![]() |
Neden varız?
Bu soruyu iyi niyetle soruyorum dini bir soru olarak algılamayın.
Nasıl var olduğumuzdan daha çok neden var olduğumuzun cevabı aranmalı diye düşünüyorum. Bu gerçekte bir inanç değil mantık problemidir. Siz yaşamın bir amaçla evrimleştiği ve böylece de bir tesadüf ürünü olmadığını mı düşünüyorsunuz? Yoksa tesadüfen oluşan yaşamda amaçsız tesadüf ürünü olduğumuzu mu savunuyorsunuz? Buyrun Ateist deist Agnostik ve diğer İnanç guruplarından arkadaşlar değerli görüşlerinizi almak isterim. Neden varız? Neden yaşamak zorundayız? Bir tesadüf ürünümüyüz? |
Yaşamak için var olduğumu düşünüyorum.
Başkaca bir Amaç aramaya, var oluşumu bir felsefeye, deruni bir bilgiye v.s. oturtmaya da hiç gerek duymuyorum. yaşıyor muyum? yaşıyorum. İslamiyetten çıktıktan sonra yaşamayı daha da çok sevdim, daha çok şey ürettim, yaşadığım dünyaya izimi bırakma kararlılığım arttı. |
Alıntı:
Sevgi meleği, Neden varız, neden yaşıyoruz bilmiyoruz. Mecbur olduğumuz için yaşıyoruz desek bu sefer neden mecburuz sorusu karşımıza çıkıyor. Herkes yaşama bir anlam arıyor, zaten yaşamın sabit bir anlamı olsaydı kimse anlam aramayla uğraşmazdı. Yaşam/evren/varoluş herkesin bireysel açıdan keşfetmesi gereken, tek başına keşfetmesi gereken bir mucizedir diyebiliriz. Çünkü herkes farklı bir evren ve o farkı kendisi yakalamalı kendi sonsuzluğunda kendi özgürlüğünde bulmalı onu. Yaşam hepimiz adına ayrı ayrı keşfedilmeyi bekleyen bir sürprizdir. Henüz keşfedilmemiş olması bu sürprizi daha cazibeli hale getiriyor. Eğer yaşam bir kişinin keşfedip diğerlerinin onu takip etmesi gereken bir şey olsaydı onu birileri keşfederdi ve geriye kalan muazzam kalabalık keşfedecek bir şey kalmadığı için can sıkıntısından patlardı iyi ki öyle değil değil mi? Hepimizin önünde sonsuz bir okyonus var ve yol yok nereye gidersen orası yol oluveriyor. Ne ile karşılaşacağın hakkında bir ipucu bile yok yaşamı keşfetmenin güzelliği bu olsa gerek. Bir de biz yaşamın anlamını kovalarken ölümünde arkamızdan bizi kovalıdığını biliriz ve heyecanlı, korkulu, sevinçli ve sonsuz sevginin hissedildiği benliğin yok olduğu çoşkulu kovalamaca çıkar ortaya. Ve ne kadar geç keşfedilirse o kadar çoşku heyacan sevinç dolu bir hal alır kanısındayım maksat heyecan bitmesin aşk her geçen gün büyüsün... Umarım yaşamın anlamını hiçbir zaman bulamazsın, bu çoşku dolu merakın ve sevinç dolu heyecanın sonsuza kadar devam eder :). Ne olur heyecan bitmesin... |
neden varız?
bir ağaç, bir böcek, bir meyve neden varsa o yüzden doğa bizi bu şekilde bir canlı formu olarak ürettiği için varız amacımız dünyada türümüzü devam ettirmek |
Alıntı:
hayatta kalmak için yaşamak zorundayiz tesadüf ? bu ilkel düşünce sebep dünyadaki sehirlerin benzeri sistemlerin insan tarafindan yapildiğin var sayarsak bişey bizi inşa etmiş olmali ? |
varız çünkü, varoluş kendini böyle gerçekleştiriyor.
varız çünkü, varolmak, varlığın ayrılmaz bir niteliği. |
1.Bir tesadüf ürünümüyüz?
2.Neden yaşamak zorundayız? 3.Neden varız? 1. yaşam olmasaydı tesadüflere inanırdım ordan oraya savrulan taşlar patlayan galaksiler vs vs ama yaşam var elimizde bastığımız klavye tuşlarıyla bu forumda iletişim kuruyoruz bu kaosu kontrol etme çabasıdır yaşam zinciri o kadar kapsamki ve detaylıki tesadüf biraz banal kalıyor 2. ACI ÇEKMEMEK İÇİN şöyle anlatayım yaşamımıza son vermek için nefesimizi tutup beklemek ve yaşamıza son verme fikri bile bir kaç dk sonra çöpe gidiyor çünkü yapamıyoruz benliğin sonsuzlukta kaybolma fikride ağır basıyor 3. can alıcı soru bu aslında bunu kendimize sorarken dinlerden ve toplumdan sıyrlmamız gerek ne kadar derine inersek inelim varlığımıza toplumsal bir neden bulamayız ama bireysel bulabiliriz neden varız sorusu dünya üzerinde yaşayan insan sayısı kadar farklı cevap içere bilir saygılar.. |
Neden yaşamak zorundayız? - Melek
İkinci sorunun cevabını şu başlıkta aramıştık. Yazılanlara göz atabilirsiniz. Bu başlığı da sevdim doğrusu. Uygun bir fırsatta ben de düşüncemi dile getireceğim. |
bunu sorabilecek bilince eriştiğimiz için varız ... eğer bu bilince erişmesek sorgulamaz doğar , yer içer , sevişir , ürer sonrada ölürdük
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:52 . |