![]() |
Kerameti olmayana seyh denmez
Islami sitelerin internet dünyasina en büyük katkilarindan biri inanilmaz miktarda keramet öyküleri anlatmalari. Ben de karsilastigim bazi kiramet öykülerini burada aktarmak istiyorum. Seyh ucmaz, mürid ucurur derler ama, isin asli gercekten öyle mi? Seyh olmak icin keramet gerek, keramet icin de seyhin buna uygun davranmasi, birseyler yapmasi gerek.
Ahmet Ziyaeddin Gümüshanevi ile ilgili bir yaziyi kurken bu basligi acmak aklima geldi. Gümüshanevi Naksibendilikte önemli bir zattir, Sultan Abdülmecîd, Sultan Abdülazîz ve Sultan Abdülhamîd'in sohbetlerine katildigi söyleniyor. Yazida deniyor ki: "Ziyâeddîn Gümüşhânevî hazretleri yaz aylarında bâzan Beykoz’daki Yûşâ Tepesi adı verilen mevkiye çadır kurarak, talebeleriyle sohbet ederlerdi. Birçok kerâmeti görüldü." Buyrun keramet üykülerine: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bu seyh büyük bir seyhti, cok seveni, saygi duyani vardi, hatta bazilari ona deli gibi tapardi derseniz, diyecek birsey yok. Cok dogru, durum ortada, cok sevilen ve sayilan birisi. Ama ben keramet diye birsey göremiyorum. http://www.biriz.biz/evliyalar/ea1502.htm |
Yine ayni yazidan bir kac öykü daha. Bunlar daha da ilginc. Olaylarin hicbirinin keramet ile ilgisi yok. Insanlar yasadiklari psikolojik durumlari (bunun adi psikolojide nedir bilmiyorum, bilenler daha iyi aciklar) keramet olarak yormuslar. Iste iki öykü ve ikisinde de tamamen hayal mahsülü bir keramet var.
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
sevgili sargon
bu muhterem zatların sağlıklarında gösterdikleri kerametlerinden başka, öldükten sonra da himmet buyurduklarını dünyevi işlere müdahale ettiklerini de üstüne koyun. aman diyorum. adına din denen şeye yakasını kaptıran bir adamın dünyası yalanla başlayıp yalanla biter. |
Subhanallah kardeş ibretlik bir paylaşım :p:bounce::p
|
Bugün size Menzil tarikati seyhi Mehmet Resit Erol'un kerametlerinden bir demet sunayim dedim. Ariyorum ariyorum, internette bir türlü bulamiyorum. Nasil olur diyorum, su Caglayan'dan, Trabzon'dan, Rize'den Adiyaman'a bu seyhin kerameti icin otobüsler kaldirilirken, nasil olur da internette olmaz. Hata bendeydi "Seyda Hazretleri" diye aramam lazimdi. Rasit Erol'un babasi da seyhtir, onun da kerametleri vardir. Biz onu gecelim.
Buyrun, baslayalim: Alıntı:
Simdi gercek bir keramet hikayesi. Burda Gays adi ile anilan kisi Rasit Erol'un babasidir. Hikayede aslinda Rasid Erol'un kendisinin bu keramet isine inanmadigi anlasiliyor. Ama yazan kisi onun kerametine o kadar inaniyor ki, seyhin ne dedigi bile bir anlam ifade etmiyor. Alıntı:
Seyhin kendisi böyle söylese de keramet iddialari bitmiyor. Alıntı:
Alıntı:
Kuskusuz Menzil'e gidenlerin en büyük kismi ickiyi yada kumari birakmak icin karilari yada aileleri tarafindan oraya gönderilenler: Alıntı:
http://squares.blogcu.com/seyda-hazr...etleri/1487027 |
sayın sargon
izninizle küçük küçük takılayım bende konuya. fazlaca dağılmasına sebep olmadan eklemelerde bulunayım. bu gavs hikayesi de ayrı bir komedidir. gavs zamanın sahibidir. peygamberin temsilcisidir, belli bir zaman diliminde dünyada bir çok gavs yaşamaz. sadece bir tane olur. gavs neredeyse peygamberin mesleği neyse onu icra eder.tanrı tarafından korunur, idare edilir, rüya yoluyla bir anlamda vahiy de alır. bir de bu mürid-talebelerin benim şeyhim gavs, seninkini döver çekişmeleri vardır ki tam akla ziyan. |
Guncelleme.
|
✔ islam şeyhi olması gerekirken milli eğitim bakanı olan akp'li ismet yılmaz, akparti adayı hilmi bilgin'e oy vermenin kıyamet gününde mağfiretinize berat olacağını söyledi. Akp seçmenindeki günah seviyesi birçok mağfirete gereksiniyor diye biz niye rol alalım bu oyunda? Ayrıca akp'li adaya oy vermenin dışında başka alternatif var azap meleklerinden kurtulmak ve mağfiret için. cübbeli ahmet'in halidi kolundan olmak! |
Ateizm Piramidi!!!
ADIM İKİ: Halkımızı dinden imandan çıkarıcı bir laf ederek deizmin, ateizmin merdivenine basamak olduğu için tüm İslam âleminden bağışlanmasını istemelidir.
Ateizm piramitini tırmanmaya başladığınız an, kendinizi piramitin tepesinde yani ateizmde bulursunuz. Bu yolculuk sırasında "Aaa ben Deizm'de durayım!" diyemezsiniz. Çünkü yolculuk bir kere başlamıştır ve resimde gördüğünüz gibi hiçbir taşta (basamakta) durmanız mümkün değildir. İşte Ahmet Hakan, bu tehlikeye dikkat çekmek istemiştir ya da çekmiştir. Not. 1. Resmi görebilmeniz için siteye üyelik bilgilerinizle giriş yapmanız gerekir! 2. Bu sanat çalışmasında 1885'te bir grup turistle birlikte onlara katılan Mısırlı yerlilerin Büyük Piramit'in kuzeydoğu köşesinden tepesine tırmanırken tabandaki bir benzeri ancak 100 M koşuda görülebilen inanılmaz eforlarını gösteren resim kullanılmıştır! |
sivas'ı hilmi bilgin kazanacak zaten, ismet yılmaz niye kasmış bu kadar? halihazırda sivas belediye başkanı sami aydın akp'li bir müteahhit. yani tam akp biyografisine uyumlu kişilik ama sevilmiyormuş. sankli hilmi bilgin'i sevecekler! tayyip kimi gösterirse sivaslılar onu seçecekler, bu kadar basit. ismet yılmaz'ın kasmasına gerek yoktu bu konuda ama ismet yılmaz'ın geçen yıl eğitim bakanlığı yapması utanç kaynağı olarak kaydedilmiştir. türkiye'de eğitim sisteminin kötü olmasının birden çok faili vardır. başlıca tayyip erdoğan, sonra ömer dinçer, hüseyin çelik, ismet yılmaz dır. dördünün ortak kerametleri islamcı pragmatist olmaları dır.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:03 . |