![]() |
Kur'an vahiy mi yoksa elçinin sözü mü ?
Çok sevdiğim rıza görüş hocamın kaleminden...kendi siteme koydum...birde buraya koymak istiyorum...Yeni yayınladı zaten şimdi..az önce facebooktan link verdi bana buyuk bir heyecanla okudum...bilgisine olaganustu guveniyorum rıza gorus hocamın.
Link: http://www.sadabat.net/?title=ateizm...enuid=47&at=34 |
Troyya peki sizin düsünceleriniz nedir ?
Kuran Allah tarafindan indi Muhammed müthis bir peygamberdi diyelim Peki Vefat ettikden sonra Kuran Degistimi degismedimi ? Bana bir degismis gibi geliyor Bir uydurulmus gibi geliyor Bazilarida dogru geliyor Ama en cok degistiginden süpheliyim Ama Peygamberdende pek müthislik görmüyoruz !! |
o senin dusuncen...saygım var...bu linkteki teze anti -tez yazabilir misin kaynaklarıyla beraber..benim icin o onemli...yazabilirsen muthis olur..ama bak uydurmadan kaynaklarıyla beraber...bu tezi curuten bir anti-tez
|
Ben Anti-Tez Uzamni degilim normalde mantik ile ilerlemekdeyim !!
Herneyse |
bende mantık ile ilerlemekteyim ve 14 asır once yasamıs Hz.muhammedin bugunku modern kafayla degerlendirilecek işler yapmadıgına inanıyorum...
zaten her teze anti-tez yazabilseydim...ohoo allame olurdum :) |
Yani diyorsun ki 14 asir önce ortaya atilan hersey o asir icin gecerliydi öylemi ?
Yani Bu bu cagda islamda yasanan cogu olay aslinda gecersiz ve gereksiz mi ? |
bunu diyecegini adım gibi biliyordum biliyor musun...özellikle oyle yazdım..
hayır...14 asır once peygamber efendimizin yasadıgı hayattan bahsediyorum.... |
Pardon troyya, yaşadığı hayatı neye dayanarak biliyorsunuz? Ayetleremi, hadisleremi, rivayetleremi?En sağlamı hadisler olsa gerek.
Bu arada verdiğin linki okumadım... Şimdilik saygımla gittim... |
Saygideger nail;
Yani diyorsun ki 14 asir önce ortaya atilan hersey o asir icin gecerliydi öylemi ? Yani Bu bu cagda islamda yasanan cogu olay aslinda gecersiz ve gereksiz mi ? -nail- Bugun dunyanin hangi cografyasinda ve toplumunda, o cografya ve toplumun yasadigi, 14. asir yasatiliyor ve nasil? Bunun temelinde ikinci cumlenin sorusuna sen cevap ver. Saygilarimla; evrensel-insan |
:D damardan mı girmeye calısıyorsun aliyarasfal....evet hadislere, o zaman soyle bir şey cıkıyor ortaya
HERŞEY YALAN MUHAMMED DİYE BİRİ YASAMADI... yada muhammed yasamıstır ve sabittir dersek, hadislere gidicez...ama her hadis belge kitapla tutarlı olmak zorunda...yani her hadise dogru denilmez... bunun ictihadını ben yapamam...haddimede degil zaten...ama ibni kayyım ve diğer hadis ulemaları cok titizlikle yapmıslar... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:12 . |