![]() |
"Dinlerden Özgür Olmak" Ne Demektir?
Saygideger arkadaslar;
Hic dusundunuz mu, "dinlerden ozgur olmanin" ne oldugunu? Eger bu konuda fikir belirtmek isteyen arkadaslarimiz olursa, buraya yazabilirler. Evet, herkesin dinlerden ozgurlukten algiladigi nelerdir? Kimler dinlerden ozgurdur, nasil ve neden? Sizce, ne ve neden sizi, dinlerden ozgur kilar? Bura da ozel bir din mi, genel bir din mi algilanmalidir? Kisinin dine kendi bakis acisi mi? Yoksa din ile mucadelesi mi, algilanmalidir? Benzer sorulari, isteyen ekler ve cevap verebilir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Üstad,
Dinlerden Özgür olmayı biliyordum. Fakat bu sitedeki anlamını öğrenmiş oldum. Teşekkür ediyorum. |
Saygideger tyd13;
Konumuz sitenin DOG grubu degil; Genel anlamda, site yazarlarinin bu sorudan ne algiladigi. Evet, sence "Dinlerden ozgur olmak nedir?" ve sen kendini, nasil ve neden dinlerden ozgur goruyorsun? Yani, dinlerden ozgurlugunu ifade edebilirmisin? Saygilarimla; evrensel-insan |
Güzel bir başlık. Dinlerden özgür olanların yorumlarını açıklamalarını okumayı isterim.
|
Alıntı:
Gruba yönelik bir mesaj yazmamıştım. Sitede benim algım üzerine bir yazımdı. |
Saygideger tyd13;
Fakat bu sitedeki anlamını öğrenmiş oldum.-tyd13- Bir kisi uye olmadan once zaten tuzugu okuyup, oyle uye oluyor. Tuzukte de zaten sitenin amaci belirtilmis. Eger sen kendini, dinlerden ozgur olarak goruyorsan, bunu dile getirebilirmisin? Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger tyd13;
Sitede benim algım üzerine bir yazımdı.-tyd13; Dedimya konunun site veya icerigi ile ilgisi yok. Sadece, herkes "dinlerden ozgur olmak, ne demektir?" bunu, kendi kisisel gorusu olarak dile getirecek. Sen boyle bir kisisel gorus dile getirebilirmisin?, sen ne anliyorsun, "dinlerden ozgurlukten?" Saygilarimla; evrensel-insan |
Üstad,
Dinlerden Özgür olmanın tanımı kişiden kişiye değişse de bir sabit ve basittir. Dinlerden Özgür olmak dine inanmamak, dine inanırken dini yaşamın odağına dönüştürmemek ve/veya belli ideolojileri din gibi bir olgu haline getirmemektir.Açık şekliyle ifade edersek evrensel insan olmak için yürütülen yaşamda din denilen kavramın kötü olarak ifade edilen yönlerini bertaraf ederek yaşamayı bilmek. |
Alıntı:
|
Saygideger tyd13;
din denilen kavramın kötü olarak ifade edilen yönlerini bertaraf ederek yaşamayı bilmek. -tdy13- Üstad Dinlerden de tabulardan da özgürüm. -tyd13- Nedir sana gore "kotu" olan taraflar? Iyi ya iste. Bunun ne anlama geldigini acikla. Yani yukaridaki cumleni izah et. Saygilarimla; evrensel-insan |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:54 . |