Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kur'an'ı Okuyan Agnostik Thomas’ın Kur'an Hakkındaki Yorumları (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13660)

HayyaN 08-10-2009 22:51

Kur'an'ı Okuyan Agnostik Thomas’ın Kur'an Hakkındaki Yorumları

Burada ki tüm yazılanlar Dr.Furkan Aydıner'in "Rabbini Arayan Thomas" adlı kitabından alınmıştır.

Kur'an'ı Okuyan Ateist Thomas’ın Kur'an Hakkındaki İlk İzlenimleri

Thomas’la yaklaşık dört ay süren haftalık görüşmelerimize yaz boyunca ara vermiştik. Eylül ayının sonunda kaldığımız yerden devam ettik. Thomas, yazın Avrupa’ya tatile gitmişti. Tatilde, kendisine hediye ettiğim Kur’an mealini vakit buldukça okumaya çalışmış. İlk 250 sayfayı okuyabilmiş. Bu görüşmemize, Thomas’ın Kur’an hakkındaki ilk izlenimlerini dinleyerek başladık:

http://www.kuran.tv/index.php?s=makale&aid=814

http://www.kuran.tv/index.php?s=makaleler&cid=50

AhbAp 09-10-2009 00:57

Verdiğiniz ilk linkteki tartışmanın son kısmı şöyle:

Kur’an’ı okurken başka bir nokta dikkatimi çekti: Mükâfat dağıtılırken dışlayıcı olmaması. Allah’a inanıp güzel amel işleyen herkesin mükâfat göreceğini söylüyor. Oysa Hıristiyan ve Yahudiler sadece kendilerinin cennete gideceğini iddia ediyorlar. Bu konuda Kur’an’ın daha kapsayıcı olduğunu anladım.
– Doğru söylüyorsun. Kur’an, tek Allah’a iman edip güzel amel edenlerin mükâfat göreceğini şöyle açıklıyor: “İman edenler ile Yahudilerden, Hıristiyanlardan ve Sâbiîlerden (diğer din mensuplarından) kim Allah’a ve ahiret gününe gerçekten iman ederek güzel işler yaparsa, onların Rableri katında mükâfatları vardır. Onlar için hiçbir korku yoktur; onlar mahzun da olmayacaklardır.” (Bakara Suresi, 2:62)

Thomas'ın bu yargısı, Bakara 62. ayetle desteklenmiş. Thomas'ın şu ayetten habersiz olduğu anlaşılıyor:

Al-i İmran 85: Kim İslam’dan başka bir din arasa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.

Bu çelişkiyi nasıl açıklarsınız?

Saygılarımla!..

siparisci 09-10-2009 01:24

Alıntı:

AhbAp´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 245978)
Verdiğiniz ilk linkteki tartışmanın son kısmı şöyle:

Kur’an’ı okurken başka bir nokta dikkatimi çekti: Mükâfat dağıtılırken dışlayıcı olmaması. Allah’a inanıp güzel amel işleyen herkesin mükâfat göreceğini söylüyor. Oysa Hıristiyan ve Yahudiler sadece kendilerinin cennete gideceğini iddia ediyorlar. Bu konuda Kur’an’ın daha kapsayıcı olduğunu anladım.
– Doğru söylüyorsun. Kur’an, tek Allah’a iman edip güzel amel edenlerin mükâfat göreceğini şöyle açıklıyor: “İman edenler ile Yahudilerden, Hıristiyanlardan ve Sâbiîlerden (diğer din mensuplarından) kim Allah’a ve ahiret gününe gerçekten iman ederek güzel işler yaparsa, onların Rableri katında mükâfatları vardır. Onlar için hiçbir korku yoktur; onlar mahzun da olmayacaklardır.” (Bakara Suresi, 2:62)

Thomas'ın bu yargısı, Bakara 62. ayetle desteklenmiş. Thomas'ın şu ayetten habersiz olduğu anlaşılıyor:

Al-i İmran 85: Kim İslam’dan başka bir din arasa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.

Bu çelişkiyi nasıl açıklarsınız?

Saygılarımla!..

Burdaki çelişki falan değildir. Söz konusu ilk ayetteki, doğma büyüme başka dinden olanlar için, diğer ayet ise Önce İslam'a inanıp ardından başka din arayanlar içindir.

Nasıl bakmak isterseniz öyle görürsünüz.

Saygılar.

AhbAp 09-10-2009 01:30

Alıntı:

siparisci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 246002)
Burdaki çelişki falan değildir. Söz konusu ilk ayetteki, doğma büyüme başka dinden olanlar için, diğer ayet ise Önce İslam'a inanıp ardından başka din arayanlar içindir.

Saygılar.

Sayın Siparisci,

"Nasıl bakmak isterseniz öyle görürsünüz" söyleminizi, "Söz konusu ilk ayetteki, doğma büyüme başka dinden olanlar için, diğer ayet ise Önce İslam'a inanıp ardından başka din arayanlar içindir." cümlenizde kendinizin uyguladığınızı düşünüyorum. Böyle bir ayrımı neye bakarak yaptığınızı biraz daha açabilir misiniz? Verdiğim ayette o tarz bir sınıflandırma görmedim. Fakat farklı ayetlerle bu bildirilmiştir diyorsanız, o ayetleri rica ediyorum.

Saygılarımla!..

Ki-Adi 09-10-2009 01:57

Alıntı:

siparisci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 246002)

Saygılar.

Doğma büyüme budist olan ve islamı bildiği halde müslaman olmamış biri iyi bir insansa ölünce mükafat görecek. Bu doğrumudur?

siparisci 09-10-2009 02:31

Alıntı:

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 246024)
Doğma büyüme budist olan ve islamı bildiği halde müslaman olmamış biri iyi bir insansa ölünce mükafat görecek. Bu doğrumudur?

Sayın Ki-Adi, ben İslam'ın bir mercisi değilim.

Dediğim gibi gönüldeki kırıntıların bile mizanda ödülü vardır. Zaten İslam esnek ve hoşgörülüğünü bu hadisle belirtmiştir:

"Her aklından geçen iyilik için 1 sevap, aklından geçtiği iyiliği icra edersen 1000 sevap; aklından geçen kötülük için herhangi bir yaptırım olmadığı gibi aklından geçen kötülüğü icra ettiğinde 1 günah."

Rakamlar tabiki semboliktir. Zira ahiret bâkidir.

bayraktaro1 09-10-2009 15:22

"Birincisi, Kur’¬an gayet açık ve basit bir üslupla yazılmış" - Alıntı

Yanıt; Yanlış, alakası bile yok. Kopuk kopuk hikayelerle dolu...

"Sanırım, tek yazarın kaleminden çıkmasından kaynaklanıyor" - Alıntı

Yanıt; Yanlış, onu nereden anlamış. Arkeolojik kazılar mı? Bir çok kişi bu konuda kesin konuşmazken... Turan DURSUN'u okumuş mu? Kur'an da sonra neden onu okutmuyorlar ?

"Bir Hıristiyan kötü bir şey yapınca şöyle der: “Şeytan bana yaptırdı.” - Alıntı

Yanıt; Yanlış, aynı şeyi bizde söylüyoruz. Bizde de şeytan çıkarma ayinleri var.

"Bana çok kötü baktılar. Hiç hoş karşılamadılar söylediklerimi. Farklı görüşe açık olmadıklarını anladım. Bir nevi koyun gibiler." - Alıntı

Yanıt; Yanlış, Hiç müslüman mahallesinde dolaşmamış galiba. Sivas olaylarını hatırlatın onlara... Yobaz müslümanları bir anlatın..

"Kilisenin anlattığını sorgulamadan kabul ediyorlar." - Alıntı

Yanıt; Yanlış, müslümanlıkta sorgulama var mı? Onu söyleyin hadi. Müslümanlara Muhammed uydurmuştur deyin.. Yalan söylüyor deyin. Bir insan üstün olamaz deyin...

"Saçma bir şeyi insana dayatmıyor. İnananları, düşünmeye davet ediyor;" - Alıntı

Yanıt; Yanlış, Kur'an da sürekli tekrar ve korkutma vardır. Düşünmeyi hiç istemez ; Düşündü, düşündü ve nasıl da düşündü. Sonra dedi ki bu bir insan yapımıdır. Biz onu perçeminden yakalyacağız... Diye bir sure de vardır.

HayyaN 09-10-2009 15:40

Alıntı:

bayraktaro´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 246257)
"Birincisi, Kur’¬an gayet açık ve basit bir üslupla yazılmış" - Alıntı

Yanıt; Yanlış, alakası bile yok. Kopuk kopuk hikayelerle dolu...

Kişilerin adına sen karar verme istersen,Kur'an'ın mesajının gayet açık ve basit olduğunu düşünmüşse öyle olduğu için ve de öyle algıladığı içindir.Sen kopuk kopuk görüyorsan o seni ilgilendiren bir durum.

"Sanırım, tek yazarın kaleminden çıkmasından kaynaklanıyor" - Alıntı

Yanıt; Yanlış, onu nereden anlamış. Arkeolojik kazılar mı? Bir çok kişi bu konuda kesin konuşmazken... Turan DURSUN'u okumuş mu? Kur'an da sonra neden onu okutmuyorlar ?

Amerika'da yaşıyor adam Turan DURSUN'u okumasımı gerekli.

"Bir Hıristiyan kötü bir şey yapınca şöyle der: “Şeytan bana yaptırdı.” - Alıntı

Yanıt; Yanlış, aynı şeyi bizde söylüyoruz. Bizde de şeytan çıkarma ayinleri var.

Bizde şeytan yaptırdı denmez,şeytana uydum denir! Şeytan vesvese vericidir ve zoraki yaptırımcı değil.

"Bana çok kötü baktılar. Hiç hoş karşılamadılar söylediklerimi. Farklı görüşe açık olmadıklarını anladım. Bir nevi koyun gibiler." - Alıntı

Yanıt; Yanlış, Hiç müslüman mahallesinde dolaşmamış galiba. Sivas olaylarını hatırlatın onlara... Yobaz müslümanları bir anlatın..

Yobazların günahını bütün müslümanlardan neden soruyorsun ? Almanya'dada bir genç girdi liseye 17 kişiyi öldürdü,şimdi bütün almanlar psikopat mı oluyor ? Hep aynı şeyler üzerinden gidiyorsunuz.

"Kilisenin anlattığını sorgulamadan kabul ediyorlar." - Alıntı

Yanıt; Yanlış, müslümanlıkta sorgulama var mı? Onu söyleyin hadi. Müslümanlara Muhammed uydurmuştur deyin.. Yalan söylüyor deyin. Bir insan üstün olamaz deyin...

Bu sana göredir.Kendi düşüncelerini toplumun doğrularıymış gibi yansıtma.

"Saçma bir şeyi insana dayatmıyor. İnananları, düşünmeye davet ediyor;" - Alıntı

Yanıt; Yanlış, Kur'an da sürekli tekrar ve korkutma vardır. Düşünmeyi hiç istemez ; Düşündü, düşündü ve nasıl da düşündü. Sonra dedi ki bu bir insan yapımıdır. Biz onu perçeminden yakalyacağız... Diye bir sure de vardır.

Buda yine farklı bir görüş açısı.
http://www.dinahlak.com/index.php?op...=453&Itemid=60

bayraktaro1 09-10-2009 15:59

İnsanı Diğer varlıklardan Ayıran en önemli farklarımızdan biri şüphesiz Aklımızı kullanmak, Düşünmektir. - Alıntı;

Ben bu fikre katılmıyorum. Düşünmek; olayları düzen içerisinde anlamaya çalışmak fikri, bizim evrim sürecimizin bir parçası olduğuna inanıyorum. Nasıl mı?

Hayat, mükemmel bir düzende ve planda işliyor gibi algılarız. Düşünme yeteneğimiz bize bunu anlatır. ACABA ÖYLE Mİ ? Biz insan olarak (düşünen varlıklar olarak); Anlamlandırabileceğimiz tek şey DÜZEN. Bize hep o doğru gelecek... Mükemmeli aramaya çalışacağız. Onun üzerine kurallar koyacağız.

Gerçekte, yaşam ya tamamıyla KAOS içerisindeyse ? Bunu bir insan olarak hiçbir zaman algılayamayacağız. En basit gerçeği; MODERN FİZİK; 19. yy'dan sonra ortaya çıkan ve Newton FİZİĞİ'nin çökmesine sebep olan (EİNSTEİN); Kuantum Teorisi ve Görelelilik Kuramı...

Richard FEYMANN (Nobel Ödüllü Fizikçi); "Biz eğer Kuantumu anladığımızı söylüyorsak, aslında Kuantumu anlamamışızdır" der.

Kayaçlar bize çok sert ve bir bütünmüş gibi geliyor değil mi? Ama, bilim bize hiç öyle demiyor. Aslında herşey büyük bir boşluktan ibarettir. Atom fiziği diyor ki; atomu bir futbol sahası gibi düşünün. Çekirdek ise, futbol sahası içerisindeki sivrisinektir. Geri kalanı tamamıyla boş... Atomu nasıl düşünürüz ? Ortada çekirdek ve etrafında dolanan elektronlar.. Yanlış. Evet ortada bir çekirdek vardır. Ama elektronlar nerede ? Hiç bilemeyiz. Bizim tahmin edemeyeceğimiz bir şekildeler. Aynı anda hızlarını ve konumlarını çözemeyiz. Çözemeyeceğin şeyi nasıl ifade edersin ???

Kur'an şu "Herşey belli bir ölçüde yaratılmıştır. Herşeyde bir düzendedir. Herşey bir düzende hareket eder. Bak nasıl herşey mükemmel" diye ifadeleri, ne kadar bilimsel ????

Bu ifadeler, onun tamamıyla sınıfta kaldığını ve hayatta evrensel bir kitap olmadığını gösterir.

HayyaN 09-10-2009 16:17

İslam dini bilime karşı değildir ki..Örnek vermek gerekirse maalesef bazı insanlarımız cahilliğinden ilk insan Hz.Adem'dir biz maymundan gelmedik evrim teoriside tamamıyla saçma deyip işin içinden sıyrılıp gidiyor.Peki doğru olan bu mu ? Hayır tabi ki.Bir konu ile ilgili epeyce araştırma yaparsın içeriği nedir ne değildir ne anlatmak istiyor iyice analiz edersin,farklı görüşlerden,bilgilerden faydalanıp anca o zaman birşeylere karşı çıkarsın.

Bu örneği vermemin sebebi cahil insanların her kimlik altında olabileceğidir,bunu sadece dinlere indirgemek doğru değil.İnançlı inançsız bir çok bilgisiz insan var.

İslam bilime tamamıyla karşı olan bir din olmuş olsaydı müslümanlardan bilim adamı çıkmaması gerekirdi.Fakat bir çok örneklemeleri var bilim adamlarının.Bilim adamlığı dinlerle paralel birşey değil elbette fakat inanan insanlar içinden de çıkabilir,çıkmıştır da.

Örneğin ; http://tr.wikipedia.org/wiki/Ebu_Mus...bir_bin_Hayyan

"Maddenin en küçük parçası olan "el-cüz'ü la yetecezza" da yoğun bir enerji vardır. Yunan bilginlerinin söylediği gibi bunun parçalanamayacağı söylenemez. Atom parçalanabilir. Parçalanınca da öyle büyük bir güç oluşur ki bir anda Bağdat'ın altını üstüne getirebilir. Bu , Allahü Teala'ın kudret nişanıdır." Böylelikle görülmektedir ki, Hayyan,Dalton ve Hahn'dan yüzyıllar önce bu buluşları gerçekleştirmiştir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:17 .