Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Diktatör Allah (yanında Said Nursi ve dinden çıkma) (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=25342)

SHADOWofGODonEARTH 30-06-2011 21:22

Diktatör Allah (yanında Said Nursi ve dinden çıkma)

Bugün Arap ülkelerine, veya müslüman ülkelere baktığımızda, çoğunun diktatörlükle yönetildiğini görüyoruz..
Bunun sebebi nedir?
Tabiki bunun sebebi eğitimsizlik ve islamın getirdiği itaat, sorgulamama ve korku kültürü...
Neden İslam'ın getirdiği diyorum?
Çünkü İslam'da kayıtsız şartsız Allah'a teslim olma vardır.
Allah'ı sorgulayamazsınız, 'Acaba' diyemezsiniz..
Derseniz sizi bekleyen cehennem vardır, o ne kötü bir yerdir o...

Bir diktatör, benim iktidarımı tanıyacaksınız, sizi sadece ben yönetirim, ben ne istersem yaparım, siz de beni ve uygulamalarımı kabulleneceksiniz der..

Bunu kabul etmeyip diktatöre başkaldırırsanız, diktatörü sorgularsanız hapse atılırsınız aklınız başına gelinceye kadar...
veya öldürülürsünüz, idam edilirsiniz...

Allah da sizi ben yarattım, sizin tanrınız benim, bana tapacaksınız, tapmayanı yakarım diyor..

Allah'a başkaldırırsanız, sorgularsanız ve dinden çıkarsanız,
sizi bir yere kapatırlar ve tekrar İslam'a dönünceye kadar orada kalırsınız,
İslam'a dönmezseniz öldürülürsünüz..
Ayrıca da cehennemde yanarsınız..

Sizce bir fark var mı? ben bulamadım.. Allah diktatör mü, değil mi?

İslamda dinden çıkmanın cezası:

Fıkhî İctihadlara Göre Mürtedin Cezası

Bir müslümanın dinini değiştirip irtidâdı; görülmesi, duyulması, itiraf etmesi veya iki âdil müslüman tarafından şâhitlik edilmesi hallerinde sâbit olur

Mürtedin cezası, eğer tevbe etmezse öldürülmektir: "Dinini değiştireni öldürün" (Buhârî, Cihâd, 149) Ulemanın çoğunluğu kadın için de aynı hükmün uygulanacağı görüşündedirler Ancak Hanefiler bu konuda farklı görüştedirler Kadınların öldürülmesini nehyeden hadisin (Ebû Dâvud, Cihad, 121) hükmünün geneli kapsadığını iddia ederek irtidad eden kadının öldürülmeyeceği görüşünü ileri sürmüşlerdir (İbn Kudâme, el-Muğnî, Mısır (ty), VIII/125; Seyyid Sâbık, Fıkhu's-Sünne, Kahire, (ty), II/385 vd)

Bediüzzaman Said Nursi, Mektubat isimli eserinde, mürtedin(dinden çıkan) öldürülme gerekçesini şu şekilde izah etmektedir:

“Bir müslüman, İslamiyetten çıksa ve dinini terk etse, daha hiçbir peygamberi kabul edemez. Belki Cenab-ı Hakkı dahi ikrar edemez ve belki hiçbir mukaddes şeyi tanımaz; belki kendinde kemalata medar olacak bir vicdan bulunmaz, tefessüh eder. Onun için, İslamiyet nazarında harbi kafirin hakk-ı hayatı var. Hariçte olsa, musalaha etse; dahilde olsa, cizye verse İslamiyetçe hayatı mahfuzdur. Fakat mürtedin hakk-ı hayatı yoktur. Çünkü vicdanı tefessüh eder, hayat-ı içtimaiyeye bir zehir hükmüne geçer.”

''Kim dininden dönerse, onu öldürün" (Buhârî, Cihad, 148; İ'tisâm, 28);

Üç sefer irtidat eden(dinden çıkan) kişi öldürülmeden önce tevbeye çağrılır. Üçüncü seferden sonra tevbesi kabul edilmeden öldürülür.
Bu Ali (r.a)’nun görüşüdür.

İslam hoşgörü dinidir, mi?

Khaos 01-07-2011 11:05

yalan ne kadar büyükse inanan o kadar çok olur diye bir söz var.

islam ve hoşgörü kavramları ancak bu söze örnek olmak üzere biraraya getirilebilir.

SHADOWofGODonEARTH 01-07-2011 16:09

Said Nursi ve dinden çıkma

Alıntı:

Khaos´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 395138)
yalan ne kadar büyükse inanan o kadar çok olur diye bir söz var.

islam ve hoşgörü kavramları ancak bu söze örnek olmak üzere biraraya getirilebilir.

katılıyorum, güzel tespit..

Evet Nurcular, Süleymancılar, Cübbeliciler, Haruncular, Mihrciler, yok mu aranızdan yazan?

Neden?

select mir prince 23-07-2011 23:16

katılıyorum söylediklerine,ancak bizimde diktatörlükten uzak yönetimimiz yok,silvandaki 13 şehitin katilleri bulundumu.hani hak adalet nerde ? buna ad verirsek ne oluyor sence,faşizm.bizimde boyun eğdiğimiz bir kapitalist düzen var.hak ve adaletin bir numara olduğu bir ülke var mı sence ?

teşekkür ederim

SHADOWofGODonEARTH 23-07-2011 23:44

Alıntı:

select mir prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 399406)
katılıyorum söylediklerine,ancak bizimde diktatörlükten uzak yönetimimiz yok,silvandaki 13 şehitin katilleri bulundumu.hani hak adalet nerde ? buna ad verirsek ne oluyor sence,faşizm.bizimde boyun eğdiğimiz bir kapitalist düzen var.hak ve adaletin bir numara olduğu bir ülke var mı sence ?

teşekkür ederim

Allah en büyük kapitalisttir.

Rabbin, rızkı dilediğine bol verir, dilediğine daraltır. [İsra 30]
Allah'ın kimine çok, kimine az rızık verdiğini çok kimse bilmez. (Sebe 36)

Söylediklerinizden birşey anlamadım, konu ile alakası yok..

select mir prince 23-07-2011 23:59

Alıntı:

SHADOWofGODonEARTH´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 399417)
Allah en büyük kapitalisttir.

Rabbin, rızkı dilediğine bol verir, dilediğine daraltır. [İsra 30]
Allah'ın kimine çok, kimine az rızık verdiğini çok kimse bilmez. (Sebe 36)

Söylediklerinizden birşey anlamadım, konu ile alakası yok..

tamam ben dinlere inanan bir insan değilim bana ayet getirmem bilmemde zaten.bilmediğim şeylere boşuna biliyormuşum hissi verdirmem.benim yorumladığım olay; modernizminde bir köle olduğu ve mutlaka kapitalist düzenin getirdiği bir diktatörlüğün olduğu

SHADOWofGODonEARTH 24-07-2011 00:02

Alıntı:

select mir prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 399422)
tamam ben dinlere inanan bir insan değilim bana ayet getirmem bilmemde zaten.bilmediğim şeylere boşuna biliyormuşum hissi verdirmem.benim yorumladığım olay; modernizminde bir köle olduğu ve mutlaka kapitalist düzenin getirdiği bir diktatörlüğün olduğu

tamam da konu ile alakası yok dediğinizin..

YasasinBilim 26-07-2011 14:48

Alıntı:

select mir prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 399406)
...ancak bizimde diktatörlükten uzak yönetimimiz yok,silvandaki 13 şehitin katilleri bulundumu.hani hak adalet nerde ?

buna ad verirsek ne oluyor sence,faşizm.bizimde boyun eğdiğimiz bir kapitalist düzen var.hak ve adaletin bir numara olduğu bir ülke var mı sence ?

Kendimce yanıt vereyim.
Hak ve adaletin bir numara olduğu onlarca ülke sayabilirim.

Norveç,
Danimarka,
Japonya,
İsveç,
...
...

Not: Bu sıraladığım ülke halklarının %80'inden fazlası dinsizdir.

saygılar.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:27 .