Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah Muhammedin Eşlerini Tehdit Ediyor (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20160)

hackercesur 31-07-2010 10:48

Allah Muhammedin Eşlerini Tehdit Ediyor

Sırf bilgili olmak için kuranı okuyorum. Her gördüğüm ayet beni gülümsetiyor. Bazen de kuranı yazana acıyorum...

Diyanet Meali:
Tahrim(1): Ey peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak, Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
Tahrim(3): Hani peygamber eşlerinden birine, gizli bir söz söylemişti. Fakat eşi o sözü (başkasına) haber verip Allah da bunu peygambere bildirince, peygamber bunun bir kısmını bildirmiş, bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona (sırrı açıklayan eşine) haber verince o, "Bunu sana kim bildirdi?" dedi. Peygamber, "Bunu bana, hakkıyla bilen ve hakkıyla haberdar olan Allah haber verdi" dedi.
Tahrim(4):(Ey peygamber'in eşleri!) Eğer siz ikiniz Allah'a tövbe ederseniz, ne iyi. Çünkü kalpleriniz kaydı.
Tahrim(5): Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha hayırlı, müslüman, inanan, sebatla itaat eden, tövbe eden, ibadet eden, oruç tutan, dul ve bakire eşler verebilir. :preggers:

Bu nasıl bir allah...
Hem peygamberin eşleri arasındaki konuşmaları muhammede söyleyip ispiyonculuk yapıyor...

Hem de muhammedin eşlerini yeni bakire, dul kadınlar verecegini söyleyerek tehdit ediyor... Var mı böyle bir mantık ?

Haa bir de kalpleriniz kaydı derken ne demek istemiş ki ?

insan_olmak 31-07-2010 14:13

muhammed'in bakire fantezisinide unutmayalım,bakire eş veririm diyor =)

Saygılarımla

hackercesur 31-07-2010 15:25

Ordaki ispiyon olayını islami kaynaklardan araştırırsan bu olayı muhammede ulaştıran allah degil cariyelerdir. Muhammedde eşlerini korkutmak maksatlı allahın tehdit ettigini söylüyor...

Hem de ayet ile... :D

Khaos 31-07-2010 16:09

9:61 - Yine onların içinde öyleleri vardır ki, Peygamber'i incitiyorlar ve "O her söyleneni dinleyen bir kulaktır." diyorlar. De ki; "Sizin için bir hayır kulağıdır. Allah'a inanır, müminlere inanır, ayrıca sizden iman edenlere de bir rahmettir". Allah'ın Resulünü incitenlere acıklı bir azap vardır.

muhammedin; gizli gizli milletin ne konuştuğunu dinlediği ta o zaman herkesin malumu zaten.
bakın kurana bile girmiş bu konu.

perde arkalarından milleti dinleyip sonrada allah bana bildiriyor diyen bir üçkağıt örneğidir bu ayet.

kemalistcan 31-07-2010 16:12

Açık ve net olarak tehdit ortada. Üstelik ilahi misyonunu buna alet etmeside cabası.

Ancak bu ilk değil. Ziyaretçilerden, misafirlerden bunalan Muhammet onları evlerine daha az ve daha gerekli durumlarda gelmeleri için bile ayete başvuruyor.

Ayşe'yi aklamak için, evlatlığının karısıyla evlenmek için, eşlerini kapatmak ve terbiye etmek için, ganimetten aslan payını almak için, diğer müslüman erkeklerden ayrıcalıkla mehir vermeden evlenebilmek için, düşmanlarına lkanet edebilmek için bu yolu kullanıyor.

Kendinden hikmet isteyen Kör bir dilenciyi geri çevirdiğinde yaptığı yanlışı anladığında yine ayetlere başvuruyor.

ANLAYANLAR İÇİN ŞÜPHESİZ KURAN AYETLERİNDE HİKMETLER VAR!

Khaos 31-07-2010 16:32

beyler ironi olsun diye allahın ispiyon etmesini tartışmaya bişey demiyorum.
ancak burda bir mesele güme gitmesin.

allah olmadığına göre iki ihtimal var.
ya eşlerden biri muhammede ispiyon yapıyor, ya da muhammed milleti gizli gizli dinliyor.
muhammedin bu huyu zaten biliniyor ki kurana bile girmiş.

ağaç arkalarından milleti dinleyen , ve bu nedenle halk arasında 'kulak' diye kendisine lakap takılan bir adam evde karılarını da dinlermi dinlemez mi, siz karar verin.

benim kişisel kanaatim, eşlerden birinin ispiyonlamış olma ihtimali olmasına karşılık, asıl muhammedin 'kulak' olduğudur.
karılarının ne yaptığına kafayı takmış bi adam.

AerA 31-07-2010 16:48

Allahın Muhammedin eşlerini tehdit ettiği yoktur.
Muhammed yazdığı ayetler aracılığı ile kendi eşlerini tehdit etmektedir.

Joe 31-07-2010 16:58

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 324381)
Allahın Muhammedin eşlerini tehdit ettiği yoktur.
Muhammed yazdığı ayetler aracılığı ile kendi eşlerini tehdit etmektedir.

Kısa ve mükemmel bir cevap:)

Khaos 31-07-2010 17:00

şimdi ortaya çıkan iki gerçeği birleştirip sonuca gidelim.

muhammed karılarını gizli gizli dinleyip, bunu bana allah bildirdi ayağına yatıyor.
sonrada kendi tehditlerini allahın emirleri diye sunmaktan da utanmıyor.

işte muhammed bu.

hackercesur 31-07-2010 17:43

Alıntı:

nihilist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 324388)
şimdi ortaya çıkan iki gerçeği birleştirip sonuca gidelim.

muhammed karılarını gizli gizli dinleyip, bunu bana allah bildirdi ayağına yatıyor.
sonrada kendi tehditlerini allahın emirleri diye sunmaktan da utanmıyor.

işte muhammed bu.

işte din bu :grouphug:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:29 .