![]() |
şehit ve cennetlik olan maymun
"Necmeddin Şahiner, "Bilinmeyen Taraflarıyla Bediüzzaman Said Nursi" isimli eserinde enteresan bir olaydan söz ediyor. Yunanlıların Anadolu'yu işgal edeceklerinin gündemde olduğu sıralarda İstanbul'da Bediüzzaman'ın yanında bulunan talebelerinden Molla Süleyman şöyle bir hatırasını anlatıyor:
O günlerde, Yunan Başvekili Venizelos, İngiliz Başvekili Lloyd George'dan 50 bin kişilik silah almıştı. Bu silahlarla Anadolu'ya taarruz edecekleri sırada, bir Cuma gecesi Üstad Bediüzzaman namaza başladı ve gece sabaha kadar "Ya Rabbi, senin askerlerin çoktur, bu düşmanlara fırsat verme!" diye dua etti. Sabahleyin ben, Divanyolu'ndan gazetesini ve çorbasını almaya çıktım. Gazeteler, Yunan Krali I. Aleksandros'u maymun ısırdığını, maymunu ise öldürdüklerini yazıyorlardı. Bir gazete alıp götürdüm. Üstad çok sevindi ve bana "Süleyman, bir kalem getir de bu hayvanin arkasından bir mersiye yazalım." dedi. Hemen gazetenin kenarına, şu mersiyeyi yazdi: MÜCAHİD BİR HAYVAN MERSİYESİ "Rabb'inin ordularını kendisinden başka hiç kimse bilmez." (Muddessir/31) İşte o cünuddan (ordulardan) bir gazi şehid, Nev-i hayvandaki meymun-u said (bahtiyar, ugurlu ve mesud) Ey maymun-ı meymun (bahtiyar, ugurlu maymun) Mü'minleri memnun, düşmanları mahzun, Yunan'ı da mecnun eyledin. Öyle bir tokat vurdun Ki, siyaset çarkını bozdun Lloyd George'u kudurttun, Venizelos'u geberttin. Mizan-ı siyasette pek ağır oturdun Ki, küfrün ordularını, zulmün leskerlerini Bir hamlede havaya fırlattın... Başlarındaki maskelerini düşürüp, Maskara ederek, butun dunyaya güldürdün. Cennetle mübesser (mujdelenmis) olan hayvanların isrine (izine) gittin. Cennette saidsin (mesut olacaksin) çünkü, gazi hem şehidsin. " VAY BE MAYMUNA BAK...HEM GAZİ HEM İDE ŞEHİT OLMUŞ... |
Re: şehit ve cennetlik olan maymun
Sirius-b kardeşim;
Hoş bir yazıydı, sen de hoşgeldin. Said'in cennetlik maymun yazısını ilk kez duydum. Aklıma Ashab-ı Kefh masalı geldi. Said'in maymunu cennete giderse eğer orada onu Karabaş bekliyor. Ashab-ı Kefh'in mağara arkadaşı Kıtmir adındaki cennetlik köpek. Yalnız kalmayacak yani!! :) |
işte tipik bir dini kafa örneği.
düşmana karşı ne yapıyor? oturupp ellerini açmış, ona bir musibet gelmesini bekliyor. peh! çok beklersin! neden islam ülkeleri geri? çünkü istediklerini yapmak yerine ellerini açıp dilemeği tercih ediyorlar da ondan. çok beklersiniz! |
"Arslanlar kendi tarihçilerine sahip olana kadar avcılık hikayeleri her zaman avcıyı yüceltecektir."
Afrika Atasözü : ) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:35 . |