Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Adem baba (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1247)

charon 01-12-2005 05:55

Adem baba

Türümüzün başlangıcını adem ve havva ile açıklayanlara soruyorum...

Allahın dünyaya gönderdiği adem ve havva ikilisi ile başlayan serüvenimiz neden mağaralarda ilkel bir şekilde yaşayarak devam etti?

Peygamber olan adem, çocuklarına hiç mi bişey öğretmedi de insanoğlu yazıyı bulabilmek için binlerce sene bekledi?

Allahla aynı mekanı paylaşmışsın be adam...hiç mi bişey kapmadın...Çocuklarına aktarmadın...Yazık değil mi?..
Senelerce dil kullanamadan, öööyle böm böm bakmışız birbirimize...

"Saldım çayıra, mevlam kayıra" diye mi düşündü acaba Adem babamız...

ngcoskun 01-12-2005 11:34

27 kasım 2004 yılında bu forma yazdığım bir konuyu charon arkadaşın yeni açtığı topicte yeni arkadaşlarla tekrar tartışmak için yazıyorum.

1400 yaşında olmasına rağmen, bugünün ihtiyaçlarına da cevap verdiği ve bilim yanlısı olduğu iddia edilen Kuran''da şu sorularımın cevaplarını bulamadım..

1)Adem ve Havva hangi tarihte yaratıldılar?(en önemli soru da bu.)
Cennete hangi tarihte girdiler? Hangi tarihte cennetten kovuldular?

2) Önce Adem mi yaratıldı, Havva mı? Aralarında ne kadar yaş farkı vardı?

3) Doğmadıklarına göre Havva ve Adem''in göbekleri varmıydı? (Hani, çamurdan mı, yoksa pıhtıdan mı yaratıldığı tartışma konusu olan ilk insan..)

4) Ya da hayali cennetten kovulmadan önce, cinsel organlari varmiydi?

5) Vardı ise ne için vardı? (madem ki cinsellik yasaktı?..)

6) Ya da Havva''nin göğüsleri varmıydı? (Çocuk emzirmeyecegine göre)? Yoksa bunlar cennetten kovulur kovulmaz mi olustular?

7)Ya da Adem ve Havva''nin hormonlari önceden var mıydı? Vardıysa, (testesteron, östrojen, prolaktin, oksitosin vs.) ne amaçla vardı?

8)Havva, adet görüyor muydu?

9) Adem ile Havva''nın kıyafetleri nasıldı? Havva, başörtülü müydü, çarşaflı mı? Yoksa ...?

10)Eğer bunlar yok idiyse, nasıl oldu da birbirlerine cinsel arzu duydular?.. Var idiyse, bu arzudan dolayı neden cezalandırıldılar?

Yani hem insanin beynine, ve bedenine cinsellikle ilgili her türlü mekanizmayi ve kimyasallığı koy, hem de cinselligi yasadiklarinda cezalandir. Adalet bu mudur?

10)Cennette yasak olduğu söylenen meyvenin adı neydi? Bu yasak meyve bugün dünyada yasak mı değil mi? Niye?

11)Ensest ilişki, günah mıdır, değil midir? (Adem ve Havva''nın çocukları ensest ilişki ile çoğalmış olmalı.. Yoksa, dünya belli bir nüfusa ulaşıncaya kadar ana ve babalar Allah''ın verdiği bir özel formülle seks yapmadan çocuklarını çamurdan mı yapmaya devam ettiler?

12)Adem ile Havva ne kadar yaşadılar? Kaç yılında öldüler?

buyrun

01-12-2005 20:04

Sanırım Buhara diye bir kitapta (hangi cildi hatırlamıyorum) Adem ile Havva'nın aile içi ilişkilerini anlatan bir bölüm vardı. Midem kaldırmadığı için devamını okuyamamıştım.

18-12-2005 18:45

Değerli "inanan" kardeşlerimiz,
bu konuyu pas geçmeyi uygun buluyor herhalde:)
Bu tür sorunlar - ve olayın ahlaksızlık boyutu - sadece İslam a yönelik değil, hiristiyanlar arasında da bir sorun. İnternetten bir link.

http://www.vexen.co.uk/religion/chri...damandeve.html

kkopi 18-12-2005 19:28

ALBERT EINSTEIN

yazıların sonuna Albert einsteinin TITLE ını koyuyosun. Albert einsteinin kitaplarını alip iice incelesen ve sonra kur'an yada hadislere donsen yada incile baksanMüthiş bi şekilde olan paralelligi kesfedersin. Ama hep diyorumya BİLİMİN İÇİNE DALMAZSAN kur'anı okudugunda yuzeysel dusunup AAA BEN MUSLUMANIM YADA AAA BEN ATEISTIm diye karara varırsın... sonucları farklı gibi gorunsede sonuc aynıdır. DUSUNMEDEN KARAR VERMEK. BILIM olmadan KURanı anlayamazsın!

Akabinde CENNET denen mekanın var oldugunu hatta o mekandan ADEM ile HAVVANIN ASAGIYA YERYUZUNE indirildigini dusunursun... Peygamberin Gokyuzune cıkıp Allahla gorustugunu dusunursun!!!
Adem ile havvanın meyva yedigi için CENNET DENEn YERDEN ASAGIYA GONDERILDIGINI DUSUNURSUN. dusunun oyle bilin siz. Bunların sadece 1400 sene onceki bilimden yoksun olan insanlara anlatılabilmesi için inzal olmus ve SEMBOLLERLE tasvir edilmiş bi kitap oldugunu MEYVANIN nedemek ,AGACIN ne demek, Cennetin ne demek, Hurinin ne demek; ....vs oldugunu derin dusunce ve bilim ile kesfetmeye calismayın .. Ondan sonra 5 vakit namaz kılın ibadet edin ibadetin ne oldugundan habersiz yada Ateist olun inanmayın... Hiç bi farkınız yok!

Mamuli hala Buhara diyor. hadisleri Kutubi sitteden bakacaksın kardes. Dun acıkladık? ama ezber yine ezber. midesi bulanmıs?? yok ole bi hadis zaten mantık dısı! dun gece anlattık? ama uzerinde dusunmezsen tabi hala buhara dersin midem dersin.. Dunden bu zaman kadar hiç dusunmedigin belli... o zaman tabi red edersin.
he gerci iman ettim inandım diyenlerde senden farksız ya??? en azından buyuk bi kısmı???

Ama tabi adem ''ŞEKİLLENDİRİLMİŞ ÇAMUR'' dan yaratıld. hmm topraktan yani... Hiç dusunmeyin siz camur tasvirinin hucresel bedenin karmasık bi yapısına esit oldugunu.

Aaa CENNET MEKANI!! hiç dusunmeyin cennet mekanı denen yerin ne oldugunu....

Amam okursan sadece dusunursun ki cennet diye bi yer vardı ....

Varolmayanı var sandıran; varolanı da görmezlikten getiren kuvvettir "VEHİM"!..

İnsan, "VEHİM" hükmü altına girmemiş bir akılla herhangi bir şey düşünüp, o şeyi yapmağa karar verirse; ve bu hususta da azimli olursa, normal şartlara göre imkansız olan o şeyi mümkün hale getirebilir!..

Ve sanki bir madde bedeni yokmuşçasına özgür bir yaşam sürebilir... Sanki cennetteymişçesine!...

İşte yeryüzünde yaratılmış olan Adem Aleyhisselâm da, "VEHİM" duygusunu tatmadan yaşadığı için bulunduğu ortam "yeryüzü cenneti" olarak tanımlanıyordu..

Bu sadece bir ayete bi tasvire verilen cevap..... Bide diger her kelimenin SEMBOL oldugunu idrak ederk matematiğe fizige biolojiye tum bilimlere girip inceleyin bakalım o sembolleri....

Yada oturdugunuz yerden varsayımlarla sadece okuyarak devam edin inkar etmeye yada inandım demeye.... hiç farkınız yok

exclusive 18-12-2005 20:21

kkopi bana bir soru sormuştun hani "hiç görmemiş birisine televizyonu nasıl anlatırsın?"
Bende "içindeki insanları izlediğin kutu" diye anlatırım demiştim ama ekledim de "tabi bunun somut anlamıyla böyle olmadığını, benzetme yaptığımı da belirtirim" dedim...

Kimileri yüzüklerin efendisi kitabı için "o 2. dünya savaşının sembolik anlatımıdır" diyor(işte orc ırkı nazileri temsil ediyor vs. gibi) ama böyle bir görüşün gerçek olarak kabul edilmesi için ya yazarın "evet sembollerle anlattım" demesi lazım ya da bunun çok bilindik bir sembolik anlatım tarzı olması lazım ("adamda mangal gibi yürek var" cümlesinde olduğu gibi)

kkopi 18-12-2005 23:18

exclusive

ex arkadasim bende sana diyorumki Kur'anı kerimde bircok seviyeye bircok birbirinden ayri anlama kabiliyetine sahip olan beyinler için Birbirinden Farklı olarak yapılmış hitap şekillleri var.

ve geliyor hemen '' Biz Herşeyi bu kitapta size Misallerle anlattık''

orda gecen ibare aslında '' YAKIN ORNEK'' anlamına gelir. Herne kadar misal diye ornek idye cevrilsede bizim dilimizin yetersiz kalisindan arapcadaki o vurguyu yapamayısından yada cevirmenin yetersizliginden diyelim....

Ve bi başka ayet '' Biz bu kitabı DÜŞÜNÜN diye inzal ettik.. İndirdik degil İnzal ettik..., Zaten kitabin gokyuzunden yada kelimelerin ayetleri gokyuzunden geldigine inanan tam SALAKTIR. İİ anasını asatiim Allah gokyuzunde bide Şatosu var yukardan yazıo melekler gonderio ellerine verio oda ucarak ( KANATLARI VAR YA??? - ) gelio peygambere.....

SEMAYI gokyuzu diye anlayıp Sembol oldugunu kavrayamayan sonrada SEME NEDIR ACABA diye dusunemeyen DINDAR yada ATEIST olan kendi capında ; arkadaslara hitaben olsun...

sargon 19-12-2005 00:25

Adem'in ne zaman dunyaya geldigini Tevrat'taki soyagacindan yararlanarak bazi hiristiyanlar hesaplamislar. Buna gore I.O. 4004 yilinda Adem dunyaya gelmis. Ancak biz su anda bu tarihte dunyada cok sayida insanin yasamakta oldugunu, hatta yavas yavas resim yazisindan civiyazisina gecis yapmakta olan bazi uygarliklarin oldugunu biliyoruz.

Kuran'da bir soyagaci yok. Ama bazi peygamberlerin kac yil yasadigi gibi bilgiler Tevrat ile ayni. Zaten Kuran'daki oykusel anlatimlar Tevrat'tan alinmis. Bunlara su anda aklimdan birkac oyku sayabilirim: Cennet ve Adem-Havva oykusu, Habil-Kain oykusu, Nuh oykusu, Yusuf oykusu, Yunus oykusu, Lut oykusu vb. Bu oykuler Kuran'da yuzeysel ve hatta boluk porcuk anlatilmis durumda. Tevrat'ta daha acik ve net anlatimlari bulabilirsiniz.

Adem ve Havva'ya donersek: Adem'in okuma yazma biliyor olmasi gerek, cunku Adem'e suhuf'lar gonderilmis. Zaten Tevrat'a gore de Adem'e butun bilgiler ogretiliyor. Yani Adem dunyaya gelince ona okuma yazma, hayvan besleme, tarim, avcilik vb. bilgileri veriliyor. Yani bunlari insanlar oyle binlerce yil mucadeleler ede ede falan ogrenmemisler. Dunyaya gonderilmisler ve hepsi Adem'e bir defada ogretilmis. O da kendinden sonra gelenler bunlari ogretmis.

Engse Hohol 09-05-2017 21:03

Bir elma kaç kişiyi doyurur? Bir elma ile karın mı doyar?
Bir elma 2 kişinin karınlarını doyurur mur?
İnsanlığın temsilcilerini aç karınlarıyla kovmak hangi Tanrı'ya yaraşır?

https://lh3.googleusercontent.com/-5...6-p-rw/pu4.jpg

Seccad 09-05-2017 22:18

Allah gibi muallim Adem gibi bir Müteallim olsun da, Sonra Cenab-ı Hak Bütün Esma-i ilahiyeyi Ademe talim etsin de, Sonra o isimlerden İsm-i Mudilin mazharı Şeytan gelsin, Ademi kandırsın ne kadar acaib!

Adem ne cennet nimetleriyle ne havva ile meşgul olsun, karnını doyurmak için gitsin yasak elmayı yesin! Bu da çok acaib!

Yasak ağaça islam buday ağacı demesi bir rumuzdur.

Bir buğday ağaçında ambarlar dolarken

Ademde o ağaça yaklaşmakla bir iken sayısı Allah'a malum adem olup cenneti tezyin edecektir ziynetlendirecektir

İnsan men olunan şeye daha hırslıdır

Cenabı hak bunu bildiği için herşeyi ye iç gez dolaş şu ağaça Yaklaşma diye hitap etti

Ademin huzuru kaçtı.
Ne cennet nimetleriyle meşgul oldu ne havva ile

Onun tek arzusu vardı oda yasak ağaça yaklaşmaktı.

Hakiki aşık, dostununda sözünü dinler düşmanınında sözünü dinler

Şeytan düşmandı

fakat ademin Maşuku hakkında konuşuyordu.

Adem babamız onu dinliyordu daha daha anlatsın diye

Şeytanda ademin aşık olduğunu bilmiyordu

anlattı O ağaç ebedilik ağaçıdır vs. dedi

Sende alelade biz kıza taaşşuk edersin

sevmediğin biri, kızdan bahsetse onu dinlerken bütün vucudun kulak olur

daha daha anlatsın diyede onu gıdıklarsın

Ademde şeytanı işte böyle gıdkladı anlatsın diye

Adem babamız Esrarı lahutiye aşıktı o perdeyi açmak istiyordu

fakat cesaret edemiyordu

Burada havva annemiz devreye girdi

işte kadının kahramanlığı buradadır buradan kıymet almıştır.

Adem babamıza cesaret verdi ve yasak ağaça yaklaştılar.

O ağaça yaklaşmakla kendi cennetlerinden çıktılar

zaten hazreti Ademin, Allahın yaklaşma hitabıyla huzuru kaçmıştı.

kendi cennetini terketmesi lazımdı zaten onu istiyordu.

Ve olan oldu

Adem babamız tövbe etti

Allah tevbeyi kabul etti.

Fakat adem cennete geri dönmedi

çünkü istemiyordu

Allah'ın hidayetime tabi olun emri

Onu hazreti Muhammedin cennetine götürüyordu.

ademde muradına erdi.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:07 .