Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Mantıklı Seçim nedir ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19668)

axzel 16-07-2010 18:17

Mantıklı Seçim nedir ?

Selamlar,

Genel olarak tercihimiz ikisinden biri:

a. Ya Allah a inanmıoruz
(veya inandığımız şey allah a inanmamak, evrim teorisine sarılmak, maddenin dışında bir şey olmadığını bilmek, ölünce dirlmeyeceğimizi düşünmek....)

b. Ya da allah a inanıoruz...
(peygambere, kurana, yaratılmış olmaya, meleklere, ölümden sora dirilmeye.. vesayre)

Peki hangisini seçmeliyiz ?

Bir kere bence bu konuda mantıklı yada "çıkarcı" olalım yada "kendimizi koruyucu"..

Olabilirlikleri değerlendirelim:

1. durum: a yı seçeriz ve a yanlış çıkar:
Bu şekilde ne kaybederiz, b doğru çıkdığı için, cehennem ve azap olur. azap görürüz, cehennemde allah a inanmadığımız için sonsuz kalırız.

2. durum: a yı seçeriz ve a doğru çıkar:
ölmüş olacağımız ve dirilmeyeceğimiz için inkar inkardan bişi kazandırmaz. tamam haklıyız ama ödül yok cezada yok. öldük ve bitti. sevinemeyiz. yada müslüman olanlarla dalgada gecemeyiz. bittik çünkü.

3. durum: b yi seçeriz ve b yanlış çıkar:
bişi olmaz. hayatımızı allah ın istediği dine göre şekillendirmiş oluruz. öldükten sora allah yoksa bile bundan dolayı kendimizden üzülmeyiz. çünkü öldük ve bitti. ödül yok ceza yok üzüntü yok.

4. durum: b yi seçeriz ve b doğru çıkar:
günahımız varsa çekeriz ama allah a inandığımız için ya o günahlarımızda es geçilir. ve cennete geçeriz. antalyadaki yazlıklardan daha şahane evimiz olur, meyva, et, ızgara köfte, 5 yıldızlı tam pansion sonsuz tatil :)

ee bu durumda mantıklı olan hangisini seçmek :D

buyrun burdan yakınız........

allah öbür dünyada kimseyi boynu bükük yapmasın,,

saygılarımla

AerA 16-07-2010 18:26

Sayın Axzel ;

Sizden daha entellektüel başlıklar beklemek yoksa insanlık için bir hatamı?

Birde 5. yol var. Mormonluk :)

Ya Mormonluk doğruysa.

Muhammedden "Cennetin kapısına geldiğimizde gerçek dinin sadece İslam olacağı" na dair avukat gözetiminde bir imzalı belge aldınız mı? Aksi takdirde kanıtlar ortada (!) iken Mormorluğu red ettiğiniz için yanacaksınız.

Bırakınız köylü kurnazlığını efendi.

esen kalın.

axzel 16-07-2010 18:30

biraz olasılık yapdık, cevaplamayamı korktunuz yada çekindiniz. anlamadım..

acak;
sizi a yi seçmişsiniz olarak düşünüorum...

umarım (umarım diorum çünkü inşallah demek sizin için olmaz:D ) haklı çıkarsınız bişi kazanmasanızda bişi kaybetmemiş (ceza felan) olursunuz...

saygılar

AerA 16-07-2010 18:30

Mantıklı seçimden bahsederken bakınız ne mantıksız cümleler kurmuşsunuz yan konuda :

Alıntı:

şimdi görüorsunuzki 3-5bin yıldır insanlık var..

sayın axzel ;

Belliki siz öldüğünüzde hiç yaşamamıştı diyecek bir çok insan var ama insanlık 3-5 bin yaşında değil. 2002 yılında Türkiye'de hatta Denizli'de 500.000 yaşında bir insan kafatası bulunmuştu, haberiniz yok mu? Hatta Yrd. Doç. Dr. Mehmet Cihat Alçiçek hocamızca onaylandı.

Siz kendinizde misiniz, yoksa cidden "Din" bir "Afyon" mu?
Kimden duyuyorsunuz evladım bu insanlık 3-5 bin yaşında yalanlarını? İsim ver bana, isim?

Uyanmanız temennisi ile.

İş sizin mantığınıza kalırsa daha çok semer takan olur bu millete.

Esen kalınız.

axzel 16-07-2010 18:41

seçiminiz b mi a mı ?

b ise b deyiniz :D a ise a..

hala diorum: umarım haklı çıkarsınız da bişi kaybetmezsiniz...

saygılar...

not: 50000 yıl felan dier konudaydı oraya yazarım, çok mix oluo, sizde a yı seçiorum diyemediniz gitti

evrensel-insan 16-07-2010 18:49

Saygideger axzel;

Tanriya, inanmak ta, inanmamakta; veya tanriyi varlik olarak varlamak ta, yoklamakta; bir tanrisal zihniyet ve yanasimdir. Bu da bir ihtiyac meselesidir.

Ustelik, onemli olan tanrinin varligi, yoklugu da degildir. Cunku insanoglu zaten, kavram olarak dusuncesinde tanrisini yaratmistir. Onemli olan, tanrisal zihniyet tasiyan bir kisinin, soyut tanrisina, nasil bir somut temel bulacagi ve bu somut temele, nasil bir oznel icerik vererek, o smut temeli, tanrilastiracagidir. Bu da bir ihtiyac meselesidir ve genelde bu ihtiyac, teslimiyetten, insanoglu disinda baska bir insanoglu ozellikli, oznel icerikli bir guc aramaktan, insanoglu turu ve birinin varliginin farkina ve bilincine varamamaktan, yasam yerine,olumu (olmek) one cikarmaktan, bilgisizlikten ve bilincsizlikten kaynaklanan, korkudan, alisilagelmislikten, siradanliktan, sorgulamamaktan, nesilden nesile aktarimdan ve otomatik kabulden v.s. kaynaklanir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Voltaire Darwin 16-07-2010 19:45

Alıntı:

axzel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 319565)
Selamlar,

Genel olarak tercihimiz ikisinden biri:

a. Ya Allah a inanmıoruz
(veya inandığımız şey allah a inanmamak, evrim teorisine sarılmak, maddenin dışında bir şey olmadığını bilmek, ölünce dirlmeyeceğimizi düşünmek....)

b. Ya da allah a inanıoruz...
(peygambere, kurana, yaratılmış olmaya, meleklere, ölümden sora dirilmeye.. vesayre)

Sayın Axzel,

Genel tercihler olarak tanımladığınız koşullar ya tanrının şu koyduğu kurallara tabi ise...? :

"İnsanların iradesi özgürdür, kendileri birer birey olarak bağımsız ve akıl yoluyla doğruyu bulmalıdır..."

A. İnsanlardan bir kısımı kendilerini narsistik şekilde büyük görecek ve diğer insanları, kitleleri yalanlar uydurarak kullanmaya ve köle etmeye çalışacaktır. Sorgulamadan ve benim ona bahşettiğim aklı kullanmayan insanoğlu kendi düşünce zincirlerinde oradan oraya savrulacaktır.Ve sadece bir kere sunmuş olduğum tüm güzelliklerden uzak kalacaktır. Korku duyacak, ve asla yaşadığı dünyayı algılayamayacaktır.Ama bunda gerçekten özgürdür. Ben onları doğru yola ya da yanlış yola yönlendirmem!!!

B. Özgür Akıl ile kendilerine bahşedilen yaşamı keşfedecektir. Daha önce yaşamış insanların hayatlarını bilecektir.Yalanlarla,masallarla kul edilmeye çalışılan insanları , zincirlerinden kurtarmaya çalışacaktır.Kendi varoluş değerlerini bu şekilde kendi oluşturacaktır.

...

İşin ilginci bu seçimde ödül anlayışı insana aittir... Cezalandırıcı ve gaddar bir tanrı yerine çoktan zaten cenneti bu yaşamımızda!!! bize bahşetmiş olduğu, bunun süreli olduğu, ama insanların bir tekrarı daha olmayacağı için ve kendileri bu olguyu keşfederek, kıymetini çok çok daha fazla kavramasını istediği...

Ya kurallar böyleyse diye hiç sordunuz mu?

axzel 17-07-2010 09:25

sayın evrensel-insan,,

tanrıya inanmak nasıl bir şey diye sorgulamadım ki,

ben sadece inanıp inanmama reddetme gibi durumlardaki sonuçların olabilirliklerini ve bu olabilirliklere göre mantıklı seçim ne olmalı diye sordum.

siz tanrıya inanma olgusunun şeklini incelemişsiniz...

farklı şeyler..

yine de saolun :)

ve..

sayın Voltaire Darwin,

sizde soruya soruyla karşılık vermiş ve yine cevap vermemişsiniz,

sizin sorunuzda :
tanrının "insanın iradesini" özgür bırakmış olması neticesinde ne olacak şeklinde.. ancak yanlışlarınız var...

ben kısa cevap vereyim,
allah ın emirlerine uymakla asla bu dünyanın kıymetini bilmemiş olmayız, allah a inanmak ve onun söylediği gibi düzgün biri olmak zaten güseldir. içki içmemek, yalan söylememek, kötü söz kullanmamak, hırsızlık yapmamak, haksızlık yapmamak, dolandırıcılık yapmamak, eşini aldatmamak, çocuklarına güsel sözler söylemek, temiz olmak, ... yoksa ben size koyu islamcı olun demiorum, ama allah ı bilerek ve onun istediği asıl bu şeyleri yaparak yaşayın diorum.. sizin algınızda islam sizi kısıtlayacakmı? yani atıorum eşinizimi aldatmak istiorsunuz, dolandırıcılıkmı yapacaksınız, sürekli ağzınıza küfrlermi almak istior ve çocuklarınıza böyle mi görünmek istiorsunuz, islamı iranda, afganistanda aramayınız,, o kuranda,, oraya bakın, göreceksinizki "islam güseldir"...

şimdi benim bu yazdıklarıma cevap vermeyin. ya anlayın ya reddedin ama cevap vermeyin.. benim taa en başda yazığım konuyla ilgili bir şeyler yazınız.. allah ı kabul etme veya etmeme neticesinde oluşabilecek olabilirliklere göre hangisini tercih etmek sizce mantıklı ve sonucu benim yazdığım olduğu halde ilaveten o seceneği seçmekle ne kazanırsınız, ??

teşekkür ediorum, saygılarımla

axzel 17-07-2010 09:29

sayın Aera da hala cevap vermemiş,, olsun ben o nun cevabını biliyorum zaten ..

saygılarımla

AerA 17-07-2010 09:41

İnsanlık 3-5 bin yaşında mı sayın axzel?

Bakın cevaplıyacağım diğer konuda demiş ama hiç oralı olmamışsınız.

Beni neden tekrarlattırıyorsunuz.

Alıntı:

axzel´isimli üyeden Alıntı
şimdi görüorsunuzki 3-5bin yıldır insanlık var..

sayın axzel ;

Belliki siz öldüğünüzde hiç yaşamamıştı diyecek bir çok insan var ama insanlık 3-5 bin yaşında değil. 2002 yılında Türkiye'de hatta Denizli'de 500.000 yaşında bir insan kafatası bulunmuştu, haberiniz yok mu? Hatta Yrd. Doç. Dr. Mehmet Cihat Alçiçek hocamızca onaylandı.

Siz kendinizde misiniz, yoksa cidden "Din" bir "Afyon" mu?
Kimden duyuyorsunuz evladım bu insanlık 3-5 bin yaşında yalanlarını? İsim ver bana, isim? Muhammet mi, Kuran mı, kim?

Uyanmanız temennisi ile.

Esen kalınız.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:57 .