![]() |
Şaman'dan 'Evrim Sorusu'...
Bulunan KAYIP DÜNYALAR,
http://67.15.75.204/1139926939.jpg Bilim adamları, Endonezya'daki bir ormanda daha önce varlığı bilinmeyen onlarca kuş, kelebek, kurbağa ve bitki türüne evsahipliği yapan bir hazine bulmalarının ardından, Karayibler'de ikinci bir ''Kayıp Dünya'' buldu. (14 Şubat 2006 Salı) Karayibler'deki dünyanın üçüncü büyük mercan adası Saba'da iki haftayı aşkın yapılan dalışlarda bilim adamları, şimdiye dek varlığı bilinmeyen bir denizaltı hazinesini gün ışığına çıkardı. Amerikan Smithsonian Enstitüsü, Conservation İnternational adlı kuruluş ve Hollanda Antiller hükümetinde bilim adamlarının katılımıyla yapılan araştırmalarda, şimdiye kadar varlığı bilinmeyen 150 yeni tür balık tespit edildi. Buluşlarının önemine dikkati çeken bilim adamları, biyoçeşitliliğin bu ''sıcak noktasının'' petrol tankerlerinin tehdidi altında olduğunu vurguladı. Endonezyalı, Amerikalı ve Avustralyalı bilim adamlarından oluşan bir ekip, kısa süre önce, Endonezya'nın Foja dağlarındaki ormanda buldukları yeni türler arasında, kuş türlerinin yanı sıra 20'den fazla yeni kurbağa türü, 4 kelebek türü ve şimdiye kadar görülmemiş palmiyelerin de yer aldığı yeni bitki türleri yer alıyordu. KAYNAK::::::... http://www.nethaber.com/?h=45641 1. SORU..: DNA ve RNA Bilim adamların birçoğu tarafında İlahi Bir programlama olarak kabul ediliyor. DNA ve RNA gelişimi rastgele bir oluşum olamayacağını savunmaktadırlar.Bazı bilim adamlarına göre ise DNA ve RNA bizden daha çok gelişmiş dış yaratıklar (Uzaylılar) tarafından getirildiği kanısındadırlar. Şimdi Evrimcilere göre DNA ve RNA nasıl oluşmuştur.? 2. SORU..: Amerika Hayward Üniversitesi okuyan Kırgızistanda bir Türk vatadanşı ile tanıştım.Genelllikle öğrenmek istediğim bir soruyu ona sordum..Sohbet çok zel geçmeye başladı. Sorum BingBang olayıdı. (Büyük patlama). Hayward Üniversitesini biteremediğini ve soranlara bitirdiğini söylüyordu.Ben neden dedim yalan söylemeyi tercih ediyorsun.Cevabı ise onur meselesi demek kaldı.Peki bingbang olayı bir evrimciye göre nasıldı.Bu sorunun cevabını veremedi susmayı ve başka konu ile sohbet edelimdi. Bingbang olayını ben okuduğum bir çok kitaplarda *ve Bilim adamların çalışmalarında da olduğu gibi aynıdı.Evrenin büyük bir patlama sonuçu Yıldızlar,Galaksiler,Karadelikler,Gezegenler ve metoorların oluştuğu yönündeydi.Kendi bu olayı kabul ediyordu.Yani Evrenin bir başlangıçı vardı. Ben evrimcilere Bingbang olayı nasıl oluşmuştur ya da bir başlangıç yok mu? 3. SORU..: Ben bir şamanist olarak Ruhları, Cinleri (cenleri),Şeytanı varlığını inkar etmiyoruz.Çünkü bizim ibadetimizde sırasında onlarla konuşan Büyük şamanlar var. Evrimcilere göre Ruh, Cin ve Şeytan var mı? Yoksa Bilim adamların kabul ettiği diğer varlıklar alemi yalan mı? Varsa nasıl oluşmuştur.? KAYNAKLAR::::::....::: http://www.raptureready.com/faq/faq100.html (incil) http://www.worldinvisible.com/librar...hapter%209.htm (incil) http://www.edgarcayce.org/ps2/soul_l...ul_spirit.html http://www.zadok.org.au/papers/gijsp...pers9607.shtml http://144000.net/soul.htm http://blogs.salon.com/0001561/stori...AFollowup.html Buna benzer birçok bilgi internette var Ruh,Cin ve Şeytan gibi varlıklar kabul ediyorlar.Bunun yanında ruh bilimi çalışması yapan birçok bilim adamları var.Tevrat,İncil,Buda öğretisi,Çinlleri öğretisi,Hindu öğretisi,Şamanist öğretisi *ve Kuran-ı Kerimde bu konular hakkında bir çok bilgi mevcuttur.Ya da Mitoloji kaynaklarına bakıldığında bile bu konular yer alıyor.Mısır,İnca,Aztek,Mayalar ,Akadlar ve Babillerde resimlerle bu konuları günümüze ulaşmıştır. 4. SORU ..: Yukarıdaki makale haberinde KAYIP DÜNYALAR diye bir haber var.Bu haberde 21. yüzyılda bulunan yeni tür balıklar,kuşlar ve hayvanlar olduğudur. Bu haberde yalan bir haber değil TV,dergi,gazete ve internette kaynaklar bulabilirsiniz.Yani bir evrim varsa 21. yüzyılda da devam etmesi lazımdır.Yani geçiş forumşları bulunması gerekmezmi? Günümüzde yeni türler bulunuyor ve bunların aralarıda bir evrim geçiş formu yok.Neden bulunmuyor.? Evrimci ve evrimci olmayan arkadaşlara Teşekkür ederim Saygılarımla.. Saygı ve sevgilerimle öğrenmek istediğim konulara cevap vermenizi isterim. Lütfen kaynaksız yazılarla Topic oluşturmayalım.Lütfen saygıyı unutmayılım.. |
Re: SAMANDAN EVRiM SORUSU
1. soru:
birçok bilim adami ilahi bir proglamlama falan düşünmemektedir...amerika daki biyologların %91 i evrimi kabul etmektedir...bilmediğimiz konular hakkında yorum yapmazsak seviniriz... evrim din gibi bişey değildir...yani gelişmeye açıktır dogmatik değildir yeni bilgi ve bulgular doğrultusunda kendini yeniler... forum sayfalarında yaşamın başlangıcı hakkındaki düşünceler onlarca defa açıklanmış...evrim din gibi bişey olmadığından somut bişey olduğundan birçok görüş var yapısı ve işleyiş mekanizmaları ile ilgili bi bakarsan görürsün... 2.soru evrime göre big bang vardır ya da yoktur diye bişey olmaz ikisini birleştirenler de var big bang i kabul etmeyen de...yukarıdaki sebeplerden... 3.soru evrimcilere göre bu vardır bu yoktur diye birey olmaz...evrimi kabul etmek zorunda kalıp birdine mensup olanlar da vardır...(hatta papa evrimi durduramayınca evrimi kabul etmek dinsizlik değildir demiştir)ama genel kabul de elbette cin ruh muh pek revaçta değildir...şu büyük şamanlara selamımı söyle...bi ara benim ruhuma da ulaşsınlar...şeytan a da selam söylesinler... kısaca böyle... |
shamanların törenlerde cektikleri keyif verici maddeleri sende ceksen eminim ini cini boşver jennifer lopez i bile bağdat caddesinde otostop cekerken görürsün sevgili kardeşim
and olsunki biz her şeyi bilenlerdeniz |
ben 3d max de kendi yarattığım sanal dünyaların tanrısıyım ben o esnada ne olsun istersem o olur yardımcı programcıklarla istediğim her şeyi yaratır hareket verir canlandırırım şimdilik böyle yarın insan dna yıda programlamayı dna yı oluşturmayıda cözecek ve herhalde inanç denen saçmalıkta tarihin derinliklerine gömülecek
|
Sevgili Metee,
Araştırmayı seven biri gibi görünüyorsun. Aslında biraz araştırsan bu sorulara ilişkin fazlaca cevap bulabilirsin. Ama ben de detaya girmeden cevaplar vereyim. 1. Bilim adamları "ilahi programlama" diye birşey söylemez. Böyle birşey birinden duyduysan bilim adamı değildir. Yaşamın uzaydan geldiği konusu da farklı bir tartışma. Forumlarda vardır. Hayatın nasıl oluştuğu ile ilgili tartışmalar. Bilimde inanç diye birşey yok. Bi hipotez ileri sürer, onu ispatlamaya çalışırsın. Yazdığın Kayıp Dünyalar yazısından tümüyle ayrı bir tartışma bu. Bilim dünyasındaki yaşam, yaşamın kaynağı, başlangıcı tartışmalarını verdiğin kaynaklardan değil de bilimsel kaynaklardan okursan bilim dünyasının nasıl yaklaştığını öğrenirsin. Kullandığın kaynaklar bilimsel değil, dini kaynaklar ve dini gruplar. 2. Bigbang teorisi bilim dünyasında ağırlıklı olarak kabul edilen bir teori. Evrim teorisi ile hiçbir ilgisi yok. Biri evrenin başlangıcı ile diğeri türlerin kökeni ve değişimi ile ilgili iki ayrı teoridir. Evrim teorisinin başlangıç var mı yok mu sorusuyla ilgili olduğunu sanıyorsunuz sanırım. http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution Bilim dünyasında bunlar gibi yüzlerce teori vardır. Quantum teorisi, Relativite teorisi, Kaya tektoniği teorisi vb. Burda sormanız gereken şey bilimsel teori nedir sorusudur. Bunun için bilimsel teori kavramı ile uğraşmanızı öneririm. http://en.wikipedia.org/wiki/Theory Ama en iyisi sitemizde digital olarak bulabileceğiniz Prof. Cemal Yıldırım'In evrim teorisi üzerine olan kitabıdır. Bütün sorularınıza yanıt verecektir sanırım. 3. Ruh, cin, şeytan gibi şeyler varlığı ispatlanmamış şeylerdir ve dolayısıyla bilim bu tür şeylerle uğraşmaz. Yüzbinlerce yılıdr insanların ürettiği böyle şeylerin birkaç yüzyılda bitmesi mümkün değil. Daha bir süre bu tür hayali varlıklar varlıklarını sürdürecekler insanların beyninde. "Bilim adamlarının kabul ettiği diğer varlıklar alemi" diye birşey de yok. Nerden çıkmış bunlar. Gerçekten siz bilim diye din okuyorsunuz galiba. 4. (3 yazılmış 4 olacak herhalde) Yukardaki haberle geçiş formları arasında hiçbir ilişki yok. Tersine bu haber bilmediğimiz ne kadar çok türün olduğunu gösteriyor. Geçiş formlarının ne olduğunu ve bu konudaki tartışmaları da yine verdiğim link yada Cemal Yıldırım'ın kitabından yada herhangi bir evrimle ilgili (ama dini sitelrden değil, örneğin bir üniversitenin sitesinden yada ciddi bir bilimsel kurumun sitesinden) okuyup öğrnebilirsiniz. |
sargon
religeonsmaster painkiller Cevap veren arkadaşlara Teşekkür ederim..Ama Sargon arkadaşımın verdi cevaplar daha iyi ve kaynak göstermiş.Diğer arkadaşlara Teşekkür ederim.Bizlere SARGON arkadaş tek kaynak ile cevap vermek istemiş.Bizlere söylediğiniz gibi tek kaynak ile hareket etmeyelim.Çünkü gösterdiğin kaynak sitesini daha önceden okumuştum ama ikna edici bir yorum olmadığı için bu soruları burda sordum. Benim okudum kitapların sınırı olmaz sizlere yukarda bellirtiğim gibi...Tevrat,İncil,Buda,Hindu,Çin,Şamanist,Kuran-ı Kerim,Mitoloji,Evrim,Bilim Kitapaları ve bilim dergileriylede bu konuları takip etmekteyiim merak etmeyin.Burada internet ise en büyük kaynak şuanda istediğim herşeyi bulabilirim. Sizlerden özellikle 21. yüzyılda bir geçiş formu varmı diye sordum..Ama iyi bir cevap alamadım Cemal Yıldırım'ın kitaplarını da oumaktayım .Çünkü vakti çok olduğu için güzel bir araştırma yapıyorum. 5. SORU ..: Evrim rasgele bir oluşum sürecinde dünya ve diğer canlılar oluşmuştur. Ben evrimsel bir soru sormak istiyorum.. Bir eczahane düşünelim burada ilaçlar bulunmaktadır.Bu ilaçlar insanlara şifa vermek için kullanılır. Eğer rastgele bir oluşum var ise eczahanedeki ilaç yapımındaki maddeleri yan yan getirdim.O zaman rastgele bir ilaç oluştursun. A.) İlaç bu oluşumda ya eksik miktar olacak ya da fazla miktar ile insana fayda dan çok zarrar verecektir.? B.) İlaç oluşmayacaktır.? C.) İlaç oluşması için bir kimyager yardım etmesi lazımdır.? D.) O zaman rastgele oluşum yani evrim nasıl bir şey olabilir.? E.) Yeni bir deneme yapalım.Burada İlaç maddelerini bir araya toplayalım ve bekleyelim bir ilaç oluşsun..? I.) Bu deneme olduğunu gibi A.) soru karşımıza çıkmaktadır.? II.) Bu denemede olduğu gibi ilaç oluşumu kaldığı yerde kalmaktadır.Yani karışım halinde kalacaktır.? III.) O zaman D.) gibi (İlaç oluşması için bir kimyager yardım etmesi lazımdır.?) bir kimyager yada bilim adam yardım etmesi lazımdır. Bu konuda yorumunuzu merak etmekteyim. Evrimci ve evrimci olmayan arkadaşlara Teşekkür ederim Saygılarımla.. Saygı ve sevgilerimle öğrenmek istediğim konulara cevap vermenizi isterim. Lütfen kaynaksız yazılarla Topic oluşturmayalım.Lütfen saygıyı unutmayılım.. |
metee, gördüğüm kadarıyla sap ile saman birbirine karışmış durumda. Dini kaynaklardan bilimsel birşeyler aramaya, bilimsel gelişmelerle ilgili haberlerden de dinsel birşeyler çıkarmaya çalışıyorsun.
Bilgi birikimi bilgi yığınından farklı birşeydir. Tek bir cümleyle de anlamlı birşey söyleyebilirsin. 5. olması gereken 4. sorunuzun cevabı ise şu: Evrim'in ne olduğunu birçok evrim karşıtı gibi maalesef bilmediğinizi düşünüyorum. Ne yazık ki insanlarımızın bir çoğu aslında ne olduğunu bilmedikleri birşeye karşı çıkıyorlar. |
Alıntı:
Bunu üzerinde ben fazla durmadım.. Öğrenmek istediğim soruları sordum.Bir hatta yapmışım gibi oldu ... |
Bir eczahane düşünelim burada ilaçlar bulunmaktadır.Bu ilaçlar insanlara şifa vermek için kullanılır. Eğer rastgele bir oluşum var ise eczahanedeki ilaç yapımındaki maddeleri yan yan getirdim.O zaman rastgele bir ilaç oluştursun.
A.) İlaç bu oluşumda ya eksik miktar olacak ya da fazla miktar ile insana fayda dan çok zarrar verecektir.? B.) İlaç oluşmayacaktır.? D.) İlaç oluşması için bir kimyager yardım etmesi lazımdır.? E.) O zaman rastgele oluşum yani evrim nasıl bir şey olabilir.? F.) Yeni bir deneme yapalım.Burada İlaç maddelerini bir araya toplayalım ve bekleyelim bir ilaç oluşsun..? [/quote] Bence A,B ve D :) E şıkkı ise tüm evrimciLerin merak ettiği bir konu sanırım.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:01 . |