Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   son anıma kadar (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2516)

agnos. 04-08-2006 23:03

son anıma kadar

Arkadaşım. Mesajını sildim. Bu anlayışla sitemizde barınamazsın. Kurallara uyduğun sürece ancak kalıcı olursun...Ezkamo

deli_cevat 04-08-2006 23:13

Re: son anıma kadar

kendi bildiğimizle de uğraşıyoz hem neden rahatsız oluyosun islamla uğraşılmasına yoksa islamda açıklar mı war *:!:

aldostu 04-08-2006 23:16

Sayın agnos,

daha önceki nick'iniz neydi, bilmiyorum.
Daha önce burada bulunup banlandığınız,ifadelerinizden anlaşılıyor.

Bir iddia içerisinde bulunmak,eğer
başkalarını rahatsız edecek etkinliklerde bulunmazsanız,
saygı duyulacak bir şeydir.

Bu sitede farklı inançta insanların bulunması bu sitenin kalitesini arttırır.

Farklı inançlar,
fazla sıkmadan,
uzun kopyalamalar yapmadan,
özgün fikirlerle ve
kimseye hakaret etmeden anlatılırsa,
bundan kimsenin gocunmaması gerekir.

Bu yukarıda yazdığım hususlar,
dini inancı olan insanlar için olduğu gibi,inançsız dostlarımız için de geçerli.

Bu sitede hiç bir gurubun ayrıcalığı yok,
eğer yukarıdaki hususlar dikkate alınırsa.

Kimis ateistdir,kimi dinli,kimi dinsiz.
Bunlar çok önemli değil.

Efendice davranmak,
karşındakine saygılı olmak,
karşındakinin de kendisi gibi bir insan olduğunu düşünmek,
sanal ortamdır,ne istersem söylerim zihniyetine düşmemek
hepimizin özen göstermesi gereken hususlardır.

Karşılıklı saygısızlık konusunda,
Liopleurodon ile Soröğren'in polemikleri,
kim haklı,kim haksızı bir yana koyarak söylüyorum,
insan olarak beni rencide etti.

İkisini de akl-ı selime davet ediyorum.
Lütfen bu gereksiz dalaşma buzdolabında kalsın.

Sevgili agnos,
inançlı bir insansınız,belli oluyor.
En az buradaki inançsız insanlar kadar saygıya layıksınız.
Yalnız lütfen yukarıdaki yazdıklarıma dikkat edin.
Militan davranışlarda bulunmayın.

Yazılarınızı bekliyoruz.

Sağlıklar dilerim.

Aldostu.

deli_cevat 04-08-2006 23:20

cevherim abi bu

04-08-2006 23:37

Psikolojik bir durum sözkonusu galiba....

soro 04-08-2006 23:41

sayin aldostu dostumuz,
sizi rencide etti isem ozur dilerim.
benim de saygiya hakkim oldugunu dusunuyorum.
kimse de beni hizaya getirme vazifesini cikartmamali yazdiklarimdan oturu'cunki kabul etmeseniz de onlar benim inanclarimdi.
bu sitenin 2250 uyesinden kac tenesiyle polemigim oldu benim.4
hepsi bu.ikisi ile sorunum yok .diger 2si *beni ve inanclarimi saygiya layik gormedikleri icin kendileride saygiya layik degil.cikis noktam bu oldu.

yanlis ve bana yakismayan bir yol idiyse ve sizleri mesgul edip uzduysem affedin.(sahsi olarak,yoneticilik vasfinizla degil.)
sizden hep sevgi ve saygi gordum mve siz de sevgi ve saygiya layiksiniz.

05-08-2006 00:00

Sevgili Soroğren,
En çok kavga ettiğin kişi senin en yakın dostundur :)

Bu siteye geldiğinde, Risale-i nur alıntı memuru, gibi yazıyordun. Uzun bir süre bu alıntıları yapmıyorsun. Eğer Risale-i Nur dışında bir dünya olduğunu keşfettiysen, ve Risale-i Nur'da da "nur" luk herhangibir şey olmadığının azıcık da olsa ayırdına vardıysan, bunda en fazla Liopleurodon'un payı olduğunu düşünüyorum.

en.wikipedia.org/wiki/Liopleurodon

soro 05-08-2006 00:20

sevgili mamuli,
risale-i nurun disinda da bir dunya *oldugunu cok iyi biliyorum.1986dan beri daha internet felan yokken'data hatlariyla tum dunyanin bilgisi ekranima akardi'reuters ekranina ayda 2900dolar verirdik.sirf bilgi icin.dunyayi ben anlik degisikliklerle takip ederim.

risale-i nur ayri bir mucizedir.sizlere hem anlatamam hem anlamazsiniz.o neyi ariyorsan odur.zira kur'andandir ve kur'anin talebesidir.
alinti almamamin sebebi zor gelmesi artik.konular hizli geciyor daha birine bakmadan diger soru geliyor.zaten artik istek sorulara ucretli cevap veriyorum.taifesini biryerde yazmistim amma nerde bilmiyorum.bugun o kadar cok yazim silindi ve kilitlendi` ki,artik ne nerde ben de bilmiyorum.
ve de alintiyi onyargi ile okumuyorlar.
okusalar da koca koca adamlar anlamiyorlarmis.
aslinda alintilar benim sahsi fikir uretemeyecegim konularda bir yetkilinin islam adina soyledikleri manasinda seylerdir.ben sahsim adina felsefik yontemle islam adina birsey uyduramam.
risale-i nur ise okuyup anlayana bir deryadir.
amma goruyorum ki,niyete gore aciliyor.kalbini muhurlemis olan insan ondan da nasiplenemiyor.
bir de hidayet herkes icin olmaz.her yonuyle haketmesi de gerekir.Allaha bu kadar kufur eden adam hangi yuzle geri donus yapabilir ki yol acik oldugu halde.iste bu kitaplari da okuyamadan degerlendiriyorlar.
risale-i nur bence bilimin en sonunda varabilecegi noktalari izah ediyor.
kendisi bilim kitabi degil amma bilgileri hakikattaki nihai dogru bilgi oldugu icin akl-i selim bilimin varacagi yer onun dedikleridir.
diger arkadas hakkinda ise konusmak istemiyorum.umarim o da benim hakkimda konusmaz.bugun gunduz burada deprem oldu.simdi enkazi kaldirmislar birsey belli degil.cemali bile postaladilar.cemal gitme topici actim.toz ettiler.
L.don'un dedikleri bana hicbir katki saglamadi.kime sagladi ise hayrini gorsun.

sodomo-- 05-08-2006 01:35

risale-i nur ayri bir mucizedir.sizlere hem anlatamam hem anlamazsiniz.o neyi ariyorsan odur.zira kur'andandir ve kur'anin talebesidir.
risale-i nur bence bilimin en sonunda varabilecegi noktalari izah ediyor
kendisi bilim kitabi degil amma bilgileri hakikattaki nihai dogru bilgi oldugu icin akl-i selim bilimin varacagi yer onun dedikleridir.

Sorogren, sana bir şey söyleyeyim mi, insanoğlu kadar kendisini kandırmakta mahir hiç bir canlı yoktur şu dünyada. Kendi kendimize kutsallıklar, idoller, peygamberler vb. şeyler icat ederiz ve sonrada taparız onlara.
Kusura bakma ama ne Kuran ne Risale-i Nur hiç bir şey sunmaz, sunamaz bir insana.. Zaten olay Kuran da bitiyor eğer doğru düzgün okursan o kitabı hiçte Allah'dan gelen bir kitap olmadığını ve Muhammed'in tamamıyla kendi keyfine göre düzenlediği oldukça sıradan, basit, sığ daha da kötüsü sürekli "kötülük" emreden bir kitap olduğunu eğer ilkokul mezunuysan rahatlıkla anlarsın. Şimdi Kuran üzerine bina edilen Risale-i Nur da bu ahvalde en baştan, temelden hükümsüzdür çünkü çürük bir zemine bina yapmaya kalkar. Risale-i Nur'un görevi Kuran'daki bütün absürdlükleri ve kötülükleri insanlara "güzelmiş gibi" sunma çabasından başka bir şey değildir. Yani zehiri tatlandırarak yedirmek ister Risale-i Nur ve bu her satırında ayan beyandır.

Ben de zamanında böyle senin gibi onu bunu yüceltirdim, yere göğe sığdıramazdım insanları, kitapları şunları bunları. Ama şimdi bana o kadar çocukca geliyor ki böyle şeyler.
Sen de bir gün anlayacaksın bunların boş şeyler olduğunu da mümkünse şimdiden anla.
Benim sana tavsiyem o dur ki, kendini kandırma ve biraz düşün ve gittiğin yolun yol olmadığını gör boşa çabalama.

05-08-2006 01:37

Soröğren,
Tabii ya, senin bitmez tükenmez risale-i nur alıntılarından ben de bıkmıştım. Site izin verse tüm kitabı copy paste yaparsın sen.

Sevgili soröğren;
"bir de hidayet herkes icin olmaz" demişin. Bak güzelim calvin veya calvinizm diye birşey duydun mu? Duymadıysan şimdi duydun. Ben gıcık olurum böyle adamlara. Neden biliyor musun bak anlatayım.

"hidayet herkes icin olmaz" diyen adamlara derim ki; Eğer hidayet herkes için olmazsa, sen insanlarda hidayet olup olmayacağı bilgisi hidayetine sahip olduğunu nereden biliyorsun? Ya sende de bu bilgiyi dahi bilebilecek kadar hidayet yoksa?

Özetle "hidayet herkes için olmaz" diyen kişi, aslında kendini bu "herkes" lafından ayrı tutup özel, seçilmiş insan olduğunu söylüyordur. (Küfretmicem)

risale-i nur ayri bir mucizedir.sizlere hem anlatamam hem anlamazsiniz.o neyi ariyorsan odur.zira kur'andandir ve kur'anin talebesidir

Sevgili soröğren,
sallamışın ama ne sallama... En has mürit bile Şeyhini senin gibi pohpohlayamaz. Ne mucizesi oğlum. Açıkladık ya neden mucize olamaz:

Mucize, allahın ilmi haricindeki şey demektir ki -senin deyiminle- allahın ilmi allahın kudretinin sonucudur. Risale-i Nur, allahın kudretinin dışında belki de üstündedir diyorsun. :)

Sen ne dediğini bilmiyorsun. Zaten yukarıdaki yazın da aslında kendini bilmeme manzumesi.

risale-i nur bence bilimin en sonunda varabilecegi noktalari izah ediyor. kendisi bilim kitabi degil amma bilgileri hakikattaki nihai dogru bilgi oldugu icin akl-i selim bilimin varacagi yer onun dedikleridir

Salla salla salla
gül memeler çağlasın...

Demeyecektim ama artık farz oldu. Yalnız, yazılarımı en içten en samimi itiraflarım olarak ele almanı rica ediyorum:

Soröğren, bu ne yalakalık, bu ne yalamalık. Senin yaladığın kel kafadan orman gibi saç çıkar.

Risale-i Nur, nasıl bilimin en sonunda varabileceği noktaları izah ediyor? Bunu yapabilmesi demek, allahın ebediyete kadar önümüze çıkaracağı bilgiye vakıf olması demektir ki bu da yazarı bilgi açısından allah ile eş duruma getirir.

Vaş Vaş Vaş. Oğlum sen ne diyorsun farkında mısın?!

Reuters dinlemek için ayda 2900 dolar??? Ne iş? Nereden çıktı bu laf? Neyi ne için ve kaç paraya dinlediğiniz beni neden ilgilendirsin? Ne demek istedin?

"Reuters'ten haber dinlemek için ayda 2900 dolar ödedik" derken "bu para bir insan için çok fazla anla ki ben bir işlerin içindeyim, ruhumu sattım ve bu pislikten çıkamıyorum" mu demek istiyorsun?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:04 .