Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Tercüme Çalışmalarımız (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Yapmakta olduğum video için çevrilmesi gereken birkaç İngilizce satır (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23892)

Ascendent 28-03-2011 18:49

Yapmakta olduğum video için çevrilmesi gereken birkaç İngilizce satır

Arkadaşlar aminoasitlerin yapay deneylerle oluşturulmasının ve proteinlerin rasgele oluşumunun imkansızlığı gibi bilinen dinci argümanlarının yanlışlığını ispatlayan bir video hazırlıyorum.

Çeviri işini paylaşıp videonun hazırlanmasında yardımcı olmak isteyen arkadaşlar benimle iletişime geçerlerse sevinirim. kendilerine metni özel mesaj ile yollayabilirim.

Takdir edersiniz ki çevirdiğim metin bazı biyolojik terimler içeriyor dolayısıyla konuya ilgili olan veya artalan bilgisine sahip arkadaşlar varsa onlar için tam biçilmiş kaftan olur. Aklıma direk Taylan geliyor ama onun ingilizce bilip bilmediğinden emin değilim.

Eğer yükü paylaşırsanız ben de direk seslendirmeye ve video yapımına geçip bu akşam bitirmeyi planlıyorum.

Şimdiden teşekkürler!

Not: Metin genel olarak abiyogenezle ilgili ve benim çevirdiğim kısımı çıkarırsak 1636 kelime.
3-5 kişi paylaşsak hemen biter :)

Ascendent 28-03-2011 20:00

Yardım edebileceğini söyleyenler:
-Astur

Ascendent 30-03-2011 13:44

Konu günceldir.

VraeL 30-03-2011 16:44

ingilizce ve video hazırlama üzerine yeterli bilgim olsa bu tip çalışmalara daima yardımcı olurum ama malasef yok. Fakat video hazırlama tekniği hakkında sağlam videolar veya yazılar önerebilecek olan varsa kendimi geliştirmek isterim. Google'den aratınca binbir çeşit şey çıkıyor, "bilgi kirliliği"...

Ascendent 31-03-2011 13:55

Alıntı:

VraeL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 376274)
ingilizce ve video hazırlama üzerine yeterli bilgim olsa bu tip çalışmalara daima yardımcı olurum ama malasef yok. Fakat video hazırlama tekniği hakkında sağlam videolar veya yazılar önerebilecek olan varsa kendimi geliştirmek isterim. Google'den aratınca binbir çeşit şey çıkıyor, "bilgi kirliliği"...

İşin sırrı kullandığın programda. Gerçekten elindeki programlar kadar becerin oluyor. İlk başta basit olarak Windows Movie Maker ve Paint kullanırdım. Sonradan bunlar yetmeyince daha başka program arayışına girdim şu an kullandıklarım Cyberlink Power Director 9 64bit ve Corel Photoimpact X3. Ara sıra Irfanview ve Audioedit Deluxe adlı programlara da ihtiyacım oluyor.

VraeL 31-03-2011 20:23

Alıntı:

Ascendent´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 376455)
İşin sırrı kullandığın programda. Gerçekten elindeki programlar kadar becerin oluyor. İlk başta basit olarak Windows Movie Maker ve Paint kullanırdım. Sonradan bunlar yetmeyince daha başka program arayışına girdim şu an kullandıklarım Cyberlink Power Director 9 64bit ve Corel Photoimpact X3. Ara sıra Irfanview ve Audioedit Deluxe adlı programlara da ihtiyacım oluyor.

Hımm tamamdır, boş ve ilhamlı(!) .D vakitlerimde bir araştırayım bunları.

Ascendent 03-04-2011 15:44

ehem... metinler beklenmekte sevgili görev dağıtımı yaptığım arkadaşlar :)

vartor 03-04-2011 16:50

Bugun vaktim olacak; Lisani cok kazik, Kanada dogumlu oglum bile duymamis bazi kelimeleri; ustelik biyoloji mezunu:)

vartor 05-04-2011 00:13

Ceviriyi ozel mesajla yolladim, umarim almissindir, sevgiler.

onursezer 24-05-2011 22:43

konu güncelse , çalışma hala devam ediyorsa yardımcı olmak isterim

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:19 .