Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Evrim (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=20)
-   -   İLK İNSAN BALTASI BU OLAYIN KANITIDIR. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2477)

mahmut25 29-07-2006 21:13

İLK İNSAN BALTASI BU OLAYIN KANITIDIR.

http://evolution-facts.org/images/hamrmer2.jpg

İLK İNSAN BALTASI GÜNÜMÜZDEKİ DEMİRCİLERİN YAPTIĞI BALTAYLA AYNI..

Sunday, July 23, 2006

The London Artifact is an iron hammer, surrounded by a solid mass of cretaceous rock. The handle was partially PETRIFIED. It was discovered in London, Texas. Notice the shiny spot on the metal part. The family who found the hammer, filed the metal to see if it was really metal; the spot has not rusted yet, even though it has been about forty-five years. Is it really iron? A test was done on the metal. This hammer contains 96% iron, 2.6% chlorine, and 0.74% sulfur. There are no bubbles in it at all. Yes, it is iron. The quality of which equals or exceeds the quality of any iron found today.

İnsan yapısı olan Londra, demir kireçtaşıyla ilgili kayanın katı bir kütlesiyle kuşatılan bir çekiçtir. Kulp kısmen donduruldu. O, Londra'da keşfedildi, Texas. Fark et parlak metalde nokta kısmen. Kur çekici aile, metal dosyaladı, gördü, eğer o, gerçekten metal idiyse; Nokta, henüz paslandırmadı, o, kırk beşliğin hakkında yıllar olsaydı bile. O, gerçekten demir midir? Bir test, metalde yapıldı. Bu içer 96% Demir , 2.6 Klorun, ve 0.74 kükürt oranın olduğu. Hiçbir şekilde onda hiçbir balon yoktur. Evet, o, demirdir. Kimin kalitesinin eşit olduğu veya, herhangi bir demir bulunan bugünün aş kaliteyi.

KAYNAK:

http://evolution-facts.org/

29-07-2006 21:52

Re: İLK İNSAN BALTASI BU OLAYIN KANITIDIR.

Birincisi, bu çekicin bulunduğu yer olarak verilen yer neresi? "London / Texas" Hani şu bildiğimiz Teksas sanırım.

İkincisi, bu çekicin tarihi nerede? Kaç yıllık bir buluntu bu? Bu bilgi nedense gözden kaçmış. Bunun ilk insan ürünü demir alet olduğu konusu ciddi olarak tartışmalı bu durumda.

deli_cevat 29-07-2006 22:11

mahmut çeviriyi senmi yaptın arkadaşım

deli_cevat 29-07-2006 23:16

hem sen şimdi o demirin üzerinde kalan tahta parçasının 500 000 yıldan daha fazla süredir felanmı var olduğunu söylüyosun

29-07-2006 23:38

Mahmut arkadaşım,
Aramıza ilk önce hoş geldiniz. Bir başlık açıyorsunuz ama bir zahmet kendi düşüncelerinizi de belirtiniz. Ben senin şimdi bu başlığından bir şey anlamadım.Bu balta neyin kanıtı arkadaşım? *Sevgiyle kalın...

29-07-2006 23:39

Re: İlk İnsan Baltası Bu Olayın Kanıtıdır

Şu Teksas olayına biraz açıklık getirelim. Bildiğiniz gibi, Teksas, Kuzey Amerika kıtasının güneyine yakın bir yerlerde olan bir eyalet. London Texas ise, 1870'lerin sonunda kurulmuş. Yazıya göre demir çekicin bulunduğu yer burası.

Eğer bir miktar tarih bilgisine sahipseniz, Amerika'ya Avrupa'lıların yerleşmesi 1500'lü yıllarda başlamakta. Daha önce yaklaşık 1000 yılında, Viking'lerin Kuzey Amerika kıyılarında kurdukları bir koloni var (Vinland kolonisi, Kanada kıyılarında yer alıyor). Bu koloni sadece 10 yıl ayakta kalabilmiş, daha sonra terk edilmiş. Bu koloniyi de, yine İskandinav'ların (Vikingler) Grönland kolonisi kurmuş. Yerliler ile savaştıkları ve sayılarının çok az olması nedeni ile koloni yaşayamamış.

Gelelim yaygın bildiğimiz Amerika'nın keşfi zamanlarına. İspanyol fatihler o dönem Amerika kıtalarında en gelişmiş uygarlık olan İnka ve Aztec uygarlıkları ile karşılaşmışlar (Orta ve Güney Amerika). Sayılarının çok az olmasına rağmen, karşılarında demiri kullanmayan, ata sahip olmayan, barutu bilmeyen, en önemlisi de, Avrupalıların sahip oldukları hastalıklara karşı herhangi bir bağışıklığı bulunmayan Amerika yerlilerini kısa sürede büyük miktarlarda öldürmüşler. Ölümlerin çoğu hastalıklar nedeni ile olmuş bu arada.

Gelelim bu öykünün nedenine. Ya da bunu ben söylemeyeyim, sizler bulun. Ödüllü forum sorusu :)

neutrino

soro 29-07-2006 23:58

amerikan yerlileri demiri bilmiyorlardiysa atalari denilen kavimler de bilmiyorlardi demek olur,o zaman bulunan bu demir sonradan gidenlerden kalmadir demektir.
zaten ilk insan demiri kullanip da ne yapsin.cakacak civi mi var.
bunlar hep zaman surecindeki gelismelerdir.

yalniz'ilk insanlar degil amma'hazreti nuh zamaninda insanligin veya hazreti nuhun kavminin buharli gemiler yapacak seviyede olduklarini zannediyorum.zira ayet kazan kaynadi gemi harekete gecti gibi tercumelerle anlatiliyor,elmalili tefsirinde izahat vardi.15 sene felan evvel okumustum.sonra ilgilenmedim.

painkiller 30-07-2006 00:13

nuh un kavmi buharlı gemiler yapacak teknolojiye sahip mi tartışılır ama insanlık bu teknolojiyi bulup da nasıl kaybedip 1000 lerce sene sonra nasıl buldu orası da ayrı bir soru işareti...

gelelim baltaya...ne alaka baltayla evrim anlayamadım açıkçası...yani bağlantı nedir ne alakadır...dünyanın geçmişinin 10000 yıl olduğunu savunan yaradılışçılar bu kıtada bulunan bir baltayı (gerçek olduğunu oralılarca yapıldığını farzedip her türlü tarih bilgisini yadsıyalım) evrimle nasıl ilişkilendirmiş ya da yaradılışla...başlığı açan arkadaş biraz açıklama yaparsa sevinirim...yani allah her kıtadaki insanlara 124000 tane peygamber gönderdiği gibi 124000 çeşit insani teknoloji de mi göndermiş ne yapmış tam olarak?

30-07-2006 00:13

Soröğren hocam,

İlk yaklaşımınız oldukça mantıklı. Zaten genel kabul gören düşünce de odur. İkincisine gelince (Nuh'un buharlı gemisi) bu konuda sanırım daha farklı yorumlamak gerekir diye düşünmekteyim ayetleri. Buharlı bir gemi yapmak, sadece bir buhar kazanı yapmak ile biten bir süreç değildir. Özellikle ilk buharlı motorların ortaya çıkışlarını, geçirdikleri değişimleri, ortaya çıkışlarını sağlayan koşulları hep göz önüne almak gerekir. Teknoloji ne yazık ki bir anda mantar gibi ortaya çıkmamakta. İnsanlık tarihinde gerilemeler tabii ki olmuş ama, o seviyede bir ilerleme ve gerileme ile ilgili ne yazık ki elimizde herhangi bir bulgu yok.

Bu konuda size bir kitap önerebilirim. "Teknolojinin Evrimi, George Basalla, Tübitak Popüler Bilim Kitapları".

neutrino

soro 30-07-2006 00:35

neutrino,
nuh a.s. zamanindaki durumu tam bilemiyecegim.
amma hemen de reddetmemek lazim.
buharli makinelerle ilgili ikincil bir teknoloji ve de cok ibtidai bir hali olabilir.su anda ornegi olmadigi icin bir sey diyemeyiz.ayete de tekrar bakmadim.benim icin cok da onemi yok.oyle olsa ne olur olmasa ne olur.
elimizde bulgu yok dedigin gibi.bence ayet oyle dediyse ve akla uygunsa fazla kurcalamam.cunki,gecmise ait elli turlu senaryo olabilir.yontem farklidir,cok ibtidaidir,belki tek ornegi *olup gemi kaybolmus ve de ustasi belki vefat etmis ve ilmini ogretememistir.hem tufanin ne kadar bir yer kapladigini bilmiyoruz.simdi gunumuzde bir nukleer katliam olsa ve ulkemiz komple sular altinda kalip,bin kisi coluk cocuk uludagin tepesinde kalsak,bizim bir buhar motoru yapmamiz disaridan yardim almadan kac sene surer.once o bilgi lazim,teknisyen usta cekic tornavida elektrik benzin neler neler lazim ,biz ise yarimiz cocuk ve ev hanimi ,birazimiz bakkal,kasap,devler memuru,issiz,tinerci,hasta,sakat,yasli,vs.bizden buharli motor 500 senede de cikmaz.
ornek olarak verdim.benzeri yasanmis olabilir ve de akla uygun.o halde ayet akla zittir demem ben.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:30 .