Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Ateizm = Din Düşmanlığı mıdır ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=24959)

mahirzz 22-06-2011 13:16

Ateizm = Din Düşmanlığı mıdır ?

Bir ateist allah a inanmamakla kalmaz aynı zamanda dine ve allaha ve inananlara düşmandır.

Nedense dinin hiç bir öğretisinde iyi bir şey görmez..

Ona göre din öğretisinde ki bütün şeyler iğretidir, ve nefretle eleştirilmesi gerekir.

Şimdi burada bir sürü ateist var (allah bereket versin :D ).

cevaplamak isteyenlere sormak istiyorum:

din de (islam, hristiyan veya yahudilik için) iyi ve güzel olarak gördüğünüz öğretiler nelerdir ? sayabilir misiniz ?

ciddi bir şekilde yok deyin veya var ve şunlar deyiniz..

soruyu etik ve ciddi olarak cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

kaynatanlarıda allah kaynatsın :D

ironrose 22-06-2011 13:21

Alıntı:

mahirzz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393466)
Bir ateist allah a inanmamakla kalmaz aynı zamanda dine ve allaha ve inananlara düşmandır.

Nedense dinin hiç bir öğretisinde iyi bir şey görmez..

Ona göre din öğretisinde ki bütün şeyler iğretidir, ve nefretle eleştirilmesi gerekir.

Şimdi burada bir sürü ateist var (allah bereket versin :D ).

cevaplamak isteyenlere sormak istiyorum:

din de (islam, hristiyan veya yahudilik için) iyi ve güzel olarak gördüğünüz öğretiler nelerdir ? sayabilir misiniz ?

ciddi bir şekilde yok deyin veya var ve şunlar deyiniz..

soruyu etik ve ciddi olarak cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

kaynatanlarıda allah kaynatsın :D

Yoktur. Bahsettiğin bu dinler tamamen ilkel ve şu anda kabullenilemeyecek şeyleri gerçek ve kural olarak kabul eden arkeik uygulamalar içeren dinlerdir. İnsanlığın 2500 yıl önce keşfettiklerini unutup rönesans ile tekrar keşfetmesinin baş sebebidirler. İnsalığı en az 2000 sene geriye atmışlardır.

TUBA 22-06-2011 13:21

en başta şunu belirtmek isterim ateizm din düşmanlığı değildir
ateizm dinlerin ve tanrının uyrdurma olduğunu ,gerçek olmadığını savunur

islam ,hıristiyan veya yahudilik kendi geldikleri dönemlere göre öğretiler sunmuştur
her döneme ait değildir

Özgürcan 22-06-2011 13:24

Diğer abrahami dinler için değil, İslam'ın tek güzel bir özelliği vardır o da namastere adındaki hindu yogasını insanlara empoze etmesidir ve güngde 5 defa yapmalarını sağlamasıdır. Bu da insana Dünya'da en fazla huzur veren şeylerden biri olduğu kanıtlanmıştır.
Ayrıca bu konu hakkında önceden şunu yazmıştım,

Alıntı:

Özgürcan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 381963)
.
Ayrıca islamdan vazgeçtiğimde bir araştırma yaptım ve nöroteoloji diye bir bilim dalı olduğunu gördüm. Bu bilim insanların ibadet ettiği sırada beyninin nerelerini kullandığına bakıyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Neurotheology
Nöroteoloji adındaki bilim insanların genlerindeki bir çeşit DNA geninden dolayı ibadet ettiklerinde huzur duygusu hissediyorlar. Bu yoga, namaz, kilise ayini, tapınma her şey olabilir. Güneş ile yoga arasında kalmışken yogayı seçtim ve buradan müslüman kardeşlerime söylüyorum, "kalplerinizdeki" parıltının daha fazlası bu yoga ile gerçekleşiyor.
nöroteloji insanların ibadet ederken beyinlerinin nerelerini kullandığını araştırır.
Bir hıristiyan pazar ayinindeyken
Bir Müslüman Cuma namazı kılarken
Bir hindu Ganj Nehri'nde çamaşır yıkarken
ve Bir Budist yoga yaparken manyetik ölçek takmaları istenmiş.
Bu ibadetlerin ortak tarafı hepsinin yapıldığı sırada beyin sağ ön çarprazının çalışması, yani huzur duygusunu oluşturan kısım.
Ancak en fazla ve en az huzur duygusu hissetme oranı şöyle;

YOGA>NAMAZ>AYİN>ÇAMAŞIR YIKAMA
budistin beyni 20 Volt harcamış
müslüman 12~Volt
Hıristiyan 8 Volt
Hindu 4Volt
Yani aslında bir müsliman cuma namazı yerine yoga yapsa çok daha fazla huzur duygusu hissedecek.
Ve bu duyguyu tetikleyen kaynak da Danimarkada yapılan araştırmalarda netleşti
DNA'larımızda bulunan dindarlık memi bunu belirliyor. Bu mem ne kadar baskınsa o kadar fazla huzur duygusu hissediyor şahıs ama bu memler doğuştan gelen özellikler ve değiştirilemezler...

yalnizs 22-06-2011 13:29

ateist kimseye düşman değilidir. niçin ateist olmuştur, dinlerdeki çelişki ve eksiklikleri, mantıksızlıkları, insan hakları ihllallerini içine sindiremediği için. bir zümrenin, bir ırkın, bir cinsin diğerine üstünlüğünü kabul etmediği için. bu insan kimseye düşman olup diş bileyip hakaret edecek değildir, aksine dünyaya imanlılardan daha fazla himet edecektir. şeytan konusunun son mesajına bakın silinmediyse işte inanan düşmalığı budur. inanan gider diğer dinlerin ibadethanelerini bombalar, inanan masum bebekleri bile kendisinden değil diye rahatça öldürür bunun karşılığında şehitlik ve cennet bekler. ateist bunları yapmaz tiyneti eğitimi itibari ile istesede yapamaz.

yalnizs 22-06-2011 13:31

islamda sadaka, fakiri koruma, yetim hakkını teslim etme, terazide doğru olma, yalan söylememe, haram yememe, onurlu yaşama öğretilerini seviyorum.

tevratta nişanlı olanı askere almayın, yeni bağ dikeni savaşa göndermeyin, mahsülün hepsini toplamayın fakirlerin hakkı var, öldürmeyin, çalmayın, komşunuza kötü gözle bakmayın öğretilerini seviyorum.

hristiyanlıkta tanrının sevgi dolu yaratan oluşunu, dünyanın sevgi üzerine döneceğini, pasif güç tanımını, iç temizliğinin önemini vurgulamasını seviyorum

mahirzz 22-06-2011 14:09

ironnose teşekkürler,

özgürcan teşekkürler,

yalnizs tesekkürler,

sayın tuba siz cevap vermemişsiniz :) var mı yok mu din öğretilerinde hiç güzel bir point ?

cevap vermediğiniz için teşekkür etmeyeceğim, diğer arkadaşlara haksızlık olmasın :)

TUBA 22-06-2011 14:15

biryere kadar var tabiki ,hele kitabı mukaddes en güzel dille yazılmış bir kitaptır

yalnizs 22-06-2011 14:16

evet bence de tuba arkadaşım özellikle tevratın bazı bölümleri ne kadar insan, canlı, doğa odaklıdır değil mi?

TUBA 22-06-2011 14:21

Alıntı:

yalnizs´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393491)
evet bence de tuba arkadaşım özellikle tevratın bazı bölümleri ne kadar insan, canlı, doğa odaklıdır değil mi?

gerçi ben onu kastetmemiştim ama sanırım ben yaznlış yazdım:)
kitabı mukaddes değil yeni ahit diyelim:)
isanın hayatını örnekleyerek doğru yolu göstermeye çalışması (gerçi reform yapılmıştır) hoş bir anlatım tazrı vardır

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:53 .