Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İslam'da inanç hürriyeti... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1716)

korelmis 16-02-2006 13:47

İslam'da inanç hürriyeti...

"Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tâğutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir." (2/256)

"Eğer seninle tartışmaya girerlerse de ki: «Bana uyanlarla birlikte ben kendimi Allah'a teslim ettim.» Ehl-i kitaba ve ümmîlere de: «Siz de Allah'a teslim oldunuz mu?» de. Eğer teslim oldularsa doğru yolu buldular demektir. Yok eğer yüz çevirdilerse sana düşen, yalnızca duyurmaktır. Allah kullarını çok iyi görmektedir." (3/20)

"...vazifen sadece tebliğ etmektir. Hesap görmek Bize düşer." (13/40)

"Sizin dininiz size, benim dinim banadır." (109/6)

"Eğer yüz çevirirlerse, sana düşenin sadece açıkça tebliğ olduğunu bil." (16/82)

"Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki, Biz seni onlara bekçi göndermedik; sana düşen sadece tebliğdir. " (42/48 )

Hz.Muhammed döneminde İslam'ı kabul etmeyenlere inançlarını özgürce yaşayabilmeleri için tüm kolaylıklar gösterilmiştir. Mesela Necran Hristiyanları'na gönderilen mektuplar ve yapılan antlaşmalar bunun en açık örneğidir:

(sulh antlaşması'ndan...)
-Hiçbir piskopos kendi dini vazife mahalli dışına, hiçbir papaz kendi papazlık vazifesini gördüğü kilisenin dışına, hiçbir rahip içinde yaşadığı manastırın dışında başka bir yere alınıp gönderilmeyecektir.

-Onların toprakları üzerinde hiçbir askeri birlik ayak basmayacaktır.

-Onlar arasında hiç kimse, bir başkasının işlediği suç ve yaptığı haksızlıktan mes'ul tutulmayacaktır.

(Bir başka mektuptan...el-Vesa'ik'us-Siyasiyye)

-Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla!
Resulullah Muhammed'den piskopos Ebu'l-Haris'e (ve diğerleri uzun uzun sayılıyor)

-Ne olursa olsun, az olsun çok olsun, ellerinde ne bulunduruyorlarsa kiliseleri ve manastırları kendilerine aittir...

-Onların ne hak ve hukuku ve ne de onların alışılageldikleri hiçbir şey bir değişikliğe tabi tutulacaktır.

16-02-2006 20:33

Korelmis dostum….

Islami dikensiz gul gibi gosterme gayretlerini takdir ediyorum…okuyup hosuna giden, islamin vitrini olacak seyleri allayip pullayip onumuze koyuyorsun..
dusunmuyor, yorumlamiyorsun…

korelmis diyorki:
İslam'da zorlama yoktur. İnanç özgürlüğü bu dinin temelidir.
ve sulh anlasmasindan ornekler veriyorsun..

bu sorulari kendi kendine soramiyormusun korelmis?

Istisnalar haric islam ulkelerinde kilise,havra,sinagog,katedral,ruhban okulu,papaz,baspiskopos varmidir..?

bu anlasmalarin yapildigi mekke ve medineye birakin papazi,baspikoposu, musluman olmayanin girme sansi varmidir..?

mekke ve medinede birakin bir rahip’i hiristiyanlarin,yahidilerin diger dinlerin serbest dolasim hakki varmidir.?

Bir amerikalinin vaya almanin merak amaclida olsa kabeyi tavaf etmek hakki varmidir…?

mekke veya medinede bir kilise varmidir?..tek bir ornek lutfen…

en demoktarik musluman ulke dedigimiz turkiye’de lozanda kabul edilen azinliklar disindaki insanlarin kilise acabilme haklari varmidir?(azinliklarin bile mevcut olan ibadethaneler disinda ibadethane acmasi yasaktir)

20 milyon alevinin yasal olarak turkiyede cem evi hakka hakki varmidir?

Sunni islama inanmayan insanlarin veya turkiyedeki azinliklarin veya diger inanclilarin okullardaki mecburi din derslerine girmeme haklari varmidir?

Inanc ozgurlugu islamin temeli ise turkiyede ruhban okulu neden acilmiyor,neden islam disi olanlar kendi inanclarinda egitim yapamiyorlar…mesela bir katolik okulu acilmasi olasimidir…?

Cevabini bekliyorum korelmis

korelmis 16-02-2006 22:22

Gagavuz kardeşim,

İslam'ın iki temel kaynağı vardır: Kitap ve sünnet... Bunların dışında kalan, bilinçsiz müslümanların hatalarını İslam'a fatura etmemeliyiz. Eğer illa ki yaşanmış örnekler arıyorsan, Osmanlı İmparatorluğu asırlar boyunca din ve vicdan hürriyetinin ve hoşgörünün en güzel örneklerini vermiştir, açıp tarih kitaplarını okuyabilirsin...

Alıntı:

bu anlasmalarin yapildigi mekke ve medineye birakin papazi,baspikoposu, musluman olmayanin girme sansi varmidir..?

Değerli kardeşim,

-Sevgili Peygamberimiz Mescid-i Nebevi'nin içinde Hristiyanlara haftalık ayinlerini yapma izni vermiştir. (İbnu Hişâm, 1-2: 574, İbnu Sa'd 1:357).

-Necranlı Hristiyanlar, peygamberin daveti üzerine, kalabalık bir heyet halinde gelerek birkaç gün Hz.Muhammed'e misafir olmuşlardır.(İbnu Hişâm, 1-2: 575)

Peygamberimiz döneminde sağlanan inanç hürriyetini, bugün medeni olma iddiasındaki batı ülkelerinde bile görebilmek mümkün değildir.

16-02-2006 23:01

sevgili korelmis....

bir baska topicteki yazindada kolelik konusunda onca ayetler varken onlari birakip isine gelen bir hadis buluyor ve onu ornekliyorsun...

size o kadar sorular sormama ragmen bir tekine cevap vermiyor ikitane kiytirik hadisi kuranin ayetlerini yok sayarak onumuze koyuyorsun...

bir baska topicte ise bazi hadislerin guvenilir yani sahih olmadigini soyluyordun...ozamanda sana yazmis, sorular sormustum onlarada cevap vermemistin...

bu formdaki arkadaslara emekli cemaate vaaz veren cami imami edasiyla vaazlarina devam ediyorsun..

muhammed zamani yemezse buyrun osmanli doneminden verilim gibi bir olayin icine giriyorsun...

korelmis demiski:
-Sevgili Peygamberimiz Mescid-i Nebevi'nin içinde Hristiyanlara haftalık ayinlerini yapma izni vermiştir. (İbnu Hişâm, 1-2: 574, İbnu Sa'd 1:357).

Necranlı Hristiyanlar, peygamberin daveti üzerine, kalabalık bir heyet halinde gelerek birkaç gün Hz.Muhammed'e misafir olmuşlardır.(İbnu Hişâm, 1-2: 575)

taraflar guclu olursa anlasma masasina oturulur...muhammed hos gorusunden dolayimi oturmustur sulh anlasmasi icin masaya, yoksa henuz bolgede iktidarini ve gucunu saglamlastiramadagi icinmi..?

oysa kurandaki ayetleri bir yana birakip yine isine gelen hadislere sariliyorsun;.

Tevbe 5; Al-i Imran 85 "Müsrikleri nerede bulursaniz öldürün"

ayetlerini es gecerek muhammedin ne kadar sevgi dolu oldugunu soyleyeceksin...

hammedin ölüm döseginde iken "Arap ceziresinde iki din bir arada bulunmayacak" vasiyetini hic gormeyeceksin..

muhammed mekke ve medinede guclendikten sonraki su ayetleri hic soylemeyeceksin..
"Hoşunuza gitmediği halde.savaşmak size farz kılındı... (Bakara-2l6)"

"Fitne ortadan kalkıp din yalnızca Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın (Bakara-193)";

"Eğer yüz çevirirlerse onlan yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin (Nisa-89)"; "

ve siz bize islamin baris ve kardeslik dini oldugu masalini anlatacaksiniz..

merak ediyorum siz bu masallara gercekten nasil inaniyorsunuz...hic vicdaninizla hesaplasmiyorsunuz...

forumu kapatip gece yatarken "yahu adamlarin soylediklerinde birazda olsa gercek payi yokmu acaba?" demiyormusunuz kendi kendinize..

aksi olmasi mumkun degil...

korelmis 16-02-2006 23:30

Alıntı:

taraflar guclu olursa anlasma masasina oturulur...muhammed hos gorusunden dolayimi oturmustur sulh anlasmasi icin masaya, yoksa henuz bolgede iktidarini ve gucunu saglamlastiramadagi icinmi..?
İnsan dünya görüşü ne olursa olsun insafı elden bırakmamalı. Şöyle demişsin:

"Tevbe 5; Al-i Imran 85 "Müsrikleri nerede bulursaniz öldürün"

Bu ayetlerden şunu mu anlıyoruz:"Bir müslüman bir müşrikle karşılaşınca onu öldürmelidir." Öyleyse Amerika'ya seyahat eden bir müslüman hava alanından başlayarak önüne geleni öldürmeli midir? :D :D :D :D :D Peygamberimiz Mekke'de iken önüne geleni öldürmüş müdür? Medine'ye gidince önüne geleni öldürmüş müdür? Bedir de savaşta esir düşenlere nasıl davranmıştır? Mekke'ye büyük bir orduyla girdiğinde önüne gelen müşriki gördüğü yerde öldürmüş müdür?

Tevbe Suresi'ni 5.ayetten başlayarak mı okumaya başlıyorsun sen? 4.ayette ne yazdığını hiç okudun mu? Okumadıysan ben söyleyeyim:

"Andlaşma hükümlerinde size karşı bir eksiklik yapmayan ve aleyhinizde kimseye yardım etmeyen müşriklerle yaptığınız andlaşmaya sonuna kadar riayet edin. Allah sakınanları sever."

pante 16-02-2006 23:44

Alıntı:

Gagavuz´isimli üyeden Alıntı
"forumu kapatip gece yatarken "yahu adamlarin soylediklerinde birazda olsa gercek payi yokmu acaba?" demiyormusunuz kendi kendinize.."

Gagavuz kardeş ;
Bu mümkün mü ? Ana sayfada ne diyor?
"İman zincirine bağlı düşünce sabittir, değişmezdir."

Dolayısıyla kur'an ve sünnete iman etmiş bir insanın , bu iman zinciri kırılmadan düşünceleri değişemez..
Materyalizme ve ateizme iman etmiş bir insanın da , bu iman zinciri kırılmadan düşünceleri değişemez..

Dolayısıyla , İslamcı kardeşimiz çıkar , konuyla ilgili en etkili , en iyi örnek teşkil edebilecek lehte Kur'an ayetlerini ve hadisleri seçer , delil olarak koyar..
Ateist kardeşimiz de çıkar , Konuyla ilgili en etkili , en iyi örnek teşkil edebilecek aleyhte Kur'an ayetlerini ve hadisleri seçer , delil olarak koyar..
Bir kör döğüşüdür sürer gider..
Ben hiç bir sünnetçinin , Buhari'den ya da Müslim'den , peygamberin hanımları ile ilgili bir hadis kullandığını görmedim..Ya da kadın hakları aleyhinde bir hadis..
Nerede seçme hadisler varsa bunlar vitrinde..
E aptal mıyız onları kullanalım derseniz eğer , estağfurullah ama ;
"Ya bu güzel hadisleri yazan kitapta , kabul edilemiyecek derecede dine ters ve çirkin hadisler de var..Ben güzellerini seçiyorum ama ya birileri de çirkinlerini seçerse" diye düşünmeyenleri varın siz isimlendirin..

Alıntı:

Körelmis´isimli üyeden Alıntı
"Osmanlı İmparatorluğu asırlar boyunca din ve vicdan hürriyetinin ve hoşgörünün en güzel örneklerini vermiştir,"

Tarihten örnek verirken dikkatli olalım..Yavuz Selim'den itibaren inançları yüzünden öldürülen yüzbinlerce müslümanı görmemezlikten gelmeyelim..

Alıntı:

"-Onların ne hak ve hukuku ve ne de onların alışılageldikleri hiçbir şey bir değişikliğe tabi tutulacaktır."
"tutulacaktır" değil "tutulmayacaktır" olmalıydı..

korelmis 16-02-2006 23:48

Alıntı:

bu formdaki arkadaslara emekli cemaate vaaz veren cami imami edasiyla vaazlarina devam ediyorsun..
Ben ayetleri ve hadislerin sahih ve bağlayıcı olanlarını çarpıtmadan, abartmadan paylaştığım inancındayım. Ama gagavuz, kusura bakma ama, senin yönteminin modası çoktan geçti...İslam aleyhine kullanılabilecek her türlü malzemeyi ayetlerden, hadislerden hatta müslümanların yanlışlıklarından toplama gayretleriyle "aha din bu" tarzı saçma sapan eserler yazmanın modası geçti. Çünkü müşrikleri bulduğu yerde öldüren bir peygamber tarihte yaşamadı, çünkü o peygamber ona atfettiğiniz uydurma hadislerden hiçbirini söylemedi. Çünkü Kuran'da "sizle savaşanlarla savaşın" ayetinin ardından nasıl savaşılacağını anlatan ve sizin çokça alıntıladığınız ayetlerin yanında "barışa yanaşırlarsa siz de yanaşın" diyen ayetler de var. Çünkü gagavuz "din bu" dediğiniz bizim dinimiz değil!

17-02-2006 00:11

Alıntı:

"korelmis´isimli üyeden Alıntı
İnsan dünya görüşü ne olursa olsun insafı elden bırakmamalı. Öyleyse Amerika'ya seyahat eden bir müslüman hava alanından başlayarak önüne geleni öldürmeli midir? :D :D :D :D :D
."

sevgili korelmis....

butun yazilarin bir ironi harikasi...

kendi ulkelerinde,silahlari ellerinde, amerikaliya mermi atmadan teslim olan, saddamin "allahin askerleri" dedigi capulcu ordusunun neferlerimi amerikada havaalaninda amerikalilari oldurecek...gercektende komiksin..

dun, yuz yuze savasamayanlar bugun amerikali ve ingilizleri arkadan vurarak kahramanlik payesi almaya calisiyorlar..vatan ugrunda kan verildigi zaman vatandir korelmis...bedel odendigi zaman yurttur..

arabi, kendinize ornek alacaginiza, araba ornek bir millet olalim korelmis...buna sahip bir tarihimiz var..kahramanlarimizda...
Ataturk diye birini hatirlatin onlara...Turk ordusu diye kahraman bir ordudan soz edin onlara sevgili arkadasim...din kitaplari tarihi anlatmaz..
turkiyenin sinirlarinin kanla cizildigini hatirlatin onlara, masa basinda ingiliz cetveli ile degil...

savas sirasinda kendi ulkesini yagmalayan sokaktaki guruh mu amerikan askerine cani pahasina direnecek...?

konsolosluklarin onunde binlerce insan nefretlerini kusarak, bayrak yakan yumurta atan, sampuan ve peynir paketleri uzerinde debelenen, sokaktaki bilincsiz insanlarmi oldurecekler amerikada amerikalilari?

ve sen muslumanlarin boyle bir gucu olmasina ragmen hosgorulerinden dolayi amerikali veya ingiliz oldurmediklerini soylemeye calisiyorsun... :D

haklisin irakta oldurulen kamyon soforleri amerikali degildi...

amerika,ingiliz, hatta diger batili ulkelerin sivil vatandaslari ellerini kollarini sallayarak iranda,irakta,suudi arabistanda tarihi ve turistik yerleri gezebilirlermi korelmis...

insafi elden birakmadan, samimi cevap ver lutfen!!!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:31 .