![]() |
İngiltere'de yeni doğan çocuklara en çok verilen isim Muhammedmiş
Bugün hürriyet gazetesinde İngiltere ve Galler de çocuklara ençok Muhammed isminin verildiği haberini okudum. Muhammed isminin değişik yazılım biçimleri falan vardı. Bu doğru olabilir mi?
Bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum..:fencing: |
Bu konuyu Ateistplatform'da 6-7 ay kadar önce okumustum.
Bir arkadas liste cikardi. Muhammed 160. siradaydi. |
Müslümanların diğerlerinden daha çok çocuk yaptığı gerçek ama böyle en çok isim verilen olabilecek kadar çok olacağını ben de zannetmiyorum.
|
Acaba bu isimleri koyanlar oralarda yaşayan Araplar Türkler gibi müslümanlar mı. yoksa İngiliz aileler mi. Bizim bilmediğimiz bir şey mi biliyorlar....
|
yalan haberdir 63 milyonluk ulkede 7000 muhammet ismi gecen yilin en cok konulan ismi olamaz.atmasyon haber.yillik kafadan 3 milyon kisi doguyodur ingilterede.kaldiki hindu sayisi pakistanli sayisindan 4 kat filan fazla onlarin ismi kafada degil ne hikmetse muhemmet ismi zirvede.
arti haberi oyle veriyorlarki sanki ingilterede halk akin akin islami secip cocuklarina muhammed ismi veriyormus sanki.... islamda beyaz yalan serbest oldugu icin bu bizim gazetecilik kulturumuzede yerlesmis anlasilan islam reklami yapmak icin yalan haber uydurmak yalan sayilmaz aksine insanlari dinine daha bi sevkle baglayacagi icin sevaptir bile..:)) |
Sayın İmansız,
sizinde belirttiğiniz gibi insanın beyninde insanların sanki akın akın islama geçtiği yönünde bir algı oluşturuluyor. sonra inançlı biriyle konuştuğumuz zaman dinini savunurken diyorki hristiyanlarda sürekli müslüman oluyor. Adam inancını pekiştiriyor. şimdi bu haberi okuyan müslüman birisi doğal olarak derki, aklı başındaki Avrupalılarda gerçek din islamı seçiyor??? olaya her açıdan bakmak lazım. ben Türkiyede yaşadığım için Avrupa da gerçekten islama bir meyil varmı bilemiyorum. Yani ingiliz bir aile o kafa yapısıyla islama geçer mi? üstüne üstlük bir de çocuğunun adını Muhammed koyar mı? Saygılarımla.... |
Saygideger batur;
Haberin linkini verebilir misin? Saygilarimla; evrensel-insan |
Sayın Evrensel İnsan, işin bir de garip tarafı ben netten hürriyetin sayfasına girmiştim. haber ana sayfadaydı. yarım saat sonra girdim sayfadan haber tamamen kaldırılmıştı. bi google de arayayım bulabilirsem yazayım..
|
|
Saygideger batur;
Baby, babies, names, boys, girls, kids, GB, popular, Great Britain, UK, England & Wales Bebek, bebekler, isimler, erkek/kiz cocuklar, cocuklar, Buyuk Britanya, populer, Baby Names in Ireland -Irlanda bebek isimleri Baby Names in Scotland-Iskocya bebek isimleri The Top 100 Baby Girls & Boys Names in England & Wales for 2009: 2009 yili Ingiltere ve Galler'de ki ilk 100 kiz/erkek bebek isimleri Boys: -Erkekler 1 to 25 -1 ile 25 arasi Jack Oliver Charlie Harry Alfie Thomas Joshua William James Daniel George Ethan Lewis Max Lucas Dylan Archie Joseph Jacob Samuel Liam Callum Oscar Jayden Logan Boys: -Erkekler- 26 to 50 -26 ila 50 arasi Ryan Jake Tyler Riley Luke Harvey Ben Adam Alexander Benjamin Leo Matthew Noah Connor Alex Jamie Harrison Mason Cameron Owen Henry Nathan Finley Aaron Freddie Boys: -Erkekler- 51 to 75 -51 ila 75 arasi Isaac Sam Finlay Theo Harley Aiden Toby Edward Rhys Michael Evan Kyle Leon Reece David Kai Ashton Bailey Kian Louis Taylor Hayden Brandon Joe Jay Boys: -Erkekler- 76 to 100 -76 ila 100 arasi Luca Kayden Ewan Joel Sebastian Zac Ellis Josh Aidan John Billy Zak Bradley Kieran Blake Christopher Morgan Caleb Louie Andrew Bobby Gabriel Robert Elliot Jude Girls: -Kizlar- 1 to 25 Olivia Ruby Sophie Chloe Emily Grace Jessica Lily Amelia Evie Mia Lucy Ava Ella Charlotte Amy Daisy Katie Megan Summer Ellie Isabella Holly Millie Poppy Girls: 26 to 50 Freya Erin Isla Isobelle Hannah Emma Brooke Molly Phoebe Eva Leah Lilly Abigail Sophia Imogen Maisie Scarlett Lexi Jasnine Lola Layla Isabel Lauren Amber Madison Girls: 51 to 75 Matilda Elizabeth Bethany Sienna Rosie Anna Gracie Paige Alice Caitlin Georgia Maddison Rebecca Lacey Isobel Faith Libby Tia Keira Lexie Niamh Skye Nicole Aimee Sarah Girls: 76 to 100 Zoe Eleanor Amelie Julia Eve Maya Tilly Zara Martha Sofia Scarlet Darcy Abbie Victoria Heidi Alexandra Taylor Miley Kayla Mya Lydia Florence Evelyn Rose Courtney http://www.silversurfers.net/family-...babynames.html Ben bir tane bile Muhammed, ya da benzerine rastlamadim. Saygilarimla; evrensel-insan |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:04 . |