Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Sanat - Edebiyat Bölümü için Özeleştiri (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18628)

Yergin 06-06-2010 23:55

Sanat - Edebiyat Bölümü için Özeleştiri

Selamlar,

Kendim dahil, herkese sormak istiyorum.

Neden sanat - edebiyat bölümüne ilgimiz az?

Neden bizler, birşeyler yazmaktan, çizmekten geri koyarız kendimizi?

Sitenin sanat-edebiyat bölümüne olan ilginin azlığından değil, sanata ve edebiyata olan ilgimizin azlığından, kendim dahil oraya ilgisiz davranan herkesi eleştirmek istiyorum.

prozac 07-06-2010 00:06

Toplum olarak sadece sanattan değil bilim ,sağlık ve daha adını sayamayacağım biçok şeyden uzağız..Bize literatürde gelişmekte olan ülkeler deniliyor ,maalesef gidişatımız ise geri kalmış ülkeler yönüne..

Sanat-Edebiyat forumuna ilk katkıyı sevgili EnvyMe den bekleyelim o halde,paylaşım arttıkça geriside gelecektir ...

Yergin 07-06-2010 00:27

Duygularımızı anlatmaktan korkar olmuşuz bence. Hissettiklerimizi kelimelere aktarmayı nedense seçmiyoruz. Belki kıymeti bilinmeyeceği için, belki başka sebeplerden...

Ama aslında ne olursa olsun, hiçbirşey hissettiklerimizi kelimelere dökmeye bizi alıkoymamalı.

Hiç bir şair, ben şiir yazayım ki başkalarıda ardımdan gelip yazsın diye yazmaz şiirini. Hakettiğini vermek için döker kelimelere duygularını. İçinde tutamayıp dışa vurmak ister duygularını. Hiçbiri de karşılık beklemez, ilgi beklemez. Sadece, hisseder ve yazar.

İçimizde hissettiklerimize hakkettiğini vermek için, bizi korkutan, bizi yazmaktan alıkoyan nedir?

Kalbimiz, gerçekten sadece kan pompalayan bir organ mı bizim için?

Nova 07-06-2010 01:29

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 310577)
Kalbimiz, gerçekten sadece kan pompalayan bir organ mı bizim için?

Evet sn. EnvyMe, malesef öyle.

Peygamber sünneti olarak okuma yazma dahi öğrenmeye karşı olabilen toplumlar var iken, bazı değerleri ileriye taşımak (veya sürdürebilmek dahi) çok çaba ister. Harcadıklarınızın yanıda rasyonel getirisi azdır, öyle görmemişizdir çünkü.

Yergin 07-06-2010 01:44

Alıntı:

nova´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 310583)
Evet sn. EnvyMe, malesef öyle.

Peygamber sünneti olarak okuma yazma dahi öğrenmeye karşı olabilen toplumlar var iken, bazı değerleri ileriye taşımak (veya sürdürebilmek dahi) çok çaba ister. Harcadıklarınızın yanıda rasyonel getirisi azdır, öyle görmemişizdir çünkü.

Benim Allah'a, Peygamberime bağlılığım, sadakatim sonsuz. İnancım sonsuz.

İsyanım ise, aşkı anlamsız hale getirenlere, isyanım, aşkın anlamını yitirenlere.
İsyanım, aşka inanmayanlara.
İsyanım, kalbi sadece bir organ sananlara.
İsyanım, kalbini inkar edenlere.
İsyanım, aşka ihanet edip, aşkı insanlara küstürenlere...

Nova 07-06-2010 02:06

....severde kavuşamazsın aşk olur....

Sizden ricam Kymatica adında bir çalışma var, gözatınız, daha anlaşılır hale getirebilir bazı şeyleri sizin için.

not: aşağıdaki yazı, kaymatica dan bağımsızdır.

"Limbik sistem : Beynin bu bölümü, beynimizi bir yüzük gibi saran bir sistemdir. Bu nedenle limbik sistem adını alır(limbus = ring latince = yüzük). Limbik sistem, koklama, seksüel çekim, tehlike duygusu gibi hisleri düzenleyen duygusal merkezlerden oluşur. Böylece limbik sistem beynin repertuarına duyguları ekler.
Neokorteks: Mantıksal beyin yada “nekorteks”, evrim sürecinin son zamanlarında gelişmiştir. Neokorteks’ in duygusal beyinden gelişmesi, düşünme ve duygu arasındaki ilişkiye büyük bir risk oluşturuyor. Gerçekte duygusal beynimiz (limbik sistem) rasyonel mantıklı beyinden yüzyıllarca önce vardı. Neokorteks, beynin düşünen kısmıdır.Neokorteks, duygularımızı da yönetir ama tamamen değil.Mutlak önem taşıyan duygusal durumlarda ve genellikle duygusal olarak aciliyet durumlarında limbik sistem, neokorteks’den önce davranarak cevap verir. Tehdit altında veya güvensiz hissettiğimizde limbik sistem kontrolü neokorteks’ ten alır. "

kaynak

Kalbin düşüncelerimizi veya yapmamız gerekenlere karar vermemizde rolü olan ve pompa olmadığının tek ispatı; kafası olmayan insanların yaşayabilmesidir, deseniz size katılırım sn. Envyme (latifedir, ortalık gerilmesin, alınmayınız).

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:25 .