Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Üstünden İnsan Yapımı Gereksiz Yükünü Atabilmiş Bilmeyi Bilen Arkadaşlara Merhaba (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16074)

harmony 16-01-2010 21:13

Üstünden İnsan Yapımı Gereksiz Yükünü Atabilmiş Bilmeyi Bilen Arkadaşlara Merhaba

Merhaba arkadaşlar. Ben eski bir müslüman olarak hemen hemen tüm kıtaları gördükten insanlara dokunduktan sonra 'din' denen şeyin ne kadar yanlış olduğunu hissetim. Tam olarak 3 ay önce Jaques Fresco'nun belgeselini izledikten sonra dinimi terkettim. Çok açık bir gerçekki din sadece grupları sakin tutmak için oluşturulmuş insan eli yapımı yönetim araçlarıdır...
Turan Dursun'u sadece 2 gün önece öğrenmem çok büyük kayıp olmuş benim için.. Yazıları ve kanıtları geleceğe ışık tutacak.. Sadece soruyu kendine sorabilecek kadar akıllı olan arkadaşlara çok net yanıtlar verilmiş..
Ülkemde aklı başında aydın insanların fazlalığını görmek beni mutlu etti. Ben gelecekten, dinsiz ve etiketsiz bir dünyadan umutluyum...

evrensel-insan 16-01-2010 21:25

Saygideger harmony;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac 16-01-2010 21:27

Aramıza hoşgeldiniz,kalıcı olmanızı dilerim..

ulpian 16-01-2010 21:33

aramıza hoşgeldiniz sayın harmony...

thunderpoint 16-01-2010 21:34

Hoşgeldin harmony.. İyi katılımlar..

AhbAp 16-01-2010 22:30

Sayın Harmony,

Dinlerden özgürlüğe hoş geldiniz!

İyi katılımlar ve paylaşımlar diliyorum.

harmony 16-01-2010 23:52

Çok teşekkürler arkadaşlar.. Gerçekten çok cesur buldum Turan Dursun'u. Ben deist anne babaya sahipken -onların din konusunda tarafsız tutumları sonucu- 24 senemi bir dine inanarak geçirdiğime inanamıyorum.
Bazı inançlara saygı duyulabilir:Humanizmi benimsemiş 'ne olursan ol gel' diyen Mevlana...
Hararet nardadır sacda değil,
Keramet baştadır tacda değil,
Her ne arar isen kendinde ara,
Kudüs'te Mekke'de Hac'da değildir. diyen
Hacı Bektaş-i Veli gibi din insanlarına saygı duyarım...
Ancak şuursuzca el yapımı ve üzerinde oldukça değişiklik yapılmı hatta uygulamada uçuk farklılıklar gösteren bir mezhep islamını ya da tek tanrıya dogmalar ve kurallar zinciri yükleyenlere asla.. Dinler ilk başta insanların sorma hakkını ortadan kaldırıyor herığkesin bildiği gibi..
İnsanlar genelde inançlı insanları -hangi dine mahsup olursa olsun- düzgün kurallara uyan insanlar olarak algılıyor En büyük hatayı burada görmüştüm ben başta. Tanıdığım tüm ateist ve diğer çeşit inançsız insanlar, Kimseye zararı dokunmayan düzgün yaşayan ve gerçek yardımseverlerdi. Yaşadığım ülke de din yasak. Halkın büyük bölümü ateist ama o kadar yardımseverlerki.. Karşılıksız. Bir de müslümanlara bakıyorsunuz özellikle ortadoğu ülkelerinde pis işler en pis haliyle işliyor..eMüslümanlara bunu örnek gösteriyorsunuz, cevapları: onlar gerçek müslüman değil ya da kötüler var diye tüm müslümanlar kötü diyemessin diyorlar. Ee çeşit çeşit islam varsa, nerde kaldı o zaman değişmemezlik.
Dini ilk bıraktıktan sonra omuzlarımdan ağır bir yük kalkmı gibi hissettim. Yabancı ülkede ve yalnız yaşadığım için geceleri korkardım, dua okurdum. Gene öyle korktuğumda nerdeyse dua okuyordum. Derin nefes aldım ve bekledim.. Aradan 5 dk geçti... Hiçbir şey yoktu öncekinden farklı..
Hayatımdaki en doğru kararmış bu..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:39 .