![]() |
Kur-an'da sevgiye yer yoktur!
Sevgili arkadaşlar;
bu başlık çok iddialı gelebilir. hatta peşinen itiraz etme gereği bile duyabilirsiniz. Kur-an'ı Kerim'deki sevgisizlik durumunu farkettiğimde ben de şoke olmuştum. http://www.kurandaara.com sitesine gidip "sev" yazıp istediğiniz mealde aratın. Sevme fiilinin geçtiği ayetlerin tamamı Allah ve Muhammed sevgisi üzerinedir. Allah'ı sevin Muhammed'i sevin vs. vs. Oysa, toplumlara ışık olsun diye gönderildiği iddia edilen bir kutsal(!) kitabın sevgi aşılayan bir içerikte olmasını beklerdik. Sadece bir ayette (Ankebut Suresi 8. ayet) anne-baba sevgisinden bahseder ve o da emir değil tavsiye niteliğindedir. eşinizi sevin, çocuklarınızı sevin, hayvanları sevin, çevreyi sevin, arkadaşlarınızı sevin, alimleri sevin, sanatçıları sevin gibi bir ayete rastlamak mümkün değildir. islamın sevgi dini olduğu iddiası tamamen hadislere dayandırılmıştır. hadisleri belge olarak kabul edemeyeğimiz aşikârdır, çünkü kendi aralarında tutarlı değildirler. sevgiden bahsedilen hadisleri doğru bile kabul etsek bu Kur-an'ın sevgisiz olduğu gerçeğini değiştirmez. aksini ispat edenden özür dilemeye hazırım. saygılar... |
hak din değil adi din olduğu net... bence başlık açman bile gereksiz olmuş! :)
|
gene çıkar bir takım müslümancıklar, sana yorum yaparlar... o yoruma ayırdıkları zamanı iki dakika başka işlere ayırsalar zaten yeni icatlar çıkardı ülkeden! :) ha, yorum da yorum olsa.. poliyannacılıktan ve kendi imanları kendine olayında başka bir şey olmaz...
her şeyden adam olur, islamdan ve müslümanlardan hiç bir yol olmaz! |
Alıntı:
lütfen konuyu dağıtmamaya özen gösterelim. hiçbirimizin amacı bir dini karalamak, inananlara hakaret etmek olmamalıdır. ben kendi adıma tespitlerimi sunarım, konu tartışılır, gidişata göre hepimizde fikirler oluşur. saygılar... |
Alıntı:
kardeşim, sevgi sözcüğü yok işte.. ne karalaması... doğruları söylüyoruz ona da kızıyorsunuz! yok çaresi arkadaş ya! ... |
Alıntı:
buradan okuyuculara hatırlatalım. yukarıda alıntı yaptığım cümlelerinizi kastederek, hoşgörüye davet etmiştim. konu dağılmasın diye çaba gösterelim lütfen. aramızda hacivat-karagöz diyaloğu yapmayalım. saygılar... |
Hiç şaşırmadım. Güzel tespit.
|
Baslik güzel ama, eksik veya yanlis. Kasitli oldugunu düsünmüyorum. Cogunlugu müslüman olan bir ülkede, tabii ki "Islam denen dinin olumsuz yorumu" yapilir. Ama benim derdim Islam dini degil. Tüm dinler.
|
Alıntı:
Bu bölüm İslam Forumu. Diğer dinler forumun başka bölümlerinde (Hristiyan Forumu gibi) zaten tartışılıyor. saygılar... |
Alıntı:
budizm ve hristiyanlığın olumsuz yanları ne gibi? sevgi açısından en ufak bir sorun göremiyorum bu dinlerde? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:39 . |