![]() |
Evrenin Tasarımı
http://vimeo.com/7153689
linkteki videoyu paylaşmak istedim. bunların hepsi rastlantı mı diyoruz ısrarla... |
Rastlantı ve tesadüf bilimin şu an açıklayamadığını halka duyurma biçimidir.
İnsan oğlunun bilimsel verilerle şu an için açıklayamadığı her konuyu Tasarım ve Tanrısallık boyutunda incelemeye kalkmak (İşin açıkçası bu inceleme değil öylesine kabul etmek oluyor) ne büyük bir cehalet potasiyeli gerektirir.Ayrıca üzerine yoğunlaşıp çalışılması, aydınlatılması gereken konularda, "tasarım işte" demek ilahi bir tembellik gerektirir.Maşallah hepinizdede fazlası ile var.İnsanlığa karşı doğayı açıklamaya çalışanların sorumluluk bilincininde içine ediliyor tüm olaylara "tasarım" denilmesiyle. |
peki ne bulacaklar yaratıcıya ulaşmadan, sizce
bi ümit varmı ? |
Alıntı:
Jules Verne gülenlerin hali nicedir. |
yani diyorsunuzki tek hücreli bi canlıdan oluşan insan,
kendi kendine bu yetileri kazandı. uzayın derinliklerini, yaratılışını araştırır sonuçlar bulur hale geldi. ve bunu akılsız bir hücre amip vb. bişey in evrimleşmiş hali yaptı yani bu gelişim yoktan bir anda hücreye verilip o da insanı oluşturdu. ben çıkamıyorum işin içinden ya siz? |
Alıntı:
anlıyorum kafa karışıklığını... önce biraz biyoloji çalışsan... güzel kitaplar var bak tübitak tan evrim kitabı hem de resimli falan... görsen canlı organızmalardaki benzerlikleri ağzın açık kalır... ha gayret |
Alıntı:
Bir kimyager olarak halen katalizör kimyasının aydınlatılamamış olması beni şaşırtır.Ama Allahın Hikmeti, Tasarım Mucizesi demek ne denli büyük yanlışlıktır?Bir çok katalizörün işleyişi çözülmüşken enzimlerden (enzimlerde biyolojik katalizörlerdir ve canlılığın asıl kaynağı onlardır.) yola çıkarak "Tasarım İşte" demek ayıp ki ne ayıptır. Ben çözemedim, sen çözemedin, o çözemedi....Birisi mutlaka çözecek dostum.Hayat kendini aydınlatmamız için önümüzde dururken Mucize kavramı çok bayağı geliyor kulağa.Bir tembellik havası sezinliyorum Tasarım laflarından. |
peki diyorsunuzki mutlaka biri çözecek diye,
siz niye inanmama inadı içindesiniz ya dediğiniz gibi bir gün çözülemeyecekse bu karmaşa düzen vs.. ozmaana kimsenin ömrü yetmez. ya kaybedersek onları beklicez diye.. |
Dostum her buluşu göreceğiz, her zaferin tadına bakacağız diye bir şart ben göremiyorum hiç bir yerde.
Çanakkale'de binlerce evladımızı geride bıraksakta onların göremediği bir zaferi biz bir şekilde yaşıyoruz.Biz kaybedebiliriz ama gelecek kuşaklar bizlerin azmi ile görebilir. Ben merkezcil işlemeyen her türlü düşüncede bu böyledir.İllaki "ben" göreceğim o günleri diyorsan, ya hemen laboratuarlarda sabahlamaya başlayacaksın yada tersi düşünceyi görmek istersen yatağını yorganını alıp bir tekkeye gideceksin. Kimsenin önüne zorla koyulmuyor (!) hiç bir şey. |
Alıntı:
iste bilim insanları "aman allah yaratmış böyle olmuş" demiyor araştırıyor araştırdıkça da allah falan filan yaratmadığını doğaüstü birşeyler olmadığını anlıyor... sen de öyle yap yapmayacaksan bırak elalem yapsın.. gölge etme yeter |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:41 . |