![]() |
ALLAHIN varlıgına delil mucizeler
mucize diye neye denir
olağan üstüğ şeylermi...? aslında kısmen böyle söylenebilir ancak *yinede mucize ikiye ayrılır avama göre *mucize olan şeyler ilim ssaahiplerine göre mucize olan şeyler mesela bir taşın varlığı ilim sahiplerine göre bir mucize iken avama göre bu taşın varlığı degil konuşması bir mucizedir şimdi sizler diyebilirsinizki bir taşın varlığı nasıl mucize olabilir |
Re: ALLAHIN varlıgına delil mucizeler
taşın varlıgı nasıl mucize olur diye yarım bırakmıştım
kaldıgım yerden devam ıle *şoyle bır ornek vermek ıstıyorum yakınlarınızda bır masa sandalye yada herhangı bır şeyın uzerınde *yumruk buyuklugunde bır bır taş meydana gelse. bu olay mucize olurdu degıl mı..?? bu konuda cevaplarınızı bekılıyorum sevıyelı bır tartışma olması açısından lutfen saldırı ıçerıklı yada konunun dışında herhangı bırşey olmasın (ornek) "pekı hz.muhammed neden 9 yaşında bırını eş aldı" gibi konu dışı saçma bir soruya cevap vermeyecegım |
kardesim soylediklerini anliyorum..
herseyi yanliz tasi degil herseyi mucizedir tabi oyle bakarsan. ilk kez gormussun gibi bak sanki daha once gormemissin iste ozaman o mucizeyi gorursun. Sen de oylesin bir anda oldun ve varsin nasil daha once yoktun iste su anda ahiret de yoksun dusun |
masamda *aniden bir taş oluşursa bu bir *mucize olur.ancak yeryüzünde taş oluşmuş olması bir mucize olamaz çünkü o taş oluşumu için gerekli süreç ve etkenleri yaşamıştır ve taş olmuştur,taşa bakıp bu bir mucizedir diyemeyiz.hele hele kalkıp Allahın varlığına delil mucizeler şeklinde hiç değerlendirremeyiz.Ol demesiyle herşey oluşur ama,Dünyayı altı günde yaratmıştır
tabi bu bizim zaman kavramımızdan farklı bir kavramdır ama Allah bile oluşum için gerekli şartların etkenlerin varlığına işaret eder ALLAH TAŞI TOPRAĞI BÖRTÜ BÖCEĞİ YARATMAMIŞTIR OL DİYEREK ONLAR İÇİN GEREKLİ ORTAMI YARATMIŞTIR. * * * * * * * * * * * * * *SEVGİLER |
alim ve avam ın *tanımına ihtiyac olduğunu düşünmüyorum (en azından burada)
necdeathx: masamda *aniden bir taş oluşursa bu bir *mucize olur.ancak yeryüzünde taş oluşmuş olması bir mucize olamaz çünkü o taş oluşumu için gerekli süreç ve etkenleri yaşamıştır ve taş olmuştur,taşa bakıp bu bir mucizedir diyemeyiz.hele hele kalkıp Allahın varlığına delil mucizeler şeklinde hiç değerlendirremeyiz..... * demişsin. ne demiştik en son masanın üzerinde *yumruk büyüklüğünde bir taş meydana gelse bu mucize olurmuydu.. peki buna mucize demeniz için taşın konuşması gerekirmi...? ......masamda *aniden bir taş oluşursa bu bir *mucize olur....... yukarıda yazdıklarınızdan anladığım sanırım buna "gerekmez" diyorsunuz. .işte ilim sahiplerine görede bu böyle. yani taşın konuşması değil varlığıdır mucize olan... peki böyle bir olaya şahit olsanız iman edermisiniz yani sizin dediğiniz o süreçleri boşverin masanızın üzerinde bir anda bir taş olsa iman edermisiniz... bu sorunun cevabını bekliyorum |
Alıntı:
* * * * Sevgili acaba * masamın üzerinde bir anda bir taş oluşsa önce niçin oluştuğunu,neiçin tabiatı dışında bir oluşum gösterdiğini araştırırım o taşın bir anda oluşması iman etmek için bir neden olamaz iman etmek için,mucizelere ihtiyac yoktur.iman etmiş onca insanın mucizeler gördüğünü yada iman etmek için mucizeye ihtiyac duyduğunu sanmıyorum.yani soruna cevapla iman etmezdim. |
Ayrıca sevgili acaba.
İsa bebekliğinde konuşmaya başlayarak ve sakatları hastaları iyileştirerek mucizeler göstermiş. Musa tebliği alır almaz firavun'un sarayına gidip orada mucizelerini göstermiş ve insanlar gördükleri mucizeler neticesinde iman etmiş.Hz.Muhammet ise hiç bir mucize göstermemiş ama ilk inen ayetlere bak Cehennem,zebani kıyamet,mahşer,yarrılan gökler,ufalanan dağlar,bir sürü korkunç anlatım,şimdi ilk müslümanlar bir mucize görmedikleri halde,korkudan iman etmiş olabilirlermi sence,Resulallah bile ilk tebliğin alınmasıyla kapıldığı korku sonucu evine gidip örtülere bürünecek denli korkmamışmıydı.peki tüm peygamberlerini mucizeleriyle destekleyen Allah Hz Muhammedi neden bu şekilde desteklememişti. Ayetlerinde ne için mucize beklentisinde olanları eleştirmişti.Mucizelere bel bağlamış bir ümmet istemediği için olabilirmi.Peki Alim'i Avam'ı,Uleması niye ortaya sürekli bir mucize koyma ihtiyacı duyar dahası mucize diye ortaya koydukları şeylere gerçekten kendileride inanırmı cevaplarsan sevinirim Ayrıca Ben İnanan biriyim ama sorgularım. |
tüm peygamberlerini mucizeleriyle destekleyen Allah Hz Muhammedi neden bu şekilde desteklememişti
İnşikaku'l-Kamer (Ay'ın yarılması) ayet ve hadislerle sabit değil mi ? Kıyamet saat(i) yaklaştı, ay yarıldı. Bir mucize görseler hemen yüz çevirirler ve "süregelen bir büyüdür" derler. " (el-Kamer, 54/12). Ay, Hz. Peygamber'in zamanında iki parçaya ayrıldı. Bir parçası dağın bir tarafında, diğer parçası dağın diğer tarafında idi. Hz. Peygamber bize şahit olunuz." dedi. (Buhârî, Tefsir, Sûretu'l-Kamer, 1; Müslim, Kıyame, 44 Tabii burada Ay'ın yarılması gibi bir büyük mucizenin öyle bir kaç kişi önünde değil binlerce kişinin önünde gerçekleştirilmiş olması gerekir ki inandırıcılığı olsun. Meslela İsa'nın ve Musa'nın mucizeleri öyledir. İsa binlerce insana yemek indirmiş yukarıdan hepsinin karnını doyurmuştur, Musa'ya on emir Tur dağına inen Allah tarafından verilmiş ve bu inişe beşbin kadar yahudi şahit olmuştur. Yani mucizeler kalabalıklara karşı sergilenir öyle bir iki kişi arasında olmaz. Şimdi bu ahvalde Muhammed'in mucizesi var mıdır ? Eğer yok ise soru şu : İnsanlar mucizesi olmayan birisinin peygamberliğine neden inanmak zorunda bırakılsın ? Eğer mucize olmaz ise sahte peygamberler ile hakiki peygamberi insanlar nasıl ayırt edebilecek ? Sadece *"inan bana" demek yeterli mi ? Bu haksızlık değil mi ? |
1 sizlerin mucize tanımı nedir
2 bir olaya mucize diyebilmeniz için min. kaç kişi gerekiyor(kişilerde aranan bir kriter varmı) 3 siz neyi inkar ediyorsunuz allah/yaratan *ımı *hz.muhammed. s.a.v imi 3.a allahı/yaratıcıyı *inkar ediyor iseniz musa ve isa örnegi ne derece mantıklı yok allaha inanıp hz.muhammed s.a.v i inkar ediyor iseniz bunun açıklaması sizin için daha zor olur |
sizden kasıt sanırım size cevap veren arkadaşları kast ediyorsunuz.. bende cevap verdiğime göre muhattap sayılırım ve şahsi fikrimi söylemek isterim.. şimdi teker teker sorularınıza cevap vermeye çalışayım..
1. mucize kısaca doğaüstü, inanılmaz olaydır.. benim içinde tanım budur.. 2. bir olaya mucize denmesi için minimum 1 kişi yeterli kanımca.. ancak bu kişi bensem ve bu mucizeyi bir başkasına anlatırsam deli olmakla suçlanırım ki, suçlayanlara da bir şey diyemem.. ( siz de deli dersiniz sevgili ac_aba) iki kişi içinde aynı şey geçerlidir.. yani yeterli sayı gerekir ki bunun net bir cevabını siz de verebilirsiniz.. 3.ben kendi adıma konuştuğum için kimsenin yerine cevap vermiyorum.. ben inkar etmiyorum.. benim düşüncem kuranın aslına sadık kalınmadığıdır.. gerçek kuranlar yoktur yani.. 4.. bu soruya cevabı üstte verdim sanıyorum.. saygılarımla... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:58 . |