Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Sahipsiz Tekir Kedi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=24980)

Özgürcan 23-06-2011 20:53

Sahipsiz Tekir Kedi

Elimde çok küçük, yaklaşık 2 haftalık annesi ölmüş bir yavru kedi var,
Onu yetim hayatından kurtaracak kahramanlar aranıyor. Kahraman olmak isteyen benle iletişime geçsin!

TUBA 23-06-2011 21:03

ahh be özgürcüm

kedilerin yavrulama döenmi olduğundan etraf annesiz veya bir şekilde sakatlanmış yavru kedi var:( bir tanesi benim mahallemde

Natan 23-06-2011 21:23

İki tanesi de bizim apart.ın çatı katında. Komşular bakıyolarmış. Dairemiz brinci katta. Annesi Sabahın 6'sında başlıyo açık penceremizin dibinde "miiyaaaaww",," miyaaaaaauuuvv" diye. Dörttür kalkıp apartmanın kapısını açıyorum da üçüncü kata çıkıyor anne kedi.

Hep de benim açık pencereye geliyo. Uyandrıma servisi mübarek :D

Yavrulamadan önce de aylardır balkonda dolaşıyodu. Bizim sokakta pek çok kedi vardır.

TUBA 23-06-2011 21:39

natan
(Bizim sokakta pek çok kedi vardır.)

almanya gibi ülkelerde sokakta dolaşan hayvanların ,özellikle kedi ve köpeklerin hepsi sahiplidir ,sahipsiz kedi köpek görmek mümkün değildir ,hayvanlar için yapılmış geniş barınaklar mevcuttur ,bu barınaktaki hayvanlar bakımlıdır
sokakta gördüğün sahipsiz hayvanlar genelde doğada tek başlarına yaşayabilen sincap türü hayvanlardır
ben almanyada kaldığım günlerde sokakta dolaşırken birden karşıma sincap çıkardı ,bir ağaçtan öbür ağaca geçerken:)
ülkemizde bu konuda biraz yol alabilse :( örneğin ilk önce kısırlaştırma iyi olur ,sonrasında güzel temiz barınaklar iyi olur

Firestorm 23-06-2011 21:52

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393796)
natan
(Bizim sokakta pek çok kedi vardır.)

almanya gibi ülkelerde sokakta dolaşan hayvanların ,özellikle kedi ve köpeklerin hepsi sahiplidir ,sahipsiz kedi köpek görmek mümkün değildir ,hayvanlar için yapılmış geniş barınaklar mevcuttur ,bu barınaktaki hayvanlar bakımlıdır
sokakta gördüğün sahipsiz hayvanlar genelde doğada tek başlarına yaşayabilen sincap türü hayvanlardır
ben almanyada kaldığım günlerde sokakta dolaşırken birden karşıma sincap çıkardı ,bir ağaçtan öbür ağaca geçerken:)
ülkemizde bu konuda biraz yol alabilse :( örneğin ilk önce kısırlaştırma iyi olur ,sonrasında güzel temiz barınaklar iyi olur

Kısırlaştırma kesinlikle yapılmamalı bence başka canlıların üremesini elgellemeye çalışan tek canlı türü biz insanlarız doğaya çok fazla müdale etmemek gerek bence ve diğer canlılara...

TUBA 23-06-2011 22:03

Alıntı:

Firestorm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393799)
Kısırlaştırma kesinlikle yapılmamalı bence başka canlıların üremesini elgellemeye çalışan tek canlı türü biz insanlarız doğaya çok fazla müdale etmemek gerek bence ve diğer canlılara...

şayet barınaklarda insanlar tarafından bakılan hayvanlar olacağını ve diğer taraftan da kedi ve köpeklerin en az 2-3 tane yavru dünyaya getirdiklerini düşünürsek ,bu iki durum karşısında kısırlaştırılma en iyisi gibi görünmekte

şimdi etrafımıza bir bakalım ,yavrulama dönemi ve etraf özellikle kedi yavruları ile dolu ve bunların birçoğu maalesef ya araba altında kalarak ölüyor ya erkek kedi (teke) tarafından boğazlanıyor yada çocuklar tarafından hırpalanıp sakat bırakılabiliyor ,sağ kalanların bir kısmı ise açlıktan ölebiliyor

nihayetinde kedilerin çok yavru dünyaya getirmesi günümüzde bir avantaj sağlamıyor ,bilakis dezavantaj oluşturuyor ,işte hiç değilse bunlar adına bir önlem alınmış olur ,ve insanların denetiminde hayvan barınaklarında yavrulama yapılabilir

zaten bu gidişle evrim sürecinde özellikle kedilerin yavrulama sayısı azalacak gibi geliyor bana :)

Firestorm 23-06-2011 22:23

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393803)
şayet barınaklarda insanlar tarafından bakılan hayvanlar olacağını ve diğer taraftan da kedi ve köpeklerin en az 2-3 tane yavru dünyaya getirdiklerini düşünürsek ,bu iki durum karşısında kısırlaştırılma en iyisi gibi görünmekte

şimdi etrafımıza bir bakalım ,yavrulama dönemi ve etraf özellikle kedi yavruları ile dolu ve bunların birçoğu maalesef ya araba altında kalarak ölüyor ya erkek kedi (teke) tarafından boğazlanıyor yada çocuklar tarafından hırpalanıp sakat bırakılabiliyor ,sağ kalanların bir kısmı ise açlıktan ölebiliyor

nihayetinde kedilerin çok yavru dünyaya getirmesi günümüzde bir avantaj sağlamıyor ,bilakis dezavantaj oluşturuyor ,işte hiç değilse bunlar adına bir önlem alınmış olur ,ve insanların denetiminde hayvan barınaklarında yavrulama yapılabilir

zaten bu gidişle evrim sürecinde özellikle kedilerin yavrulama sayısı azalacak gibi geliyor bana :)

Bu zaten günah işliyicek ceheneme gidicek agırlıgı ben alıyım bebegi öldüriyim bebekte cennete gitsin demekle aynı mantık yanlız. dünyada binlerce tür gelişti ve yok oldu bu bir döngüdür bu yüzden çok da büyük bir şey değil yani

ereninthenature 23-06-2011 22:38

rengi ne?simsiyahsa beslemem:D evet ırkçıyım.

Özgürcan 23-06-2011 22:44

No niggers diyorsun ha :D

Tam tekir kedi bu,
şunun gibi
http://img03.blogcu.com/images/b/o/n...1303565630.jpg

Willy Wonka 23-06-2011 23:26

Alıntı:

Özgürcan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393788)
Elimde çok küçük, yaklaşık 2 haftalık annesi ölmüş bir yavru kedi var,
Onu yetim hayatından kurtaracak kahramanlar aranıyor. Kahraman olmak isteyen benle iletişime geçsin!

Ben kurtarabilirim ama yaşatarak değil :)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:51 .