![]() |
Büyü Olayı !!!
Ben böyle batıl şeylere pek inanmam ama annemler anlatıyor.Annemin yengesine,amcamın karısına,büyü yapılmış ve büyü yapıldıktan sonra kadın çok değişmiş.Mesala koskaca tarlanın içine makas gömüyorlarmış kadın gidip onu buluyormuş hiç görmeden onu bulup çakrtıyomuş o akıllı kadın bi kaç annesini babasını bile tanımamış annem anlatıyoryanına giderdirk çok farklı bakardı değişik hareketleri vardı eski,den hiç böyle değildi bizi çok etkilemeişti diye.. Mesala yine tam hatırlamıyorum ama yine annemin akrabalarının birine büyü yapılmış o zeki kadın o saatten sonra kimseyi tanıyamaz olmuş hareketleri falan çok değişmiş sonra hocalara falan gitmişler kadın yavaş yavaş kendini toparlamış annem başkası anlatsa hayatta inanmazdım ama kendi gözlerimle gördüm büyü yapılan insanları diyor.Bu arada annem cahil falan da değil.1962 doğumlu üniversite mezunu çok entelektüel birisi bende eskiden hiç ihtimal vermiyordum büyüye inanmıyordum ama kendi gözlerimle görünce çok şaşırdım falan diyor
bunun nasıl bi bilimsel açıklaması olabilir kafam gerçekten çok şaşırdı şu büyü olayına bi türlü anlam veremedim büyü varsa bu sizce nasıl oluyor |
Saygideger Mikail16;
Oykunde de, izah ettigin gibi; konunun ozu inancsalliga dayanir. Olanlari dogrulayanlarda, akilcilikla dogrularlar. Saygilarimla; evrensel-insan |
tamam bu dediğinizin bende farkındayım ama daha bir çok kişiden büyü hakkında olaylar hikayeler duyuyoruz.İşte bu oalyları görenlerden biri de benim annem Sizce bu olayların bilimsel açıklaması nedir ? ben onu soruyorum
|
gömülen birşeyi buluyor iyide hiç bir milletde görülmemiştir şu
sayısal lotoyu bilme.hazine avcılarıda hiç büyü kullanmıyorlar nedense.dedektör kullanıyorlar büyücü değil)) |
Saygideger mikael16;
Bilimsel aciklamasi, gozlem, deney, arastirma, sorgulamadir. Bunu yapan var mi? Annenin, gordugu, inandigidir ve akilciliktir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Konu açılmışken bende anlatayım. Kahve falı baktırdım lise sonun başlarındayken. Falcı Kadın herşeyimi en ince ayrıntısına kadar bildi. Üstelik sen bu sene üniversiteye kesin gideceksin dedi. Küçük ve dağlık bir ilçe dedi. Çok virajlı yolları var dedi. Bir de 2 rakamı görüyorum dedi... Takmadım çünkü amacım ilk senede gitmek degildi...
Öss açıklandı puanım barajın altındaydı. Son günlerde 2 yıllık bilgisayar yazdım. Halbuki hiç niyetim yoktu ilk senede gitmeye. Çünkü o dönem Biyoloji hocama aşık oldugum için fen edebiyat biyoloji bölümünü istiyordum. :) fakat ilk senemde dağlık bir ilçede ve çok virajlı yollardan geçerek 2 yıl okudum. Yani hepsini bildi fakat ben halen anlam veremiyorum. :) Salladı mı acep. Tabi canım yoksa gelecegi nerden bilebilir ki ? |
Sayın mikail;
Şu ana kadar dünya üzerinde kanıtlanmış bir büyü vakası var mıdır? Yoktur. Çağımızda teknoloji ve bilim üst seviyede. Eğer böyle birşey gerçek olsaydı birileri mutlaka para kazanmak uğruna da olsa bunu bilimsel olarak kanıtlamaya kalkardı. Ama kulaktan dolma bilgiler var sadece. O nedenle bunlara uydurma demek normal oluyor. |
Alıntı:
|
Sizin annenizin yalan söylediğini iddaa etmedim. Ama yanılmış olamaz mı. Gördüğü bazı olayları cinlere ve büyülere yorması anormal mi.
Biliyormusunuz ki eskiden epilepsi hastalarını cin çarpmış sanırlardı. Yağmuru allahın ceza için gönderdiğinede inanılırdı. Batıl inançlar bunlar zamanla insanların beyni geliştikçe ortadan kalkıyor. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:40 . |