![]() |
İnsanlığa faydalı ayetler....
Evet sevgili arkadaşlar yine bir insanlığa faydalı ayet kritiğinde daha bir araya geliyoruz. Bugün Ahzab suresinin 51 sıra sayılı ayetini ele alacağız. Muhammedin karılarıyla yaşadığı yatak sırası problemine bu ayetle nasıl bir çözüm getirilmiştir ve bu ayetin insanlığa faydaları nelerdir hep beraber göreceğiz.
Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini yanına alırsın. Bıraktıklarından arzu ettiğinde sana günah yoktur. Onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve kendilerine verdiğinle hepsinin hoşnut olmaları için en elverişli olan budur. Allah, kalplerinizdekini bilir. Allah, herşeyi bilir, halimdir. Arkadaşlar Muhammed hepimizin bildiği gibi Allahın habibi ve % 100 saf nurdan mamul elçisidir. Öyleki Allah yeri,göğü, kılı, tüyü Muhammedin yüzü suyu hürmetine yaratmıştır. Peki Allah habibinin cinsel mevzular yüzünden üzülmesine izin verebilirmiydi? Elbette veremezdi. Muhammedin karıları bu ayet inmeden evvel cinsel birleşme sıralarını kaptırmamak için Muhammedin başının etini yiyip peygamberlik performansını düşürüyorlardı. Muhammed her ne kadar 10 kaplan gücünde de olsa bile, 10 küsur kadının keyfini yapması kolay olmuyordu. Bu yüzden Muhammede diğer kullardan farklı bir düzenleme yapmanın vakti gelmişti. Nitekim büyüyen cinsel tartışmaları gören Allah ivedi olarak Cebraile bu ayeti indirme emrini verdi. * Muhammedin cinsel problemleriyle ilgili ayetler indirmekten bıkan Cebrail Allaha trip atmaya kalkasada, aslında kolpacının teki olduğu için boynu bükük bir şekilde verilen görevi yerine getirdi. Ayetin gelmesiyle beraber Muhammed rahatladı ve bir ona bir buna çalışmak yerine istediği karısıyla mokoko yapmanın tadına vardı. Muhammed erdi muradına biz çıkalım kerevetine...... Peki bu ayetin insanlığa faydaları nelerdir? Efendim bu ayetin ne insanlığa ne de Muhammedin karılarına hiç bir faydası yoktur. Ayşenin de söylediği gibi bu ayet tamamen Muhammedin şeyinin keyfi için inmiş bir ayettir. |
Re: İnsanlığa faydalı ayetler....
Evet sevgili arkadaşlar daha önce başka bir başlıkta yaptığım insanlığa faydalı ayet kritiklerini artık kendime ait bir başlıkta yazmaya karar verdim. Kısmetse önümüzdeki günlerde yazdığım diğer kritikleride bu başlığa taşıyacağım. Görüşmek üzere hepinize sevgiler, saygılar, sevgi tomurcukları, tomurcuklanan memeler....
|
gerçekten insanlık için çok faydalıymış
|
Evet sevgili arkadaşlar yine bir insanlığa faydalı ayet kritiğinde daha bir araya geliyoruz. Bugün Tarık suresinin 6 ve 7 sıra sayılı ayetlerini ele alacağız. İnsanın yaratıldığı su kaynağının göğüs seviyesinde bir yerden çıktığını anlatan bu ayetlerin insanlığa ne gibi faydaları olduğunu hep birlikte göreceğiz.
Fışkıran bir sudan yaratıldı. (O su) sırt ile göğüs kafesi arasından çıkar. Arkadaşlar bu suyun bazen istemeden sağa sola fışkırdığı, hatta leke yaptığı doğrudur, ancak kaynağı konusunda Allahın ortaya attığı iddia henüz kanıtlanamamıştır. Allahın bu iddiasını kanıtlayabilmek için cami ve dergahlarda yapılan bilimsel çalışmalar son hızla devam etmektedir. Özellikle ipe sapa gelmez konularda araştırmalar yapan ünlü bilim adamı Prof Dr Harun Yahya, bu konuda Mezdeke ve Asenayla yaptığı bilimsel çalışmalarında bir hayli yol katetmiştir. Bilimsel kariyeri başarılarla dolu olan Harun Yahya ve ekibinin fışkıran suyun kaynağını bulmak üzere motorlar üzerinde de bir dizi fışkırtma deneyi yaptığı bilinmektedir. Buradan Prof Dr Harun Yahyaya yürüttüğü bilimsel çalışmalarında başarılar dilerim. Arkadaşlar aslında pek muhterem ve şizofren bilim adamlarımızın bu konuda çalışmalar yapmasına hiç gerek yoktur. Nedenmi? Söyleyeyim; Bir kere bizler kullar olarak hiç birşeyi Allahtan iyi bilemeyiz. Allah böyle diyorsa vardır bir bildiği deyip geçmemiz lazımdır. Hem zaten Allahın bu iddiayı ortaya attığı sıralarda tıp ve biyoloji bilimi henüz bu kadar gelişmemişti. O halde Allahın hata yapmasıda normaldir. Mesela şimdi bir peygamber gönderse kesinlikle aynı hataya düşeceğini sanmıyorum. Peki bu ayetlerin insanlığa faydaları nelerdir? Efendim bu ayetlerin insanlığa pek çok faydası vardır. Örneğin; Bu ayetler sayesinde cinsel fantezileri ve fışkırtma yetenekleri gelişen insanlar xxx türü film yapımcılığında yeni bir çağ başlatmışlardır. Ayrıca bu ayetlerin bilimle bağdaşmamasıda rem uykusundaki kardeşlerimizin imanlarını test edip daha da güçlendirmesini sağlamıştır. |
51- "Ey Muhammed! Onların dilediğini geri bırakır dilediğini de yanına alırsın. Kendilerinden uzak durduğun kadınlardan arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur. Bu onların gözlerinin aydın olmasını, üzülmemelerini, hepsine verdiğin şeylere razı olmalarını daha iyi sağlar. Allah kalplerinizde olanı bilir; Allah bilendir, halimdir."
52- "Ey Muhammed! Bundan sonra artık sana başka kadınlarla evlenmen, bunları başka eşlerle değiştirmen, güzellikle hoşuna gitse bile sana helal değildir. Ancak elinin altında bulunan cariyeler hariç, Allah her şeyi gözetleyicidir." Bu ayetlerin birincisinde nitelikleri belirtilen kadınlar ile evli kalmak, Peygamberimize helal kılınmıştı. Bunlar sayıca dörtten fazla da olabilirlerdi. Oysa Peygamber dışındaki müslüman erkeklerin dörtten fazla eşle evli olmaları yasaklanmıştı. Ayette nitelikleri belirtilen Peygamber eşleri şunlardı: Peygamberimiz tarafından mehirleri ödenen eşleri. Savaş esirlerinden payına düşen köleler. Kendisi ile birlikte Mekke'den Medine'ye göçen ve aynı zamanda dayı, teyze, hala kızları olan eşleri. Eğer bu sınıftan olan eşleri kendisi ile birlikte göç etmedi ise nikahı altında kalamıyorlar. Bu hükmün amacı göç eden kadınları kayırmak, ödüllendirmektir. Bir de gönüllü olarak Peygamberimiz ile evlenmek isteyen ve mehir istemeyen velisiz kadınlar. Peygamberimiz bunları nikahlamak isterse onlar da dört eş sınırlamasının dışında kalacaklardı. Peygamberimizin bu tanıma uyan bir kadınla evlenip evlenmediği tartışma konusudur. En güçlü ihtimal, böylesine gönüllü olarak kendisi ile evlenmek isteyen kadınları başka erkekler ile evlendirdiği yolundadır. Yüce Allah bu serbestliği sırf Peygamberimize tanımıştı. Çünkü O erkek kadın bütün müminlerin koruyucusu, kayırıcısı idi. Onun dışındaki erkekler eşleri ve cariyeleri konusunda yüce Allah'ın koyduğu sınırlamalara uymak zorunda idiler. Böylece Peygamberimize "sınırlama" ayetinden önce nikahladığı eşleri ile evliliğini sürdürme ve şahsını kuşatan özel şartlara uyum gösterme kolaylığı tanınmış oluyordu. Bunun yanı sıra Peygamberimiz kendisi ile gönüllü olarak evlenmek isteyen kadınlardan dilediğini nikahlayabilecek ve dilediğinin isteğini sonraya bırakabilecekti. Ayrıca sonraya bıraktığı gönüllü kadınlar arasında ilerde dilediği ile evlenebilecekti. Bu arada dilediği eşi ile yatabilecek ve dilediği ile yatmayı sonraya bırakabilecekti. Okuyoruz: "Bu, onların gözlerinin aydın olmasını, üzülmemelerini, hepsine verdiğin şeylere razı olmalarını daha iyi sağlar." Böylece Peygamberimizin içinde bulunduğu özel şartlar, kendisine yönelik arzular ve onunla birlikte yaşama şerefine dönük özlemler gözetilmiş oluyordu. Yüce Allah bu arzuları biliyor, onları bilgisi ve hoşgörüsü uyarınca kanalize ediyordu. Okuyalım: "Allah, kalplerinizde olanı bilir. Allah bilendir, halimdir." Arkasından Peygamberimizin eşlerini sayıca ve ismen donduran yasaklayıcı ayet indi. Bu ayette Peygamberimizin sadece eşlerinin sayısı sınırlanmıyordu, aynı zamanda kişi olarak da donduruluyorlardı, yani Peygamberimiz sayı tavanına bağlı kalsa bile onlardan herhangi birini bir başka kadınla değiştiremeyecekti. Bu yasaklamadan önce yukarıda saydığımız eşlerine bir başkasını eklediği yolunda elimizde bilgi yoktur. Okuyoruz: "Ey Muhammed, bundan sonra artık başka kadınlarla evlenmen, bunları başka eşler ile değiştirmen, güzellikleri hoşuna gitse bile sana helal değildir. Yalnız elinin altında bulunan cariyeler hariç." Peygamberimizin cariyelerinin sayısı ve kimlikleri ve sınırlamanın dışında tutulmuştu. İstediği sayıda cariyeye sahip olabilecekti. Ayetin sonunu okuyalım: "Allah her şeyi gözetleyicidir." Mesele bu gözetlemeye ve bu gözetimin altında bulunan duygusunun kalplerdeki güçlülük derecesine bağlanmıştır. Hz. Aişe'nin verdiği bilgiye göre Peygamberimizin eşlerinin sayısını ve kimliklerini donduran bu yasak O'nun ölümünden önce kaldırılmış ve kendisine sınırsız evlenme özgürlüğü tanınmıştı. Fakat sınırlamanın kalkmasına rağmen eşlerine başka birini eklememiş, yukarda sayılan eşleri "mü'minlerin anneleri" olarak kalmıştı. |
Süpermiş. Yalnız arkadaşım çok uzun yazmışsın ve okumak çok vakit aldı. Bence sen Tarık 6 ve 7 konusunda açıklamalar yapsan daha iyi olur. Hem senin mesleğinlede ilgili sayılır. Bizleri aydınlatırsın....
|
Şimdi Muhammed'in evlilikleri ile ilgili şu linkten (güya Turan Dursun'a reddiye yazmışlar) http://www.islamustundur.com/turadursun3.html ve zanndersem S. Ateşi'in "Gerçek Din Bu" isimli kitabından alıntıları aşağıya aldım. Önce bir okuyalım (kırmızı olanlar benim eklentilerimdir):
"1-Hz. Hatice:28–40 yaşlarında iki çocuklu, dul. Peygamber onunla 25 yıl evli kalmış ve 2 oğlu 4 kızı olmuştur. Yaklaşık 620 yılında Hz Hatice ölünceye kadar Hz. Peygamber başka birisiyle evlenmemiştir. Hz. Peygamber, Hz. Hatice ile evlendiğinde 25 yaşındaydı. 2-Hz. Sevde: 50–53 yaşında, dul ve bir çocuklu. Hz. Hatice’nin ölümünden sonra evlendiği ilk kadındır. İlk devirde Müslümanlığı kabul etmiş Sükran b. Amr’la evlenmiş, Habeşistan’a hicret eden ikinci kafileyle hicret etmiş, eşi burada Hıristiyan olmuş, bunun üzerine Mekke’ye dönmüş, müşrik babası ve kardeşi Abd ile yaşamak zorunda kalmıştır. Hicretten iki yıl önce evlenmişlerdir. Hz. Peygamberin çocuklarının büyütülmesi ve eğitilmesinde önemli rol oynamıştır. Hz. Ömer halifeyken kendisine gönderdiği bir kese paranın tamamını fakirlere dağıtabilecek kadar cömerttir. Hz. Peygamber, Hz. Sevde ile evlendiğinde 51 yaşlarındaydı. 3-Hz. Aişe: Hz. Ebu bekir’in kızı olan Aişe, Peygamberimizin dul olmayan tek eşidir. Hicri 2. yılda evlenmişlerdir. Hz. Peygamber, Hz. Aişe ile evlendiğinde 55 yaşlarındaydı.Detay Hz resul niçin çok kadınla evlenmiştir adlı dosyamızda...! (Neden Aişe'nin yaşı yok burada ? ) 4-Hz. Hafsa: Hz. Ömer’in kızı Hafsa, Huneys b. Huzafe ile evlenmiş kocasının Uhud savaşında şehid olmasıyla 22 yaşında dul kalmış. Fiziki olarak pek güzel olmadığı rivayet edilen Hz.Hafsa okuma yazma bilen nadir insanlardandır. Babasının, Hafsa’yı Hz. Osman’la olmayınca da Hz. Ebubekir’le evlendirme isteği onlar tarafından kabul görmeyince Hz. Peygamber Hafsa’yla Hicri 3. yılda evlenmiştir. Hz. Peygamber, Hz. Hafsa ile evlendiğinde 56 yaşlarındaydı. (Dikkat Hazfa 22 yaşına Muhammed 56 yaşında) 5-Huzeyme kızı Zeynep: 60 yaşında dul. Hz. Zeyneb, evlilikten 8 ay sonra ölmüştür. 6-Ümmü Seleme: 65 yaşında 4 çocuklu dul. Mahzum kabilesindendir. Peygamber (a.s) Hicri 4. yılda Ümmü Seleme ile evlendikten sonra aynı kabileden olan meşhur komutan Halid b. Velid Müslüman olmuştur. Hz. Peygamber, Hz. Ümmü Seleme ile evlendiğinde 57 yaşlarındaydı. 7-Cahş kızı Zeynep: Hz. Peygamberin halası Ümeyye'nin kızıdır. 36 yaşlarında dul. Zeyd b. Haris’le evliydi boşandılar. Usame adını verdikleri çocukları Hz. Peygamber tarafından çok sevilirdi. Hz. Peygamber, Zeyneb'le Hicri 5. yılda, Hendek savaşından sonra evlenmiştir. Peygamber, Hz. Zeynep ile evlendiğinde 58 yaşlarındaydı. (Dikkat Zeyneb yani Zeyd'in eski karısı 36 yaşında) 8- Ümmü Habibe: 55 yaşında dul. Mekke başkanı Ebu Sufyan’ın kızı, kocasıyla birlikte Müslüman olan ve Habeşistan’a hicret eden Ümmü Habibe, alkolik kocasının Hıristiyan olması ve orada ölmesi üzerine Hicri 7. yılda evlilik gerçekleşir. Bu evlilikten kısa süre önce inen bir ayet şöyledir: “Ola ki Allah sizinle, içlerinden düşman olduğunuz kimseler arasına bir sevgi (ve yakınlık) koyar. Allah hakkıyla gücü yetendir. Allah çok bağışlayandır, çok merhametlidir.” (Mümtehine/7) Mekke’nin fethi ile de babası Ebu Sufyan Müslüman olur. Hz. Peygamber, Hz. Ümmü Habibe ile evlendiğinde 60 yaşlarındaydı. 9- Cüveyriye. Beni Mustalık kabilesi reisi Haris’in kızı. (Neden Cüveyriye'nin yaşı yok burada? Hatırlarsınız Ben-i Mustalık kabilesinin reisinin kızı ve kocası Muhammed'in emri ile öldürülmüş aynı gün de Muhammed kendisine nikah kıyıp onunla gerdeğe girmiştir) 10-Safiye: Kurayza liderin kızı, Nadir kabilesinin liderinin karısıydı. Hayberin fethedilmesinden sonra Hz. Peygamber onunla Hicri 7. yılda evlenmiş üç yıl evli kalmışlardır. Hz. Peygamber, Hz. Safiye ile evlendiğinde 60 yaşlarındaydı. (Hani Safiye'nin yaşı ?? Hayber savaşında kocasını kaybeden yahudi kızı, yani Muhammed kocasını öldürtüyor sonrada karısını alıyor aynı Cüveyriye'deki gibi) 11-Meymune: Hepsi değişik kabilelerin ileri gelenleriyle evli 8 kardeşi bulunan Meymune ile Hz. Peygamber Hicri 7. yılda evlenmiş ve üç yıl evli kalmıştır. Hz. Peygamber, Hz. Meymune ile evlendiğinde 60 yaşlarındaydı Burada eksik var o da Mısırlı Mâriye, Muhammed'in sıralama da 11. ama sayıda 12. eşidir. Mısır Kralı Mukavkıs tarafından hediye olarak gönderildi. Hatırlarsanız Tahrim 1-5 ayetlerine konu oldu Muhammed Hafza'yı amcasına gönderip onu Hafza'nın yatağına atınca ve Hafza tarafından basılınca ortalık birbirine girdi. Muhammed'in ondan bir oğlu var adı da İbrahim ama maalesef daha 18 aylık iken vefat etmiştir. Yukarıda da kısaca görüldüğü gibi Peygamberin evlilikleri, siyasi ve sosyal sebeplere dayalıdır. Müslümanların 10 yıl gibi kısa bir sürede Arabistan yarımadasına hâkim olmalarının altında yatan sebeplerden birisi de budur. Hz. Peygamberin evli kaldığı sürelere, evlendiğinde kaç yaşında olduğuna ve evlendiği kadınların yaşlarına bakılırsa mesele “buzağı altında, öküz arayan” Dursun gibilerin aktarmaya çalıştığından daha faklı olduğu görülecektir." Görüldüğü gibi Muhammed'in 12 eşi var ama kaç cariyesi, kölesi var onu bilmiyorum bilen arkadaşlar var ise isim isim söylerlerse memnun olurum. Şimdi bu evliliklerde Aişe 9 yaşında, Hafza 22 yaşında, Zeyneb 36 yaşında, Cüveyriye'yi bilmiyorum ama zanndersem otuzlu yaşlarda (eğer bilen varsa lütfen bilgilendirsin beni), Safiyye bilmiyorum ama zanndersem otuzlu yaşlarda ve ilk evliliği Hatice ise 28-40 yaşlarında (ki ben onun Muhammed'den fazla büyük olduğunu düşünmüyorum) iken nasıl olurda bu kadınların yaşları ile ilgili böyle bir yorum yapılır. Sonra Muhammed'e helal kılınan cariyeler bizzat Kuran ayetleri ile aşikarken.(zannedersem 40 adet olacak) Üstelik bu evliliklerin siyasi ve sosyal sebebi nerede ? Mesela Aişe, Cüveyriye (ki zaten katletmiş bütün Beni Mustalık kabilesini bir tek erkek bırakmamacasına, ortada kabile diye bir şey kalmamış iken hangi siyasi sebep ??) ha keza Safiye de öyle, sonra Hafza Ömer'in kızı, Zeyneb ise hala kızı iken hangi siyasi ve sosyal sebep ?? Ben daha ne diyeyim bunlar bu halleri ile Turan Dursun ile uğraşıyorlar-ki o yaşarken bir tanesi bile reddiye yazmamıştı- Yazık yazık bir de koca koca adam bunlar...Hala 1400 yıl önce ölmüş Muhammed'in peşinden gidiyorlar, onun karılarının çetelesini tutuyorlar ve bunun ulvi bir görev olduğunu zannediyorlar.. Onları "dedikodu bataklığı" haline gelmiş kendi dinlerine havale ediyorum. |
abi o sitede td için cahil yazıyo bi yazılar war akıllara zarar sosyalistleri islama davet ediyolar yıkıldım gülmekten
|
Madem Müslüman arkadaşlar Muhammedin karılarından konuşmak istiyor, o halde onları kırmak olmaz. Bugün Muhammedin Zeyneple nasıl evlendiğini anlatan ayet ve hadisleri ele alacağız. Muhammedin evlatlığının karısıyla nasıl evlendiğini açıklayan bu ayetlerin insanlığa faydaları nelerdir hep beraber göreceğiz.
Ahzab/37 Hani Allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: Eşini yanında tut, Allah'tan kork! diyordun. Allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana lâyık olan Allah'tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir. Yukarıdaki ayet yine Muhammedin kobrasını etrafa salıp uçana kaçana bıyık burduğu bir zamanda iniyor. Öyleki abazanlığın dozunu kaçıran elinin altındaki on küsur kadın ve onlarca cariye kendisine az gelen Muhammed önce evlatlığı Zeydi gönderip koş karın Zeynebi bana iste diyor. Zeynep şimdi olmaz önce rabbimle istişare yapmalıyım dediğinde ise Muhammedin kalkan kobrasına acıyan Allah anında bu ayeti indiriyor. Tabi Allahtan koş hemen Zeynebi düdükle emrini alan Muhammed elimde kapı gibi ayet var diyerek izin almadan dosdoğru Zeynebin yatağına koşuyor. Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Zeyneb'in iddeti tamamlanınca, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, Zeyd radıyallahu anh'a: "Git onu bana (kendinden) iste!" dedi. Zeyd gitti. Zeyneb'e geldiği zaman hamurunu yoğuruyordu. Zeyd der ki: "Onu gördüğüm zaman içimde bir zorluk hissettim, ona bakamaz hale geldim. Sırtımı ona çevirerek, geri geri yaklaştım ve: "Ey Zeyneb! beni Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm gönderdi. Seni istiyor" dedim. Zeyneb: "Ben (istihare yoluyla) Rabbimle istişare etmeden bir şey yapacak durumda değilim!" dedi ve kalkıp mescidine gitti. Derken Resûlullah'a vahiy geldi. Aleyhissalâtu vesselâm kalkıp izin almadan Zeyneb'in evine girdi. Müslim, Nikah 87, (1428); Nesai, Nikâh 26, (6, 79). Bu ayetin insanlığa faydası tartışılmaz ve hikayesi ibret vericidir; abazanlığın nelere yol açabileceğini gösterir. O yüzden abazan kalmayın arkadaşlar. Başka bir insanlığa faydası olan ayet kritiğinde görüşmek üzere. Esen kalın. |
Alıntı:
İNSAN, neden yaratıldığına bir baksın: *o spermalı bir sıvıdan yaratılmıştır [erkeğin] beli ile [kadının] leğen kemiği3 arasından çıkan. 3 “Leğen kemiği” olarak çevirdiğim terâib çoğul ismi, aynı zamanda “kaburga kemiği” veya “kaval kemiği” anlamlarına da gelir; nadiren kullanılan Kur’ânî kavramların etimolojisi üzerinde uzmanlaşmış otoritelerin çoğuna göre bu terim, özellikle kadın anatomisi ile ilgilidir (Tâcu'l-‘Arûs). |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:06 . |