![]() |
Ateizm = Din Düşmanlığı mıdır ?
Bir ateist allah a inanmamakla kalmaz aynı zamanda dine ve allaha ve inananlara düşmandır.
Nedense dinin hiç bir öğretisinde iyi bir şey görmez.. Ona göre din öğretisinde ki bütün şeyler iğretidir, ve nefretle eleştirilmesi gerekir. Şimdi burada bir sürü ateist var (allah bereket versin :D ). cevaplamak isteyenlere sormak istiyorum: din de (islam, hristiyan veya yahudilik için) iyi ve güzel olarak gördüğünüz öğretiler nelerdir ? sayabilir misiniz ? ciddi bir şekilde yok deyin veya var ve şunlar deyiniz.. soruyu etik ve ciddi olarak cevaplayanlara şimdiden teşekkürler. kaynatanlarıda allah kaynatsın :D |
Alıntı:
|
en başta şunu belirtmek isterim ateizm din düşmanlığı değildir
ateizm dinlerin ve tanrının uyrdurma olduğunu ,gerçek olmadığını savunur islam ,hıristiyan veya yahudilik kendi geldikleri dönemlere göre öğretiler sunmuştur her döneme ait değildir |
Diğer abrahami dinler için değil, İslam'ın tek güzel bir özelliği vardır o da namastere adındaki hindu yogasını insanlara empoze etmesidir ve güngde 5 defa yapmalarını sağlamasıdır. Bu da insana Dünya'da en fazla huzur veren şeylerden biri olduğu kanıtlanmıştır.
Ayrıca bu konu hakkında önceden şunu yazmıştım, Alıntı:
|
ateist kimseye düşman değilidir. niçin ateist olmuştur, dinlerdeki çelişki ve eksiklikleri, mantıksızlıkları, insan hakları ihllallerini içine sindiremediği için. bir zümrenin, bir ırkın, bir cinsin diğerine üstünlüğünü kabul etmediği için. bu insan kimseye düşman olup diş bileyip hakaret edecek değildir, aksine dünyaya imanlılardan daha fazla himet edecektir. şeytan konusunun son mesajına bakın silinmediyse işte inanan düşmalığı budur. inanan gider diğer dinlerin ibadethanelerini bombalar, inanan masum bebekleri bile kendisinden değil diye rahatça öldürür bunun karşılığında şehitlik ve cennet bekler. ateist bunları yapmaz tiyneti eğitimi itibari ile istesede yapamaz.
|
islamda sadaka, fakiri koruma, yetim hakkını teslim etme, terazide doğru olma, yalan söylememe, haram yememe, onurlu yaşama öğretilerini seviyorum.
tevratta nişanlı olanı askere almayın, yeni bağ dikeni savaşa göndermeyin, mahsülün hepsini toplamayın fakirlerin hakkı var, öldürmeyin, çalmayın, komşunuza kötü gözle bakmayın öğretilerini seviyorum. hristiyanlıkta tanrının sevgi dolu yaratan oluşunu, dünyanın sevgi üzerine döneceğini, pasif güç tanımını, iç temizliğinin önemini vurgulamasını seviyorum |
ironnose teşekkürler,
özgürcan teşekkürler, yalnizs tesekkürler, sayın tuba siz cevap vermemişsiniz :) var mı yok mu din öğretilerinde hiç güzel bir point ? cevap vermediğiniz için teşekkür etmeyeceğim, diğer arkadaşlara haksızlık olmasın :) |
biryere kadar var tabiki ,hele kitabı mukaddes en güzel dille yazılmış bir kitaptır
|
evet bence de tuba arkadaşım özellikle tevratın bazı bölümleri ne kadar insan, canlı, doğa odaklıdır değil mi?
|
Alıntı:
kitabı mukaddes değil yeni ahit diyelim:) isanın hayatını örnekleyerek doğru yolu göstermeye çalışması (gerçi reform yapılmıştır) hoş bir anlatım tazrı vardır |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:53 . |