![]() |
siz aslinda baskasimisiniz.
evet bu sitede periyodik olarak belli zamanlarda,
biraz urkek olduklarini soyleyen, cahilliklerinden dem vuran, iclerinde dinlerine karsi supheleri oldugunu fakat toplumsal baskilar yuzunden bunu disa vuramadiklarini soyleten, bu sitede cok seyler ogrendiklerini belirten, yavas yavas ateist olduklarinin farkina vardiklarini soyleyen, uc gunde tum hiristiyan misyoner sitelerinin ve td sitesinin iddialarinin buyuk bir kismini kendi tereddut noktalari olarak anlatan, tum bu iddialari kendi *iddialari gibi savunmaya baslayan, uc gunde muslumandim simdi oh dinsizim ne guzel diyen, bir iki hafta icinde de bu sitenin etkili ve yetkili simalari arasina katilabilen arkadaslar siz aslinda dediginiz kisilermiydiniz yoksa baskalarimi idiniz. nedir bunun *sirri ayni seyleri soyleyen gecen hafta biri daha vardi o simdi kayboldu. ben bu gorusumu daha once birkac kez dile getirdim ama bugun gordum ki,baska bir arkadasimizin daha dikkatini cekmis. cok ilginc ayni soylem degisik nicklerle 10 15 gunde bir periyodik olarak dile getiriliyor. |
Re: siz aslinda baskasimisiniz.
sorogren arkadaş.
*Sanırım beni hedef alan bir yazı yukarıdaki,bir yazımda belirtmiştim ben bu siteye giripte dinimi gözden geçirmedim.bir İlhan Arsel'i okumaklada dinimi gözden geçirmedim.Uzun yıllar aklımı kurcalayan belkide dışa vuramadığım düşüncelerimi rahatça dışa vuracağım bir zemin buldum ve aklımdakileri boşalttım sanırım bu site zaten bunun için var.Siteye dönük böyle kuşkular oluşmasına neden olduğum için üzgünüm ama dediğim gibi çok bilgi sahibi bir insan değilim,ortaya bilgi koymaya değil almaya geldim.içimde taşıdığım onca kuşku ve tereddüte rahmen bu sitede hala müslüman kisvesiyle bir şeyler yazıp anlatmayıda kendime yediremediğim için,kendimi müslüman'lığın dışına ittim.sizin değiminizle üç günde Müslümandım oh şimdi değilim meselesi değil bu her şeyden önce insanın kendine duyduğu saygıdan ötürü ağır basan yönünü kabullenmesi meselesi. * * * * Saygılarımla |
abi ne demeye çalışıyosun açık açık söylesene
|
cevatim sen rahatina bak.
seninle ilgili degil. |
sabo sen gittigin yolda serbestsin.
herkesin ben dahil aklina takilan dusunmesi ve cozmesi gereken supheleri olabilir.zaten seytanin bu onuda calismiyor olmasi dusunulemez insanlar uzerinde. bu suphelerden insan ya kurtulmak ister sonucta ya yener ya da bu suphelere yenilir. bu dogal karsilanabilir. dogal olmayan, 'ben muslumanim' * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * -tamam inandik diyelim. 'islam iyidir' * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *-guzel, 'suphelerim var' * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *-iyi olabilir , 'cahilim sizler gibi bilgili degilim!' * * * * * * * * * * * * * * * * -tamam kardesim,sadede gel 'burada gozum gonlum acildi,cok seyler ogrendim' * * * -eee 'islam kotudur' * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *-haydaa 'butun ateist ve hiristiyan misyoner soylemlerini aha size sunuyorum' * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *-bu kacinci perde biktik artik kardesim. bu konusma defalarca tekrarlandi burada bence gercek degil. sen uzerine alinmissin ama merak etme uzerine alinan baskalari da var. senin durumunda en az iki uc kisi geldi son bir ayda buraya.senin gibi geldiler senin gibi oldular. onlari da izledim ve bu kanaata vardim.yontem ayni. |
Sorogren,
Yukarıda yazdığın süreçler bence gayet doğal insani sürçeler. Bizlere doğumumuzdan itibaren İslam empoze edilmiş. Tek doğru olduğuna, mutlak doğru olduğuna inandırılmışız toplum olarak. Seçim şansı bırakılmamış. Böylesi mutlak doğru olarak algılatılan İslamın aslında ne olduğu İlhan Arsel, Turan Dursun, Arif Tekin gibi yazarlarımızın kitapları sayesinde ve de bizim sitemiz gibi internet siteleri sayesinde insanlara açıklanıyor artık. Kimileri bunlara kulak tıkıyor ve eski bildiği yolda gidiyor ama kimileri de sorgulamaya başlıyor, yazıyor, tartışıyor. Tabiki din değişişmi süreci kolay bir süreç değil. Uzun yıllar beynimizi biçimlendiren inançların yıkılışı sürecinde insanlar tereddütler, çelişkiler yaşıyor. Bunlar gayet normal. Pek çok insanın benzeri süreçten geçmesi de normal. Burda tuhaf olanın ne olduğunu da anlayamadım. Eğer benzeri sözlerin hep tekrarlanmasını kasdediyorsan sitemize gelen İslamcıların da yazdıklarına bir bak. Onların da biribirine çok benzeyen söylemlerinin olduğunu farkedeceksiniz. |
Sevgili Sorogren,
Bence sen de sınırları zorlamaya başladın. Merak etme daha çok gelen olacaktır. Ama nedense dinini sorgulayanları hep suçlamaya çalışıyorsun. Her kes senin gibi düşünmek zorunda mı? Lütfen insanlara saygılı ol. Sitemizin çizgisi saygı ve sevgi üzerinedir. Nedir bu misyonerlik tantanası. Her islamı eleştiren misyoner midir? K.C. Arkadaşımıza dediklerini unutmadım. Bence o arkadaştan ve iftira ettiğin diğer arkadaşlardan özür dilemen gerekirdi. Nedense es geçtin. Sodomo arkadaşımıza dediklerini yanıtladım. Buna rağmen düşüncelerinde bir değişiklik göremiyorum. Bu suçladığın tüm arkadaşlar gibi hepimiz o aşamalardan geçerek ateist olduk. Şimdi hepimiz misyoner mi olduk. Önyargılısın arkadaşım. Bir türlü bu ön yargılarından kurtulamıyorsun. Ve görüyorum ki iyi niyetimiz suistimal edilmeye çalışılıyor. *Lütfen düşüncelerinizi savunun. Bu son olsun. Bir daha böyle başlık açmana müsade etmeyeceğim. Bunu da uyarı olarak görmeni istiyorum. Sevgiyle kal... |
cem dediklerine bir diyecegim yok.
benim dediklerimin de gerek seninle gerek ezkamo hocamla alakasi yok. ama sence bir insanin muslumanim diye gelip 3. veya 5. gunde ateist hidayetine ermesi mumkun mu.bu uzun bir surecdi hani.neyse. benim fikrim buydu,benim uretebildigim fikir bu kadarsa ben napiyim.idare edin. ezkamo hicam, hocam hocam diye etrafinda fir donuyorum,bir saygisizlik istemeden olmasin diye. ama artik su hocalik aliskanliklarindan kurtul.bak burada 5-1o tane yonetici var senden baska soyle yaz boyle yaz diyen yok,yasaklamayi ve engellemeyi senin kadar dillendiren yok.sana evvelce de dedim.beni uyarmana gerek yok.ya yazimi sil.ya yazmami teknik olarak engelle.ama beni kucuk bir ogrenci gibi azzarlayip,bana akil verip durma.bunu rica ediyorum.ben 42 yasimdayim ve en az 25 sene ogrencilikle gecti.onun icin egitimcilere saygim var siz de egitimcisiniz size de saygiliyim ama biraz kendinizi degistirmeye cabalayin.devamli yasaklarla uyarilarla tehdit etmeyin.diger yoneticilere de bakin bakalim ne yapiyorlar. bu kc ve sodomo meselesi sizi bir baskasi kadar ilgilendirir. kc ve sodomoya ben bir hata yaptiysam eger kendileri bunun hesabini soracak birikime sahiptir.ve benden daha akilli ve giriskenler kendilerini ezdirmezler.ortada soylemeleri gerekecek bior sey varsa senden benden iyi soylerler.sen merak etme.ikide bir bana onlari hatirlatip beni tehdit etme.butun soylediklerim burada ve hepsinin arkasindayim,buradayim isteyen istedigini soylesin konusalim.ama beni tehdit etme,actigim basliklar rahatsiz edici ise o zaman yonetim bir tek tip baslik ve mesaj tipi yayinlasin hepimizde onu taklit edelim.boylece rahatsiz olmazsiniz.sizin limitlerinizi degil objektif limitleri uygulamak isterim mahzuru yoksa.beni kendinize uydurmaya calismayin. saygim sonsuz ama tehdit etmeniz hosuma gitmedi. |
Sorogren arkadaş
İslam ve diğer dinlerle ilgili kuşkuları hep taşıdım ama bir yaratıcıya dönük kuşkuyu hiç bir zaman taşımadım, ateist olmadım.Bir yaratıcı inancını taşımaya devam ediyorum.Sanırım bu tartışmaların nedeni yada sizin ifade etmeye çalıştığınız manasıyla bardağı taşıran bir damla oldum. *''Sabo sen gittiğin yolda serbestsin'' demişsin.sağolun ama bilinki üç-beş gündür bu yolda gitmiyorum,bu yola girişimin oldukça eskiye dayanan bir kökeni var ,ancak daha öncede ifade ettiğim gibi,ta çocukluğa dayanan gelenekçiliğe dayanan yönlerimin baskınlığı ve bir türlü kabul edemediğim belkide kendime yakışmayacağını düşündüğüm bu yönüm,sanal ortamda ve dinlerin ,inançların alabildiğine sorgulandığı bu ortamda bile bu yönümü ortaya koyuşum ve insanların bunda art niyet araması bunu kendi çevremde bir türlü yapamayışımın en başlıca nedenidir sanıyorum. Bu yaşımdan sonra kalkıp kendi çevremde bunu dillendirmeye kalktığımda alabileceğim tepkileri tahmin edebiliyorum,öncelikle delirmeye başladığımı düşüneceklerdir.Kısır bir çevredeyseniz bu böyledir,çünkü o çevreye göre çok kitap okuyanlar kafayı üşütür ve bende onların bu tanımlarını doğrulayan somut bir örnek olurum onlar için. Kendimi rahatça ifade edebileceğimi,faydalana bileceğimi düşündüğüm bir site'dede delilikle değilse bile misyonerlik yada her ne ima ediliyorsa ki yanlızca bende değilmişim itham edilmem beni bütün samimiyetimle söylüyorumki üzdü ve bugün kendimi bilgisayardan biraz soğumuş hissettim ve kendi kendime utandım.Hiç kimsenin bir birini tanımadığı bir ortamda bile olsa dolaylı yollardanda olsa sahtekarlıkla suçlanmak çok acı bir şeydir.Hiç bir tereddütte bulınmaksızın bu gün üyeliğimi iptal etmeyi bile düşündüm ancak bu şekilde davranmamında siz haklıymışsınız gibi bir izlenime sebebiyet vereceğini düşündüğüm için bunuda yapamadım.Sanıyorum kimseyi rahatsız etmemek adına bundan sonra kendimle,inancımla ilgili detay vermeden yazmam hatta mümkünse katılım düzeyimi okuyucu olarak düzenlemem gerekecek.Sitede böyle bir hava oluşmasına neden olduğum için herkesden özür diliyorum.Böyle bir kuşkuya neden olabileceğimi bilseydim inanın yazmazdım. * * *Saygılarımla. |
Sorogren yazdı
* *sabo ben sana direk bir sey demedim. sen benim yazima kendini muhatap yaptin. senin dini inancin veya inancsizligin beni zerre kadar ilgilendirmez. her neye inaniyorsan ona inanmaya hakkin var ve serbestsin. ben gereksizce anlatilan hayat hikayelerinin hep ayni tezgahtan cikmiscasina yazildigini ve *3- 5 gun sonra,ilk geliste islami savunur gozukenlerin islami kotuler hale geldigini gordugumu belirttim.bu kadar kisa surede bu olamaz dedim ve bu yontem misyonerlerin yontemidir gibi soyledim. ben sahislardan cok yontemleri sucladim. sorgulamak muhalif tarafa gecip onu kabul ederek ,sonra o cepheden bakip elestirmekle olmaz.ya eski yerinden bakarsin ve sorguilarsin ya ortada duru bakarsin.karsiya gecip sonra sorgulama taktigi digerlerinin taktigidir. dolayisiyla sen alinma istersen.rahatina bak * * Ben yazımı gönderdikten sonra Sorogren arkadaşın yukarıdaki yazısıyla karşılaştım sanırım aynı anlarda yazdık o yüzden buraya aldım Teşekürler arkadaş * * * * * *Saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:09 . |