![]() |
Übey İbn-i Kâ'b Kur'an'ın Neresinde?
gerçekten çok merak ettim bu hadise göre kuranda Übey İbn-i Kâ'b isminin geçmesi gerekli,fakat ben hiç görmedim,nerede acaba bu isim?kusurumu bağışlayın arapçam yok belki görememiş olabilirim.
ZEYD İBN-İ SÂBİT TARAFLARINDAN KUR'ÂN-I KERÎM'İN MUSHAFTA CEM' OLUNDUĞU HAKKINDAKİ ENES İBN-İ MÂLİK HADÎSİ Enes b. Mâlik Rivâyete göre Nebî salla'llahu aleyhi ve sellem Übey İbn-i Kâ'b'a: - Allah bana: ...sûresini muhakkak sana okumaklığımı emretti, buyurdu. Übey: - Yâ Resûla'llah! Allah benim adımı da (açıkça) andı mı? diye sordu. Resûlullah: - Evet andı! diye tasdîk buyurdu. Bunun üzerine Übey İbn-i Kâ'b (sevincinden) ağladı. 1531 Buhari |
oops bunu yanlış anlamışım ben,neyse yinede allahın,özellikle adını anarak bir insana ayet okuma emri vermeside çok garip bence.
|
Sanırım bununla ilgili taberide kuranda olmayan ama bir süre ayet olarak okutulan bir ayet var ama yarın yazacağım.
|
merakla bekliyorum dostum.
|
Gerçi buradaki Ka'b bin Zeyd le ilgili ama madem söyledim bu ayeti yazmak istedim.
Enes bin malikten rivayet ediliyor :Muhammed ma'una kuyusu ahalisine 40 veya 70 kişiden oluşan bir heyet gönderdi,tüm heyet mensupları 1 kişi (Ka'b bin Zeyd)hariç öldürüldü.Durum dan Muhamed'in haberi oldu ve aşağıdaki ayet indi. Enes diyor ki biz sonradan neshedilmiş olan "Kardeşlerimize bizim rabbimize kavuşyuğumuza Rabbimizin bizden bizim de Rabbimizden razı olduğumuzu bildiriniz" ayetini okuyorduk bu ayet sonradan heshedildi. bundan sonra şu ayet indirildi "Tanrı yolunda öldürülenleri ölülerden saymayınız onlar diridirler Tanrı katında sevinç ve nimet içinde yaşamaktadırlar" kaynak:Taberi milletler ve hükümdarlar tarihi cilt 4 sayfa 443 |
katkın için teşekkür ederim dostum.
|
Birşey değil dostum tüm meramımız biraz daha çok öğrenebilmek adına.
Aslında araştırdıkça daha neler çıkıyor. Ben şimdiye kadar kuranda sadece şeytan ayetleri ve recm ayetininin önceden var olup sonra bir şekilde çıkarıldığını sanıyordum bu ayeti yeni farkettim. Taberi bir islam tarihçisi ve doğumu yaklaşık 800 yılıdır. Kuranın bir harfinin bile değişmediği iddiasına hala nasıl inandırılabiliyorlar hayret ediyorum. |
evet dostum biraz daha çok öğrenebilmek.
ama müslümanlarda öyle bir mantık varki.kuran değişmemişdir diyorlar,kanıtın ne diyorum kuranda geçen: ''zikri biz indirdik koruyucularıda biziz'' diye 2 ayeti kanıt olarak sunuyorlar.kuranın değişmediğini yine kurandan kanıtlamaya çalışıyorlar.tabi böyle çalışan bir mantığı herşeye inandırabilirsin bence. |
Günahları yaratan Allah mı? değilse kim yarattı?
Allah zulmetmeye kadir midir? Allah ezeli ilminde bir yere, bir zamanda yağacağını bildiği bir yağmuru; isteseydi yağdırmayabilir miydi? evet dersen, yağmurun yağacağına ilişkin ezeli ilimde, yanılma olmuş oluyor mu, olmuyor mu? oluyor dersen. derim ki Allah'ın ilmi yanlışa döner mi? dönmez dersen. Allahın olacağını bildiği bir olayı yaratmamazlık edemeyeceği ortaya çıkmış oluyor. Yani geleceği Allah da değiştiremiyor. Sonradan karar değiştirir, denirse. soru: son vereceği kararı ezelde biliyor muydu? evet dersen gördüğün gibi hiçbir şey değişmiş olmuyor. |
Guncelleme.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:35 . |