![]() |
Keçi ve Kıdem
Alıntı:
Sayın frodo Teşekkür ederim........ Ama sanırım diğer arkadaşlarda bir istifham olmuş bu sebeple aşağıdaki açıklamayı yapmak isterim.. ------------------------- Hiç bir arkadaşın yanlış bir şey düşünmesini istemem bu benim kişisel düşüncem yani ben böyle düşünüyorum. Bunu herhangi bir üyeyi ima ederek yapmadım. Burada herhangi bir ünvan almak bende rahatsızlık oluşturdu, sebebi buradaki mantalite yani Dinlerden Özgür bir Toplum talebinin içinde bulunmak, "Mağluptur bu yolda galip, Galiptir bu yolda mağlup" sözünün bir yansıması gibi... Yani burada alacağım herhangi bir rütbe beni sanki DÖG 'nun bir savunucusu gibi yapacak gibi bir şey hissettim.. -------------------------------------- Saygılarımla... |
Saygideger keci;
Kidemli uyelik; sizin, dusuncenizi yaziya dokerken kullandiginiz dil ve uslup icin veriliyor. Ne sizin kisisel ideolojik, inancsal, dogrulariniza yonelik; ne de sitenin D.O.G' na yonelik. Oyuzden, kiymetini bil. Cunku eger yazi dilini ve uslubunu bozarsan; geri de alinabilir, her unvan gibi. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Teşekkür ederim... Benim böyle bir talebim olmadı, ancak veriliş sebebini öğrendikten sonra tabii ki bir sakınca görmedim. Ayrıca yazı dilim ve uslubum Kıdemli uyelik almaya yönelik bir çabadan kaynaklanmıyordu, dolayısı ile bunun için bir endişemde yok; yani olması yada olmaması benim için çok bir şey değiştirmeyecek hatta hiç bir şey... Uslubum benim hayat felsefemden kaynaklanıyor, yani insan olana değer vermek Yaratılmışı sevmek yaratandan ötürü. Karşı olduğum sadece olumsuz ve zararlı düşünceler bunlar şimdilik zararlı görünmeselerde dolaylı olarak zarara yol açacak düşüncelerdir. Saygılarımla.... |
Saygideger keci;
Uslubum benim hayat felsefemden kaynaklanıyor, yani insan olana değer vermek -keci Zaten baska bir mantikla da; uslup ve dilin, bu tip yansimasi gerceklesmez. Ayrıca yazı dilim ve uslubum Kıdemli uyelik almaya yönelik bir çabadan kaynaklanmıyordu,-keci- Bu uslup ve dil, zaten bir amac icin kullanilamaz. Sadece yukardaki degerden gelen bir arac olarak kullanilir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Yaratandan oturu olduguna o kadar da emin olma keci kardes, belki de sadece insan oldugundan da olablir. |
Sayın vartor
Alıntı:
Hamdolsun ki Lutfedip beni insan olarak yaratmış..Elhamdülillah... Saygılarımla... |
Yaratanin insan olmayani da yarattigi sana gore bir gercek. Birisi hayvanlik yaptiginda, elhamdullah bu da allahin cehennemlik yarattigi bir kulu mu diyorsun?
|
Yahu keçi...
Taşın 'lutfedilmemiş olma' sebebini de bir anlatıver.. Ayrıca seni insan olarak takdir ettiğine göre bir 'öncen' olmalı.. Doğmadan önceki seni nasıl tahayyül ediyorsun; beğenilme kriterlerin mevcut mu? Yaratılmış olma takıntısı bundan başka nereye götürebilir ki sizleri?.. Anlıyorum..... |
Alıntı:
Evet haklısınız böyle de diyebilirsiniz. Bu kainatta herşey çok büyük bir sanat eserinin parçasıdır. Dolayısı ile herşey bu sanat eserinde bir renktir. Siz , Ben ve diğerleri... Saygılarımla... |
Alıntı:
Hayır öyle değil taşda lutfedilmiştir. Ama aklı ve idraki olan insana, benim Lutfedilip insan olarak yaratılmam ise Aklımın ve yaratıcının varlığını bilip anlamam iledir, Meleklerde Allah'a ibadet ederler ama insanın nefsi vardır. Meleklerin seçme ihtimali yoktur ama ben seçebilirim. İnanmak veya inanmamak...İşte bütün mesele.... Hamlet gibi oldu :) İşte Lutfedilen budur. Anlamak ve bilmek... ------------------------------------- Evet öncesi var Kal-u Bela 'da Bela dediğimize göre yaratılma zamanımız ondan önce insan olarak beden elbisesini giymemiz ise doğumla beraber. Beden toprak olunca YOK olmayacağız bilincimiz var olmaya devam olacak Zaten ölmek demek Bilincin bedenden ayrılması demek.. Yoksa sizin sandığınız gibi.. YOK olmak değil.. Bilinç bedenden ayrıdır inanmazsanız DÜŞÜNÜN..DÜŞÜNÜN..DÜŞÜNÜN.. Var olmak için bedene, vücuda ihtiyaç duymaz.. Ne demiş Yunus Emre Ölen Hayvan imiş, Aşıklar ölesi değil... Saygılarımla... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:34 . |