Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Mushaflar Arası Farklılıklar (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22201)

Dark_Prince 07-11-2010 05:44

Mushaflar Arası Farklılıklar

Mushaflar Arası Farklılıklar 2:

Yine kendi uploadım,yine Zekeriya Hoca'm anlatıyor:D

Kemaloğlu 07-11-2010 14:58

Mesaj gönderen bir seyircinin "gerçekler"i anlayıp hemen vaftiz olmak istemesi çok manidar bir durum

cahillik ve bilgisizlik sonucu ateist olmayı anlarım da incile sarılmayı anlayamam

zira incilde böyle bir tartışma bile yoktur.

Birden fazla kuran'dan bahsediyorlar 1 tane olduğunu kendileride bilirler

H.z osman zamanında islam toprakları çeşitli milletler arasına yayıldığı için normal olarak okunuşta bazı telaffuz farklılıkları ortaya çıkıyordu

H.z osmanda bunu engellemek için zaten gereken tedbirleri zamanında almıştır mesela;yazıya geçiren birisine tereddüde düşersen kureyş'e göre yaz çünkü o dilde indirilmiştir demiştir.

Bakın burda kesinlikle farklılık yok teredüde düşmekde

kesinlikle şu ayet varmıydı yokmuydu şu kelime varmı yok mu değil

Bugün 100 tane hafızı bir adaya götürsek kuran'ı yazsalar hiçbir farklılık olmadan tekrar yazarlar çünkü biri bir yeri yanlış yazsa diğerleri hatırlar

Bugünkü hazıflık o günlerden,islamın ilk dönemlerinden kalmadır
yüzlerce binlerce hafızın hepsinin yanlış hatırlaması
mümkün değildir.

SonAkbaba 07-11-2010 20:38

Alıntı:

Kemaloğlu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 349576)
cahillik ve bilgisizlik sonucu ateist olmayı anlarım da incile sarılmayı anlayamam

Hem cahilmişiz hem de bilgisizmişiz. Bunu da öğrenmiş olduk. Dini çok iyi bilen biri var karşımızda. Eyvahlar olsun :) yakalandık arkadaşlar :lol:

Sevgili Kemaloğlu dini bildiğini zannediyorsun ama heyhat ki bilmiyorsun. Birilerinin bunu sana söylemesi lazımdı kusura bakma.

Ayşe zamanında Osmana sitem ederek, peygamberin dinini bozdu, Ahzab suresini biz 200 ayet okurduk demesi sanırım her şeyin mükemmel olması yüzündendir di mi ? hafızlar falan hı ? Osman da Ayşenin devletten aldığı aylığı indirerek intikam almıştır. Ne kutlu, mübarek insanlar di mi, halbuki isimleri geçince ceketinizin önünü iliklersiniz. Bildiğimiz günlük hayattaki atışmaları yapan, insani hırs, istek ve arzuların peşindeki normal insanlar halbuki hepsi. Ama biz Hazreti demeyince kötü oluruz. Garip cidden. Sonra da dini öğretmeye kalkarsınız bize. Afganistana gidin de islam dini nedir öğrenin. Türk diyanetinin dinini islam dininin tek tanımı olarak zannediyorsunuz ya çok gülüyorum.

Ayrıca hristiyanlık dinini ne kadar biliyorsunuz ? hiç araştırdınız mı ? ben biraz araştırdım ve dudağım uçukladı, çünkü hiç de bize anlatıldığı gibi bir mantığıyla işleyen bir din değil. Ha o da bir din sonuçta islam gibi. Ama bize küçükken öğretildiği gibi de değil bunu da bilin. Gerçi en doğrusunu siz bilirsiniz. Ne de olsa müslümansınız. Çok şükür.

Teşekkürler

Kemaloğlu 07-11-2010 21:44

Şimdi bir kere dinsizlerin bu konudaki kullandıkları rivayetleri çok zayıf rivayetler

ahzab suresinin 200 ayet oluşundan bahsediliyor

ben bunu bir kere daha duymuştum fakat bütün araştırmalarıma rağmen bu rivayetin tam kaynağını bulamadım

tam 130 a yakın ayet! nerede bunlar
peki Kuran toplanmaya başladığında h.z ayşe neden karşı çıkmamış neden söylememiş bunları

130 ayeti herkes unutmuşmu

Böyle birşey olamaz

o dönemde böyle bir ihtilaf yok
bunlar hep sonradan çıktı.

Şimdi sende bana cevap yazacakken o ne idüğü belirsiz rivayeti yazacaksan benim bir türlü kaynağını bulamadığım kaynağıda yazarsan sevinirim

Ama turan dursun deme
gülerim

ozgur_beyin 07-11-2010 21:51

sevgili kemaloğlu adam kaynak gösteriyor sen hala turan dursunun eteklerine tutunma derdindesin sana yakışan papazın söylediklerini muteber kaynaklarla çürütmendir.

ozgur_beyin 07-11-2010 21:59

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=4694

sevgili kemal oğlu reddedip öyle değil demek kolay aksini kaynaklarıyla kanıtlaman lazım okuma konusunda papaz efendi son derece haklı bunu bende yazmışım.
eğer bunada inanmıyorsan git islam eserleri müzesine kuran sergiis var bir bak.
ondan sonra konuş.
sergi 1400yılında kuanın nuzulu segisi

ozgur_beyin 07-11-2010 22:24

Nilsat üzerinden yayın yapan el- hayat televizyonuymuş bu yayını yapan

milli gazete şöyle tevil yapmış bu yayın üstüne oku kemaloğlu kardeşim

Nedense son sıralarda Mısır Azazil diyarı olarak anılır oldu. İskenderiye Kütüphanesi Yazmalar bölümü Sorumlusu Yusuf Zeydan, Arap Brooker'i olarak anılan bir ödülü bu romanından dolayı aldı ve Kıpti Kilisesi bu işe köpürdü ve romana yönelik olarak reddiye kaleme alacağını duyurdu. Esasında Azazil romanı, Nietzsche'nin Deccal'ına benzeyen bir kitap. Kilise ile tarihi bir hesaplaşma. Son sıralarda Mısır Ortodoks Kıpti Kilisesi bir Azazil örneği daha çıkardı. Bu da Zekeriya Butros isimli karanlık papaz. Güney Kıbrıs'tan Arapça yayın yapan el Hayat Kanalı'nın gedikli programcısı. Tek vazgeçilmez konusu ise İslam'a saldırı ve sataşma. Rahmetli Ahmed Deedat'ın Hıristiyan karşılığı veya daha doğru bir ifade ile mukallidi olmak istiyordu. Zaman zaman onun kitaplarına da göndermeler yapıyordu. Mevsuk ve güvenilir olmayan kaynaklardan yaptığı derleme ve alıntılarla İslam'ın sırtını yere getirmek istiyordu. Bazen şaz rivayetleri alıyor ve bunlarla İslamiyet'te eksik ve gedik arıyor ve surunda bir gedik açmaya yelteniyordu. En tercihli meselelerden birisi de Hazreti Peygamberin hayatı ve evlilikleriydi. O bu hususlarda me'lufun ve bilinenlerin dışına çıkıyor ve ağzına geleni söylüyordu. Son olarak da yine bu tarz iftiralarına kaynak olanak Leiden baskılı ve oryantalistlerin hazırladığı bir zamanlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bastığı İslam Ansiklopedisini kaynak olarak gösteriyordu. Gerçekten de son zamanlarda bu hususta Türkiye bir boşluğu doldurdu ve öz kaynaklarla yerli bir İslam Ansiklopedisi üretti ve vücuda getirdi ve getiriyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Zekeriya Butros, Müslümanlarca şaibeli olan ve mevsuk yani güvenilir olmayan öteki ansiklopediyi Mısır ve BAE'de basıldığını gerekçe göstererek güvenilir İslam kaynağı olarak yutturmaya ve göstermeye çalışıyor. Yani adam ilim adamı değil en büyük marifeti çalma çırpma eşliğinde göz boyama. Marifeti, ilmi sihirbazlık. Bundan dolayı da kendisine haklı olarak Azazil adını takmışlar.

Şimdi bu insi şeytanın sesi kesilmiş vaziyette. Yapılan binlerce şikayetten sonra nihayet Nilsat üzerinden yayın yapan El Hayat Kanalı yetkililerince susturuldu ve lisansı iptal edildi. Aslında Zekeriya Butros Kilise'den kim bilir kaç defa aforoz edilmiş bir isim. Artık saldırılarını ve iftiralarını Kilise de göğüsleyemediğinden dolayı bir iki defa aforoz edilmiş. Vukuat listesi kabarık. İşte Kilise bu nedenleri dikkate alarak Kilise ile ilişiğini kesmiş. Kendisine livata ve zina isnat ediliyor. Hoş Ortadoğu toplumlarında yaşadığı için bunlar hala suç olarak telakki ediliyor ve algılanıyor. Lakin Katolikliğin merkezi Polonya'da bile olsa artık din adamlarının bu tarz ilişkileri vakayı adiyeden sayılıyor. 4 yıldan beri adeta küfürname haline gelen programlarında durmadan İslam'a kin kusuyor. İslam'ın orijinal olmadığını ve Kur'an-ı Kerim'in de i'cazı olmadığını ispatlamaya kalkıyor. Bu noktada, Kur'an ve hadislerde ilmi i'caz konusunu işleyen Zağlul Neccar'ı hedefine almış durumda. Asıl ilmi mucizeleri Tevrat ve İncil'in yani Kitab-ı Mukaddes'in barındırdığını, yüklendiğini savunuyor. Yani sataştığı Zağlul Neccar'ı bu vadide kuru bir taklide kalkışıyor. Polemikte Deedat'ı model aldığı gibi. Müslümanlar Kitab-ı Mukaddes'in tahrif edildiğini ispatlamaya çalışırken o da Kur'an-ı Kerim'in orijinal olmadığını ve intihal yani derleme olduğunu ispatlamaya kalkışıyor. Zağlul Neccar ile basın önünde tartışmaya girmiş ve Zağlul Neccar telbisatı- iblisiyesinden dolayı kendisine Eş Şeytanu'l Ekber yani Büyük Azazil diye hitap etmişti. Bundan dolayı da kendisini mahkemeye verdiler. Zağlul Neccar'ın fitne-i taifiyyeye yol açtığını yani toplumları birbirine karşı kin ve adavete sevk ettiğini ve Müslümanları Kıptilere karşı yönlendirdiğini ileri sürüyorlardı. Zağlul Neccar ise Zekeriya Butros'un İsrail ve ABD hesabına çalıştığını ve toplumları birbirine karşı kışkırtma ve kendisine tevkil edilen İslam'a saldırma görevini ifa ettiğini ifade etmektedir.

Hasan el Benna'nın küçük kardeşi Cemal el Benna'nın da Zekeriya Butros ve görüşlerinden etkilendiği ve yer yer onun ifadelerini kullandığı ifade ediliyor. Zağlul Neccar'ın televizyon konuşmaları ve gazete yazıları Ahmet Deedat gibi etkili. Bundan dolayı Mısırlı bazı Kıptiler Müslüman oluyorlar. Vefa Konstantin, Zağlul Neccar'ın yazılarından etkilenerek Müslüman olan bayanlardan birisidir. Lakin bu Kiliseye öyle ağır gelmiş ki, Vefa Konstantin'i alıkoymuşlar ve Mısır'daki kutsal Hıristiyan vadilerinden Netrol Vadisi'ne kapatmışlardı. Burada iken ölüm haberi alınmıştı. Zağlul Neccar onun bir İslam şehidesi olduğunu zira İslam'dan dönmeye zorlandığını ve ikna edilemeyince ve dönmeyince de canına kıydıklarını ifade ediyor. Velhasıl, Ahmed Deedat mukallidi Eş Şeytanu Ekber'in sesi sonunda ve mübarek Ramazan ayı öncesi kısıldı. Darısı diğer şeytanların başına.

Bu Azazil taifesi için geçmişte anonim olarak şöyle söylenmişti:

Labis-i libası katrani

Hamil-i asayı şeytan

SonAkbaba 07-11-2010 22:29

Alıntı:

Kemaloğlu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 349633)
Şimdi bir kere dinsizlerin bu konudaki kullandıkları rivayetleri çok zayıf rivayetler

ahzab suresinin 200 ayet oluşundan bahsediliyor

ben bunu bir kere daha duymuştum fakat bütün araştırmalarıma rağmen bu rivayetin tam kaynağını bulamadım

tam 130 a yakın ayet! nerede bunlar
peki Kuran toplanmaya başladığında h.z ayşe neden karşı çıkmamış neden söylememiş bunları

130 ayeti herkes unutmuşmu

Böyle birşey olamaz

o dönemde böyle bir ihtilaf yok
bunlar hep sonradan çıktı.

Şimdi sende bana cevap yazacakken o ne idüğü belirsiz rivayeti yazacaksan benim bir türlü kaynağını bulamadığım kaynağıda yazarsan sevinirim

Ama turan dursun deme
gülerim

Sevgili Kemaloğlu buyur sana kaynak, Kurtubi'den hem de. Kurtubi tefsirini indir internetten ve ahzab suresinin en başına bak
"Rahman ve Rahim Allah'ın Adı İle
Bütün ilim adamlanrun görüşüne göre Medine'de inmiştir.
Münafıkların, Rasûlullah (sav)'a verdikleri eziyetler, ona, evliliklerine ve başka hususlara dil uzatmaları hakkında nazil olmuştur. Yetmişüç âyet-i kerîmedir.
Bu sûre Bakara Sûresi kadar uzun bir sûre idi.
"Evli erkek ile evli ka*dın zina ettikleri takdirde onları kesin olarak recmediniz. Elbetteki bu Allah'tan ibretli bir cezadır. Allah Azizdir, Hakimdir" şeklindeki Recm âyeti de bu sû*rede idi. Bunu Ebubekr el-Enbarî, Ubeyy b. Ka'b'dan zikretmiştir.
Bu hususu ilim adamları şöylece açıklarlar: Yüce Allah Ahzâb Sûre-si'nden elimizde bulunan miktardan daha fazlasını kendi katına almıştır. Recm âyetinin ise lafzı kaldırılmıştır.
Bize Ahmed b. el-Heysem b. Halid anlattı, dedi ki: Bize Ebu Ubeyd el-Ka-sım b. Sellâm anlattı, dedi ki: Bize İbn Ebi Meryem, İbn Lehîa'dan anlattı. İbn Lehîa'nın Ebu'l-Esved'den, onun Urve'den, onun Âişe'den rivayetine göre Âi-şe şöyle demiştir: Ahzab Sûresi Rasûlullah (sav) döneminde 200 âyet kadar*dı. Mushaf yazıldığı vakit ancak şu andaki bölümü kadar yazılabildi.
Ebubekir (el-Enbarî) dedi ki: Mü'minlerin annesi Âişe'nin bu sözünün an*lamı şudur: Yüce Allah Ahzab Sûresi'nde elimizde bulunan miktardan daha fazlasını kaldırmıştır.
"

Ha yok Kurtubiyi hiç sevmem, tanırım yalancının biridir diyorsan,

Suyuti nin El Itkan eserinde Ahzab suresinin Bakara kadar uzun olduğu belirtiliyor. Yani Kurtubinin tanımına uyuyor.

Ama doğru ya o da islam düşmanıdır. :)

Teşekkürler.

Kemaloğlu 07-11-2010 23:01

Alıntı:

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 349637)
sevgili kemaloğlu adam kaynak gösteriyor sen hala turan dursunun eteklerine tutunma derdindesin sana yakışan
papazın söylediklerini muteber kaynaklarla çürütmendir.

Bu rivayet mutlaka biryerlerde vardır ama zayıftır diyorum ben

arkadaş kurtubi diyor suyuti diyor

biri 1230 da doğmuş öteki 1445 de

Gerçeklerden yana olan bir insanın böyle zayıf şeylere itibar etmemesi gerekir

Şimdi Kuran'ın bir mushaf haline getirilmesi kararlaştırıldığı zaman h.z ömer bağırıyor; kimde kuran'dan bir şey varsa getirsin

Sonra H.z ömer gibi hakkı söylemekten çekinmeyen bir insan güya demişki insanlardan çekinmeseydim recm ayetini koyardım

Yuh yani o hayattayken H.z peygamberi bile bazı davranışlarından ötürü eleştirdi

Hayatını biliyoruz hiç kimseden korkmayan,çekinmeyen bir insan bir ayeti Allah'ın bir ayetini Kuran'a koymaktan çekiniyor diğer sahabelerde bunu unutuyor.

Arkadaşlar o dönemde böyle bir tartışma olmadı bunlar hep sonradan çıktı

SonAkbaba 07-11-2010 23:23

Alıntı:

Kemaloğlu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 349657)
Arkadaşlar o dönemde böyle bir tartışma olmadı bunlar hep sonradan çıktı

Sevgili Kemaloğlu biz de diyoruz ki tartışma oldu. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Şii sünni ayrımı nasıl oluştu zannediyorsun. Hafsanın koruduğu Kuran yakılmış. Niye ? belli değil, işte efendim karışıklık çıkmasın falan deniyor hiç inandırıcı değil. O dönemde olanları tam olarak sen nasıl biliyorum diyebiliyorsun ben bunu merak ediyorum. İnanmak istemediğin bir şeye biz zaten seni inandıramayız. Ama lütfen bari şüphe et, ya olabilir mi diye kuşkulan. Üstüne git nedir ne değildir diye. Sonra yapacağın seçim ne olursa olsun saygı duyarım. Bu forumdaki herkes sana saygı duyar eminim. Ama lütfen objektif olarak değerlendir ve dine bir bak. Ama dışardan bir gözle bak.

Teşekkürler...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:33 .