Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Özeleştiri Varmı Özeleştiri ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16027)

Davudi 14-01-2010 23:46

Özeleştiri Varmı Özeleştiri ?

Akp denilince , ilericiliği ve yenilikçiliğiyle meşhur chp , Allah Allah nidalarıyla , Vatan Millet Sakarya şiarıyla hemencecik teyakkuza gecer . Yok Akp şöyle yok Akp böyle. Eeeeeeeeee ? peki ya 60 yıl boyunca sizler naptınız ? Atatürkün gösterdiği hedefleri ilerletmek geliştirmek yerine onun adına "Kemalizm" diye yapay bir ideoloji icad ettiniz , icad ettiğiniz bu ideolojiyede sadece Laiklik hedefini yüklediniz (Çeşni niyetine) , peki bundan baska naptınız ? Yada Ne gibi politikalar üret (medinizde) bugünkü kosulların oluşmasında bas rol oynadınız ? Bakıyorumda aynı Fatih Terim gibi günah keçisi bulmada üstünüze yok "YA ASLINDA İYİ OYNADIKTA HAKKIMIZ YENDİ" Adnan Menderes , Turgut Özal şimdide Tayyip Erdoğan herseyin suclusu bunlar değilmi ? hiç kusura bakmayında , hata (ları) kendinizde arayın. 60 yıldır LAİKLİK LAİKLİK demekten baska hiç birsey yapmadınız.

Neyseki türk müslümanları afganistan ve arabistandakilerin tersine medeniler , eğer onlar gibi olsalardı ülke çoktan mezbahaya dönmüştü.

Neyseki kürtler tamil kaplanlarının tersine medeniler , eğer onlar gibi olsalardı ülke çoktan mezbahaya dönmüştü.

Neyseki anadolu köylüsü ve işçisi rusların tersine medeniler , eğer onlar gibi olsalardı ülke çoktan mezbahaya dönmüştü.

Şimdi sizleri Laiklikle basbasa bırakıyorum , bol bol laiklik yeyinde , sağlıklı ve zinde bir vücuda kavuşun. Ve 50 - 60 yıl sonrasını görecek bir zeka seviyesine..

evrensel-insan 14-01-2010 23:58

Saygideger Davudi;

Hic bir ayrimci ve iktidar cikar amacli ve bu cikar amacina halkin hak ve ozgurluklerini hem dini, hem milli, hem toresel, hem kulturel, hem de geleneksel temelde alet eden hic bir siyasi ideolojiyi savunmayan, evrensel-insan olarak; tum halklardan onlara insanliga yakisir bir yasam ve insanlik duzeyinde bir iliski saglayamadigim icin, kendi adima oz elestirimi yapiyorum.

Ulkedeyken ve belirli bir zaman ulke disinda da vermis ve vermekte oldugum insanlik mucadelesine ragmen, yine de ozelestirimi yapiyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Titan 15-01-2010 00:05

Bu konuda Ecevit ve önceki parti başkanlarının ülkenin gündemini belirleyen politkalarını bilemem ancak Baykal'ın misyonu, sanki CHP'nin gerçekten iktidara gelmesini önlemek için kasıtlı olarak çaba gösterdiğidir. Yani bana göre nasıl ki bu ülkede şeriat gelecek diye kandırılıyorsak, aynı kandırılma laiklik elden gidiyor olarakta öngörülebilir, ne şeriatın geleceği var, ne de laikliğin tam olarak uygulanabildiği bir ortam. Tek fark, şeriatın geleceğini dillendirenler hiçbir zaman doğru dürüst iktidar olamadılar. Bu kafayla daolmaları zor, işsizlik almış başını gitmiş muhalefet iktidarın bazı vekillerinin söylemleriyle meşgul.

Arabistan şeriatla yönetiliyor olabilir ancak Afganistan, azınlık olan içindeki o gerici unsurları atarsa birçok arap ülkesinden daha ilerici bir ulusa sahip olma potansiyeline sahiptir.

Davudi 15-01-2010 21:35

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 280699)
Saygideger Davudi;

Hic bir ayrimci ve iktidar cikar amacli ve bu cikar amacina halkin hak ve ozgurluklerini hem dini, hem milli, hem toresel, hem kulturel, hem de geleneksel temelde alet eden hic bir siyasi ideolojiyi savunmayan, evrensel-insan olarak; tum halklardan onlara insanliga yakisir bir yasam ve insanlik duzeyinde bir iliski saglayamadigim icin, kendi adima oz elestirimi yapiyorum.

Ulkedeyken ve belirli bir zaman ulke disinda da vermis ve vermekte oldugum insanlik mucadelesine ragmen, yine de ozelestirimi yapiyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Eyvallah Hocam

Alıntı:

Titan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 280705)
Bu konuda Ecevit ve önceki parti başkanlarının ülkenin gündemini belirleyen politkalarını bilemem ancak Baykal'ın misyonu, sanki CHP'nin gerçekten iktidara gelmesini önlemek için kasıtlı olarak çaba gösterdiğidir. Yani bana göre nasıl ki bu ülkede şeriat gelecek diye kandırılıyorsak, aynı kandırılma laiklik elden gidiyor olarakta öngörülebilir, ne şeriatın geleceği var, ne de laikliğin tam olarak uygulanabildiği bir ortam. Tek fark, şeriatın geleceğini dillendirenler hiçbir zaman doğru dürüst iktidar olamadılar. Bu kafayla daolmaları zor, işsizlik almış başını gitmiş muhalefet iktidarın bazı vekillerinin söylemleriyle meşgul.

Arabistan şeriatla yönetiliyor olabilir ancak Afganistan, azınlık olan içindeki o gerici unsurları atarsa birçok arap ülkesinden daha ilerici bir ulusa sahip olma potansiyeline sahiptir.

Kırmızıladığım yere tamamen katılıyorum artık bende böyle düşünüyorum , hatta dahada ileri giderek bu işte inönününde kasıtlı bişeyler yaptığına inanmaya basladım . Öyle seyler varki , sanki Atatürk öldüğünde , onun istediği bütün herseyde duraklamalar oldu ,Bu demektirki ne menderes ne özal nede erdoğan , içerden vurulmuşuzda haberimiz yok

Mavilediğim yerdeyse size katılmıyorum , bana göre araplar yasamayı seven agustos böcekleri gibi bişeyler , bilakis afganlılar iranlılar araplardan daha arapcı olan bu milletlerden hayır yok

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:54 .