![]() |
eskimolar nasıl oruç tutacak?
öncelikle şunu söyleyeyim başlığı ozer arkadaşımızın bir mesajından esinlenerek açıyorum...
şimdi islam da oruç zamanları güneşin doğuş batış saatlerine göre ayarlanıyor...muhammed arabistan da dünyanın şeklinden astronomiden haberi olmadığı için sistemi kurmuştu sorun olmuyordu...peki ya modern dünya da eskimolar nasıl oruç tutacak 6 ay gece 6 ay gündüzken...kaldı ki isveç norveç finlandiya izlanda gibi ülkelerin kuzey bölgelerinde de güneş in doğuş batış saatleri arasında uçurumlar olabiliyor...islam ın konuya bakışı nedir?kimi arabistan da 12 saatle yırtarken kimi kuzeyde koca bi gün aç mı kalacak?umarım benzer bir başlık daha önce açılmamıştır... tartışalım... |
Re: eskimolar nasıl oruç tutacak?
sevgili painkiller bu mesele daha 2 hafta evvel tartisildi.bir bakiniz.
eskimodan Allaha mektub adinda jayjay acmisti.biz de gorus vermistik.bakiniz. |
Sorongen tartışıldığını yazmış. Bakmadım, doğrudur. Sadece şunu söyleyeyim. Eskimolar oruç tutmayacak. Çünkü muhammedin kafası evinin etrafı kadar çalışıyormuş.
|
Alıntı:
|
Afferim be!! Güzel nokta yakalamışsın. Ama şunu kaçırmışsın. Muhammed cebelitarık boğazı mı demiş? Hakketen onu da bilmiş mi be? Vay anasını yaaaa. Ulan ne adammış bu muhammed be!! Zeytine ve pınar sucuğa and olsun ki şaşırdım kaldım *:D
|
Her şeyi biliyormuş evet. Özellikle erkek egemen toplum nasıl olur mükemmelmiş bu konuda. Ayı ikiye bölmüş bu uğurda
|
o ayetin manasi genistir.merak eden okusun.
" (<55,19-20>) cümlesinde; daire-i vücub ile daire-i imkândaki bahr-i rububiyet ve bahr-i ubudiyetten tut, tâ dünya ve âhiret bahrlerine, tâ âlem-i gayb ve âlem-i şehadet bahrlerine, tâ şark ve garb, şimal ve cenubdaki bahr-i muhitlerine, tâ Bahr-i Rum ve Fars bahrine, tâ Akdeniz ve Karadeniz ve Boğazına –ki mercan denilen balık ondan çıkıyor– tâ Akdeniz ve Bahr-i Ahmer’e ve Süveyş Kanalı’na, tâ tatlı ve tuzlu sular denizlerine, tâ toprak tabakası altındaki tatlı ve müteferrik su denizleriyle, üstündeki tuzlu ve muttasıl denizlerine, tâ Nil ve Dicle ve Fırat gibi, büyük ırmaklar denilen küçük tatlı denizler ile onların karıştığı tuzlu büyük denizlerine kadar, manasındaki cüz’iyatları var. Bunlar umumen murad ve maksud olabilir ve onun hakikî ve mecazî manalarıdır" |
Tabi herkes anlayamıyor bu geniş manayı anlayanlarda anlatamıyor.
Anlatanlara da zındık yada dinsiz denilmiş/deniliyor. Neden çözümsüz erdem finansman Tanrı. Neden herkesin kolayca aydınlatmıyor/aydınlatamıyor . Çok mu bencil bilgilendirmek konusunda. Hoşuna mı gidiyor oyuncak gibi oynamak yada gerçekten bilginin sırları insanların kendisinde mi? Diğer bir deyişle her şey beyin sınırları dahilin de mi? Gereğinden fazla abartmayalım kutsal yazıları. Her çağ kendi kitabını yazmış geleceğe ışık tutma isteği hep havada kalmış. Onbinlerce cümle kurulur içlerinden bazıları gelecekte olabileceklerdir. |
tamam ozer bey oyle yapariz.
|
hala eskimoların ya da gece gündüz süreleri arasında çok büyük farklar olan ya da gece ve gündüzün aralıksız olarak çok uzun sürdüğü yerlerde nasıl oruç tutulacağı hatta nasıl ezan okunacağı konusunda bi fikir göremedik...
ben bir eskimoyum burda 6 ay gece 6 ay gündüz kıbleye dönüp namazımı kılacağım...ne zaman kılacağım nasıl oruç tutacağım...yoksa muhammed in kitabı arabistan sınırlı dışında teklemeye mi başlıyor... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:56 . |