![]() |
Uzayda yaşam izleri
http://haber.sol.org.tr/sites/defaul...a_-_hubble.jpg
Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından uzaya gönderilen gözlem istasyonu Herschel, Orion Bulutsusu'nda potansiyel yaşam izi olabilecek organik moleküller keşfetti. ESA tarafından tesbit edilen moleküller arasında su, karbonmonoksit, formaldehit, metanol, dimetil eter, hidrojen siyanid, sülfüroksit, sülfürdioksit ve bu moleküllerin izotoplarına rastlandı. Halen süren çalışmalarda diğer emisyon dalgaları da inceleniyor. Araştırmacılar daha başka moleküllere de ulaşılabileceğini düşünüyorlar. Araştırmada kullanılan veriler 14 Mayıs 2009 tarihinde Fransız Guyanası'ndan uzaya gönderilen Herschel gözlem istasyonu tarafından toplandı. Uzay aracında bulunan kızılötesi spektrometre ile yapılan analiz sonucunda, herbiri belli bir molekülü sembolize eden zengin ve yoğun dalgalara rastlandı. Astronomlar ilk bulgular ardından, özellikle yaşamın doğrudan öncülleri olan moleküllerin izini sürmeye başlamışlardı. Herschel'in üzerinde bulunan yüksek doğruluklu (HIFI) ölçüm yapmaya yarıyan cihazlar uzayın kimyasal yapısının biliminsanlarınca daha iyi anlaşılmasını sağlayacak. Michigan Üniversitesinden Edwin Bergin konu hakkında şu değerlendirmede bulundu: "Elde ettiğimiz HIFI spektrum ve önümüzde ki günlerde elde edeceğimiz diğer ölçüm sonuçları sayesinde genel kimyasal envanter ve aktif yıldız oluşumunun gerçekleştiği bölgelerde organik moleküllerin nasıl oluştuğuna dair sanal bir bilgi hazinesine kavuşacağız. Bu sayede evrenin kimyasal yapısını algılayabilmek için çok önemli bir adım atmış olacağız." Orion Bulutsusu gezegenimizden 1300 ışıkyılı uzakta ve dünyaya en yakın yıldız oluşum bölgesi olarak biliniyor. M42 olarak da adlandırılan bulutsunun çapı 25 ışıkyılı büyüklüğünde. (solhaber) |
Baya büyükmüş, insanlara söylüyordum uzaylılar var diye ama kimse inanmıyor.
ALBERT EİNSTEİN'in de bir lafı var; "Uçan daireler binlerce yıl önce dünyadan göç eden uluslar tarafından yönetiliyor" diye kendinden o kadar emin ki üslubu herşeyi anlatıyor. |
iyiymiş O zaman siz Ateistler gelecekte Merkure(Güneşe en yakın gezegen) gideceksiniz :=):):
|
Alıntı:
Bilimin anlattığı gerçek şudur ki, dünya, üzerindeki tüm nesnelerle, ömrünü tamamlayan güneşe gömülecek ve süpernova'nın bir parçası olacaktır. Bu sondan önce, insan türü, galaksimizin dışına çıkmayı başaracaktır elbet. Siz ,cennet cehennem kuruntularınızla oyalanmaya devam edin :) |
ismet arkadaş sen dünyada kal :)
sayın tiktaalik, albert einstein ın bu sözüyle ilgili daha fazla veri paylaşabilir misin? |
Uzayda yaşam kanaatimce, bütün "Tanrı" inançlarını yıkar. Uzaydaki herhengi bir yaşam, daha akıllı ve daha güçlü yaşamların olma olasılığının temellerini sağlamlaştırır. Bu da, uzaktan gelip dünyamıza rahatca müdahale edebilen ve zamanının ötesinde mucizeler sergileyen bir canlı türünün olabilme ihtimalini destekler.
|
Herkese Selam.
İnternette aradım. Albert Einstein'ın UFO'lar hakkında "UFO'lar gerçektir ve Dünyadan göç eden bir ırk bizi kontrole geliyor ve gelişmemizi izliyor, " Dediğini iddia eden bir yer bulabildim. "Türkler ve Uzaylı Ataları" İsimli bir kitapta böyle yazmışlar. Bence, kitabın yazarı kendi savını Albert Einstein'a mal ederek inandırıcı olmaya çalışmış. Saygılarımla. |
Ya bulunacak, ya bulunacak!
Astronomlar kesin konuştu: En geç dört yıl içinde ikinci bir Dünya bulunacak! Güneş Sistemi dışında gezegen keşifleri tüm hızıyla sürüyor. 2000 yılında 19 Güneş dışı gezegen tespit edilirken, rakam 2009’da 84’e tırmandı. Astronomlar iddialı: En çok dört beş yıl içinde Dünya’ya çok benzeyen, üzerinde yaşam oluşabilecek veya oluşmuş bir gezegen bulunacak! NASA ve ESA’ya bağlı pek çok astronom, Dünya gibi yaşamaya elverişli gezegenlerin evrende çok sayıda olduğu konusunda hemfikir. Üzerinde yaşam olabilecek ilk gezegenin keşfinin bir yıl içinde gerçekleşmesi de büyük olasılık olarak görülüyor. sanırım uzaylılarla bırlıkte yasadıkları yerlerıde yakında bulacağız.ama ben uzaylı olsam ınsan turunu kendı gezegenımde ıstermıydım ondan emın değilim. |
ANKRYA !
Daha Astronomların Bildiği hiç bir şey Öyle ağzını açıp Aaa Diyecek bir şey yok bizim kitabımız bunları 14 küsür ASIR sene evvel haber verdi YAHUUU !! Talak 12: O Allah ki, yedi kat gökleri ve yerden de onların misli kadarını yarattı. 1.allâhu: Allah 2.ellezî: o ki 3.halaka: yarattı 4.seb'a: yedi 5.semâvâtin: semalar, gökler, gök katlar ı6.ve min el ardı: ve arzdan, yerden 7.misle-hunne: onların misli kadar Meal alacak olursak : Allahullezi ne demek : Allah öyle bir Allahım ki Allah öyle bir Allahım ki ne demek: senin bildiğin bilmedin neler neler var neler neler yaratmışım Ben öyle bir Allahım ki küçük dilini yutarsın neler yarattım ne alemler yarattım ne seni bu alemde yaşattığım gibi.. bütün insaların cemalimi seyrettiği bütün mevcudatın sana dostluk yüzüne gösterdiği alemde de yaşatırım demek ayeten meal alacak olurska Ben öyle bir Allahım ki yedi semavatı yarattım yeryüzünde (DÜNYA DA) yaratmış olduğumunun bir misilin de O semada yarattım bunu sormuş hazreti Abbas İmamı Aliye bu ne demek hazreti Ali : bunun Ne demeği Yok demiş muhken ayet apaşikare Yine mi anladım benim gibi Bir Hazreti Ali senin gibi bir İbni Abbas Şu an O alemde var yaşıyor demiş yani ANKRYA senin gibi biri ile benim gibi biri şu an o alemde yaşıyor bizim kitabımız 14 asır sene evvel haber verdi yahu !!! Astronomlar'ın aşırı heycanlanmalarına Kuranı Mübini 14 asır evvel verdiği haberi bilmediklerine ver onlara tebessüm et.. daha neler neler var siz yaşam hayat arıyorken bizim kitabımız bak nereleri haber vermiş yahu |
hmm yani bunu da kurana yamadın röno... bravo...
kurandaki bir iki bilimsel (!) şeyi de birşeyler keşfedilmeden önce söyleseniz de şöyle gönül rahatlığıyla birşeyler savunmuş olsanız diyorum... ama nerde... hep yamama... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:12 . |