarla kullanıldığına dair neler neler.. Onlar konuştukça benim yüzümün hali değişti.. Sandığınız gibi değil.. "Madem bu kadar şey biliyorsunuz niye konuş muyorsunuz? Diyebildim.. Gülümsediler.. Sonra daha ayrıntılı konuşalım dedikte de fırsat olmadı.. Yanlarından ayrılırken.. İran'lı Sadi'nin şu sözü geldi aklıma. "Sen Alemi Kör Herkesi Sersem mi Zannedersin" |
Bu da Sultan Fatih'ten.. Sakiya mey sun ki bir gün lalezar elden gider, Erişir fasl-ı hazan bağ-u bahar elden gider. Eski insanlar şimdikilerden daha mı aydın dı ne? Hiç biri içmiyormuş.. |
Yeşil dedim de aklıma geldi..
İslam için yeşil rengin hakim kılınmasının ne anlamı var acaba? |
Sevgili theatre;
Yaşadığını yazdığın olay ve diyalog oldukça güncel ancak o arkadaşlara "Madem bu kadar şey biliyorsunuz niye konuş muyorsunuz?"demen bence abesle iştigal olmuş.Onlar zaten bu düşündüklerini açıklayacak cesarete sahip olabilselerdi ateist olurlardı.Onlar ne şiş yansın ne kebap diye düşünen,şiş yanarsa kebaptan kebap yanarsa şişten menfaat bekleyen günümüz insanı... |
Alıntı:
Sevgili Daniken, Bir de yapacak bir şey kalmadığının bilince olan insanlar. Bu toplumun bu hale adım adım nasıl getirildiğinin farkındalar. Ve kimlerin böyle bir toplum arzuladığını da biliyorlar. Ben kendi gözlemimi anlatayım. Üniversitelerde başörtü sorunu 1980'li yıllarda başladı. Kızların baş örtüsü ile üniversitelere girmesi yasak.. Ama.. Üniversitelerdeki bütün kadrolar siyasal İslamcılarla dolduruluyordu. Bir yanda imparatorluk rüyaları.. Öte yanda satılan vatan. Konuşmamaları biraz da bundan. |
Dilden söylemekle ateist olunmaz. Kalple iman olur. Allah herkesin kalbinde ne vardır bilir. Söyleyemediği için ateist değiller denilemez yani.
Ayrıca, sayın theatre, Mesajlarınızı yazar iken, daha çok birşeyler katsanız. Bir cümle, ardından satır başından başka bir cümle. Arada aklınızda geçenler yokmu? Vardır elbet, bunlarıda paylaşırsanız daha iyi anlayabiliriz sizi. En azından kendi açımdan. Saygılar |
Sevgili EnvyMe,
Şu iki satırlık şeyleri yazarken bile sinir katsayımın nasıl arttığını bir bilseniz.. Yapım öyle.. Yapacak bir şey yok. Siz de şöyle düşünün. Her yiğidin bir yoğurt yeme tarzı vardır. |
Her yiğidin yoğurt yeme tarzını anlarım da, sinir katsayınızın artmasını anlayamadım.
|
Saygideger theatre;
Duygusal temelli dusunce ozelliginizden gelen; sinir katsayiminizi artirmaniz yerine; biraz mantiksal temelli dusuncenizin katsayiminizi artirmayi deneseniz, eminim yararini goreceksiniz. Saygilarimla; evrensel-insan |
"Ben kendi gözlemimi anlatayım.
Üniversitelerde başörtü sorunu 1980'li yıllarda başladı. Kızların baş örtüsü ile üniversitelere girmesi yasak.. Ama.. Üniversitelerdeki bütün kadrolar siyasal İslamcılarla dolduruluyordu. Bir yanda imparatorluk rüyaları.. Öte yanda satılan vatan. Konuşmamaları biraz da bundan." Enteresan, hatta inanılır gibi değil, hatta olanaksız! Nasıl olur? Bir gözlemde bizden olsun. İştigal ettiğimiz meslekte yaklaşık 12 yıldır kayıtsız (Sosyal Güvenliğe değil, bağlı bulunduğu meslek odasına :) ) bir personelim için, geçen ay yapılan yasal bir değişiklik sonucu artık kayıt altına alabileceğimiz söylendi. Sevinerek personelimizden kayıt için gerekli evrakları istedik. Aldığım cevap karşısında şaşırdık. -Hepsi iyi de bu diploma işi zor. -Niçin? -Diplomamı vermezler. -Nasıl vermezler? -Baş örtümü çıkartmadan diplomamı vermezler! -Olur mu canım öyle şey, o eskidendi, en son ne zaman sordun? -Geçen ay, -Ne dediler? -Kardeşim 5 dakika aç başını gir içeri al sende ne inat ediyorsun! -Kardeşin avukat, ver vekaletini o alsın -Kabul etmiyorlar, benden başka ve bu şartlarda ancak alabilirmişim!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yıl ;2009 Yer ;İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Fakülte ;FEN FAKÜLTESİ Bölüm ;.......LOJİ Mezuniyet Tarihi;1995 Yani; Aradan 14 yıl geçmiş, hak sahibi diplomayı hak etmiş, diploma bakanlıktan onaylanmış, üniversitenin kasasında sahibi tarafından alınmasını bekliyor. Niçin alınamıyor? Gerçekten sinir bozucu bilinenler var. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:39 . |