![]() |
niçin ateist söylemler ile misyoner söylemler aynı burada
çünki,bir kısım ateist gözüken ateist felan değil sadece islam düşmanı bir misyoner.ateistlik islam düşmanlığını iktiza etmediğine göre ama fakat buradaki bazı ateistler hep ve herzaman islama saldırdığına göre demek bu adamın ateistlikten öte bir hedefi var.
ben bir tane müslüman görmedim ki burda ilk başlangıçta küfürle sinkafla lafa başlasın ateiste karşı. ama ateist dediğin başlarken küfür ve aşağılama ile başlıyor.ve sadece ve sadece *islama saldırıyor. ateist için hepsi bir değilmi. |
Re: niçin ateist söylemler ile misyoner söylemler aynı burad
Alıntı:
|
çok hızlısın loip.bugün nasılsın biraz dinlendin mi dünden beri.
iyi bak kendine |
Alıntı:
Burada küfürle, sinkaf ile yazmaya başlamadığını iddia ettiğiniz müslümanların yazılarının silinmiş olmasından kaynaklanıyor olmasın bu durum? Üstelik aynı şey ateist olanlar için de geçerli, güvenebileceğiniz, o forum'u gören birilerine sorun, örneğin aldostu. Misyonerlikten dem vurmaktasınız ama, farkındaysanız sizin nur risalelerinden yaptığınız o uzun alıntılara da dokunan yok. Evet, eleştiriler alıyorsunuz, Said-i Nursi hakkında da sert ifadeler var, ama yazdıklarınız orada duruyor mu? Hangi misyonerlik? Görmeyi reddettiğiniz birşey var. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşlarıyız. Hristiyanlığın, Museviliğin ya da Hinduizm'in baskılarını değil, İslam'ın farklı farklı yorumlarının baskılarını gören, çocuklarımızın geleceği için İslam'ın çeşitli yorumlarının, bazı hedeflerinin endişesini taşıyan insanlarız. Bir çoğumuz dinsiz ya da tanrısız olmadan önce müslüman olan, İslam dininin değerlerine, kurallarına göre yetişmiş insanlarız. Ben Yunanistan yurttaşı olsaydım, benim sorunum İslam değil, ortodoks Hristiyanlık olacaktı. Bir Hristiyan olarak mı yetiştirildim de, hristiyanlığı eleştireceğim burada? Ya da yurttaşı olduğum ülkenin, içinde yaşadığım toplumun kuralları, uygulamaları Hristiyanlığa göre mi düzenleniyor? Okullarımızda zorunlu olarak verilen "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" dersi bizlere Hristiyan dinini ve ahlak anlayışını mı anlatıyor? "İslama Saldırı" dediğiniz yaklaşım için, neden "Ateizm'in, Materyalizm'in pislikleri vs" gibi her gün, her yerde karşımıza çıkan bilgi(?) sağanağına bakmıyorsunuz? Açık konuşun, şunu mu söylemek istiyorsunuz; "Tamam kardeşim, inanmayın, ama inanmadığınızı, bunun nedenlerini, benim inancımda gördüğünüz sıkıntıları da hiç kimseye anlatmayın". Eğer söylediğiniz bu ise, buna kişisel cevabım "HAYIR"dır. Nedenlerini yaşadığımız ülkede biraz çevrenize baktığınızda da rahatlıkla görebilirsiniz. Saygılarımla. neutrino |
Ek olarak, djmanyakx adlı kullanıcının cafe forumunda yazmış olduğu (ve benim silmek üzere olduğum) pislik, eğer ilginizi çekiyorsa özel mesaj ile gönderebilirim.
|
sayın neutrino,
yazdıklarımda siz hiç aklıma bile geimemiştiniz. dedikleriniz doğru. daha önceki uygulamalarınızı da biliyorum.temiz site hakkında ve takdir ediyorum. yazdıklarımın şahsınızla veya site yönetimiyle bir ilgisi kurulabilmişse bu benim hatam özür dilerim,ben "bazı" "ateistler" diyerek bir ayırım yapmak da istemiştim aslında. temiz küfürsüz ve ikiyüzlü insanların olmadığı bir site istiyorum. bilirsiniz ki,sizin veya başkasını *veya benim aslında ne olduğunuz ateist müslüman ben dahil kimseyi ilgilendirmez. bize de parça başı para vermiyorlar müslüman yaptığımız ateistlere karşı. herkes yolunda gitsin.neticede insani zaaflar veya özellikler açısında hep aynıyız,aynı yarlerde geziyoruz. amamisyonerlik yapmak isteyen bir hıristiyan kendini tanıymayıp müslüman veya ateist görünerek münafıklık yaparsa bu hoş değil ayrıca.. sizi ve cemi takdir ediyorum. çizginiz belli. ben şu an 42 yaşındayım 34 yaşımda iken bu sitede cem ile yazışmalarımı buıldum geçen gün evde disketlerde.cem ne ise aynı o.size bir diyeceğim yok. |
Soröğren, adamlar, şahıslar.. Hikayedir. Bu gibi ortamlarda aslolan fikirlerdir. Fikrin sahibinin ateist, hristiyan, misyoner, satanist, alevi, allah düşmanı vs. vs. hepsi olabilir. Ama fikrin doğruluğu vs. söyleyen şahıstan bağımsızdır.
Farzet adam misyoner. Ve gelmiş Peygamber yada İslam şöyledir diyor. Senin "Bu adam misyoner" demen hiç bir değer taşımaz. Senin ancak bu söyleme karşı koyacağın argümanlar değer taşır. Ve bunların değer taşıma sebebi senin söylüyor olman değil, doğru olmalarıdır. Eğer sende zırvalıyorsan, atıp tutuyorsan, safsata veya sahtekarlığa kaçıyorsan, senin fikrinin de değeri yoktur. Ama unutma, fikir sen söylediğin için değil, değersiz olduğu için zırva olur. Ve aynısı, senin misyoner vs. dediğin içinde geçerlidir. Tanrının konuşulduğu bir yerde, sokaktaki adamın Tanrı denince aklına gelen Allah ve onun sözde öğretisinin öncelikli olarak masada olması doğaldır. Şimdi ben bir topik açsam, ahanda Tanrının yokluğunun ispatı, incilin şurası şöyle diyor desem, sanırım forumdaki hiç kimseyi ilgilendirmez. Çünkü o söyleneni savunacak kimse çıkmaz, hemen hemen.. Sen ise, fikirlere cevap yetiştiremediğin, doğrusu tuş olduğun zaman, atlıyorsun, yok biraz sakinleş, yok sen misyonersin vs. vs. adam ile uğraşmaya başlıyorsun. Fikir diye ortaya koyduğunun bir şapa oturduğunu kabul et ki, kendine bu zulmü etmekten sıyrılabilesin. Bu paragrafta biraz şahsi oldu. Ama ne yapalım böyle. Adam bir varil al, içine istediğin doldur vs. diyerek atıp tutuyor. Adama abiyogenesis'i izah ederiz belki ama, eminim ki, henüz organik nedir, inorganik nedir bunu bile bilmeyen adamın teki. Biyokimya vs. hakkında bir şey bilmediği meydanda. Bir kaç şey okumuş, çıkmış buraya atıp tutuyor. Ve cehaleti o kadar bariz ki.. İşte gel bu adama ne dersen de. Bu, hayatında futbol topunu vitrinden başka bir yerde görmemiş birinin, dünya kupasındaki maçlara yorumculuk yapması gibi bir şey resmen. Ve düşün, bunu gören bir eski hakem, manşetlerde gezmiş bir futbolcu veya bir teknik direktör ne hisseder, ne düşünür? Evet, diyelim sen doktor olmuşsun. Üstüne göz doktoru. Bende çıkmış, retina filan hikayedir, insanın kafasının içinde gerçek insan oturur, göz dediğimiz delikten bakar ve görür. Gözde iris vs. diye anlatılanlar yalandır.. desem, senin tepkin ne olur? İşte bu şekilde, bariz bir şekilde hiç bir halt bilmediğiniz bir mevzuda ahkam kesmeye çıkarsanız ki, ebnim açımdan evrim, biyoloji vs. böyledir, adamın kuyruğuna basmış olursunuz. Ve dahası, el kesme, kol kesme vs. vaziyetlerini canlı canlı yaşamış birine hala çıkıp şöyledir diyorsanız, gene la havle çektiren olursunuz. Hiç mi kafanız basmaz? Bu adam, gözünün önündeki vahşet işleniyor. Elini cebine sokmuş, ıslık çalarak köşeden dönüp gitmiştir mi sanırsınız? Hiç aklınıza gelmez mi, bu adam böyle bir olay yaşamış, mutlaka bunun aslı nedir, astarı nedir, araştırmıştır, belki önlemeye, en azından tekrarını durdurmaya çalışmış olabilir. Bizden daha fazla bu işlere batmış olabilir demez misiniz? Demezsiniz.. Siz ancak kafanıza yerleştirilmiş, şartlandırıldığınız lafları edersiniz. Söylediğiniz hiç bir şey, araştırıp edip çözdüğünüz bir şey değildir. işte böyle, adma bir şeyler söyler.. Ahanda misyoner bu.. Vurun misyonere... Ee, iyi hoşta bize ne? Burası ateist, dinden bağımsız bir ortam. "Tanrının olmadığı bir yer". Burada hiç kimse misyoner olduğu için tu kaka olarak görülmez. Sen kendini birden islami forumlarda filan sandın galiba.. Vurun kahpeye diye atılacağım.. Katli vacip diyerek hemen kesecekler sesini sandın herhalde.. Önce bir kendini tart. Bilign nedir, boyun nedir, posun nedir.. Ondan sonra çık bu forumlara filan.. Yoksa, hani kedinin önüne bir yün yumağı atarlar, o da oynar, zıplatır, kaçırır, kovalar vs. Ona kızar, hareket çeker filan.. İşte o yün yumağından fazlası olamazsın. Milletin stresini, hevasını alacağı bir oyuncak olur kalırsın.. Belki sanıyorsun ki, ben klavyeden size yazarken, burnundan soluklar çıkaran, kızdırılmış bir yaban domuzu gibi oluyorum... Tam aksine, etrafımdakiler gene neden gülüyorsun, neşen yerine geldi gene filan diyor hep size yazarken ben. Sinek vızıltısı gibi fikirleriniz, değişmeyen nakaratlar ile, nickler değişse de aynı kalarak boyuna dönüp duruyor. Bir H.Y. sitesi gören bir gaza geliyor, hurra dalıyor, filmi başa sarıyoruz.. Zırvalarınızı aklamak için sahnelediğiniz komediyi izleyip gülüyoruz. Hepsi bundan ibaret. Elbette *size biraz gaz vermek lazım ki, sahne performansınız yükselsin. Tipik tiyatroda alkışlar bu işe yarar, ama sizin sahnenizde öyle sinirlice bastırmak, sizi biraz debelendirmek üzere işi bitirecek argümanı saklamak vs. gerekiyor. Hepsi bu işte. Hiç sanmaki, beni sinir ediyorsun. Hiç sanma ki, ahanda bu da bir misyoner diyerek insanların gözünde onu karalamış oluyorsun.. *Kendi adıma, sizin beni kızdırmaya yetecek birikime sahip olmamanız üzücü. Ama öyle, hatırlatayım da, üzme kendini benim için, kızıyor, sinirleniyor filan diyerek.. |
Sevgili Sorogren,
Burası adından da anlasılacağı gibi Turan Dursun sitesi.Adına yaraşır bir site oluşması için çabalıyoruz.Sloganımız da dinlerden özgürlüğün sesi.Üyelik koşullarını mutlaka okumuşsunuzdur.Bunları göz önüne alarak yorumlarınızı yapınız.Burası demokratik bir form.Size de bize de misyonerlere de açık bir form.Hiç kimse şunu iddia edemez ki biz bu forumda baskı görüyoruz.Fikirleri- mizi savunmakta zorluk çekiyoruz.Sizi biraz yorumlarınızı yaparken insaflı olmaya davet ediyorum.Küfür hakaret olmadığı sürece her kes özgürce düşüncele- rini açıklayabilir.Sizin de açıkladığınız gibi.Şikayetler bölümünde bir yazınız dikkatimi çekti.Ayet de çarpıtma var diye.Onları düzeltmek de sana düşüyor. Kim yazmışsa onunla muhatap olmalısın.Bize niye şikayet ettiğini de anlamış değilim.Kurandan inciler başlığıma bir gün baktım sinkaflı küfür doluydu.Hatta o küfürlerden dolayı topiğimde sorun oluşmuştu.Bu sitede özellikle islama ağır da olsa eleştiriler gelecektir.Buna alışmak zorundasınız.Çünkü bu site Turan Dursun sitesi.Bizler de onun takipçileriyiz.Sitenin temel çizgisi bu anlayıştır.Bu anlayıştan sapma olduğu zaman ilk tepki benden gelecektir.Seviye- li bir şekilde tartışacağız.Önemli olan bu seviyenin dozunu kaçırmamak.Sen hiram usta,şia,ensareo ilk etapta aklıma gelen isimler.Seviyeli tartışmaları- nızdan dolayı sizleri kutluyorum.Diğer müslüman kardeşlerimiz de insallah sizleri takip ederler.Unutmayalım hepimiz bu ülkenin insanlarıyız.Birbirimize saygı,sevgi ve hoşgörü temelinde yaklaşmalıyız.Sevgilerimle... |
Liproluidon herkes neyse o olsun.Burada tiyatro sergilemeye gerek yok değil mi?Herkes istediği gibi düşünebilir.Hatta taptığı ineğini bile yanında taşıyabilir..İnekleri koruma derneği diye birşey açabilir mesela..Fikirlerini yazabilir.Onun karşılığında fikir olarak bizde yazarız.Bu böyle olmalı değil mi?Üniversite okumuş birine benziyorsun..Dediğimi anladığını umuyorum..Sonuç itibarylr herke yolunu kendi belirler.benim gittiğim yol doğru yoldur,diyorum ve fikirlerimi yazıyorum.. isteyen bu yola tabi olur.İsteyen olmaz...Herkes yolunun varacağı sonuca da sahip çıkar..Değil mi?Lakin şurada yazarken,tiyatro sahnesi düzenlemeye gerek yok.Topu topu 10 kişiyiz şurada değil mi?ne gerek var?tiyatro izlemek istersek tiyatroya gideriz değil mi?Doyurucu olmaya çalışın,okuyun öyle tartışalım.böylesi daha iyi değil mi?
|
lolipop,bir iki defa uslubun basit diye cevap vermediydim,bazen de yazdik birseyler.
misyonere niye misyonersin demedim ki,munafiklik yapma,musluman gozukup dinini saklayip,bizlere daha sonra muslumanligi birakiyorum diye tiyatro yapma dedim. ama sen kendini kaf daginda gordugunden yazilarimizi okumadin bile. simdi sen nasil kendini ustun goruyorsun bilmiyorumhep akil veriyorsun.senden akil isteyen yok.ben sana daha oncede bir yazimda islamiyeti hiristiyanlardan ancak bu kadar ogrenebilirsin demistim neyse. bak sen agzini bozuyorsun olabilir.bu beni kizdirmaz.simdi benim agzim laf yapmaz mi seni kizdirmaz mi zannediyorsun.ama ben senin gibi olamam ki.benim 41 senedir agzimdan sinkafli laf cikmadi.sen tutmussun bizimle kedi gibi oynuyormussun.bumu senin insanligin ve insana saygin.beni taniyormusun bir kotulugumu gordun mu. yolda lastigin patlasa belki durup ben yardim edecem sana.tanimadan nasil boyle basitlesebiliyorsun.sen kendini zannettigin gibi baskalari da seni oyle kabul ediyorlar mi yoksa ukela yine ahkam kesiyo mu diyorlar.gecmiz bilgisayarin basina da guluyorlarmis.bu senin halet-i ruhiyeni gosterir.gulunecek ne var. dikkat etmiyormusun muhataplarin hep seni kendi haline birakiyor son mesajlarinda.anlasana insanlar sen kirilmayasin diye seninle konusuyo ama bir nioktada artik tahammul edilmez oluyorsun.havalar baya isiniyo,eykisi oluyor mu sana bilmiyorum.kisin nasildi katilimin siteye o mzaman biraz daha rahat ve sakinmiydin.bu havalarda fazla acik gunese cikma sana yaramiyor.golgede kal.serin tut kendini. ezkamo hocam, dediklerini ben bilmiyom mu. daha once soyledim.kimsenin misyonu beni ilgilendirmez.sizlerle niye problemim yok.siz durustsunuz durumunuz belli.e tamam.digeri ise sinsi.ilk geldigi an anladin ne hikmetse.soinra yavas yavas acildi vbe gercek yuzunu gosterdi.kimse munafiklik yapmasin.neysen osundur.soyle kendi dinini budistmisin,yahudimi bahaimi ona gore yaz.daha ne karistiriyon; " ay eskiden muslumandim.bak buraya geldim ne guzel insanlar gordum ben de falanca dine geciyorum kurtulusu buldum' *demeye. hocam daha once sordum ateist dusman degildir dediniz.ben dusman olanlari elestiriyorum.ve de sanal ortam kim kimdir belli degil.ve de sen de yonetimdesin begenmeyince silin beni gidiyim. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:43 . |