Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   "Kemiklere et giydirme" doğru mudur? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=24772)

YasasinBilim 05-06-2011 18:39

"Kemiklere et giydirme" doğru mudur?

Müminun suresinde, insanın ana rahmindeki gelişimini anlatan ayetler vardır.

12. Andolsun, biz insanı, çamurdan (süzülmüş) bir özden yarattık.

13. Sonra onu az bir su (meni) halinde sağlam bir karargaha (ana rahmine) yerleştirdik.

14. Sonra bu az suyu "alaka" haline getirdik. Alakayı da "mudga" yaptık. Bu "mudga"yı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere de et giydirdik. Nihayet onu bambaşka bir yaratık olarak ortaya çıkardık. Yaratanların en güzeli olan Allah'ın şânı ne yücedir!

15. Sonra (ey insanlar) siz bunun ardından muhakkak öleceksiniz.

Kafama takılan şu:

Cenindeki kemik gelişimi son aşamalardan biridir. Cenin, ilk başlarda bir et parçasıdır ve sonradan kıkırdak benzeri dokular sertleşerek kemikleri oluşturur.

Oysa 14. ayette bunun tersini söyler.

İslami sitelerde buna değişik kılıflar uydurulmuş. Bir çoğunu okudum ve tatmin olamadım. Bu konunun bu forumda tartışılmasını istedim.

görüşlerinizi bekliyorum.

saygılar...

yucemanitu 05-06-2011 20:55

O da bir şey mi? Bakara suresinde eşek iskeletine et giydiriyor Allah:

Bir de hani yapıları çökmüş, çatıları döşemelerinin üstüne yıkılmış şehre uğrayan, Allah bu şehri, ölümünden sonra nasıl diriltecek ki demişti. Allah, onu tam yüz yıl ölü bir halde bırakmış, sonra diriltmişti de demişti ki: Ne kadar yattın? O da bir gün, yahut günün birkaç saati kadar bir müddet demişti. Allah, tam yüz yıl yata kaldın. Yiyeceğine, içeceğine bak, henüz bozulmamış bile. Eşeğine de bak; bu iş seni, insanlara bir delil göstermek maksadıyla oldu; eşeğin kemiklerini nasıl birleştiriyor, sonra onlara nasıl et giydiriyoruz, hele dikkat et demişti. Bu, ona apaçık belli olunca dedi ki: Bilirim, şüphe yok ki Allah'ın her şeye gücü yeter.(BAKARA Suresi 259. Ayet)

istatistik 06-06-2011 11:36

iskeletin oluşumu bahsedildiği gibi geç evrelerden biri. Yanlış bilmiyorsam 22. haftadan itibaren oluşmaya başılıyor. Yabi kuran sıralamasında bir hata var gibi. :D

Bunun dışında ilk günden itibaren embriyonun gelişimi izlenirse evrimin hızlandırılmış haline benzer bir olay ile karşılaşılabilir. Solungaçlar, kuyruk gibi organların gelişim ve ortadan kayboluşları oldukça belirgindir.

ereninthenature 06-06-2011 12:47

Alıntı:

Bunun dışında ilk günden itibaren embriyonun gelişimi izlenirse evrimin hızlandırılmış haline benzer bir olay ile karşılaşılabilir. Solungaçlar, kuyruk gibi organların gelişim ve ortadan kayboluşları oldukça belirgindir.
istatistik şunu bir açar mısın ya?var mı bir kaynak bunu doğrulayan?

TUBA 06-06-2011 12:55

yere göğe sığdıramadıkları ve evrensel diye çığırtkanlık yaptıkları kuranda bebeğin dönemlerinin değişmesinin yanı sıra bebeğin oluşumuyla ilgili de hatalar var

sadece spermden (meni) oluştuğu sanılıyor ,kadın sadece bir doğum makinesi olarak görülmüş
sperm ile yumurta hücresinin birleştiğinden habersizlermiş:D

neden su içinde geliştiğinden ,bir dönem kuyruklu oluşundan ,ilk hangi organların sonra hangi organların oluştuğundan gibi konulardan bahsetmiyor

ereninthenature 06-06-2011 12:58

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 389938)
yere göğe sığdıramadıkları ve evrensel diye çığırtkanlık yaptıkları kuranda bebeğin dönemlerinin değişmesinin yanı sıra bebeğin oluşumuyla ilgili de hatalar var

sadece spermden (meni) oluştuğu sanılıyor ,kadın sadece bir doğum makinesi olarak görülmüş
sperm ile yumurta hücresinin birleştiğinden habersizlermiş:D

neden su içinde geliştiğinden ,bir dönem kuyruklu oluşundan ,ilk hangi organların sonra hangi organların oluştuğundan gibi konulardan bahsetmiyor

o zamanlar mikroskop yokmuş ondan :bounce:

TUBA 06-06-2011 12:58

Alıntı:

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 389937)
istatistik şunu bir açar mısın ya?var mı bir kaynak bunu doğrulayan?

ben evrim kaynaklarında böyle bilgilere denk gelmiştim

embriyonun neden kuyruklu ,neden su içinde geliştiğinin sebebiyle ilgili konular anlatılıyordu

YasasinBilim 06-06-2011 13:04

Kur-an'ın bir insan elinden çıktığının delilleri arasına bu ayeti de ekleyebiliriz o halde.

müslümanlardaki fanatikliğe şaşırıyorum, daha kaç tane delil sunmamız lazım. takım tutar gibi hâla islamı savunuyorlar.

sebebini de biliyorum aslında.

islam üzerinden para kazanan çok büyük bir kesim var.
ilahiyat tahsili yapıp bu işi meslek edinenler, misvak, gül suyu, tesbih, ilmihal vs. ticaretiyle uğraşanlar, hac turizmi organizatörleri... vs.

değirmenin suyunun kesilmesini istemezler. islamın çöküşü, normalde bir çukur dahi kazamayacak vasıfsız milyonlarca insanı perişan edecektir.

fakat emeklerimiz boşa gitmiyor. bilime, mantığa, sağ duyuya inandığı halde Kur-an hakkında yeterince bilgi sahibi olmayıp inanan okurlar aydınlanacaktır. gelecek nesillere dini empoze ederken daha temkinli olacaklardır.

hiç olmazsa gelecek nesiller kurtulacaktır.

saygılar...

TUBA 06-06-2011 13:12

sevgili dark arkadaşım

hatta birçok canlının ortak paylaştığı bir süreçtir
sana en iyi örnek canlı canlı görebileceğin kurbağa yavrularıdır ,yavrular önce balık gibi kuyrukludur büyüdükçe kuyruklarını kaybederler aynı embriyonun büyüdükçe kuyruğunu kaybetmesi gibi

bir köpek embriyosu ,fil embriyosu vs vs bunların hepsi kuyrukludur

ereninthenature 06-06-2011 13:15

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 389944)
sevgili dark arkadaşım

hatta birçok canlının ortak paylaştığı bir süreçtir
sana en iyi örnek canlı canlı görebileceğin kurbağa yavrularıdır ,yavrular önce balık gibi kuyrukludur büyüdükçe kuyruklarını kaybederler aynı embriyonun büyüdükçe kuyruğunu kaybetmesi gibi

bir köpek embriyosu ,fil embriyosu vs vs bunların hepsi kuyrukludur

yani insan embriyosunda kuyruk var öyle mi?bugün bir şey daha öğrendim :D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:58 .