![]() |
Ölümden sonra bilinç varlığını sürdürüyor mu?
Arkadaşlar sanırım bu konunun burada tartışılması lazım konuya kaynak haberin linkini aşağıda veriyorum. Kitap yeni ama okuyan var mı ya da bu konuda görüşleriniz nelerdir ?
http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/11/04 Haberin önemli kısımlarını ekliyorum ; Amerikalı muhafazakâr siyasi yorumcu Dinesh D’Souza tarafından yazılan “Life After Death: The Evidence” (Ölümden Sonra Yaşam: Kanıt) isimli kitap akademik çevrelerde ve internette büyük tartışma yarattı. “D’Souza’nın kitabı ölümden sonra da bilincin varlığını sürdürdüğüne dair sarsılmaz bilimsel kanıtlar sunmaya çalışıyor. D’Souza’nın iddiasında hayaletler, medyumlar ve azizler aracılığıyla gelen mucizevi tedavilerin rolü yok, bunun yerine kuantum mekaniği, sinirbilimi ve ahlak felsefesinden faydalanılıyor. D’Souza ölmüş biriyle iletişim kurduğunu ya da kurmayı beklediğini söylemiyor. Bunun yerine insan kalbine yöneliyor ve orada, fedakârlık ve yardımseverliğin altında yatan evrensel ahlak kurallarını buluyor.” Newsweek, kitapta ölümden sonraki hayatın nerede gerçekleştiğiyle ilgili olarak da “çoklu evrenden” bahsedildiğini belirtti. Buna göre, bazı kuantum teorilerinde de söz edilen çoklu evrende madde farklı bir biçimde varlığını sürdürebiliyor. Kitapta bu durum “Fizikte, öldükten sonra başka alemlerde, şimdikinden farklı vücutlarla yaşamaya devam edebileceğimiz fikrini çürüten bir şey bulunmuyor” diye açıklanıyor. Delaware Üniversitesi Kuramsal Parçacık Fiziği Profesörü Stephen Barr, “D’Souza, kozmoloji ve sinirbilimi gibi çeşitli dallardaki son keşifler hakkındaki bilgisinden faydalanarak, ölümden sonra yaşam için güçlü bir savunma yapmış” dedi. NOT: Konuyu bilim kısmında açtım çünkü kuantum ve çoklu evren kavramlarından bahsediliyor ama felsefe kısmına da alınabilir takdir sizin. |
Alıntı:
|
cyctec3 kitabın yazarı Hristiyan yani aynı görüşü savunmanız normal ben bilimsel kanıtları olduğunu iddaa etmesi açısından bu konuda bilgisi olan arkadaşlara yönelik olarak konuyu açmıştım.
|
Selam,
http://www.dineshdsouza.com/ diye bir siteside var sanırım. Kesndisnin görüşlerini veya gözlemlerini! okuyamadım... Türkçeye çevrilen kitabı varmı yokmu onu bilmem ama haberlerden anlaşıldığı kadarıyla Ahlak Felsefesinide kulanmış yani burada yeni birşey sunmuyor aslında varolan Hint Felsefesinden yararlanıyor birde yeniçağdaki bazı Bilimsel kanıtlardan destek alıyorki zaten bu kanıtlar var olalı sunuluyor. Ama kendisi ölüm ötesini bir Bilimç olarak tasavur etiği için bu yeryüzünde olamacağınıda söylüyor oysa Kıyamet ve Ahiret bu Dünyada olcak... Hristiyanlığın bu safsatası İslam'ın kolesyonlu uydurma ve hadilerede bulaşmış. Perili ve Ruhlu yaşam Geleneksel/Hurafeci İslam'dada var ama Ruhu bir duygu olarak algılaması biraz farklı Hristiyan geleneğinden. Bilinç değişimi olarak algılıyor... Devam varsa yazarız çünkü Teorisi hakknda bilgi sahibi değiliz verdiğim siteden tercüme yapacak varsa ona göre görüş belirtiriz. Kıvançla... |
Sitesine ben bakmıştım kitap tanıtımları ve biografisinden başka birşey yoktu. Haberde kelebeklerle ilgili bir hikaye vardı ama o da yazan kişinin yorumuydu. Kanıt - Evidence demesi ilgimi çekti kitabı edinebilen varsa belki paylaşır.
|
Saygideger arkadaslar;
Olumden sonra, kisinin tirnaklarinin ve killarinin uzadigi, buyuk veya kucuk tuvaletini yaptigi bilinmektedir. Bunlar vucudun refleks ve kisinin kontrolu olmadan yapilan hareketlerdir. Bilinc ise, tamamen beyin fonksiyonlarinin islevi ve islerligidir. Refleks hareketler, buna dahil degildir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Kuantumda kuantum,her birşey sallayan kuantuma bağlıyor.Çoklu evren teorisi halen kanıtlanamadı,kanıtlansa dahi,içeriğindekilerin ne olacağı sadece bir tahmin olucak.Kanıtlandığı taktirde,elbette bazı katmanlarda,dünyadaki maddeler farklı şekillerde varolabilirler ama bunun için maddenin yok olması gerekmekte.Asıl sorun ise burada maddeden değil bilinçten bahsediyoruz,bu nasıl başka boyuta geçebilir ki.Kaldı ki bilincin ne olduğu konusunu halen tanımlayamazken,çoklu evren teorisini kanıtlayamazken ve halen kuantumda birsürü problemlerimiz varken böyle öngörüler yapmak komik
|
Olumden sonra, kisinin tirnaklarinin ve killarinin uzadigi, buyuk veya kucuk tuvaletini yaptigi bilinmektedir. Bunlar vucudun refleks ve kisinin kontrolu olmadan yapilan hareketlerdir. evrensel.
sevgili evrensel ,bu kıl tırnak uzamaları bir fiil devammı ediyor ,yoksa beli zaman peryodu içerisinde kıl tırnak uzaması işlevini yitiriyormu .. bu saydıklarınızın devamı halinde ,neler yaşanabileceğini bir gözden geçirmek gerek.tırnak uzadıkca uzuyor kıl vs. net bilgim yok ama sanırım 4/5ay felan olabilir . birde merak ettiğim bu zaat ruh'un tanımını yapmışmı ,yoksa ruh tanımı olmadanmı bol keseden salamış . malum beden 4/5 ay içerisinde ,kemiklerden ibaret oluyor .ruh'un bilinmezliği olduğu için tanımı önemli bir konu ,aksi durumda bir delli kuyu misaline dayanır .. |
Saygideger rodof;
Zannedersem, bu hareketler, vucut soguyuncaya kadar, yani kan cekilinceye ve organlar tamamen canli islevini yitirene kadar suruyor. Vucut soguduktan sonra da; organlar curumeye basliyor. Oyuzden de organ naklinin, her organ icin belirli bir suresi var. Ruhun tanimini yapip yapmadigini bilmiyorum. Ama; can ve canlilik kavrami; kisinin yasami ile paralel. Beyin ve kalbin calismasini durdurmasi ise, olum olarak adlandiriliyor. Ama; sonucta organlarin curume sureci bile bir hareketlilik iceriyor. O yuzden can ve canlilik terimini de; kisinin butunu mu?, yoksa, her organin hareketimi olarak almak bile, farkli sonuclar verir. Sonucta, organ nakli basarili olursa, nakil olan organ yeni bir vucut sistemine adapte oluyor ve yasamini ve de canliligini surduruyor. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Saygılar, |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:11 . |