![]() |
Neden Kadın Felsefeci yok?
Tarihe bakacak olursak, kadınların hep sanattan, felsefeden vb. disiplinlerden uzak olduğunu görürüz. Dinler özellikle Arami kökenli dinler kadını bir yere hapseder, eksik görür, yasaklar, günahın başlangıcı yapar. 20.yy batı dünyası haricinde kadını hiç bir yerde göremeyiz. Siyaseti ve dinleri besleyen felsefe alanında kadınların olmaması dikkatimi çekti nedendir sizce?
|
Saygideger gunesinzaptiyakin;
Var olanlar bile, genelde feminist icerikli olmustur, maalesef. Bunun sorumlusu kadin, ya da disi degil; disisel bir bakis acisi ve yanasimin olmamasidir. Cunku insanOGLU erkeksel disilik icerikli olarak sadece bir dusunce; dogal dusunceye sahiptir. Bu dusunce seklinin de bir suru sorunlu yapilanis ve isleyisinin disinda; karakterinin de; erkeksel/erksel ve erk eksel olmasidir. Bu konularla ilgili detayli aciklamalari istersen; profilimden ve basliklardan bulabilirsin. Saygilarimla; evrensel-insan |
Bence kadının bu alanlarda yeri olmaması biraz da doğanın adaleti (adaletsizliği) de denilebilir. Sonuçta fiziksel olarak erkeğin bariz bir üstünlüğü vardır ancak kadının da kendince üstünlükleri vardır.
Mesela bir kadın günlük kullandığı kelime sayısı erkeğinkinin 3 katıdır. Bir kadının karşısındakini anlayabilme, niyetini sezme kabiliyeti erkekten çok daha fazladır. Ancak dediğim gibi fiziksel olarak erkekten üstün olmadığı için bir çok toplumda söz sahibi olamamıştır ve düşünce hayatında da yeni yeni kendini göstermiştir. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Zannedersem burayi atlamissin. disisel bir bakis acisi ve yanasimin olmamasidir.-e.i. Iste bu, bakis acisi; dogal dusuncenin ataerkil/anaerkil yapisini erk sel/erkeksel/erk eksel ortaya koyan ve dogal dusunceye disaridan bakan ve onu notr algilayan bakis acisidir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
|
söylediklerin benim bakış açımdan öteye gitmiyor, işin aslı sen ve ben ataerkil bakış açısının ötesine geçemiyoruz malesef... sözü başkalarına bırakalım isteresan???-g.z. Ben o cumleyi de; yukaridaki ifaden icin kullandim. evrensel-insan'in; dogal dusuncenin; ne oldugunu, nasil yapilandigini, islevinin nasil calistigini, kisaca dogal dusunce hakkindaki tam ve herturlu bilgiyi tum resmiyle ve sorunsal olarak ortaya koyan tum yazilarimi evrensel-in kosesinden bulabilirsin. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
|
bence sorun insanların algılamasıyla ilgili.
|
çünkü hiç bir tanrı, inanç v.s. kadına değer vermez, onların düşünmesine bile izin vermez. burda kadına değer vermeyen dindir.. yoksa kültürler değil..
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:08 . |