Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Hristiyanlık (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Jesus, ben incili koruyacağım, demiş midir? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22183)

Nerec 05-11-2010 01:31

Jesus, ben incili koruyacağım, demiş midir?

Merhabalar,
hıristiyan arkadaşlara bir soru yöneltmek istiyorum.
Bildiğimiz gibi, allah ben kuranı koruyacağım kuran değiştirilemez cart curt bir şeyler demiş.
Bunu jesus da demiş midir?

Sevgilerimle

Natan 07-11-2010 21:21

Hristiyanlar yanıtlasa daha doğru olur fakat bir iki cümle yazmak istedim.Jesus yani İsa hazretleri İncilde yazıldığına göre "tek bir harfin dahi yok olmayacağını" ,"ortadan kalkmayacağını" vs. söylemiş. Daha doğrusu söylediği idda ediliyor.

Aklıma tevrattan da bir ayet geldi şimdi. Şuan ayet numarasını yada bölümünü hatırlamıyorum fakat şöyle diyor :

"Ot kurur,çiçek solar fakat Allahımızın sözü ebediyen durur." şeklinde.

Tabii bu da gercek olmayan iddalı bir söz.

saygılarımla

Nerec 07-11-2010 21:35

Alıntı:

Natan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 349624)
Hristiyanlar yanıtlasa daha doğru olur fakat bir iki cümle yazmak istedim.Jesus yani İsa hazretleri İncilde yazıldığına göre "tek bir harfin dahi yok olmayacağını" ,"ortadan kalkmayacağını" vs. söylemiş. Daha doğrusu söylediği idda ediliyor.

Aklıma tevrattan da bir ayet geldi şimdi. Şuan ayet numarasını yada bölümünü hatırlamıyorum fakat şöyle diyor :

"Ot kurur,çiçek solar fakat Allahımızın sözü ebediyen durur." şeklinde.

Tabii bu da gercek olmayan iddalı bir söz.

saygılarımla

Teşekkür ederim sayın Natan

SonAkbaba 07-11-2010 21:49

Benim de bildiğim kadarıyla isa peygamber elinde bir incille gelmemiş. Ya da hadi bakalım size bir kitap yazdıracağım ya da tanrıdan vahiy geldi ezberleyin bakalım benzeri bir şeyler söylememiş. İsanın yaptığı sadece tanrının istediklerini sohbet havasında çevresindekilerle paylaşmak. Tabi bu sohbet sırasında kendi de konuşuyor, ama isa tanrının oğlu olduğu için onun da sözleri tanrısal sayılıyor, haliyle yıllar sonra bir kitap yazılması gerektiğinde bir çok kişi şu gün şöyle dedi, şu gün şöyle dedi diye bir araya getiriyorlar sözleri. En doğru kabul edilen 4ü iznik konsülünde kabul ediliyor. Ha isa bu sözler değiştirilmeyecek gibi bir şeyler söylediğini zannetmiyorum, çünkü bir yerlere yazdırmıyor söylediklerini.

Teşekkürler

oguzay 08-11-2010 00:56

Alıntı:

Nerec´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 349216)
Merhabalar,
hıristiyan arkadaşlara bir soru yöneltmek istiyorum.
Bildiğimiz gibi, allah ben kuranı koruyacağım kuran değiştirilemez cart curt bir şeyler demiş.
Bunu jesus da demiş midir?

Sevgilerimle

Arkadaslar teorik olarak cevap vermisler. Ben de pratik olarak cevap vereyim.

Jesus(Isa) daha kendini koruyamamis, kitabini nasil korusun!?

- Tanrim, Tanrim, neden beni terkettin?

Carmihta böyle bagiran Isa'nin, babasi Isay'i koruyamamis, degil ki "Babali-Ogullu" Incil'i koruyabilsin!

ruya 08-11-2010 01:24

peki neye dayanarak kutsal kıtapların korunacağını ıdda etmişler??? nneye guvenerek yani?

Natan 08-11-2010 23:07

İncil'de şöyle yazıyor ;

Gök ve yer ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır .” ( Matta 24:35)

İncil kendisinin tanrı sözü olduğunu idda edip asla yok olmayacağını söylüyor.

Fakat bu da bir yalandır çünkü İncil sayısız çelişki ve farklı anlatımlarıyla güvenilmez olduğunu ortaya koymuştur.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:26 .