![]() |
Suudi Din adamının sözleri
Yanılmıyorsam bir veya birbuçuk yıl önceydi.
Suudi Arabistan'ın en yetkili din adamı bir açıklama yaptı. Aşağı yukarı şöyle dedi: ''insanlar ne uzaya çıkmıştır, ne de ay'a inmiştir. Kimki bunu söyler, buna inanır o kişi kafirdir.'' Nedir bu Suudi Alim'i böyle konuşturan acaba, bilgisi olan var mı? |
böyle konuşan biri varsa, alim adıyla da anılsa bile bilgisizliğinden böyle konuşmuştur
|
Elbette ki Yunus/5.
"Güneşi ziya, ay'ı nur yapan..." Dilsel anlamda tam olarak ne ifade ettiğini bilmediğimden yorum yapamıyorum ama sebebi bu olmalı. |
Alıntı:
Yani siz insanoğlu Ay'a inmiştir, uzaya da çıkmıştır diyorsunuz. Doğru mu anlıyorum? |
kuranda uzay kelimesinin arama sonucu 0 ayet bulunmuştur.
Buna dayanıyor olmasın... |
Kuranda uzay ifadesi bulamamanız doğal.
"semavat" ifadesi Gökler olarak çevriliyor ama öylemi acaba? "sebeb" kelimesi uzay aracını ifade eder:) "sultan" ise onun yakıtını veya ayrı ayrı kullanılırsa GÜÇ. Bknz:Keyf suresi Zukarneyn konusu.cinler ve saire... Saygılar... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın oldschool; bu sözleri söylerken bir kez daha düşünün derim. Biliyorsunuz, Kuran Arapça bilmeden anlaşılmaz derler hep. Bu Suud din adamının ana dili Arapça, üstelik kendisi de ömrünü Kuran'ı incelemekle geçirmiş biri. Bu sözleri söylediyse bir bildiği vardır muhakkak. Sözlerini yabana atmak sizi dinden çıkarıp kafir yapabilir. Dikkat edin derim. Tekrar soruyorum: Uzaya çıkıldığından emin misiniz? |
Ben lisedeyken etrafımdaki hiçbir müslüman Ay a gidildiğine inanmıyordu.
Ay ın bir nur olduğunu ona ayak basılamayacağını söylüyorlardı. Toprak değil taş değil nasıl ayak basılacak diyorlardı. Şimdi biliyoruz ve eminizki Ay bir taş toprak kütlesi. Demek ki Arabistan hala 30-40 yıl öncesinin Türkiyesi. Vay be! Memleket ne adamlar görmüş.. Aynı çocuklar şimdi Aya gidileceği Kuran da yazıyor diyor. Tanrı,teknolojiye yenik düşüp bir nostalji olacak elbet, Ama biraz zaman lazım. |
Alıntı:
sorunuza cevap vereyim, galiba anlama konusunda biraz sıkınta var - yada anlatma. kitaplardan okuduğumuza göre, tvde-internette vs vs gördüğümüze göre evet uzaya çıkılmıştır. ama beni soruyorsanız ben daha çıkmadım, kısmet olmadı. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:57 . |