Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Birkaç Çelişki de Benden... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19837)

hackercesur 22-07-2010 23:37

Birkaç Çelişki de Benden...

Secde Suresi 3. Ayet: Resmi Diyanet Çevirisidir...

Yoksa “Onu Muhammed uydurdu” mu diyorlar? Hayır o, kendilerine senden önce hiçbir uyarıcı gelmemiş olan bir kavmi uyarman için, doğru yolu bulsunlar diye Rabbin tarafından indirilmiş gerçektir.

Degerli arkadaşlar. Her okudugum ayet beni daha da düşündürüyor... Şimdi şu kalın yazı fontuyla belirttigim yeri okuyun ve bu yazıyı allahın gönderdigini düşünün...

Şimdi de benim yazacagımı okuyun...
Görüyorum ki "Kuranı Muhammed uydurdu" diyenler var...
Sizce allah göndermiş olsa 1. şekilde mi gelmeliydi yoksa benim yazdıgım gibi mi ? Sanki allah emin degilmiş gibi bir izlenim vermiş muhammed :)
TEKÂSÜR SÛRESİ
1, Çoklukla övünmek sizi, kabirlere varıncaya (ölünceye)
kadar
2. oyaladı.
3.
Hayır; ileride bileceksiniz!
4. Hayır, Hayır! İleride bileceksiniz!
5.
Hayır, kesin olarak bir bilseniz...
6. Andolsun, o cehennemi muhakkak göreceksiniz.

Başka da birşey demiyorum.

Bunlar nasıl ayet. Taksit taksit gelmiş.
:fish2:

aliyarasfal 22-07-2010 23:57

Sayın heckercesur ;
Benim dikkatimi şu bölüm çekti secde suresi 3. ayette

Yoksa “Onu Muhammed uydurdu” mu diyorlar? Hayır o, kendilerine senden önce hiçbir uyarıcı gelmemiş olan bir kavmi uyarman için, doğru yolu bulsunlar diye Rabbin tarafından indirilmiş gerçektir.

Şimdi o yörede hıristiyan, yahudi bir çok inançlı olduğu ve bu dinlerin çıkış noktası orta doğu iken hıristiyanlığı ve yahudiliği çok iyi bilen hatta komşu olan ve hatta köleleri olan kavime nasıl oluyorda hiç bir uyarıcı gelmemiştir iddiasında bulunabiliyor tanrısal güç. Önceki dinlerde aynı yörede tüm insanlara gönderilmemişmidir aynı güçce ve gönderdiği peygamberler tüm insanlara uyarıcı olarak gelmemişmidir. Yok sadece o kavimi uyarsın diyemi özel gönderilmiş bu din, yoksa diğer dinler bu kavim dahil tüm insanlara gönderilmemiş mi? Alın size çelişkinin önde gideni.Kimi uyarmaya gönderilmiş bu kitap? Herkesimi, öyleyse bu ayet nedir, sadece bu kavmimi, öyleyse hıristyan ve yahudiler niye var o sırada o kavimin içinde?

Şimdilik saygımla gittim...

hackercesur 23-07-2010 00:02

Degerli aliyarasfal;

Çok güzel bir noktayı yakalamışsın dogrusu. Benim gördügüm çelişkiden bile daha güzel bir çelişki yakaladıgın...

Ayrıca tekasur suresinin ayetleri çok komik. Hele ikinci ayet beni kopardı resmen.

2- oyaladı.

Sanki tanrı 1. ayeti indirirken birşeylerle ugraşıyormuş da yarım inmiş gibi :))
3-4-5 ise tam bir rezillik.
Türk Filmi replikleri gibi geldi bana.

Saygılar.

karinca 23-07-2010 02:21

Arabistan bölgesine Muhammed(a.s)dan 2000 yil önce Suayb, ondan 500 yil önce ibrahim ve ondan da yüzyillar önce Hud ve Salih peygamberler gelmislerdir. oysa ayette senden önce kendilerine bir uyarici gelmemis olan diyor. Bak Allah bunlari da bilmiyor mu? Niye öyle demis? Siz öyle o konu senin bu konu benim birbirinizi pohpohluyacaginiza konulari daha iyi arastirmayi deneseniz daha iyi olmaz mi? Isterseniz diyanetin bir sonraki tefsirini de siz yazin. Bakin isterseniz size bir beyit yazayim yüzyillar önce bir coban ne diyor. Öyle lafla bilim, bilim deyip sonra bilmi yok samak ondan hic nasip alamamak neymis;

Ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir,
Sen kendin bilmezsin, ya nice okumaktir?
okumaktan mana ne? Kisi hakki bilmektir,
Cün okudun bilmezsin, ha bir kuru emektir.

Ya demekki neymis, hangi sey olursa olsun bir ilmi bir yolu yordami varmis. Öyle her aklina esen her konuda ahkam kesemezmis. Kisi kendini/haddini bilmeliymis. Isterse tam zit görüste olsun bilme ve adamlarina saygili olmaliymis, cünkü hicbir sey bu dünyada bos degilmis.
Sormak ayip olmasin hocam yaslar kac?

aliyarasfal 23-07-2010 02:30

Karinca daha kötü ya, daha önce peygamber gönderdiği bir bölge, ayrıca daha önce gönderdiğini iddia ettiğiniz dinlere inananda var o cıvarda, yani bu ayet külliyen tanrıyı değil bu kitabın insan ürünü olduğunu böylece kanıtlamış olur. Teşekkür ederim.

Sizden şu kısmıda ekleyelim

Arabistan bölgesine Muhammed(a.s)dan 2000 yil önce Suayb, ondan 500 yil önce ibrahim ve ondan da yüzyillar önce Hud ve Salih peygamberler gelmislerdir.

Şimdi o yörede hıristiyan, yahudi bir çok inançlı olduğu ve bu dinlerin çıkış noktası orta doğu iken hıristiyanlığı ve yahudiliği çok iyi bilen hatta komşu olan ve hatta köleleri olan kavime nasıl oluyorda hiç bir uyarıcı gelmemiştir iddiasında bulunabiliyor tanrısal güç. Önceki dinlerde aynı yörede tüm insanlara gönderilmemişmidir aynı güçce ve gönderdiği peygamberler tüm insanlara uyarıcı olarak gelmemişmidir. Yok sadece o kavimi uyarsın diyemi özel gönderilmiş bu din, yoksa diğer dinler bu kavim dahil tüm insanlara gönderilmemiş mi? Alın size çelişkinin önde gideni.Kimi uyarmaya gönderilmiş bu kitap? Herkesimi, öyleyse bu ayet nedir, sadece bu kavmimi, öyleyse hıristyan ve yahudiler niye var o sırada o kavimin içinde?

Şimdilik saygımla gittim...

Thunder 23-07-2010 10:19

Ne yazık ki Kuran'daki çelişkiler bitmek tükenmek bilmiyor.

Bu arada bu cümlede ''ne yazık ki'' ifadesini neden kullandığımı bilmiyorum. Sanki ''Keşke Kuran'da çelişki olmasaydı'' der gibi bir ifade oldu.

Ancak ne yazık ki insanlar hala bu çelişkili hükümlerin, herşeye kadir olduğuna inandıkları Tanrı'nın sözü olduğuna inanmakta ısrar etmekteler.

Aslında sorun, müslümanım diye geçinen çoğu inanırın ne Kuran'dan ne de tarihten haberdar olmasıdır.

Özellikle ülkemizde, çevremizdeki insanları gözlemlediğimizde bu durum en çarpıcı biçimde gözler önüne serilmektedir.

Bence insanoğlunun kitlesel bir biçimde kutsal kitapların bir insan ürünü olduğuna inanaması, (eğer var ise) Tanrı'nın hiçbir insan ile iletişim kurmadığına ikna olması oldukça zor. Çünkü buna inanmaya başladıkları zaman hemen ardından gelecek olan adım Tanrı inancını sorgulamaya başlamak olacaktır.

İşte bu hiç de o kadar kolay değil. İnsanın manevi duygularını tatmin etme iştahı, buna o kadar kolay izin vermemekte.

Bence kayıtsız şartsız inanmak işin kolayına kaçmaktır. Zor olan, mücadele gerektiren ise sorgulamaktır.

Saygılar

hackercesur 23-07-2010 10:36

İşte biz zoru yapıyoruz thunder... Sorguluyoruz. Benim mantıgım hakaretler eden, kadınlara fazla hak vermeyen, kendine inanmayanları "öldürün" emri veren bir tanrıyı reddediyor.

Saygılar.

Yergin 23-07-2010 10:38

Alıntı:

Thunder´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321365)

Bence kayıtsız şartsız inanmak işin kolayına kaçmaktır. Zor olan, mücadele gerektiren ise sorgulamaktır.

Saygılar

Kayıp Gül adlı bir kitaptaki şu sözler çok hoşuma gitmiştir, yeri gibi geldi paylaşmak istedim.

Kitaptaki kişilerden birisi soruyor bir başka birine.
Ruh eşi kimdir?
Karşısındaki doğru düzgün cevap veremeyince, kendisi cevap veriyor.
Tüm dünya yalan söylediğimi düşündüğünde bana inanan kimsedir.

Saygılar

karinca 23-07-2010 12:31

Sevgili ateistler,
Hepimizde biliyoruz ki, burasi bir chatlesme sitesi degil. Burda bir görüs, bir iddia kayda degerse öne sürülmelidir. ilmi bir tarzdada tartisilmalidir.
Insan cok karsi oldugu, nefret ettigi seyi birazda aslinda kendisindede bulunan fakat nefret ettigi, kurtulamadigi seyler icin sevmez, nefret eder.

Teistlerde gördügünüz negatiflikleri kendinizde de oldugu icin görüyor olmayasiniz. Sizde de ayni negatif durum olmasa bunun farkina bile varmazdiniz, ya da kaale almazdiniz, cünkü sizin icin artik yeni seyler önem kazanmaya baslamistir.

Dünya ve icindeki her sey zannettiginiz kadar basit ve siradan olsaydi iste o zaman "bu mu yani ben de yaratabilirim, hatta al yarattim bile" diyebilirdiniz. Oysa görüyoruzki, basi dik gezen cahil ögrendikce basini asagi dogru indirmeye basliyor, bir isi basardikca o isin öyle kolay olmadigini anliyor.
Kisaca hicbir sey disardan göründügü gibi degil.

Müslümanlarda zannedildigi gibi önüne her gelene inanan aptallar degiller. Siradan müslümanlar oldugu gibi alimlerde var.
Yerinizde olsam her buldugum sari metale "ha ha bak yine altin buldum, bak buda altin diyecegime, bir sarrafa sorardim." Sizde gördügünüz celiskileri önce bir bilene sorsaniz, belkide celiski zannettiginiz tam tersine bazi seylerin kanitidir, kabul edip etmemek elinizde. Hic olmazsa bu kadar trajikomik olmaz.
Saygilar...

hackercesur 23-07-2010 13:52

Alıntı:

karinca´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321380)
Sizde gördügünüz celiskileri önce bir bilene sorsaniz, belkide celiski zannettiginiz tam tersine bazi seylerin kanitidir, kabul edip etmemek elinizde. Hic olmazsa bu kadar trajikomik olmaz.
Saygilar...

Sayın karınca;

Bu ayet neyi kanıtlıyor bana ispatlarmısın ?
Allah bilmiyorda mı "yoksa" gibi bir terim kullanıyor :music:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:20 .